Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 6
cris_tinaus spune:
Bine ai venit Roxana!
Sincer fetelor eu ma gandeam sa imi iau vreo 2 camasi, una mai naspa pt "perioada critica", si travaliu si inca una si cu ce mai am acasa ma descurc. Si eu zic sa se pot gasi modele frumoase pe la noi. Oricum trebuie sondat terenul inainte
Cristina 30+ si
Ana
Ciresica5 spune:
Salutare burtici,
Vad ca discutati despre camasile pentru nastere: vin si eu cu o intrebare: trebuie sa fie obligatoriu cu nasturi in fata pana jos? Ca eu n-am gasit decat fara nasturi si nu am cumparat inca...
A, inca ceva: analizele pentru trimestrul III pana in ce saptamana de sarcina se fac?
Va pupic pe toate! 
29+ cu
Albert Nicolas
ionica spune:
Buna ziua fetelor
Intru sa va urez un an nou fericit si multa sanatate .
Sper ca sunteti toate bine ,noi am intrat in saptamana 28 si ne este foarte bine.
Va pupic si sa aveti grija de voi.
Sarcina fericita si usoara la toate!
Sophia 2ani
+26 
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Adee spune:
Roxana, bine ai venit 
Apropo de scoica (scaun de masina),a fost printre primele lucruri care le-am cumparat. Pt cine merge mult cu masina eu zic ca este f utila. Sora mea a avut accident de masina anul trecut, cand fetitza avea 3 luni si doctorii i-au spus ca daca nu era in scoica nu mai traia. Asa a avut doar o fractura de clavicula.
Am inceput de ieri aprovizionari serioase
Am adus de la sora mea vanita, cantar, hainute multeeee, paturici... Am mai cumparat azi tetina, body-uri...ce nu gasesc sa imi placa este camasa de noapte. Am vazut niste modele oribile, dar inca nu ma las
, mai caut.
29+
Ariana
poze
doranna spune:
buna si LA MULTI ANI!!!!
sa avem toate un an bun, bun, sa trecem cu bine peste martie-aprilie si sa ne dea Domnul sanatate!!!
e primul meu mesajul in 2009. recunosc, nici in 2008 n-au fost prea multe, dar pana in jurul datei de 15 dec. am citit constant cam tot ce s-a scris. din pacate, in ultimele 3 saptamani nu am avut acces la net si mi-e imposibil sa recuperez.
asa ca nu stiu sigur daca in ultima vreme ati mai discutat despre indemnizatia pentru cresterea copilului. de fapt, nu-mi imaginez ca un astfel de subiect ar fi trecut nebagat in seama.
astazi am aflat ceva si am simtit nevoia sa va spun si voua: acei 4000 lei sunt impozabili, ceea ce inseamna ca vom primi, de fapt, 3360. Evident, reactia multora este: "cum, nu-ti ajung? dar daca primeai 6 mil ce faceai?" Nu mai comentez.
pupici si numai bine!
pe curand!
dorana
27+
Misha_tp spune:
Salutare la burticute si un An Nou cu multe impliniri!
La cat de rar am scris aici, sigur nu ma stiti dar... as vrea sa va impartasesc din experienta primei nasteri- cezariana.
Am citit ca vorbeati de camasi de noapte. Ei bine, acuma doi ani la Sp Judetean din Galati (si cred ca si acuma e la fel) nu ne dadeau voie sa avem nici un obiect de imbracaminte, nici pentru mama si nici pentru copil (in afara de chiloti (recomand pe cei babesti), chiloti necesari dupa nastere, nu si inainte (se tine vata intre picioare si trebuie avut grija sa nu o pierdeti pe drum
)).
Camasa pe care o da la internare e jalnica, e bine sa aveti un ac si ata ca sa o mai coaseti in dreptul sanilor, altfel sunteti ffff sexi. Aceasta camasa e mai degraba folositoare dupa nastere, la alaptare, ca are deschizatura larga si e lejer de alaptat asa.
Pentru nasterea prin cezariana e nevoie de pansamente Vivapore (5-6 bucati), se gasesc la farmacie si se schimba o data sau de doua ori pe zi de catre asistenta care face toaleta cicatricei.
Mai aveti nevoie de vata (minim un pachet mare), tampoane ca sa nu murdariti f tare chilotul si eventual supozitor cu glicerina, in caz ca nu veti iesi cu scaunul prea usor (de regula va vor intreba asistentele sau medicul daca ati iesit cu scaunul).
Medicamente sper sa nu aveti nevoie, la spital au fost dotati cu tot ce era necesar, nu a trebuit sa trimit sotul sa-mi cumpere.
Eu am mai folosit si pansamente sterile cu care ma stergeam pe sani dupa ce ma spalam, asta inainte de a suge bebe. Si mai foloseam Bepanthen ca sa ma ung pe sani in caz ca ii simteam iritati de la supt. Dar aveam grija sa ma spal bine apoi, inainte de a-i da copilului sa suga.
Am un sfat care mie mi-ar fi fost de mare ajutor, daca ma informam la timp: daca aveti pe cineva care alapteaza, rugati-o sa va arate cum se stoarce surplusul de lapte. Eu am facut furia laptelui si de aici o mica depresie ca ma amenintau asistentele ca daca nu reusesc sa detensionez sanii ajung la complicatii si implicit operatie.
.
Daca imi mai aduc aminte de ceva, va mai scriu.
Va doresc sarcina usoara in continuare si nastere usoara.
, 24+
bombonique spune:
Doranna, unde ai gasit ca sunt impozabili cei 4000 ron?
De ce sa-i mai impoziteze?
Scuza-ma, inca nu am auzit si as vrea sa ma interesez si eu de aceet aspect! Merci mult!
Camasa de noapte nu iti dau ei pt per travaliului?
Roxana bun venit!
Bq
24+
bombonique spune:
bebe_sh merci mult!
Ina preda merci!
Si eu am maine programare la eco, iar sapt viit pe 13 la dr de familie. Sa vad ce vor mai zice si ei. Oricum, sa fiu pregatita.
cris_tinaus le ce dr esti? si la ce cl te gandesti pt eveniment?
Eu cu celulele stem stau putin in cumpana, pt ca am inteles ca, in cazul in care e nevoie de asa ceva, Doamne fereste, se intampla ca celulele tale sa nu fie bune. Si se ajunge tot la donator. Sunt stresata pe tema aceasta.
Bq
24+
Ciresica5 spune:
Bombonique, si eu sunt tare confuza in legatura cu celulele stem! Chiar nu stiu ce decizie sa iau si asta pentru ca am citit prea mult despre acest subiect incat am intrat de tot in ceata!
Fetelor, va rog sa-mi spuneti si mie cum imi activez PM, pleeeeeease!!!
29+ cu
Albert Nicolas
aris26 spune:
Roxana - Bine ai venit! sarcina ushoara si un copil sanatos si la termen
adee - felicitari pt achizitii. ashteptam poze[:d]
cristina - mie doctorul mi-a scris pe bilet saptamana 28 si 36 de sarcina. le-am facut acum la 28 si 5 zile dar cred ca trebuie sa le repet in sapt 36. nu stiu daca e lege.
inteleg ca nu am cum sa scap cu pantaloni. ei bine atunci trebuie sa o iau din magazin in magazin sa vad ce gasesc. am si eu aceeashi intrebare. trebuie neaparat cu nasturi sau merg si alea cu bretele subtiri si doar tragi in jos cupa?...aaa si inca o intrebare. cam ce marime sa le luam? cam cat suntem noi acum sau mai mare?
ma gandeam sa imi iau si nishte sutiene de alaptat dar poate ma ajuta vreo mamica cu experientza. cam ce numar?acum am ajuns la 80d oare cupa E e suficient sau trebuie mai mare?
29+
Poze