DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

ti-am trimis!!

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Pot sa te rog sa-mi trimiti si mie lista?
Eu ma gandesc sa incep diversificarea pe la 5 luni, noi acum papam formula, Nan. Dar intre timp, as vrea sa ma documentez in plus fata de parerea pediatrului.

Multumesc!

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Oana, poate ma ajuti si pe mine!

Am o fetita de 5 luni si jumatate, alaptata exclusiv la san, de la 6 luni vreau sa incep diversificarea si inca nu sunt hotarata daca cu fructe sau supe. Parca as merge pe supe, apoi supa+ morcov pisat etc, apoi suc de fructe.

Daca ai ceva skema, vad ca fetele te tot roaga sa le trimiti pe mail, te rog mult fa-mi si mie un bine si trimite-mi-le pe mail .

Adresa mea: nadina_negoita@yahoo.com

Multumesc anticipat!

PS: Vad ca voi sunteti deja cu piticii mari, aveti retete... eu nu stiu nici prima lingurita cu ce sa i-o dau

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Musette, poti sa incepi cu cereale, penultima masa, apoi piure de legume mai subtire, apoi fructe.

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

luny, cerealele nu-s pt micutii alaptati cu formula? Nu contin si lapte praf? Cu ce le pot dizolva?

Tocmai ma sfatuiam cu cineva si zicea sa incep cu suc de fructe treptat, apoi fructe pisate, apoi fructe amestecate cu branzica (din aia facuta in casa) si apoi supa de legume. Inca nu-s hotarata.

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

luny, cerealele nu-s pt micutii alaptati cu formula? Nu contin si lapte praf? Cu ce le pot dizolva?

Tocmai ma sfatuiam cu cineva si zicea sa incep cu suc de fructe treptat, apoi fructe pisate, apoi fructe amestecate cu branzica (din aia facuta in casa) si apoi supa de legume. Inca nu-s hotarata.

exista cereale su cu lapte inclus si fara!daca poti sa te mulgi, ii poti face cu laptele tau, daca nu mai ai suficient ptr a mulge, iei cereale cu lapte inclus, fara gluten, pana la 8 luni!
fructele crude sunt destul de greu de digerat ptr stomacul bebelusului, el fiind obisnuit decat cu lapte matern care este fff usor de digerat, sa nu mai spun de aciditatea lor...si au am alaptat exclusiv pana la 6 luni, apoi i-am dat cereale Milupa cu lapte, porumb cu orez...la o saptamana, am introdus piureul subtire de dovlecel cu morcov, iar la 4 zile, introduceam o leguma noua...dupa 2 saptamani, am introdus marul copt, fructele i le-am dat preparate, la abur sau copt, pana la 8 luni jumate...apoi am inceput sa-i dau proaspete, am preferat sa o iau usor..si tot asa!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Musette, Luminita...v-am trimis!
Eu am urmat aceasta schema cu mare incredere pentru ca, dupa cum am mai spus si in postari anterioare este recomandata de Profesorul Ciofu, cel care face manualele de pediatrie pentru facultati, un OM inainte de toate, un medic foarte "la curent" cu noutatile...am mare incredere in el...si chiar merita...pentru ca tot ce mi-a zis asa a fost, tot ce m-a invatat a fost bine, iar in materie de alimentatie...copilul meu a tolerat totul ok, fara probleme....
Va urez numai bine,

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

salutare!

oanamada, te rog frumos, imi trimiti si mie schema de diversificare? am o fetita de 3 luni, alaptata exclusiv...ma dispera toti sa incep sa-i dau suc de portocaleeeeeee....groaznic...eu tot incerc sa le spun ca nu te rog frumos....adresa mea e marina_golea@yahoo.com

pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Asa-i teoria si la noi.
Si cand se incepe diversificarea nu se dau ceapa , usturoi , fasole.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Ceapa i-am pus in supa la fiert dar nu i-am dat-o....decat acum dupa un an, usturoi la fel...in mancarici, dar tarziu...cat despre fasole...sincer...eu nu i-am dat catincai nici in ziua de azi (decat fasole verde)
De inceput, am inceput cu mar si morcov (suc).Restul ati vazut in schema...pupici

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

buna dimineata fetelor!

si eu am un bb de 8luni jumate, il alaptez inca, i-am introdus sucul de morcov, apoi de mar, cate putin, de la 4luni jumate; aveam senzatia ca ii e sete... daca am gresit, asta e, medicul pediatru a zis ca nu-i problema... pana acum papa bine multe alim.: supa de zarz, de pui cu taietei, pireu de cart./leg. cu pui/ou/peste, spanac, mamaligutza cu br./toc.pui... dar ce voiam sa zic de fapt, e ca dupa fiecare masa cu linguritza, ii trebuia musai san, asa ca-l alaptam... n-am reusit inca sa ii dau numai papa, deci sa-i scot sanul de peste zi... adica sa ramana pe doua mese de lapte pe zi...

daca nu te deranjez, Oana, te rog din suflet sa-mi trimiti si mie lista mult dorita, precis ma va ajuta pe viitor, macar ca idee-daca am facut bine sau nu pana acum, si precis un model pe viitor. Multumesc anticipat adresa mea de mail: ralucames@yahoo.com

o zi frumoasa si multa sanatate piticilor!

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput