Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (103)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihael@ Cu intarziere va spun si eu La multi ani! La multi ani, Ela! Noi nu suntem prea bine, stefi e bolnavioara de vreo 2 saptamani, a inceput ca o viroza, cu febra mare, am tratat-o fara antibiotic si cand am crezut ca i-a trecut a dat in bronsiolita. Acuma tuseste rau de tot, ma ia groaza cand ma gandesc cate medicamente am bagat in ea si tot nu-i trece. Spuneti-mi si mie, tusea aia productiva cam cat dureaza? se termina odata cu tratamentul sau in timp? Am citit mesajul Stefaniei, ce bine ca poti aborda asa racelile lui Carl, o sa fie un barbat puternic si rezistent. eu la 39,5 temperatura tremuram din toate incheieturile, nu mai nimeream supozitoarele. antitermicele le tin in dulap, cam o luna, dar daca am consumat din ele mai mult, le arunc. de obicei am de rezerva neincepute. Sarbatorile au trecut frumos, stefi a fost indragostita de mos craciun, de brad (nu l-a jumulit prea rau), cand l-am scos afara a intrebat de el toata ziua, de ne saturasem. vorbeste si ea tot mai multe, tot cu pasiunea pt doamne-doamne, are program clar, la 9 dimi si la 5 dupa amiaza, de ascultat slujba pe trinitas. azi isi punea un prosop in cap in loc de batic si facea plecaciuni. poate reusesc sa incarc niste poze Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007) Poze Varsta Stefaniei |
tusea ar tb sa ii treaca repejor....ce nu trece f repede e un harait/ suierat specific bronsiolitei si care trece in timp.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Mihael@ spune:
merci, roxana. are aproape o saptamana de cand tuseste, mai am tratament pt 2 zile... o sa incerc si cu ridichea neagra.
cateva poze cu cuconitza
Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)
Poze
Varsta Stefaniei
elpower spune:
Ehei! Salutare! La multi ani! Multumesc fetelor, dragutelor pentru urari! Scuze multe ca am intarziat atat cu raspunsul, dar am pe cap un copil tare amarat ca i-au plecat toate "distractiile", cu programul dat peste cap, asa ca mai mult e matz-matz, un tati racit, noi abia ne-am vindecat, ea mai tuseste din cand in cand...
De sarbatori, ce sa zic? Multa vanzoleala, musafiri, distractia mai mare a fost de sfantul Ion, ca doar avem 2 in familie si imediat e nascuta si mami . Asa ca sa te tii distractie. Iar Thea nu a vrut sa se culce pana n-a plecat ultimul musafir si nu s-a culcat si ultima persoana ramasa in casa, adica la ora 5 dimineata. E drept ca dormise de la 19.30 pana pe la 22, dar eu tot sperasem ca nu se mai trezeste deloc pana dimineata. Da' de unde? O semana cu ma-sa pasare de noapte, mai stii?
In rest, ne invatam cu noua casa ... prea multa , daca ma intrebati pe mine care trebuie sa intretin curatenia prin ea. Nasol fara covoare ca vezi toata mizeria pe care, altfel, o aspiram la 3-4 zile, nu trebuia sa o iau zilnic. Ma consolez zicandu-mi ca e mult mai sanatos asa.
In calorifere bate vantul, ca apa calda a fugit pe spartura din conducta. Dar noroc cu izolatia lui tati la peretii exteriori ca nu pare asa frig ca in alte case . In camera in care dormim, punem totusi, peste noapte caloriferul electric.
De ziua mea, daca n-ar fi trebuit sa fac poze, m-as fi distrat si mai mult, dar oricum m-am simtit tare bine.
Dupa sarbatorile astea, cu tot cu masina de spalat vase care m-a ajutat tare mult, am ajuns iar la concluzia ca tot mai bine e sa fii musafir.
Despre Thea... e prietenoasa, pupacioasa, vorbareata, face legaturi, nu spune poezii, ii place prima strofa de la "Pupaza din tei", dar sa o cant eu, ii place cantecelul "Old MacDonalds", dar sa il cante sora-mea, a inceput sa lege cate 2 "cuvinte" spuse pe limba ei, dar intelese de noi. Adica zice, de exemplu cand vreau sa o pieptan "nu!! pelia doale", "au! buba doale!". Are niste cuvinte simpatice pentru servetel si covrigei, dar nu le retin exact sa le scriu aici. Are si cuvinte la care ma prind cu greu ce vrea sa spuna. O faza de azi: mi-a luat mobilul, a butonat, s-a enervat ca i-l tot ceream si ii ziceam ca n-are voie cu el si l-a aruncat, l-am luat si l-am inchis, iar ei i-am zis ca l-a stricat. Ce-a gasit ea potrivit sa faca? Sa-l pupe sa ii treaca buba. Ne-a distrat. E o scumpa cand nu ma scoate din sarite. Ca i se nazare sa nu mai doarma la pranz, dar cade rupta pe la 18-19 si, evident, ca se trezeste la 21-22. Azi ma enerva si o dusai afara, o plimbai cu carutul sa imi fac treburile pana atipi, dar atipi pe la 17 si se trezi pe la 18, asa ca nu castigai nimic, dar macar nu ma enervai prea tare ca in casa. Butoneaza tot ce e de butonat la aragaz si la masinile de spalat, desi n-are voie, dar cu cine sa te intelegi? E o capoasa si nu merge sa o cert ca sa faca ceva. Nu face decat daca e luata cu binisorul. Cere "boboane" si "oata", de cate ori vede cutia in care tin eu medicamentele. Adica bomboane si ciocolata. Bomboane erau niste pastilute de supt pentru gat cu propolis, vitamina C si echinaceea, iar ciocolata i-am mai dat una Heidi cu 85% cacao. acum ciocolata sunt tabletele de cavit, ca m-am hotarat sa nu ii mai dau ciocolata sa vad daca are vreo legatura cu somnul, desi nu ii dadeam mai mult de o patratica.
Am evoluat de la Craciun incoace. Atunci Mos Craciun era "un", acum a ajuns, saracul, "tutun" Culori nu stiu daca stie, nu are rabdare sa ne jucam decat ce vrea ea, iar eu nu stiu sa ma joc haotic cum vrea ea, dar a zis intr-o zi "brrm osie" si afara era o masina rosie. Nu s-a mai repetat, asa ca nu stiu daca chiar s-a prins care e rosu sau a fost o intamplare. Ii place sa ii spun doar cu cuvintele mele sau ale ei ce e prin carticele, n-are rabdare sa ii citesc tot textul. Are videoclipuri la care are rabdare de pe youtube, dar la majoritatea zice "atu, atu". La televizor nu se uita. N-are stare decat cand e cazuta si atunci ramane cu ochii pironiti, nu stiu daca chiar intelege la ce se uita sau se uita ca e prea obosita sa se mai miste. Ce sigle, ce minimax? Asta are ardei la cur cum sa stea ea intr-un loc sa se prinda ce arata intr-un colt al televizorului? Ei sa ii dai sa bage si sa scoata diverse, nu s-o pui sa faca puzzle. Nici nu stie cu ce se mananca ala. Ea e mai pe fizic, mentalul il lasa pentru mai tarziu. Desi cand iesim afara, totusi, ii place mai mult sa contemple, daca stau si ma gandesc. a|i zice ca e cel mai cuminte copil. In casa, insa, e argintul viu. Nu inteleg cum vine asta. As prefera sa fuga pana cade lata si sa ma mai scuteasca de efortul de prin casa.
Sanatate bolnaviorilor! Asta e sezonul si imi pare rau de cate ori aud, ce sa mai zic de atunci cand e si Thea mucoasa sau tuseste? Stiti si voi cum e. Macar sa fie raceli usoare, fara complicatii. Eu sunt de zor pe gatul ei cu Tantum verde, pastilutele alea de propolis si azi mai luai si minimartieni, ca ea stie sa nu ii inghita. Nu stiu cat ii suge sau ii roade. Ii dau pentru ca nu vrea decat carne si fructe, iar vitaminele in fructele astea nu mai stiu eu cum or fi iarna. Ii mai luai si un siropel de calciu sa ii mai dau ca tot mai are un buric de fontanela neinchisa. Alternez cavit cu minimartienii, poate se hotaraste si vrea si ea ciorbita, legume, orice gatit in afara de carne.
Cam asta despre noi. Va pupacesc!
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
carmen94 spune:
anaalina...............si noi suntem in clubul ,,chinezisme,,......darius spune clar doar tata,caca,1,2 si 10.....in rest pe limba lui.pana acum vreo 2 luni ma inebunise ca nu zicea decat ''iii,, acum ii turuie gura dar in limba lui.
cel putin tu o intelegi pe pitica ce-ti zice,dar eu abia acum incep sa-i invat limba lui fie-miu.
daca bodogareste pe limba lui si arata cu mana intr-un loc e clar ca a facut ceva si imi explica ce si cum.
daca ma traga de turul pantalonilor si ma duce la locul faptei bombanind in limba lui ,sigur vrea ceva......
asa ca vin si eu cu intarziere si spun sa stai calma ca nu are nimic pitica ta
ioanaradu........,,ma duc sa-l leg de scaun. pana nu numara pana la 10 si nu stie ROGVAIV, nu-l dezleg.,,..........deci chiar am ras cu pofta.......
si pe mine ma mai apuca si ii zic,,azi invatam culorile,macar rosu,galben si verde..........sta 2 minute atent la mine si pe urma il gaseste joaca cu masini,uitatul la tv,alergatul prin casa.....si pot sa stau eu si in limba ca lui nu-i pasa de culorile mele
gaia.nevia........................ce povesti fetita?!?!?! ca darius nu are rabdare nici sa termin fraza,daca incep sa-i citesc ceva......spun 2 vorbe si apoi in secunda 2 am si ramas fara carte....iar daca ii spun fara sa-i citesc ,imi pune mana la gura....ca cica sa nu-i mai zic nimic
lilidana....mey,a reusit vaza aia si globul sa ramana pe masa?!?! ca eu am pus in bucatarie scaunele pe masa......m-a disperat ce viteza are la impins scaune si umblat pe unde vrea el
elyanne....bafta la examen!!!!
Kitty..........gata !refacuta!proaspata!am venit la raport.......pai,de craciun am fost la parintii prietenului cumnatei mele....darius a fost singurul baiat de acolo si cel mai mic.in rest numai fete....s-au jucat frumos,dar asta dupa ce a trebuit darius sa inspecteze toata casa si sa ia seama la tot.dupa ce am mancat,ne-am adunat cu totii in jurul bradului si a inceput impartitul cadourilor...darius statea cuminte pe scaunel si se uita curios la fetele care deja isi desfaceau cadoul.eu ma uitam si mai curioasa la el si aveam putin inima stransa ca nu stiam ca se impart cadouri,nu stiam daca darius are ceva pregatit si ma gandeam ca o sa fie dezamagit daca nu o sa primeasca nimic........dar ii vine si lui randul si primeste cadoul(intr-o ,,cizmulita cu mos craciun )il ia repede,il rastoarna si se apuca de facut inventarul(3 oua kinder,un ren de cioco,o jucarie de plus,o masinuta)
mi le-a pus pe toate in brate si apoi s-a dus tinta pe la toate fetele sa vada ce au primit(probabil se intreba daca au primit la fel)
de revelion.......ne-am intors acasa(caci eu am lucrat)si seara darius dormea dus de pe la 21,iar eu la 12 noaptea imi faceam pedichira......mi-am pupat si eu soata,apoi m-am dus sa-mi pup si teroristul si mi-am vazut in continuare de unghii
pe 1 ian,mai pe seara am plecat din nou la mama soacra
cam asa au trecut sarbatorile la noi
laura_oana................edy plange ca vrea sa puna mana pe zapada....si al meu cand pica cu nasul in ea sta cu mainile in sus si nici se ridica fara sa se sprijine in maini.se mai nimereste si atinge
cu mana pe haina,pantaloni si daca da de zapada,plange ca o mironasita de parca ar fi pus mana cine stie pe ce
la faza cu mancatul........stie ca nu are voie cu mancarea decat in bucatarie.si sti ce-mi face? se pune la prag intre bucatarie si salon,cu un picior in bucatarie si unul in salon,mancarea in mana si face un pas mic in salon,mai vb in limba lui sa vada ce-i zic,iar mai face un pas,iar bombane....si eu daca ii spun.....,,treci cu mancarea in bucatarie.....el imi arata mana in care are mancarea ca doar aia mai e in bucatarie,restul din darius e in salon<<
pisikuta..............am strans si noi azi bradul.dar fara probleme.avea o viteza la smuls ,,gloabele,, din pom de mama,mama.....
un pupic ptr.nana sa uite de bradut....pana la anul
riloasa.......wow! sa stapanesti cu drag aspiratorul!cred ca-i o minune de aspirator
Laina........bine ai venit!
Crina_mio.......sanatate la pitica si sa treaca febra mai repede..
faza cu luna a fost tare,mai ales ca nu s-a lasat pana nu ti-a aratat ea ce a vrut sa zica
Stefania....bine v-ati intors!
Mihael@.........sanatate multa la stefi....tare haioasa cred ca este ea la orele ei de religie
noi suntem bine acum.ne-am revenit si noi la programul nostru.
cu mancarea......cum am mai scris,darius mananca bine si cam orice.putine au fost zilele cand nu a prea mancat,dar nu m-am iritat prea tare ca stiu ca-si revine...in plus sunt zile cand trebuie sa-i iau mancare din fata,ca daca l-as lasa ar manca non stop
perosnalitate...............si la noi e tragic.....eu pesti,soata leu,darius berbec......
de impus se mai impune taica-su si atunci darius prefera sa fie pedepsit decat sa faca ca el....eu mai cedez in fata lui fie-miu si il las intre ale lui
avem si noi poze in zapada....de anul trecut
http://good-times.webshots.com/photo/2952472540101384761RdYrZX
si un mic filmulet cu zapada
http://s191.photobucket.com/albums/z91/stauceanucarmen/decembrie%202008/?action=view¤t=darius24dec003.flv
Kitty spune:
Mesaj special pt mamicile de nevorbitori:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=110182.
Fug la program! Weekend placut va doresc!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
radcarmen spune:
Adelyna , ma bucur ca ati avut un concediu minunat si ca v-ati relaxat.
Stefanya esti foarte curajoasa mamaaaaaaaaaa. Pai eu, ca si Lilidana si Mihael@, nu as mai fi nimerit curu sa bag supozitoru' la copil daca avea temperatura asa mare. Te invidiez pentru taria de carcter in astfel de momente. Bravo!
Rozi, am vazut pe donsoara Veve cu codite si fara, e o scumpa, s-a facut tare frumoasa.
Mihael@, sanatate Stefaniei si sa se faca repede bine. Ptr tuse ai incercat si Prospan? La noi asta a fost un sirop excelent!
Eu tin toate antitermicele in dulapul de medicamente la temp camerei. Asa scrie pe ele, asa fac. Si nu am citit ca trebuie aruncate decat cand expira. Asa ca eu le tin desfacute si cate un an. Si si-au facut efectul. Pe cele pe care scrie ca trebuie tinute in frigider sau ca trebuie aruncate la o verme dupa desfacere procedez in consecinta.
Si Vlad e tot berbec, dar e unul nu foarte extremist. E unul mai moderat. Nu ma inteleg cu el doar cand il doare una, alta. In rest e relativ linistit dar foarte catarator. Si daaaaaaaaaa, trebuie sa il iau cu frumosul ca sa am pace. De ex nu ii iau ceva din mana ce ii place ci ii dau sa faca altceva sau sa duca acel ceva in alta parte (ca sa uite) si apoi eu sa il pot lua. Sa daca are de ex ceva de aruncat la gunoi il trimit pe el sa arunce ca e innebunit duoa gunoi.
Nu stiu daca mai era ceva ce vroiam sa zic dar acuma mi s-a blocat memoria...revin.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
loradin spune:
O zi buna!
Am intrat sa ma parasc ! Nu-i pe lume mama mai denaturata. Aseara am dat drumul la dus (care nu prea avea presiune) si l-am lasat in cada in speranta ca va ajunge si la etajul 9apa calda.Am luat-o pe Ana in bucatarie si dai si vorbeste la telefon...si vorbeste....pana s-au auzit tipetele copilului meu disperat.Ce credeti.....am reusit sa ma inund.Domnul dus a capatat personalitate si presiune si s-a gandit sa se intoarca si sa arunce apa afara din cada.Ca drept urmare am gasit-o pe Ana cu picioarele in apa fiarta.Tot holul si doua din dormitoare pline cu.....ce credeti?...apa...multa multa apa.....Am incepu sa strig la tatal din dotare si ne-am apucat de treaba(adevarul e ca ne cam plictiseam) Mai am un singur dor......sa nu mi se umfle parchetul.
Cred ca va imaginati ca am pupat-o pana am albit-o pe Ana.Daca nu era ea ,astazi zugraveam la vecini ! Bietul copil.....cand te gandesti ca putea avea o mama normala......
Cand s-a trezit de dimineata ma intreaba" Mami apa ol?(ii era teama ca mai este inca apa in hol)
Cam de astea fac eu!!!!! Cu speranta ca nu imi veti sparge capul cu rosii revin mai tarziu ca acum s-a sucarit ca nu o bag in seama.
Pup
adelyna spune:
Roxanici ,am zis ca revin si sunt aici la apelul de dimineata la ciocolata calda ca nu-mi place cafeluta.
Radcarmen, nici noi nu am ajuns cu personalitatea de berbecut la extreme,cel putin nu inca.Noemi e foarte iubareata,doarca ca da trebuie luata frumusel ca altfel nu o scoti la capat.Ii place sa stea intre copii daca e antrenata pozitiv se joaca frumos,ii plac desenele animate(numai cateva din ele).La capitolul vorbit sta mai prost(mama,tata,Na(Natalia)apa(apasa),apa(apa)si inca putine in limba ei).Dar nu am nici un fel de grija in privinta asta.
Cu antitermicele suntem la fel,depozitam in dulap si il folosim si dupa cateva luni.
Loradin,buna treaba,nici nu vreau sa stiu ce era la gura mea daca pateam ce ai patit tu.Bine ca ai copil mare !!!!!!
Mihael@,multa sanatate .
adelina si piticii
Vacanta 2009