Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 7
petrean spune:
Buna tuturor
eu nu suport camasile de noapte..si am purtat-o strict in travaliu si nastere dupa care mi-am luat pijama
de curand mi-am achizitionat o camasa de noapte super..cu personaje din desene..si foarte viu colorata...dar ce e fain la ea..e ca poti scoate sanul print-o "taietura"..sa nu-ti ridici camasa...sau sa trebuiasca nasturi..e super..si a fost doar 30 ron
Bogdana
30+
si
+
Andrei Luca -15.12.2006
POZE
Ciresica5 spune:
Bombonique, iti multumesc din suflet! 
Sper ca reusesc sa activez...
29+ cu
Albert Nicolas
Floric spune:
LA MULTI ANI IOANELELOR SI IONICILOR!
Cat despre momentul nasterii va spun ca si la Braila se poarta "costumatia" de la spital... Adica vestitele camasi de noapte super sexy folosite si rasfolosite de ani de zile care miros...mmmm...a fiertura, de la dezinfectant probabil, ....bleahhh. Se pare ca doar in Bucuresti se da voie cu echipament de acasa in rest...pe la noi la tara tot cu sapa lucram.
Pentru cele cu cezariana puneti in sacosa si pai pentru baut apa in primele ore de dupa trezire...asa am vazut ca se poarta pt ca nu te poti indoi sau sta intr/o pozitie normala sa poti bea din cana si cica iti este taaaaaaaare sete.
Sanatate si bebe sanatosi!
29+
ADA1974 spune:
LA MULTI ANI tuturor Ioanelor, Ionelelor si Ionilor.
Fetelor, in legatura cu ce sa luati pt bebe si pt voi, cred ca fiecare trebuie sa faca dupa cum simte. Eu la prima sarcina am fost la cumparaturi la vreo 2 saptamani dupa nastere, si am luat ce am vrut. Trebuie sa aveti in vedere ca bb poate fi de 2,5 kg sau 4 kg, de 48 cm sau 54 cm. Asa ca mai bine luati numai strictul necesar inainte. Cat despre spital, trebuie sa avem si camasa, dar eu la cezariana am putut folosi si pijama la 2-3 zile de la operatie. Am stat in spital 7 zile (bb a fost de 36 s, chiar daca calendaristic era de 38 s), dar nu mi-a parut rau pt ca nu am stiut ce e aia icter sau buricel - a cazut pana sa plec din spital.
Oricum avand in vedere ca o sa nastem in martie-aprilie, si o sa socatem bb afara la vreo 2 saptamani de la nastere, si numai 1/2 ora, nu cred ca are rost landoul - cel mai practic e un carucior cu spatar reglabil de la vertical la orizonatal (aproape).
Eu la prima sarcina am avut un carucior tip landou, dar landoul se scotea si se putea folosi pe post de scaun de masina. Si l-am si folosit pt ca lasam scaunul din fata pe spate si legam landoul cu centura - asta cand circulam singura (de la 1-2 luni incolo). De asemenea era destul de greu, iar eu stau la bloc de 4 etaje si trebuia sa-l car (eu sau mama) 2 etaje. Asa ca am renuntat f.f.f repede la el si al luat unul gen sport, dar cu spatar reglabil in n pozitii: de la aproape orizontal la aproape vertical - si l-am folosit pana pe la 2 ani si ceva.
Cred ca sunt practice si scoicile, mai ales pentru plimbari scurte sau deplasari de colo-colo. La cumparaturi, in supermarketuri, cred ca mai bune sunt carucioarele eventual scoicile (dezavanataje: la carucior trebuie sa fii 2, iar la scoici trebuie sa ai grija cum asezi bagajele in carut, ca sa aiba loc si scoica.
Ma scuzati ca m-am intins atat, dar ma tot intrerupe fiica-mea.
ada
27+ (probabil Maria - Sophia) si
ana-gabriela 3ani + 10 luni
doranna spune:
bombonique, am la serv articolul din codul fiscal, iti spun maine... stiu ca si pensiile peste 10 mil se impoziteaza;
am inteles ca se plateste si contributia la asig. de sanatate, dar o suporta angajatorul pentru tine (sau bugetul asigurarilor sociale, nu mi-e clar)
mai discutam pe tema asta!! am prietene care isi pregatesc dosarele, asa ca... o sa aflam curand!
referitor la camasutele de noapte, sutiene, tampoane, etc.,mie mi se pare un pic cam devreme sa discutam despre asta
nu vreti sa reluam discutia in februarie???
dorana
27+
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ADA1974 Oricum avand in vedere ca o sa nastem in martie-aprilie, si o sa socatem bb afara la vreo 2 saptamani de la nastere, si numai 1/2 ora, ada 27+ (probabil Maria - Sophia) si ana-gabriela 3ani + 10 luni |
Ada, de ce sa iesi afara dupa 2 saptamani si numai cate jumatate de ora????? Fetita mea e nascuta la mijlocul lui aprilie, dr ne-a zis sa o scoatem afara la 7 zile, am iesit la 9 zile pt ca fusese vant dar nu am stat jumate de ora ci...oreeeeeeee intregi in parc!! Copilul are nevoie de aer, mai ales cei care au icter!! E ff important! De ce jumatate de ora? Stiti ce bine dorm copiii afara? In plus, pot manca si in parc.
Mami de fetita
si de baietel
29+
Timi07 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Eseea
Ada, de ce sa iesi afara dupa 2 saptamani si numai cate jumatate de ora????? Fetita mea e nascuta la mijlocul lui aprilie, dr ne-a zis sa o scoatem afara la 7 zile, am iesit la 9 zile pt ca fusese vant dar nu am stat jumate de ora ci...oreeeeeeee intregi in parc!! Copilul are nevoie de aer, mai ales cei care au icter!! E ff important! De ce jumatate de ora? Stiti ce bine dorm copiii afara? In plus, pot manca si in parc. Mami de fetita si de baietel 29+ |
Eu cu fiica-mea am venit acasa a doua zi de la spital . A treia zi am iesit pe terasa blocului care e imensa cam 5-10 minute si pe urma zilele urmatoare am facut plimbari tot mai lungi. La 2 saptamani bateam mall-urile

Dar a fost un copil sanatos, puternic i-a priita afara deci pot sa zic ca am decis impreuna ca ne prin bine plimbarile
O sa vedeti cum sunt copilasii, cum e vremea si sigur veti lua cea mai buna decizie.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
ADA1974 spune:
Essea, s-ar putea sa ai dreptate, eu am nascut in februarie, si stiu ca trebuie scos cate putin pt a se adapta cu temperatura. Am spus 2 saptamani in ideea ca prima saptamana stai in spital, iar a doua saptamana o tineam la geam cate 10 minute - si progresiv. Depinde mult si de vreme, si nu cred ca e cazul sa riscam, ca o sa aiba timp sa stea afara, mai ales la vara .......
Eu stiu ca bbi au nevoie de lumina multa, deci sa fie cat mai luminata camera, nu stiam si de aer curat (oricum aerisim in fiecare zi camera). Fiecare face dupa cum simte si dupa cum primeste indicatii de la pediatrii
, care si ei au pareri diferite, ca in orice domeniu medical.
Bun venit si celor mai noi fete, un an cu bbi sanatosi si nasteri usoare.
ada
28+ (probabil Maria - Sophia) si
ana-gabriela 3ani + 10 luni
iulia_30 spune:
in legatura cu dosarele pentru bebelusi gasiti aici http://www.mamici.blogspot.com/.cica indemnizatiile nu se impoziteaza
iulia
24 +
Maria