Copii schimbati la nastere
Raspunsuri - Pagina 7
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Pe amandoi baietii mei i-am prins cu cate o fetita in pat, in maternitate. Anya |
Asta e tare! Tu ca tu, dar gandeste-te la tatii fetitelor!
Acum, serios, stiu care e realitatea din spitalele romanesti, cat de aglomerate sunt si cate lucruri nu merg asa cum ar trebui sa mearga din cauza asta si mai ales din alte cauze... Scuze ca, prin ceea ce-am spus, am accentuat contrastul, dar continui sa sper ca si in Romania situatia se va schimba, optimiza in timp. Totusi- ca sa revenim la bratara - cred ar putea fi pusa copilului imediat dupa nastere, de fata cu mama. Nu dureaza decat cateva secunde, apoi pot fi dusi cu batara cu tot in alta parte, cel putin asa sta mama mai linistita.
adita spune:
Dupa cum spunea Moruna, si la noi bratarile erau prinse asa de larg ca ar fi putut-o schimba cineva cu usurinta daca ar fi vrut neaparat. la mine au fost cezarienele cu anestezie generala, m-am trezit in salon cu bratara la mana, nu stiu cand au pus-o, si nu am vazut copiii decat dupa cateva ore bune de la nastere, deci s-ar fi putut intampla destule incurcaturi intre timp. dar sunt sigur ai mei, toti patru au aceeasi gropita in barbita ca si mine
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Da ce chestie...dai mii de euroi la nastere..te hranesti 9 luni cu legume ecologice...cu carne de curcan crescut pe muntele athos, pasari din amazonia...si totul sa aiba copilul un start perfect in viata asta plina de E-uri.....si cind colo...vine asistenta si schimba totul in cele 5 minute de neatentie. |
Stiu ca nu e de ras...dar asta a fost prima reactie cand am citit ce ai scris
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
betty78 spune:
Si eu m-am gandit ca se [poate intampla sa se schimbe copilul; si chair ma gandeam cateodata pe vremea in care eram insarcinata si in plus aveam alta intrebare care ma teroriza: oare ce creste acolo in burtica este al meu, ca doar facusem FIV si auzisem ca se mai incurca borcanele sau ovocitele.... Oricum eu am nascut prin cezariana si era exclus sa il incurce pe bebe, care oricum e foarte special - adica s-a nascut roscatel si pe deasupra avea si nasul meu inminiatura; cred ca l-as fi recunoscut si daca nu mi l-ar fi aratat; Iar acum e tati intreg cu nasul meu si parul lui taica-miu, adica blond coniac
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
alinaxeni spune:
Sunt una dintre mamicile care a trait pt. cateva minute drama copilului schimbat.
Era in 92 si nu se inventasera brataricile.Am nascut la Municipal si practica era sa se scrie pe caciulite numele copilului.
In a 3a zi m-am dus s-o alaptez.Pe hol una dintre colegele de salon era cu copilul in brate si-l arunca in sus...cica sa se trezeasca ca e prea somnoros.Un cutit mi-a trecut atunci prin inima cand am vazut galusca in aer...ceva imi spune ..."ceva"
M-am dus sa-mi iau copilul si mi-au dat o galusca brunetica.M-am uitat la el,l-am intors pe toate partile si am inceput sa fac scandal..."Asta nu-i copilul meu.A mea e blonda si alba ca laptele".Ce-mi dadusera ele era brunetel si paros.Au inceput sa ma jicneasca si sa ma faca nebuna ca nu stiu ce vorbesc.Noroc ca a venit mamica care o vazusem pe hol aruncand copilul in sus si a inceput sa tipe ca nu e copilul ei.Asa ne-am dat seama ca inversasera caciulitele.
Atunci am zis ca omor si asistentele si pe mamica aia...ea arunca copilul meu...daca o scapa,daca se intampla ceva rau???
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
petra spune:
La primul copil nascut in Romania i-au pus la picior bratara de tifon cu numele copilului, data si ora nasterii.Nu cred ca l-au schimbat pentru ca seamana si seamana si acum leit cu taica-su.
Al doilea copil este nascut aici cu cezariana,,si din sala de nateri ne-au pus la amandoi ( mie si la copil, apoi mai tarziu si tatalui) bratari cu numele si un cod de bare. Copilul avea la picior si o bratara cu un cip pentru a nu putea fi scos din spital. De fiecare data cand imi aduceau copilul ne scanau bratarile si il lasau numai daca se potriveau perfect . Cand am plecat din spital i-au scos si bratara de la picior pentru a putea iesi fara sa sune alarma.
Dar stiu un caz in care mama a vrut sa-i doneze ficei ei un rinichi si nu a putut pentru ca nu erau compatibile. Medicii au fost suspiciosi totusi ca nu se potriveau chiar deloc- deloc, si au continuat cu analize mai amanuntite decoperind ca de fapt mama e nu este mama naturala, deci a fost schimbata la nastere.
Fata a fost nascuta prin anii '75 si de acum vorba aia "prinde orbul scoate-i ochii !"
sorana spune:
Sotul meu a asistat la nastere apoi a fugit dupa fi-sa cu aparatul foto in mana . Asistenta i-a aratat bratarile "Vedeti, e numele dvs. pe bratara!" cand l-a vazut ca nu scapa copilul din oki Abia dupa confirmarea lui a pus bratara la mana copilului
Posibilitatea de a schimba copii cred ca exista daca sunt doua nasteri o data - li se pun bratarile invers din neatentie.
De recunoscut copil de o zi ... e posibil sa nu ti-l recunosti ... Noi sigur am fi recunoscut-o ca o studiasem indelung la ecograf
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein