Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (253)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

prisi, la multi ani pentru onomastica sotului. Sa va distrati bine si sa-i treaca raceala!
luy,multi ani, alaturi de noi si de cei dragi tie draguto! Sa petreci bine si sa fii inconjurata de toti cei pe care ii iubesti!
betty, felicitari pentru acomodarea lui Mario. De acum poti sa stai linistita. Ai un baiat mare si foarte descurcaret.
greyeras refecere rapida Antoniei. Daca doarme este execelent, asa se reface mai repede si te mai odihnesti si tu un pic.
cecilia, ai mei mai aveau uneori limbuta incarcata, cu o chestie alba, dar asta se intampla cand luau ceva medicamente, in special antibiotic!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

La multi ani!
si parintilor, bunicilor, unchilor, matusilor si altor rude dragi ce-si serbeaza azi onomastica !

Sanatate, fericire si multe impliniri alaturi de cei dragi !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Mergi la inceput

sabina, sa-ti traiasca taticul!
alinus, chiar daca nu poti fi langa ei, sunt sigura ca te gandesti neincetat la cei doi sarbatoriti din familie si esti apropae de ei cu sufletul. La multi ani penru tatal si fratele tau.
Am si eu o Ioana in familie, pe soacra mea. Chiar daca de cele mai multe ori face "cinste" numelui de soacra, am felicitat-o astazi dis- de -dimineata si am fost prima din familie!
yaia, chiar daca Andrei are masa de seara foarte consistenta, tot se mai trezeste spre dimineata sa-si mai bea un biberon cu lapte. Stiu ca nu este indicat dar n-am ce-i face. Daca nu-i dau urla din toti ranuchii. Eu sincer chiar le invidiez un pic pe mamicile ai caror copilasi sunt foarte asculatatori noaptea, care nu se trezesc si dorm linistiti pana dimineata.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Nu stiu ce sa zic....sincer nu mi se pare bine sa manance noaptea.Din doua motive:poate creea probleme cu greutatea,eu sunt adepta unui program de masa strict si sanatos(atata cat ma tin pe mine bateriile sa gatesc sanatos,pentru ca sunt perioade cand ii dau sa manance un sandwich si la pranz,in loc de legume.Insa cred ca pentru o dezvoltare sanatoasa e nevoie de un program.Erika nu mananca noaptea de un an.La patru luni a renuntat la masa de noapte si de atunci daca se trezeste,ma duc langa ea,o manghai si ne culcam la loc.Am si uitat ca este posibil sa i e faca sete.Nu i-am dat pana acuma apa noaptea.
Apoi daca mananca noapteaa,ii spalati pe dinti dupa fiecare masa?Cariile de biberon sunt f periculoase.Ataca dintii de lapte si se fac niste carii tare urate.Asta este un motiv pentru care Erika nu papa lapte ca ultima masa.Mananca cina,bea apa sau ceai,ne spalam pe dinti si nani.
Eu am suferit cu dantura sufiient...penru ca nu mi s-a facuto educatie solida din acest punct de vedere.CAnd eram copil ma spalam cand si cand...si-am avut de suferit dureri si anestezii si masele scoase.
Tot ce vreau este sa atrag atentia asupra acestui fapt,a cariilor.Va rog eu sa va ganditi putin la ce am scris.

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25

Noi acum 6 zile am inregistrat o premiera, ce s-a transformat in obicei de atunci. Doarme baiatul de la 22-23 pana dimineata la 7-8 cu un singur bibe de lapte.
Prima oara am crezut ca e si el obosit dupa levelion, ca a petrecut si el seara dintre ani pana la 1:45, cu o fetita de 4 ani(l-a pupacit de i-au mers fulgii) si 2 canari.

Doarme noaptea atat de profund, atat de calm si de linistit ca nu-mi vine sa cred. Ce nu am reusit eu cu alimentatia, rutina si dragostea mea, a reusit natura. Ori probabil stie baiatul ca mami avea nevoie disperata de un soooooomn de 7 ore.
Si uite asa presimt ca se aseaza lucrurile pe la noi.

Sunt convinsa ca a avut un super puseu de crestere de l 1 an si 2 sapt si pana acum, ca eram disperata cat lapte manca. Chiar ii spusesem intr-o zi sotului ca o sa-i dau baiatului lapte pe pofta lui, pana o sa pice in greatza. Oare n-o fi ascultat pe la usa???

[font=Georgia][teal]Alina, mama lui Teutzu - dragutzu

Zi-mi si mie pontul cu somnul toata noaptea, noi in loc sa dormim mai mult, ne trezim tot mai des,bea si el multttt lapte......

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Cecilia, privesc acum in urma si spun ca m-am necajit adesea degeaba. Oooooof si cat am plans si cat m-am frustrat ca al meu nu doarme.
Cum am spus, la noi poate ca trezitul noaptea era chestie de cat de bine manca seara, desi acum [b]mananca solide la fel de putin, si lapte refuza acum cu desavarsire ziua.

Practic nu s-a schimbat nimic in obiceiurile noastre. Doar ca a crescut fooooarte mult in ultimele 2 luni si a spus stop! papa.

Aaa, si ar mai fi ceva, cu 1 zi inainte i-am spus ca la toamna ii aduc o surioara acasa.

Eu zic sa mai ai rabdare, stiu ca e cumplit, insa probabil e nevoie de un salt in crestere, si asta numai cu timpul vine. si te imbratisez strans.

Alina, mama lui Teutzu - dragutzu

La multi ani Teo! (10.10.2007)

Bondarul bzz-bzzzz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitz78

neatza.
uram si noi la multi ani, sanatate, viata lunga si imbelsugata si multa fericire tuturor sarbatoritilor de azi!
si eliza e sarbatorita...incognito...nu stie de ea decat familia!
va pup dulce.

gabi, mamica de stefan(13.07.2003) si eliza(28.10.2007)http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

La multi ani sarbatoritei incognito! Multa sanatate si ani lungi si luminosi de viata.
Cum e fata, ati reinceput masajul?

Bondarul bzz-bzzzz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui prisi

Alinush de aspirina saracului era vorba, dar azi am fost la dr si e tot ok, diseara pot sa-mi ajut sotul sa transpire

poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Deci mataluta asteptai sa primesti unda verde de la doftor, cumva pt bebedoiu, cum zice Sabina?. Pai mult spor orisicum, scoate raceala din om, daca zici ca e si sarbatorit !

Bondarul bzz-bzzzz

Mergi la inceput

Valentina multumesc pt urarile frumoase, intr-adevar azi am fost cu gandul departe, la ei.
Sabina Y, ai mare-mare dreptate in ceeace spui. M-am gandit de mii de ori la faptul ca ar putea face carie de bibe, am exemple ingrozitoare la parculetul unde-l duc pe Teo. Copilasi, care la nici 2 ani nu mai au dintii din fata intregi, sunt niste cioturi maro, iti vine sa cand ii vezi.Ingrozitor!!!

Totodata, cred ca am incepe o disputa inutila pe aici, mai ales ca sunt destui copilasi care mananca nopatea, dar mai ales multe mamici chinuite cu somnul din pricina asta.

In primul rand spun ca alaptatii au alte obiceiuri alimentare, laptele de mama nu e la fel de consistent ca si formula, in consecinta mananca mai des.
Apoi zic eu, din observatii, fetele mananca mai putin, se satura mai usor. Sper sa fie fata bb2 ca altfel ajung la nebuni.

Apoi, daca copilul nu renunta singur, e foarte greu sa-i impui sa nu mai manace. Pe mine Teo ma batea zdravan cu picioarele, sa nu mai zic cat urla, desi eu ii ofeream apa, dragoste, mangaieri... a fost in zadar. Acum pur si simplu a renuntat sa se mai trezeasca.

Aaa, si sa nu uit, aviz mamicilor. Dupa bibe ii dau mereu apa sa bea, muuuulta, cat vrea el, ca sa-si curete gurita. Si ziua compensam cu spalatul pe dinti riguros.

Bondarul bzz-bzzzz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna din nou. Sunt intrutotul de acord cu ce a scris Sabina Y. Si Daria tot de la 4 luni doarme toata noaptea.

Trebuie sa recunosc insa ca nu intotdeauna ii dau sau daca ii dau vrea sa bea apa sa isi clateasca gurita dupa biberonul de seara.

SabinaY, ii invidiez pe copiii japonezi si implicit pe Erika. Au o dieta asa de echilibrata!!!

Lunch firma catering:http://s51.photobucket.com/albums/f400/elena74/?action=view¤t=IMGP1214.jpg
Lunch pregatit de mami:http://s51.photobucket.com/albums/f400/elena74/?action=view¤t=IMGP1218.jpg

Vreau sa ii pun si eu Dariei mincarea in bento sa se invete asa. Dimineata a mincat asa de frumos cu furculita, o furculita obisnuita. Pacat ca nu am filmat-o. Eram preocupata sa nu se raneasca.

Asaaa, eu tot citesc retete de papa pentru Daria. Ma gindesc sa ii reduc portia de lapte de dimineata si pe cea de seara, poate mainca mai multe feluri de papa normal.

Scriu repede un meniu pentru copii de virsta frumosilor nostri. E un pic cam prea american pe gustul meu. Vreau sa merg pe stilul japonez sau mediteranean. Eu l-am consultat pentru a ma ghida ca, cantitati si combinatii.

Mic dejun:
120ml lapte integral sau iaurt
1/2 ceasca de cereale instant integrale
1/4 banana medie taiata bucati

Gustare:
2 bicuiti graham
1/2 cana cu nectar de mere sau suc de mere 100% cu vitamine si ca (?)

Masa de prinz:
120 lapte integral
30g carne pui fara piele si oase (cmmon )
1-2 linguri de morcovi fierti taiati cubulete
1/2 lingura unt daca doriti
1 felie piine integrala

(bineinteles ca poate fi o mincarica naturala cu carne si legume)

Gustare:
30g brinza Ceddar taiata bicatele mici
2-3 bicuiti graham
120 lapte integral

Masa de seara:
240ml lapte integral
1/2 camna taitei amstecati cu doua linguri sos marinara si cu carne de curcan sau vita fiarta si taiata marunt
2linguri fasole fiarat taiata bucatele
1/2 lingura unt daca doriti (no tanks)
1/4 ceasca de pere prospete sau conserva, scurse de zeama si taiate bucatele

Necesar calorii 13 luni: 37calorii/kg 925; calorii pe zi

sursa meniu: Elisabeth M. ward M.S. R.D.
Complete Idot's Guide to Feeding Your Baby and Toddler

Edit: corectat link-urile

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

[/quote]

Aaa, si ar mai fi ceva, cu 1 zi inainte i-am spus ca la toamna ii aduc o surioara acasa.

[/quote]

alinus, te putem trece la listuta, sau trebuie sa mai asteptam!?

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput