DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

oanamada...mar, apoi banana? Cum storci banana?

Cereale dupa cat timp ia-ti dat?

Daca incep cu morcov, apoi cu mar si mai apoi mandarine, in a 3-a sapt e ok?

Nico..pune o adresa de mail si iti trimit eu schema Oanei, o dam din mana in mana!

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Mussett uite adresa poenarunicoleta@yahoo.com
Multumesc mult.
Banana din cate stiu eu nu se stoarce se paseaza nu cred ca merge sa-i dai suc de banana doar morcov si mere.
Eu am inceput diversificarea cu piure de legume pentru ca micuta mea avea oarecum putina aciditate la stomac ... regurgita de aprox 3 ori pe zi, dar acum ii dau si suc de fructe mar, para si uneori morcov.
Cred ca o sa introduc si eu banana desi am citit intr-un articol ca ar fi bine de la 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Musette, eu i-am dat si putin porto la icneput, dar nu ia- placut...nici acum nu-i place, prefera mandarinele...dar intr-adevar sunt mai acide si este de preferat sa le introduci mai tarziu sau impreuna cu ceva care taie din aciditate (adica banana). Eu le puneam pe toate, inclusiv banana in storcatorul de fructe.. (pulpa o papam eu la inceput)...ceva ceva iesea...un suc mai grosut. Apoi, foarte repede, mi-a dat mama razatoarea mea de sticla, de cand eram bebe si am inceput sa i le fac pe razatoare...si da-te cu lingurita, cate putin cate putin, pana s-a obisnuit...
Cel mai bine este insa asa cum ai zis si tu...morcov si mar la inceput...acum...ce sa zic, conform ultimelor studii si marul este acid, aproape la fel de acid ca si portocala...poti incerca cu mandarina!I-ai dat tu lui Nicoleest schema???
Cerealele i le-am introdus cam la o luna, o luna si jumatate dupa ce am bagat restul sus mentionate..adica pe la 5 luni...era deja obisnuita cu crema de legume si cu fructele rase...asa ca amers repejor!

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Inceputul diversificarii inseamna primele luni de zile, Musette, nu primele 2-3 saptamani! sa nu crezi ca stomacelul se maturizeaza si primeste anumite alimente bine si uso intr-un timp asa de scurt..nu inteleg de ce tii musai la citrice asa de repede, eu nici acum nu-i dau, i-am dat putin sun de portocala acum vreo luna, si a facut o iritati de toata frumusetea la fund..nici nu se da in vant dupa el, dar dupa ce am auzit, nu ii mai dau deloc!..
nu este nico graba, ia-o usor, are o viata intreaga inainte sa manance si portocale si banane(care si astea sunt copate artificial, aici, in Ro) si multe altele..varianta cea mai sigura este sa incepi cu fructele preparate, la abur sau la cuptor..singurele care se dau crude sunt bananele si avocado...

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Luny, imi pare rau ca te dezamagesc, dar hai sa-ti spun o poveste adevarata:
1. citricele sunt necesare unui bebelus pentru ca au un continut foarte mare de vitamine...si da, irita la fundulet, dar la un moment dat trebuie date
2.De fapt asta era povestea- bananele sunt copate artificial, merele sunt unse cu nu stiu ce, lamaile sunt stropite cu un "altceva", morcovii au si aia nu stiu ce...cam toate legumele au "povesti" din astea care circula....mai nou, orezul este dat si ala cu ceva si pastele sunt daunatoare pentru ca au continut de nu stiu ce...chiar nu am stat sa retin pentru ca deja pe mine incepe sa ma lase rece...sunt foarte drastica in ceea ce priveste alimentatia copilului, dar sincer, daca ar fi sa ma iau dupa toate astea nu i-as mai da nimic de mancare.Asta nu inseamna ca nu incerc sa cumpar pe cat pot legume si fructe romanesti de la tarani si nu de la precupeti, dar nu putem chiar sa suprimam tot....ca de, e iarna si daca morcovi proaspeti gasesti, restul nu prea mai sunt "in sezon" si trebuie sa le iei. E bine sa nu dezvolti o fobie la orice fruct si la orice leguma pentru ca are nu stiu ce...intamplator, in familia mea am doi care au legatura cu agricultura (inclusiv cu importuri si proceduri de dezvoltare si stropire si tot ce vrei) si lucrurile nu sunt chiar asa grave cum se spune (de exemplu, la lamaie doar coaja este foarte daunatoare...eu nici coaja rasa de lamaie nu mai folosesc la prajituri)...spre exemplu, mult controversatele banane nu sunt nici pe departe atat de periculoase...sunt bagate in niste cuptoare gigant in care sunt coapte rapid...atata tot...cat despre stropitul legumeor si fructelor....daca nu iei de la tarani, nu mai iei deloc ca toate au cate ceva!!
3. sucul si pulpa de mar si morcov eu stiu ca se introduce complet in primele 3-4 saptamani...sau cel putin eu asa am facut...introducerea progresiva, evident...tocmai pentru ca sunt doua alimente usor digerabile stomacelul se obisnuieste foarte repede cu ele...cat despre portocale si mandarine...fata mea face iritatii la fundulet si acum, dar doar daca mananca mult adica o portocala intreaga intr-o zi.
Banana este evitata de unii medici din considerente de greutate, adica nu o dau la copii cu greutate mare ca cica ar ingrasa...nu mi se pare o explicatie, dar asta este singura pe care am auzit-o...in afara de chestia aia cu "sunt coapte si facute si drese". Nu cred ca este cazul sa devenim paranoice , nici sa fim inconstiente...trebuie patrat totusi un echilibru

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si eu cred ca citricele pot astepta. Eu i-am dat Stefanei abia pe la 11 luni din motive de constipatie. Si cu sucurile nu stiu ce sa zic. Am auzit un nutritionist foarte bine documentat care spunea ca sunt mult mai sanatoase fructele ca atare decat sucurile in care nu ramane pulpa deci zero fibre si doar multe zaharuri. Sa faci suc din banana, nu stiu ce sa zic. Nu e mai simplu sa o pasezi? Oricum rezulta un pireu tare moale.

Si drept sa spun mi s-a parut chinuitor sa ii dau cate o lingurita doua de suc pe care mai mult l-ar fi varsat pana sa ajunga sa il inghita. Eu si legumele si fructele i le-am dat direct pireu. Si le-a acceptat din prima fara mofturi.

Fiecare trebuie sa faca cum e mai bine pentru copil si cum accepta acesta. Nu zic ca e bine sa fii paranoica in legatura cu mancarea bebeului dar cum spunea si Luny, va avea timp o viata intreaga sa manance de toate. Macar acum cand sunt mititei sa ii protejam cat putem. Cel putin eu am incercat sa ii cumpar legume si fructe numai de la tarani, carne doar proaspata si de casa cand s-a putut, banane si fructe exotice numai dupa 9 luni.

Si o ultima chestie. Poate nu ar fi rau sa incepeti diversificarea cu legume. Sunt mai greu de acceptat dupa ce au gustat fructele dulci. Cel putin asa zice teoria si la noi s-a confirmat in sensul ca mananca orice fel de legume in orice combinatie.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent

Mergi la inceput

Si mi-am mai amintit ceva. Pentru cele a caror copii mananca pasat, eu inca nu ii pregatesc manacaruri sofisticate pentru ca mi se pare inutil oricum tot o sa il pasez. Legumele si carnita i le fac inca la steamer si apoi le pasez. Voi cum faceti?

Mie nu imi prea vine sa fac ceva mancare complicata si apoi totul sa devina pasta. Dar poate gresesc asa ca astept si alte pareri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Puisorul si eu am steamer dar nu l-am folosit pentru bebe ca am zis ca sunt pre putine legume sa le pun in el si ca atare acum i le fierb cu putina apa la zepter.
Tu de cand folosesti steamarul si ce apa pui in ele plata sau de la robinet si ultima intrebare prepari carnita impreuna cu legumele?

Mergi la inceput

In steamer pun apa de la robinet pentru ca oricum se fierbe deci nu cred ca e nevoie de apa plata. Si ii pun prima data carnea taiata felii subtiri, cam 20 de minute si dupa aceea pun legumele inca 20 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Nicolest, foloseste cu incredere steamerul, este foarte bun. Si eu fac portii mici, adica numai pentru ziua respectiva insa asta nu ma impiedica sa folosesc steamerul.
Pe mine Puisorul m-a sfatuit si datorita ei am cumparat steamer. Multumesc frumos, Puisorule.
Carnita in schimb o fierb separat pentru ca pediatra mi-a spus sa nu-i dau inca zeama de la carne.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput