DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 10
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanamada Ceapa i-am pus in supa la fiert dar nu i-am dat-o....decat acum dupa un an, usturoi la fel...in mancarici, dar tarziu...cat despre fasole...sincer...eu nu i-am dat catincai nici in ziua de azi (decat fasole verde) De inceput, am inceput cu mar si morcov (suc).Restul ati vazut in schema...pupici Oana si Cati mica (1 an si 4 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII, |
asa stiam si eu
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Musette79 spune:
Oana multumesc ft mult de schema! E exact ce cautam! 

Sar'na, mare doamna!
Ce repede te-ai apucat de diversificare... eu la 6 luni intentionez, si decalez lunile din schema ta. Am emotii la legume, sa nu strambe nasul, dar mai vedem pana atunci.
Cu lingurita si am de gand sa-i dau, biberoane nici nu am prin casa, cred ca unul ratacit, care a venit cu pompa de san...
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
oanamada spune:
Musette, cu placere
! Noi am inceput asa devreme pentru ca fata la 4 luni avea greutatea si lungime unui copil de 6 luni...ca sa nu mai vorbim de apetit.Noi am fost pe laptic formula de la doua luni si jumtate pentru ca din cauza unei infectii intestinale pe care am facut-o eu am pierdut tot laptele...asta este
!
Pupici
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
Musette79 spune:
M-am aprovizionat cu morcovi, de maine incep cu o lingurita de suc de morcov. Apoi mar, apoi mandarina. Teoretic ar trebui ca in 15 zile sa ajung la 15 lingurite de suc (cate 5 din fiecare)?
Pediatra mictei zicea sa nu le amestec, sa le dau separat, ca asa vad sigur care nu-i place. O mai pomenit si de pulpa de fruct si de ceva cereale instant de orez.... O mai intreb cand ajung la faza amestecatului de suc cu pulpa.
Mersi mult! 

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
oanamada spune:
Musette, nu te mai stresa mama draga
...cate lingurite din fiecare...zau..te adaptezi din mers...vezi si tu la ce reactioneaz amai bine....fiecare copil este diferit...unora le place morcovul, altora nu, unora merele altora nu...vei vedea ca va alege si va papa ce-i place.
Eu nu sunt pentru cerealele instant din orez decat in cazul in care copilul este subponderal....cerealele si asa umfla...daca mai sunt si din orez....mamamama....eu i-am dat fetei cereale Humana cu fructe.
Pulpa de fructe...mai tarziu putin...stai sa va obisnuiti cu suculetul!! Cat despre amestecat..incearca separat si daca le refuza asa, pune-le impreuna....de multe ori asocierile sunt si benefice...adica pot ajunge sa pape ceva ce de sine statator nu papa.

Oana si
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
luny spune:
eu nu te-as sfatui deloc sa incepi cu citrice..sunt f acide si pot fi greu tolerate de stomacelul lor! plus ca sunt coapte artificial, deci pline de chimicale... o randunica de-a mea a avut probleme si ea si fetita ei de 9 luni, cu diaree si varsaturi, si medicii i-au spus ca din cauza portocalelor...
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
hai mah, Oana, chiar asa, ingrasa cerealele?
..pai nu da nimeni cantitati industriale, mai ales la inceput..se incepe cu o lingurita, apoi mai cresti putin cantitatea,apoi le mai ingrosi putin, si tot asa..din cateva lingurite de cereale, nu se ingrasa copilul! ca sa nu mai vorbim de faptul ca cerealele cu orez sunt imbogatite cu fier, atat de necesar bebelusilor!!!!
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Musette79 spune:
luny, nu incep cu citrice... as vrea cu morcov, apoi mar, apoi eventual mandarina. Si dupa 2-3 saptamani cand se obisnuieste cu sucul sa-l mai ingros cu pulpa de mar si morcov....Pana atunci mai ajung la pediatra si mai intreb ce e cu cerealele alea.
Si nu pun cantatitate mare, o lingurita, doua acolo...
oanamada spune:
Luny, de acord cu tine...dar completez...sunt foarte multi pediatri care nu recomanda cerealele decat ceva mai tarziu (din cauza asta!)...si sunt foarte multi care le recomanda la mesele de seara, finale ca sa umple stomaceleul...cred ca si tu esti de acord cu mine ca se umfla in burtica...ma rog.... ai si tu dreptate...dar eu tot din alea cu fructe i-as da!![]()

Nici eu n-as incepe cu citrice...cu marul si apoi banana este ok!
Oana si
NOI-CRACIUN SI REVELION,
Nicolest spune:
Oana pot primi si eu schema de diversificare ... urmaresc topicul de ceva vreme si am vazut ca a avut mare succes.
Si eu sunt de aceeasi pareri trebuiesc evitate citricile pentru ca sunt extrem de acide cel putin in prima etapa a diversificarii.