DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 12
oanamada spune:
Danicris, o intrebare: de ce sa nu-i dai zeama de la carnea de pui???? Mi se pare ciudat...serios, zi si mie ce ti-a spus pediatra!
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
luny spune:
oana draga, nu intelegi ce spun eu..
nu spun sa suprimam legumele si fructele ptr ca nu e sezonul lor si au chimicale, ci sa evitam anumite chestii care in momentul asta este deja clar ca-s daunatoare, iar ei sunt PREA MICI sa le faca fata!! sustin ideea ca ar trebui sa-i protejam acum cat sunt mici si fragili, atat cat putem si conform cunostintelor pe care le avem..dar sa aleg sa-i dau constant ceva despre care se stie clar, nu am inventat eu, ca nu este deloc ok, cu buna stiinta,si sa-mi dau pumni in cap peste niste ani, eu una zic pas...important este STARTUL! evident ca peste ceva ani nu mai suntem asa de drastice cu toate cele ptr ca in lumea asta traim..dar exista VARIANTE si OPTIUNi, de ce sa nu tinem cont de ele?..Si chiar nu am fobii, crede-ma!
dar mi se pare ok ca mamicile care incep acum diversificarea sa fie informate si sa traga singure concluziile..
Eu una am congelatorul plin de fructe si legume puse asta vara, luate de la tara, sau din piata..asa ca in afara de morcovi, cartofi, si alte cateva, nu am nevoie de nimic, ptr ca m-am gandit din timp ca iarna asta voi fi in plina diversificare..
Referitor la sucul de fructe, s-a mai zis aici, am citit si eu, mi-a mai spus si pediatrul, acesta contine doar 3-5 procente din vitaminele continute in pulpa de fruct si multe vitamine se volatilizeaza in primele 5-10 minute de la stoarcere, asa ca eu personal nu vad rostul la sucul de fructe. E prea acid si nu se justifica raportul beneficiu/dauna..ii voi da suc de fructe cand ii va fi sete, deocamdata abia bea apa, am incercat si suc si e la fel de dezinteresat..
puisor eu tot la abur fac papica,rar la cuptor, doar carnea o fierb! mai ales cea de vaca, e tare si o fierb mai mult. Ficatul si pestele, la abur.
Nici eu nu ii dau inca zeama de lA carne, mai stau cateva luni, dar si atunci voi arunca prima apa in care raman toxinele! tot pediatra mi-a spus asta!
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
puisorul spune:
Luny
, perfect de acord cu tine.
Imi spui cum ai congelat fructele? Ca la capitolul legume stau bine dar la fructe nu m-am gandit asa ca acum e cam slaba variatia. Mai cumpar din cand in cand borcanase ca sa ma variez dar nu vreau sa ii dau prea mult nici din astea. La anul sper sa fiu mai bine pregatita ![]()
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
Danicris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanamada Danicris, o intrebare: de ce sa nu-i dai zeama de la carnea de pui???? Mi se pare ciudat...serios, zi si mie ce ti-a spus pediatra! Oana si Cati mica (1 an si 4 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII, |
Servus, fetele-dragele.
Oanamada, carnea cica ar contine niste toxine care prin fierbere se elibereaza in apa. Eu si cand gatesc pentru noi arunc prima apa.
Vi se pare o prostie ? Nu a mai auzit nimeni de asta ? Chiar sunt curioasa daca sunt singura care procedeaza in felul asta.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Nicolest spune:
Si mie mi-a spus pediatra la fel carnea se fierbe separat de legume si se paseaza impreuna la final ... aceasi poveste cu toxinele care se elibereaza in apa.
Eu asa procedez ... dar si cand gatesc pentru noi adultii arunc prima apa oricum nu-mi place ca e plina de spume mai ales cea de vita.
luny spune:
danicris si eu am scris despre zeama de carne mai sus..
puisor am congelat piersici,prune si pere,le-am scos samburii la piersici si le-am taiat in sferturi, prunele doar le-am desfacut ca ies mai usor samburi, perele tot sferturi, si le-am taiat cotorul. Sunt excelente toate, s-au pastrat super...le fac la abur putin, sau le las sa se decongeleze singure, si le amestec cu mar, vranzica, sau cereale, diverse combinatii! si rosii am la congelator, taiate cubulete!![]()
LUNY
puisorul spune:
Mersi Luny, anul acesta sigur voi pune si eu.
Si mai am o nelamurire. Am vazut ca s-a discutat sa facem mancarea la bebei fara ulei sau unt. Cred ca este o greseala. Doi profesori pediatrii vazuti de mine la tv au spus clar ca grasimile sunt necesare dezvoltarii neurologice la copii. Cel mai indicat e uleiul de germeni de porumb, cate o lingurita, alternand cu untul fara sare.
De asemena nici laptele nu se da la copii degresta ci cu 3.5% grasime.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puisorul Mersi Luny, anul acesta sigur voi pune si eu. Si mai am o nelamurire. Am vazut ca s-a discutat sa facem mancarea la bebei fara ulei sau unt. Cred ca este o greseala. Doi profesori pediatrii vazuti de mine la tv au spus clar ca grasimile sunt necesare dezvoltarii neurologice la copii. Cel mai indicat e uleiul de germeni de porumb, cate o lingurita, alternand cu untul fara sare. De asemena nici laptele nu se da la copii degresta ci cu 3.5% grasime. Ani de Stefana (23.01.2008)Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery Cum se topesc kilogramele Sa-l ajutam pe Gabriel urgent |
exact1 de uleiul de germeni de porumb nu stiam, eu folosesc de masline extravirgin, si unt! iaurt, lapte(ptr branzica), unt, intr-adevar, cele cu grasime mai multa, nimic degresat!
LUNY
Musette79 spune:
Nu am avut azi vreme sa intru, acuma vad cat ati scris!!
Am fost la pediatra, ca eram ingrijorata ca asta mica parca tot mai tare i se simt coastele, ca se zbenguie mult..n-are nimic, evident, o crescut 200 grame in 10 zile asa ca e ok. Asistenta mi-a zis sa incep totusi cu supa de legume, cateva zile clara, apoi cu legume paserate in ea, apoi cu o lingurita de ulei, apoi peste 2-3 saptamani cu carne fiarta si scoasa, apoi cu carnita fiarta si pisata cu legumele.
Azi am apucat de i-am dat o lingurita de morcov, i-a placut de numa, deschidea gura la lingurita, dar acuma ii dau putina supa si de maine continui cu supa. Apoi intre mese o sa introduc sucul de fructe (morcov, mar, mandarina). Apoi mai intreb
I-am dat supa, 20ml, mai mult de jumate is pe prosopel
, ii curge din gura..peste cateva zile ii pun si zarzavat paserat ca asa mi se pare apa chioara...
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru