Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 11
theea spune:
Fetelor am si eu o intrebare cat tre sa fie temp in sarcina caci am citit pe internet ca tre sa fie 37 sau mai mare iar la mine e numai de 36,6
7+
cezara
Alina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dienuta79 Mcrissa imi pare nespus de rau pentru pierderea suferita,sper sa ai putere sa o iei de la capat,iti doresc tot binele din lume. ![]() ![]() ![]() Azi am primit si eu o veste mai putin placuta,am primit rezultatul la triplu test ,care nu a iesit prea bine si saptamana viitoare ma programat pentru amniocentaza.Imi este un pic teama dar sper sa fie totul ok.Azi mi-am cumparat si eu crema pentru vergeturi,ca deja a inceput sa creasca burtica. ![]() ![]() ![]() Diana 15+ |
Diana,
Nu vreau sa fiu Gica Contra dar aici triplul test nu se mai face tocmai pt ca la mai bine de 20%din femei rezultatul era fals.
De ce te duci direct la amniocenteza si nu faci testul de translucenta nucala?Nu stiu cum ii zice in spaniola,in germana se numeste Nackenfalten-Transparenz-Messung.E doar o sonografie coroborata cu 2 analize de singe,dureaza maxim 2 ore si are risc 0.Abia daca asta iese rau,faci amniocenteza.
Riscul de avort dupa amniocenteza e mic,1%scrie in pliantele mele si e cel mai sigur.Iti tin pumnii sa-ti iasa bine
.Alina
Aaaa,scuze,edit ca am vazut ca ai deja 15 sapt.Testul se face intre 12-13 sapt.
jojo_miha spune:
Mcrissa nu pot sa cred,am citit si stau in fata calculatorului si nu stiu ce sa zic,IMI PARE RAU !FOARTE RAU ! O mie de vorbe doi bani nu fac insa sunt alaturi de tine si ma rog pt tine.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
10+
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
jojo_miha spune:
Diana ce medic iti face amiocenteza si unde,la noi in C-ta?O prietena a facut la Dr Moisa sau Moise in Bucuresti si i-a zis ca triplu test e nul in ochii lui,i-a iesit bien si slava Domnului totul e ok.Sunt convinsa ca si la tine e ok.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
10+
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
Motana spune:
Dienuta79, ce anume a iesit rau la test? Si eu sunt de acord ca e o sansa foarte mare sa fie doar pur statistic, deci sa nu aiba treaba cu realitatea, insa imi inchipui cum te face sa te simti, cum iti loveste moralul. Cel mai bine sa faci si alte investigatii, uof uof, toate dezbaterile despre dublu si triplu test se pare ca nu conving de lipsa lor de importanta. Iti tinem pumnii sa fie doar o falsa alarma!
elenada, cine e prietena ta care a nascut la Brasov? La cada?
E cumva pe topicul de "Nasterea in apa, un miracol"?, de nu zi-i repede sa intre acolo caci noi suntem un grupulet care vor naste si care deja au nascut in apa la Brasov care ne sustinem si ne ajutamo gramada. Cum spuneai si tu, asa facem majoritatea. mergem cam cu o saptamana in concediula Brasov,ca tot o sa fie vara, hehe.. si asteptam acolo termenul. Normal ca fiecare prefera la el acasa dar sincer nu mi se pare chiar atat de dificil. Oricum, acuma se face nastere in apa si in Bucuresti, dar e ceva mai scumpicel.
Alina, nu am mentionat numele picaturilor caci stiu ca in Ro nu sunt, se cheama BONADOXINA (contine se pare Meclizina/Piridoxina) si sunt in general pentru ameteli, rau de avion de mare de de-astea, dar permise si in sarcina. Eu am luat destul de multe ori caci nu imi trecea cu nimic altceva. Astept sa trec de trim 1 si apoi sper sa scap de toate greturile.
Alina, ca tot vb de nasterea in apa, din cate stiu eu in Germania la o astfel de nastere nu se face epidurala, adevarat? Ca la Brasov da, de altfel nici nu cred ca m-as baga, sunt lasa! ![]()
Ca o informatie generala, mie mi-a zis un medic ca kiwi poate duce la constipatie, deci mai verificati. Prunele da ajuta la tranzitul intestinal si inecrcati un pic de ulei de masline. Va promit eu ca merge, si eu am avut probleme de genul... si dimineata pe stomacul gol o lingura de ulei de masline, nu e super dar merita si miere de albine. In general cerealele integrale sunt indicate dar sa stiti ca nu va rezolva problema, ci e asa ca o recomandare generala, dupa ce s-a instalat deja normalitatea.
13+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
Motana spune:
Mcrissa , Dumnezeu sa te intareasca si sa te ghideze pe drumul cel bun! 
13+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
micaalsa spune:
Motana, eu am o frica acum de mersul in alta localitate pentru a naste. Eu stau in Alba, pe Iulia am nascut-o in Cluj, e 1 ora jumatate de mers cu masina daca e drum liber. Bine, atunci parca n-aveam nici o treaba, nu ma gandeam la nimic rau. Acum ma intreb ... daca cumva nu apuc, se intampla ceva neprevazut si nu ma incadrez in ora aceea de ajuns la Cluj?
Eu la nasterea trecuta, m-am dilatat de la 0 la 10 intr-o jumatate de ora. Norocul meu a fost ca mi se rupsese apa dimineata si am avut timp de ajuns la Cluj, dar daca acum ma iau durerile direct? Ce m-oi face? Pentru ca zici tu ca mergi cu o saptamana mai repede, dar daca nasti cu 2-3 saptamani mai devreme de DPN? Eu cu 2 am nascut mai repede data trecuta ... Sunt o multime de intrebari din astea care pe mine ma macina. Nu le zic pentru ca sa te descurajezi, Doamne fereste, doar ma gandeam ca ai tu niste raspunsuri care sa ma incurajeze si pe mine sa merg ![]()
JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI ![]()
www.bijuterii-fantezie.ro/" target="_blank">BIJUTERII FANTEZIE
Bubulina mishelina
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
11+
andreea_1979 spune:
Buna dimineata gravudutze ! Astept si eu un raspuns de la voi in legatura cu durerile de burtica si de spate . In ultima vreme m-a mai durut burtica si spatele si m-am speriat putin , dr.mea inca e in concediu si nu am apucat sa merg inca la ecograf . Ea mi-a spus ultima data ca sunt dureri de crestere . Voi ce credeti ?
11+
micaalsa spune:
andreea, stai linistita, sunt normale. Mie acum mi-au mai incetat dar la inceput ma durea burtica rau de tot, in special noaptea. Si spatele ma doare si acum, mai ales daca stau mai mult timp intr-un loc, in picioare. De exemplu aici 
![]()
JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI ![]()
www.bijuterii-fantezie.ro/" target="_blank">BIJUTERII FANTEZIE
Bubulina mishelina
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
11+
hera01 spune:
Durerile de burta (atata timp cat nu sunt contractii)si de spate sunt normale, uterul este ca sa spun asa ''prins'' cu mai multe bande de burta si de spate , de ce creste si prinde in greutate de ce trage mai mult de acestea (de acolo si durerea).
Incearca sa nu faci miscari bruste, sa te ridici sau sa te intorci deodata si cand te apleci su nu te apleci de la spate doar din genunchi,(pe mine m-a ajutat) si eu le-am avut si inca le mai am cateodata cand merg prea mult sau am tocuri.
succes