Mamici sau gravidute de Satu Mare
Raspunsuri - Pagina 3
IliesClara spune:
Multumesc.
Fetele sunt bine. Nu sunt identice. Sunt ca orice surori, cu diferenta ca au "inchiriat-o" pe mami simultan.
Noua ne place asta.
Poate ca e un defect profesional didactic, insa nici eu nici sotul nu eram incantati cand vedeam gemeni care, dupa ce ca erau identici, ii mai si imbracau si tundeau la fel. Noua ni se parea o "comunistizare" a personalitatii.
Lucrand cu copii de atat vreme apreciem diferentele intre ei, prin ce se evidentiaza unul fata de altul. In asta consta frumusetea unei persoane. Doi oameni cu acelas material genetic, aceeasi astrograma aproximativ - difera f putin. Macar acel putin sa fie respectat.
Poate gresim, dar noi asa am judecat.
Hai ca am filosofat destul.
Estera ce mai face nou?
Mihaela, Zsuzsu ce mai e cu voi?
Clara 31+ si fetele cochetele
AdrianaSM spune:
Iliesclara, sa stii ca sunt de acord cu tine legat de imbracarea gemenilor la fel...si mie mi se pare exagerat...
Vei avea doua patuturi la fetite? sau vor sta intr-un singur pat pana cresc mai mari?
Cred ca te va ajuta mama ta dupa ce vei naste,nu? vei avea nevoie de un ajutor...
Estera este ok, mai nou papam piure de fructe...si deja vrea sa manace singurica...uite asa...
Pupici la fetitele din burtica
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu
IliesClara spune:
Ce papacioasa autonoma aveti! se arata o viitoare gurmanda
Numele vostru are legatura cu Horatiu Bumbar, cameraman din SM? Ne-a filmat la nunta din SM, e tare simpatic. Tocmai astepta si el BB in 2006.
Am cumparat 2 patuturi, dar pt inceput vom folosi numai unul cateva luni, ca sa fie fetele aproape ca in burtica. Cand incep sa se deranjeze in somn, le despartim.
Iar in ce priveste ajutorul parintilor ... e cam delicat.
Noi doream sa avem dupa nastere macar o luna de intimitate, numai noi si fetele. Ca sa ne obisnuim cu noua situatie, cu noul statut, rolurile de mama si tata. Insa stam cu socrul, care e departe de a fi omul potrivit ca sa traiesti impreuna in general, daramite cu copii mici in casa. Ne-a cam facut viata amarta si pana acum. Dintre toti cei patru parinti din pacate e cel mai dificil.
Asadar, daca socrul e la noi in permanenta, cum sa nu lasam pe soacra sa vina - care ne si ajuta cand vine.
Or daca ei pot vedea fetele, cum sa le spun alor mei sa nu vina in vizita? Ei nu mai au alti nepoti si vor fi ochii lor din cap. Si ne ajuta mereu f mult, cu ce pot ei, ca si soacra.
Deci, nu stiu cum va fi. Ma doare mult ca dintre toti patru bunicii fetele va trebui sa convietuiasca tocmai cu cine nu e cazul... iar cei mai de valoare sa nu fie mereu in preajma. Si soacra sta intr-un cartier departat. In fine... Am ajuns sa ma plang de mila. Iarta-ma.
Ii place Esterei muzica?
mihaela_s spune:
Fetelor sunt si eu pe aici...nu m-am speriat numai ca sunt ocupata. Eu merg la scoala, invat suedeza, engleza si inca 2 materii, fac practica 2 zile pe saptamana la laborator la spital si cand ajung acasa mai am copii, sot, mancare, etc. Stiti si voi foarte bine...Dar am sa incerc sa scriu pe cat posibil.
Adriana, e foarte bine ca o scoti zilnic afara, indiferent de vreme. Isi formeaza o imunitate buna asa. Iar daca stati la casa e si mai OK. Ca nu trebuie sa pleci cu ea departe, o poti tine in curte. Ei, eu am inteles ca nu ai iesit din casa pentru ca a plouat...de asta iti spuneam cum am facut eu. Noi am stat la bloc. Mancacioasa mica, are niste ochi albastri tare frumosi!
Clara, eu am folosit lapte praf de la Milupa-Milumil. Pe Silvia am alaptat-o 5 luni dar ii trebuia si completare. A fost mare la nastere(4 kg) si nu se satura. E mai gros si Silvia l-a tolerat tare bine, defapt si Diana ca si ea a primit, chiar mai mult decat sora ei. Nan de la Nestle l-a scuipat, dar asta pentru ca era deja obisnuita cu Milupa si o data nu am gasit...asa ca ale mele cu asta au crescut. Dar depinde de fiecare cum se obisnuieste.
Ham eu am folosit cu succes, cum ii spuneam si Adrianei. Dar eu am avut 2 mari ofuri: unul ca stateam la etajul 8 si am patit de cateva ori sa nu functioneze liftul . Asa ca peste zi cand ieseam eu singura cu Silvia preferam sa o fac cu hamul. Apoi ca am avut o iarna intreaga de iesit zilnic cu ea...cum spuneam era usor cu umbrela. Dar numai dupa 2 luni am pus-o in ham, cam pe atunci a inceput si vremea rea, ea fiind nascuta in septembrie.
Despre infasat: eu nu le-am infasat pe ale mele deloc, pe nici una. Cand am nascut-o pe Diana au aparut teoriile sa nu infasi bb-le si eu m-am conformat. N-au nici una nici o problema...
Va pup pe toate, un we placut va doresc!
Aaaa, mi-am amintit ca la sectiunea Crese, gradinite e o tipa din SM pe care o intereseaza cresele pentru baietelul ei...eu i-am spus cat am stiut si putut afla pe net. Poate aveti voi cunostinte mai multe ca mine si o puteti ajuta.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ramonab spune:
Buna fetele satmarencele.
De cand astept un subiect si cu noi satmarencele.
Adriana multumesc de invitatie.
So, prezentare, asa ca sa ma primiti si pe mine.
Ma numesc Boitor Ramona, sunt din Satu Mare (bineinteles) si stai in Micro 15.
Am un baietel mititel de 1 an si o luna imediat.Il puteti vedea la semnatura daca doriti.
Mihaela eu eram tipa in cautare de cresa, nu am reusit inca sa gasesc, sincer nici nu am avut timp sa intreb decat la una.
Da mai vad eu, ca mami ma zapaceste ca vrea ea sa stea cu Razvan.Poate o sa ramana asa.
Oricum mai astept sugestii.
RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 1 AN
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
ramonab spune:
Sa va spun si eu parerea referitor la problemele dezbatute.
So, eu am alaptat pana la 7 luni aproape si dupa asta am folosit Nan 6+.
Lui i+a mers foarte bine cu el, fara nici o problema.Acum de cand a implinit 1 an am inceput sa ii dau lapte de vaca UHT 3,5% grasime.S+a obisnuit repede cu el si ii merge bine.
Ham nu am folosit niciodata.Eu stau la etajul 2 dar fiindca am un carucior destul de greu, il las in masina(ca nu am garaj) si mi+e mai usor asa.
Nu mi+a placut hamul niciodata.Nush de ce, da nu mi se pare comod pt bebe.Am preferat sa il pun in carucior, chiar daca a fost frig, ii puneam o paturica mai groasa pe el, si gata.
De infasat, eu l+am tinut vreo 2 saptamani infasat, da nu pt ca asa cica ar trebui ci pt ca imi era mie mai usor sa+l manevrez.Pus la san, ridicat sa ragaie.Dar apoi am invatat sa umblu cu el si fara sa fie infasat.
Dar unor bebelusi le place sa fie infasati, mai ales atunci cand sunt agitati si ii doare buritca, infasatul chiar le face bine, la ofera o sentiment de siguranta , se simt ca si cum au fost in burtica mamei.
Si atunci poti sa ii infesi, da nu trebuie neaparat tot timpul, doar cand sunt agitati.
De scos afara, eu il scot aproape zilnic.Chiar si cand a fost -10 grade.Doar cand ploua nu ies ca nu am pelerina in aceea la carucior sa-l apere de ploaie.
Fetele gravidute sarcina usoara va doresc.
RAZVANICI LA 1 AN
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
AdrianaSM spune:
Salut, fetelor...
Bine ai venit Ramonab...m-am uitat la pozele voastre...ai un baiatel tare dragut.am vazut ca ai nascut la Euromedica.tot acolo am nascut si eu, cu Mircea Sasaran.tu cu cine ai nascut?am vazut ca ai nascut in 9 ian, vreau sa te intreb daca nu-ti amintesti o alta satmareanca care a nascut exact pe 9 ian tot la euromedica, tot baietel ,Ayan.ei sunt vecini cu mine pe str.botizului.
Vrei sa te intorci la munca, de aceea cauti cresa?
Iliesclara,cu Horatiu Bumbar nu e decat o coincidenta de nume, dar ne cunoastem...ei au un baietel Horea si acum astepta pe bebe2.
Va pup pe toate.
Copilul meu iubit
Asa cresc eu
ramonab spune:
Eu am nascut cu Roman Radu, cu cezariana.
Nu mai stiu pe nimeni care a nascut atunci, eu am fost singura in salon, si cum am fost operata, nu am prea iesit din camera.
Da, trebuie sa ma intorc la munca din septembrie, eu sunt educatoare de profesie, si nu ma pot intoarce doar anul viitor in ianuarie cand se implinesc doi ani, pt ca deja e mijlocul anului scolar.
Ti-am vazut si eu cateva poze cu fetita ta frumoasa.Pot zice ca seamana cu tine si cu taticul ei.Chiar ca pari foarte tinerica, asa cum au zis fetele.
RAZVANICI LA 1 AN
Micul print-blog
IliesClara spune:
Salut
Adriana.
BAietelul Horea s-a nascut la Cluj-N la Gine1. Stii cumva al doilea BB cand si unde se va naste?
Tu ai avut ajutoare (ma refer la membri de familie)? Te-ai descurcat cu ei, ti-au folosit sfaturile? Multa lume se plange ca sunt sufocanti.
Servus Ramona
Si eu lucrez in invatamant de stat, sunt profesor de educatie speciala. Dar la noi te intorci la servici numai cand copilul face 2 ani fix. Pana si daca e nascut in 14 iunie, din 15 ne prezentam la lucru, iar daca e nascut in 25 septembrie, numai in 26 avem obligatia sa ne intoarcem.
Evident cine vrea mai repede o poate face, dar nu te obliga nimeni.
Prima de nastere ai solicitat-o? Stii ca acum e un salar mediu pe unitate in ultima luna? nu un salar mediu de-al tau.
Crese nu mai stiu in SM. Eu am mers pe vremurila cresa Tricotex, apoi Mondiala. Acum nu mai exista din cate am auzit. Fabricile mari nu au crese Drexl-Meyer, Unio, Fab de paine, Fab de bere? sau la Caritas nu este asa ceva?
Clara 32+ si fetele
AdrianaSM spune:
Iliesclara, nu stiu din pacate unde va naste Laura al doilea copil.nu m-am intalnit personal cu ea, o cunostinta comuna mi-a spus ca e din nou insarcinata...dar consider ca va alege tot Clujul avand in vedere problemele care le-a avut..:(
Legat de ajutorul familiei...eu locuiesc la casa, noi la etaj si parintii mei la parter; intrari separate, totul separat, doar curtea o impartim...si pot sa spun ca mama mea m-a ajutat foarte mult...de ex eu nu am gatit 2 luni dupa ce am nascut, mama s-a ocupat de asta...o mai las pe Estera cu ea (intre programul de mese pt ca alaptez)c am te mers undeva...deci eu pot sa spun ca ma ajuta foarte mult...si nici nu ma sufoca cu sfaturi atotstiutoare...adica imi spune ce si cum considera ea, si dc sunt de acord fac asa dc nu ii spun si ea nu se supara...pot sa spun ca sunt o norocoasa in privinta asta...
Eu consider ca vei avea nevoioe de ajutor cu doua fetite mici..macar in primele saptamani...mai ales ca vei naste cu cezariana...dar asta e doar parerea mea...
Va pup pe toate ...noi iesim la plimbare...
Copilul meu iubit
Asa cresc eu