Un cabotin. Sau cum si de ce mi-am inselat sotia

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

nu psihologia e de vina.
ci e incorect cand psihologia e folosita ca argument al neasumarii.






~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

pai buli, eu credeam ca psihologia vine dupa neasumare, ca sa intelegi ce si cum, sau sa te intelegi sau sa ii intelegem pe semenii nostri...mie nu mi se pare ca trebuie sa le stii pe toate de la inceput...chiar daca acest inceput inseamna si peste 40 de ani...ajungem sa ne cunoastem daca ne dorim acest lucru sau ne dam seama ca poate avem nevoie

tu crezi ca eu cand m-am casatorit la 25 de ani prima oara, stiam ce e cu asumarea sau nu ? O faceam ca asa o facea toata lumea, ca era bine pt repartitie si ca nu primeam casa daca nu aveam copil si nu eram maritata ( ca asa erau timpurile)....bun, am vazut ca nu mi-e bine, am divortat...degeaba ca si a doua oara, peste 10 ani am facut alta greseala...de alta natura...asa ca nu e vina nimanui ca unii suntem mai "tampi" si ca avem ghinionul sa ne nastem cu probleme emotionale, de fapt nu ne nastem, le capatam in familia de baza si ca apoi nu putem sa ne facem o "resetare" totala pt a fi in asentimentul celor fara de greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

balanta , tu argumentezi frumos pentru ca esti un exemplu de asumare.

problema e la cei care la 25-30-40 de ani, inca dau vina pe diverse din trecut pentru a-si justifica actiunile siiii ... pentru a continua in acelasi mod.
aici e problema. cand adultul responsabil si matur nu se opreste in a face raul. pentru ca, desi stie exact ce si unde greseste, continua in felul acesta pentru ca ii e mai usor.
si, pentru ca atunci se uita in urma, nu spune "am facut asta pentru ca am gresit, ci "am facut asta pentru ca am fost nefericit in copilarie (sau pentru ca mi s-a ingrasat nevasta, dupa caz)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Balanta, eu cred foarte tare in capacitatea enorma de amprentare pe care familia de baza o are asupra individului.
Dar, mai cred ca ramanem toata viata sensibili la influente si, cum de influentele unice ale familiei de baza incepem sa scapam cam de cand pasim in gradinita, n-ar mai trebui pomenita cu obstinatie (de la o anumita varsta incolo, cel putin) despre "greaua mostenire" :).




~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Denizel eu sunt perfect deacord cu tine, dar stim deasemeni ca adevarul este relativ si ca binele si raul la tine se poate vedea intr-un fel si la mine altfel

uite, eu iti dau un exemplu personal...daca sotul meu m-ar insela dar toate celelalte aspecte ale vietii in doi ma multumesc as spune ca e cea mai mica problema a mea...la mine e bine la altele e rau....daca sotul meu nu m-ar insela deloc dar nici nu as fi multumita de ceea ce sunt eu langa el...la mine e rau si la altele e alb...situatia perfecta eu o exclud pt ca stiu din proprie expierenta ca nu exista...si pot continua

stii,eu de doi ani fac psihoterapie si citesc intr-una ca macar anul asta , cand oi face 50 de ani sa stiu ce vreau cu adevarat...si sa stii ca abia sunt pe aproape...asta ce inseamna?...ca sunt retardata?...ca sunt neadaptata?...ca nu m-am resemnat?...ca nu m-am impacat cu mine insami?...ca nu ma iubesc destul?...zi-mi tu daca crezi ca te pricepi mai bine...ca dupa unele din voi ar fi trebuit sa ma impusc sau sa dispar de pe fata pamantului...ca nu am dreptul sa imi spun parerea?...da constientizez ca sunt altfel decat marea majoritate, dar cred ca si eu sau altii avem dreptul la viata si sa nu fim stigmatizati doar pt faptul ca altii nu simt ce simt eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

denizel, mai sapa, de influenta familiei de baza nu scapam nici la maturitate daca nu pornim pe calea autocunoasterii...eu abia anul asta, am aflat ce am gresit in viata mea, independent si inconstient de vointa mea in alegerile pe care le-am facut...si pt asta nu e vinovat nici primul sot si nici al doilea...ei in felul lor au crezut in mine prin prisma la ceea ce au invatat in familie...ca femeia tine casa si barbatul e un rafatat pt ca ambii au fost singuri la parinti si s-au desprins de mama de abia la 25 de ani, pe cand eu de la 7 ani eram responsabila cu sora mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Balanta, tu iei foarte personal toata discutia asta.
Eu nu stiu absolut nimic despre tine, n-am mai citit subiecte pe aici de cand Guestus ne invata cum sa facem ciorba si friptura intr-o jumate de ora si la 220 de grade :))).
Iar acum, intr-un mod pe care il consider cat se poate de explicit, am intervenit clar pe subiectul topicului :). Cel putin, pe subiectul propus in prima postare :).
Totusi, vad ca tu te adresezi ca si cum eu stiu povestea ta si ma opun modului in care tu incerci sa-ti rezolvi probleme... Nu, nu este deloc asa!!
Daca am inceput sa vorbim in termeni ca "sa ma impusc?" "sunt retardata daca..." inseamna ca exista grave probleme de comunicare si cred ca discutia ar trebui incheiata. Ma rog, eu o voi incheia.
Numai bine!



~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

nu denizel, nu o iau personal...am inceput sa inteleg ca oamenii sunt si "gri" asa cum spunea ilia si ca unii din doi suntem transanti cu alb si negru abia cand dam si noi cu capul de pragul de sus sau cu fundul de pamant...eu am mai intrebat de cateva ori pe aici...daca stim clar ca omul nu e monogam toata viata si ca nu poti exclude sexul din viata noastra si ca societatea e una de consum, cum faci sa traiesti langa acelasi om 40 de ani impliniti si in plan intim...ca doar de asta se vorbeste ...de inselat...fara sa te abati si in griuri?

iar termenii pe care i-am folosit nu mi se par atat de deranjanti,era vorba de mine si nu de altii..asa cum de altfel se practica pe forum

denizel, daca vorbim de asumare, de ce forumul asta nu e facut sa ne stim asa cum suntem de la mama natura, cu nume, ani,domiciliu, si tot ceea ce presupune sa iti asumi atunci cand te gandesti ca poti da sfaturi cuiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Eu chestiile cu societatea,cu" vai nu sunt eu" cu de astea nu le-am inteles niciodata.Sincer si fara sa sariti cu rosiile...sunt scumpe in perioada asta...prefer niste portocale...
Sa revin.....Chestiile de genul "nu sunt eu,nu pot sa ma linistesc,am tot si nu sunt multumita.."sau eu inteleg faptul ca"..eu le consider semn de slabiciune si nehotarare si un mod de a ascunde capul in nisip ca strutul.Cand te legi de cineva pe viata o faci dupa o analiza clara,dupa ce eventual ai testat cam tot ce-ti poate oferi viata si ti-a ramas doar sa te stabilesti sa te linistesti si asta e valabila pentru ambele sexe..
In orice casnicie sunt discutii, sunt contraziceri,certuri dar trebuie transformate in ceva constructiv,eventual intr-un impuls.
Bine trebuie sa ai cu cine.
Eu m-am maritat tarziu si in deplina cunostinta de toate ale vietii,inclusiv relatii cu diverse tipuri de barbati.Cand am considerat ca ,dupa teste peste teste actualul e ceea ce trebuie am facut pasul.Am avut si foarte multi bani,am avut mai putini,dar ne-am sustinut unul pe celalat si poate astea ne-au unit mai mult.Si daca schimbareA SE REFERA la faptul ca se poate cauta altceva in materie de sex ....asta depinde de ce se ofera acasa....exista multe tabuuri dar sunt desuete cand si in desene animate pentru copii apar saruturi si mangaieri.,Eu in general i-am facut toate mofturile in pat sotului.Iar de fluturasi.....sunt satula ca pana a ma casatori am avut parte de stoluri stoluri sau roiuri..astea-s deja puerilitati...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

calipso, sa inteleg ca postul tau merge si la subiectul asta si la cel cu Teodora?

Mergi la inceput