DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Spuneti-mi si mie, cartoful dulce este altceva decat cartoful normal? Pt ca tot va aud cu cartoful dulce.

Oana te rog mult, trimite-mi si mie schema ta de diversificare! Adresa de mail este: florimitrea2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Da, este altceva, este mai lung, portocaliu la culoare si dulceag, seamana la gust cu dovleacul copt!..vezi mai in spate linkul pus de mine, are si poza..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Oana, zi-mi si mie, daca mai stii, sau poate ai notat, ce mancarici ii faceai fiicei tale la 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Luny, uite o listuta...asa pe scurt...ca eu icnerc sa-i fac mereu ceva nou...
Spanac cu usturoi
piure de cartofi cu ficatei de pui
fasole verde cu vacuta sau pui si sos de rosii
pui in sos alb (smantana/iaurt (smantana dupa 10 luni), f putina faina- un varf de lingurita)
pui cu sos de rosii (rosii naturale nu conserva)si usturoi
tocanita de cartofi, ardei gras, dovlecel si pui
mazare cu sau fara pui (dar i-o pasam cu furculita ca mi-era frica sa nu se inece- acum papam mazarea asa cume este)
brocoli fiert cu puiut si morcovel
pilaf cu pui fiert
rasol de vita cu catofi fierti
budinca de dovlecei la cuptor
dovlecei cu smantana
cartof copt, umplut cu puiut maruntit si amestecat cu iaurt si patrunjel sau marar
ostropel de pui
...si nu mai stiu...
la supe/ ciorbe
supa de pui cu galusti
supa de perisoare
ciorbita de legume acrita cu lamaie
supa de rosii si cu orez
supa de gris
ciorbita de vacuta (nu prea-i place vaca si o evit!)
supa crema de dovlecel
supa de salata
supa de pui cu taietei de casa
...nu mai stiu...
cred ca ar trebui sa le notez si pe astea ca uite, incep sa le uit
Pana la 11 luni nu am folosit ulei aproape niciodata, iar daca am folosit am folosit unt si in cantitati foarte mici (de exemplu la piure). De asemenea,nu am calit nimic pana pe la 1 an...fiert sau la cuptor...acum calesc dar doar partial ...inabus repede cu apa...

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Octopusu, m-am executat, ti-am trimis

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetele.

Luny, multumesc frumos, intr-adevar sunt multe aiurea dar te poti inspira macar, eu pana acum nu prea gateam de aceea am mari dificultati. Insa acum pentru Rasfatzel ... invata mami si sa gateasca, deh. Acum, la 10 luni, cum ii faci mancarea lui Matei ? Banuiesc ca nu i-o pasezi ca la inceput, cum faci, o toci marunt ? De la ce varsta incepe sa manance nepasat ?

Octopusu, da, cartoful dulce este altceva, si eu tot asa am aflat, de pe forum, poti incerca, lui Bubu meu i-a placut.

Oanamada, ce de mancarici stii sa faci ! Wow ! Ai avut carticica sau cum ? De unde te-ai inspirat ? Eu nu-i dau lui Rasfatzel decat ce m-a invatat pediatra, variatiuni pe aceeasi tema, sper ca incet-incet sa-mi fac curaj si sa experimentez si alte meniuri ca s-o plictisi si el la un moment dat. Pana una alta printez repede lista trimisa de tine ca am o memorie ... of.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Multumesc pt raspunsuri.

Oana, am primit mailul de la tine. Multumesc mult! M-am uitat doar asa putin, cand o sa am putin timp, o sa ma uit mai bine si o sa imi fac un "plan de bataie".

Mergi la inceput

Danicris nici eu nu gateam inainte sa apara Catinca...acum m-am specializat I(asa zice sotul meu!!!). Ca sa-ti raspund la intrebari....da, am avut carti ( mai precis niste reviste pentru bb straine - de alimentatie), dar, pe baza listei de alimente permise pe categorii de varsta am cautat rete pe net pur si simplu si am scos din ele ingredientele care nu "mergeau" la bebe...de exemplu acum ii dau musaca de cartofi, dar in loc sa-i prajesc cartofii cum face mama (eu ii fierb!) si pe urma ii pun la cuptor...asa nu iese grasa!!
In plus mai am o carte cu ciorbe si supe care este geniala si ma mai inspir si din revistele "Ce papam?"

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Servus, fetele.

Luny, multumesc frumos, intr-adevar sunt multe aiurea dar te poti inspira macar, eu pana acum nu prea gateam de aceea am mari dificultati. Insa acum pentru Rasfatzel ... invata mami si sa gateasca, deh. Acum, la 10 luni, cum ii faci mancarea lui Matei ? Banuiesc ca nu i-o pasezi ca la inceput, cum faci, o toci marunt ? De la ce varsta incepe sa manance nepasat ?

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

ba ii pasez cu mixerul vertical, dar nu o mai fac crema, las si ceva bucatele mici...eu sunt de parare ca fiecare copil are ritmul lui si mananca bucatele atunci cand este pregatit. Vazi ca este un subiect unde exact asta discutam - 'cum incep?' se numeste!

Mergi la inceput

Oana, mersi de retete!multe le prepar si eu, in general la abur! eu ii pun cateodata si cateva picaturi de ulei extravirgin de masline, este ff bun ptr bebelusi.
Despre prajeli si calit..nu cred ca-i voi face vreodata...

Mergi la inceput