Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
lauramiron spune:
Scuze, n-am vazut postul tau![]()
Si a mea e racita de vreo saptamana buna, cu muci cat incape
....si tuse. Noi o aspiram zilnic de 2 ori, cu batista bebelusului. Ii pun ser in nasuc sa se moaie mucii, apoi o ridicam in fundulet si scoatem mucii. Am repetat in vreo 2 zile operatiunea asta chiar de 3-4 ori, ca nu putea respira si suge ca lumea.
Acuma suntem mult mai bine, mai scoatem muci o data pe zi, iar tusea s-a mai diminuat.
Sanatate si voua!!
| Citat: |
| citat din mesajul lui futuremother nu am primit niciun raspuns la secretiile nazale ... numai eu ma confrunt cu ele ? ce bine de voi ... ![]() mama de Raisa Maria si Rares Florin |
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Z_IULIA spune:
Buna seara
Am intrat pe fuga sa urez "LA MULTI ANI!" la toate Ioanele si la toti Ioani!
Nu am reusit sa citesc nimic si vad ca aveti asa viteza la scris...
cand mai recuperez ?
Eli "La multi ani" sotului! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati impreuna de BB Dimitrie!
la toate mamicile !
Iulia
lui Claudiu George
(23.04.2002) si Diana Maria
(20.12.2008)
Otiliav spune:
Leeloo, nu esti deloc denaturata. Si eu am mai sarit peste baie uneori pentru ca nu am voie sa fac galagie dupa ora 10, scrie in contractul de inchiriere al apartamentului. Si daca bb a dormit intre 8 si 10 seara adio baie. Acum o astept sa se trezeasca sa ii fac baie. Plus ca la o discutie la servici am aflat ca aici asa se si recomanda, baie la 2-3 zile. Bine, la mine este si relaxarea de la al doilea bb ca la primul aveam grija sa-i fac baie zilnic musai. Am o poza cu ea fix la 11 luni, pana nu i-am facut baie nu a vrut nani si noi nu stiam de ce plangea Ana (am stat mult prin vizite si era 11 noapteacand am ajuns acasa, am zis sa sarim peste baie, dar fata avea ritualul ei).
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
brie spune:
diana , am ras de am lesinat cu sotul meu. deja ne imaginam cum lipaia cea mica pe covoarele tale noi.sanatate multa lui tudorel grasunel.ii dai ceva tratament pt gatul rosu?
gynie, si parerea mea este aceeasi...incearca sa te calmezi tu ii transmiti starea ta, agitatia ta si lui Stefanut.
mamiseli, dandusa, carmendu, va multumesc pt raspunsuri!
mirtha, sanatate multa, refacere rapida si te astept pe forum
anes, fratele meu este acasa!!!!!!!!!! ieri dimineata a fost la spital sa ii mai faca un tomograf si hematoamele au inceput sa se mai retraga, la fel si edemul cerebral. La inceputul saptamanii viitoare vine cu sotul meu aici in Bucuresti la noi sa-l ducem la Bagdasar Arsenie, la domnul dr Ciubotaru. Ne asteapta cu rezultatele tomografiilor, RMN, radiografiile sa le vada si el, sa ii faca un control sa vedem daca il mai opereaza. Inca face tratament cu cerebrolisyn si actovegin pt regenerarea celulelor nervoase, pt hranirea lor. mai tarziu va face tratamente pt stimularea scoartei cerebrale (memoria pe termen scurt nu o are, si-o pierde.)
Am sunat la dr pediatru chirurg ortoped Orlando Marinescu pt ca nu am mai avut rabdarea necesara si problema sta in felul urmator: pe langa ce a spus dandusa, se pune bebelusul pe burta, iar linia de la fundulet cu linia de sub fundulet de la buculitze trebuie sa faca o cruce perfecta. Mi-a spus ca peste o luna sa ma duc cu ea la control la el pt ca atunci si ecografia va fi mult mai relevanta, pana atunci sa stau linistita pt ca oricum daca ma duc la control acum la 2 luni si jumatate nu poate sa-si dea seama sigur atata timp cat mugurii nu sunt bine formati si conturati.
Am verificat-o asa cum mi-a spus cu genunchii la piept, pe spate pe fata, am verificat si liniile de la fundulet. Se vede o diferenta cat de mica, dar nu sunt doctor sa am ochiul format. Mie mi se pare, dar poate Doamne ajuta DOAR MI SE PARE!
http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR
Mama a doua minuni Androniki si Brianna
alra spune:
| citat din mesajul lui carmendu alra- am vazut cateva poze cu voi. nu mi se pare ca nicole seamana cu o babuta. si am vazut ce petrecere ati da, frate, in camera de spital! :PS: incerc sa dau pe net de o poza cu aptamil extra de care mi-ai spus si nu o gasesc. am intrat pe milupa.be da' nu m-am descurcat. |
http://www.milupa.be/index-nl.htm - au stricat site-ul, dar totusi vezi o poza. da google images "aptamil extra" pentru poze
relativ la cat de mica era laura in galeata la o luna, gandeste-te ca laura s-a nascut cu 2500g si la o luna avea 3kg si putin peste, cam cat nicole la nastere. deci era mica
si spitalul e destinat pentru "petreceri" mai - ai frigider, pahare si tot ce vrei acolo. astia s-au mirat tare cand am cerut sa ma externeze de sambata ca ei ma tineau pana luni ca sa mai primesc musafiri in weekend

ALRA 8kg+
Vacanta cu Laura in Romania
anca_27 spune:
Aleina, de ce sa-i dai calciu gluconic la 6 sapt? Sara a primit in spital ca se umpluse de bubite pe tot corpul, alergie la laptele meu cica, si mi-au zis sa continuu 2 zile si acasa, pt ca-i tremura si barbitza. Dar tu de ce sa-i dai asa din senin?
Futuremother, si noi curatam la nasuc una-ntruna, uneori si de 2 oori pe zi. Azi dimineata am scos mucalai in toata regula, nicidecum mucisori.![]()
Naty, buna idee cu cantecele, poate ne mai calmam si noi, cand ne-apuca crizele, si 5 min m-as bucura.
Leeloo, atunci si eu sunt denaturata.
Uneori ii fac si la 3 zile. O spal la chiuveta ori de cate ori o schimb, o sterg pe fata, gat, manute cu apa fiarta zilnic, pe fata poate si mai des daca regurgiteaza sau vomita. Si la ore iar ne potrivim,
cand cum, 9, 10, 11.
Mirtha insanatosire grabnica si vitaminizare!
Eu continui cu Materna, ieri de ex n-am apucat sa bag decat o banana si-un iaurt, a stat toata ziua agatata. Macar vit sa iau, kg se duuuuuc, de la 84 am ajuns la 67, nu ca m-as supara...
Babyzapi, spor!
Esti o mamica model, eu una nu prea mai apuc sa gatesc, azi felul 1, maine 2, poimaine desertul, raspoimaine calcat... Insa am site-urile mele dragi unde fetele gatesc si pun poze ce si cum, sper sa am timp candva sa mai incerc noutati.
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
Bazar pentru Andrei
mababei spune:
Buna mamici!
Sunt o viitoare mamica de martie 2009 si apelez la experienta voastra destul de recenta de gravidutze! Am facut ieri o echo ( 29 sapt. fix dupa UM ) iar dupa masuratorile efectuate, bebe e mai mare decat varsta sarcinii cu 2 saptamani si 5 zile, deci aproape 3 saptamani! Mai mult, diametrul biparietal e masurat pt.33 saptamani si 3 zile, deci cu o luna mai mare decat varsta sarcinii. In plus, ambii ventriculi laterali- stg. si dr.- sunt la limita superioara a normalului. Iar femurul e masurat pt. 29 sapt. 5 zile. M-am uitat si pe valorile masuratorilor pe site-uri din SUA, dar masuratorile BPD sunt deja peste limita superioara! Inca din saptamana 13, BPD era mai mare cu aprox. 2 saptamani, dar acum e prea mult! Medicul meu ( in care am destul de multa incredere )mi-a spus doar ca e un copil mai mare, nu vede vreo malformatie si ca ramanem in observatie. Mie totusi mi s-a parut ca nu prea a dat importanta masuratorilor, pe care el le numeste doar statistica! Ca greutate, medicul a estimat ca are aprox.1.700 gr.
Intrebarea mea: s-a confruntat vreo mamica cu asa ceva iar ulterior, la nastere, sa se constate ca bebe e sanatos si fara probleme?! Si daca ar trebui sa iau si alte masuri inafara de "ramanerea sub observatie"?!
Va multumesc anticipat! Multa sanatate voua si "cozonaceilor" draguti!
mihaela
29+ 
anca_27 spune:
Mababei, stai linistita, si eu, adica ea
avea BPD-ul mai mare cu 2 sapt pe la vreo 32s, de ma intrebam pe unde-o scot si incepusem sa googalesc deja. Si fetele s-au mai confruntat cu masuratori mai mari, si uite ce bebei dulci si sanatosi avem.
Pt linistea ta eventual mai consulta un medic, tu stii cel mai bine ce simti.
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
Bazar pentru Andrei
alra spune:
| citat din mesajul lui diana21 Mirtha, sanatate multa!!! Of, ce rau imi pare ca esti in starea asta...O sa incerc sa te sun maine! Eu sunt atat de obosita, incat rad din orice, zici ca sunt beata ! Vineri vine mama si o ia pe asta mica la ea in vacanta ca nu mai pot!!! Bebe e putin racit, are gatutul rosu. M-a pus naiba sa ies cu el in lume, la cumparaturi ! Sper sa imi revin si eu cu somnul sapt. viitoare ca nu se mai poate asa. Azi-noapte, la ora doua, imi plangeau amandoi, fetita ca nu mai voia sa doarma pana la primavaraaaaaa , iar asta micu ca a auzit-o pe ea plangand! E ca la nebuni la noi, nu mai zic ca Nasturel mi-a pictat ieri covoarele cele noi cu acuarele. Bine, nu intentionat, ci pt. ca si-a pictat talpile si degetelele de la picioruse cu albastru inchis. Pe covoarele mele verde crud cu alb a iesit ceva senzatie ! Bine ca a iesit opera de arta cu Vanish! |
mai draga si laura noastra s-a stricat cu somnul si circul nocturn a devenit obicei (cu predilectie la 2, ce coincidenta!
) ... pana a inceput fata iara gradinita (uuuraaaaaaaaa!!!!) ea bucuroasa ca se duce ca murea de plictis in casa, noi bucurosi ca scapam de ea si ca ne-o obosesc aia si nu ne mai mananca noua urechile, toata lumea multumita la noi acuareaua e element prohibit, la fel si plastilina. i-a adus un prieten cadou plastiline care le-am ascuns urgent si l-am amenintat ca ii aducem cadou lu fi-su de 8 luni markere permanente, colorate pastel!

frate, da la voi la romania acolo la colina lu baciu bucur prea umbla viruseala pe drumuri! eu am scos baba in scaun scoica la cumparaturi pe geruri si burnite si nu pati nimica. colac peste pupaza furam cu totii muciosi in casa, a mare chiar cu aerosoli si pufuri si aia mica nu a luat nici picior de virusache! (in conditiile in care laura o baleste cu consecventa, ii tuseste in fata si ii baga manutele alea grase cu degetele carnaciori in nas/ochi/gura si o strange in brate de te intrebi cat la suta e iubire din manifestarile astea ...)
ALRA 8kg+
Vacanta cu Laura in Romania
BraveGirl spune:
Mirtha, multa sanatate.
Diana, m-am amuzat de pataniile tale. 
Mihaela, si la mine mereu a avut bebelina BPD-ul mai mare decat varsta sarcinii. La ultima ecografie la 37sapt avea BPD-ul de 38s3z si femurul de35s. Nu m-am impcientat. Dr mi-a spus ca la mine imbatranise placenta si bebe nu s emai hranea bine si ca masura de autoaparare totul era acaparat de caput, ca sa se dezvote creierasul.Tot asa mi se spusese ca trebuie sa ma tina sub observatie. La eco mi s-a spus ca o sa am o fetita micuta, de 2800gr. Am nascut natural dupa cateva zile o bebelina de 3250gr, PERFECT sanatoasa, care ce-i drept m-a terminat acolo jos
.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu