DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Mussette, la fel mi se parea si mie cu supa clara: cooperativa munca in zadar. Plus ca nici nu mai contine aproape nimic din ce i-ar trebui lui bebe. Daca mananca piure de morcov mai bine ii dai dintr-asta.

Luny, tot la emisiunea aia spuneau ca uleiul de masline contrar asteptarilor nu e primul pe lista pentru ca e greu de digerat de catre bila bebelusilor. Eu cam asa am inteles.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Si ii pun ulei de masline fff putin cateva picaturi, unt nu am incercat...pediatra mea mi-a recomndat sa fac branzica si iaur din lapte sub 2% grasime ca peste se zice ca ingrasa si ca e prea gras pt un bebe .... o prietena din Canada a zis ca ei i-a recomdat de 3.5% asa cum ati scris si voi .... iar alta din Franta nu da la copil iaurt si branzica din lapte de vaca de la market ci doar iaurturi speciale pt copii tot la recomandarea pediatrului.
Eu inca nu am inceput cu iaurturile si branzica dar ma gandesc sa-i dau din acela special de copii desi nu ma incata deloc ca nu am gasit simplu doar cu fructe si ma ingrijoreaza totusi termenul de garantie fff mare pt un iaurt .... sunt total nelamurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

puisor din ce am cautat eu pe net, nu am gasit nicaieri sa spuna ca ar fi greu de digerat uleiul de masline..oricum, eu i-am pus prima data pe la 8 luni, si ca 3-4 picaturi, de 2-3 ori/saptamana..prefer putin unt sau iaurt..
musette este prima oara cand aud ca un medic recomanda sa-i dai copilului zeama de la carne, sa scoti carnea!!! tocmai ce e mai toxic sa-i dai?? nici eu nu vad rostul apei chioare, nu contine mare lucru..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Scuze dc intervin in grupul vostru-dar voiam sa spun parerea legata de iaurturi si lapte-in Ca,laptele este doar pasteurizat si se recomanda cel cu grasimea cea mai mare,adica 3,5 sau organic cel de 3,8%-eu asa le-am dat copiilor mei si nu sunt nici obezi,dar sunt fortosi insa,toata lumea ii laudaEu iaurturi le-am dat din cele pt copii,ar iarasi le-am cautat ep cele cu grasimea cea mai mare, pt ca ajuta la dezvoltarea lor si pt ca ei nu mai beau decat 500ml de lapte pe zi, si e de vaca,deci mai slab in nutrienti.
Legat sa bea zeama din carne doar,nu sunt de acord, eu amestec pt cel mic legume cu curcan,pui,etc,zeama o arunc chiar.Numai bine!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Dincolo de disputa generala, am informatii destul de sigure despre un soi de "epidemie" de diaree provocata de PORTOCALE-naiba stie, o fi vreun lot ciudat, cu cine stie ce injectat, dar treaba se pare ca e reala. Adepte sau nu ale citricelor, aveti deci grija!
Acum la modul general vorbind eu am judecat ca depinde mult in ce perioada a anului prinde bebe inceputurile diversificarii (anume introducerea fructelor). Daca iarna vine cand bebe e mic, nu e o problema, oricum nu mananca fructe iar la iarna viitoare va fi suficient de mare. de ce vorbesc de iarna? Pt ca mi se pare ca iarna (nu altcandva)in Romania, citricele sunt o varianta cat se poate de valoroasa de hranit copilul cu fructe proaspete si cu vitamina C (care, sa fim seriosi, in sucul cu pulpa ramane destula dar la congelator chiar nu prea mai ramane-Luny, sa nu te superi, e parerea mea!. In afara iernii insa, la inceputurile diversificarii nu sunt de acord cu citricele, sunt acide si exista alternative mai bune. Mentionez ca i-am dat portocale si mandarine Iuliei (suc cu pulpa) abia de pe la 9,5 luni, nu mai devreme. mentionez insa, ceea ce subliniase si Puisor, ca am inceput diversificarea cu legume si nu cu fructe...
A doua problema, cu grasimea...Nu stiam ca uleiul de masline e greu de tolerat pt vezica biliara, eu stiam chiar inversIn orice caz, din cauza ca Iuliei nu i-a placut, i l-am inlocuit cu unt si a fost si este ff bine. Apoi: a priva copilul mic de grasimi este o prostie absoluta. E perioada de dezvoltare maxima a creierului care inainte de orice are nevoie de grasimi, chiar de colesterol-da, da, e singura etapa a vietii in care consumul de colesterol e BUN. Copilul (si, dupa umila mea parere, nu numai...) se ingrasa de la dulciuri si de la excesul de fainoase si muult mai putin de la grasime. Deci, un NU hotarat lactatelor degresate!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

naty nu ma supar, nu e obligatoriu sa avem toate aceeasi parere..
"Contrary to myth, Freezing foods (fruits and vegetables in particular) does NOT deplete 100% of that food's vitamins and minerals. The process of freezing, if kept at a constant 0 degree temp does not contribute to a TOTAL loss of nutrients - if it did, then the majority of the po****tion would be malnourished as we rely on and eat a large amount of frozen foods." - wholesomebabyfood.com
Eu am ales sa procedez asa ptr ca nu se pierd in totalitate, doar partial, aportul de fibre, vitamine si minerale se pastreaza in mare parte, si sincer, prefer varianta asta decat portocalele astea dubioase, de exemplu, asa imi spune instinctul...cel putin anul asta, ca suntem mici si la inceput..in rest, de acord cu tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Luny sa nu crezi ca am disparut "ca magaru" in ceata", dar am avut o zi..... catinca e racita, ii iese o masea si ...evident...maraie non stop!
Acum, ca sa raspund la ce spui tu...nu am negat ca citricele sunt acide si da, sunt perfect de acord cu tine ca trebuie sa-i protejam atat cat putem...
Hei, mi-am amintit...nu mi-as fi permis sa-ti spun ca ai fobii(ca doar stii ca mi-esti draga!), spuneam la modul general ca eu nu cred ca este bine sa dezvoltam fobii legate de tot ce este alimentar (ca se spun si multe baliverne!) si ca nici nu este bine sa fim "mana larga" sa le dam toate prostiile...
In ceea ce priveste sucul versus pulpa...eu am trecut destul de repede de faza suc chior pentru ca fetei nu-i place (nici acum!) si am ajuns repejor la pulpa (asta explica si chestia cu banana) combinata cu suculet!
In mod cert, fiecare copil este unic si din punctul asta de vedere...ma refer la cum accepta si la cum se adapteaza diversificarii...a mea a vrut consistent destul de repede...altii nu vor, vor lichid cat mai mult timp posibil
Danicris, te-am intrebat de carne pentru ca deis si eu stiam la fel...mi s-a recomandat de catre pediatri (nu unul, mai multi) sa nu fierb legumele in nestire si sa nu privez copilul de zeama de la carne...la momentul respectiv nu am avut "intrebarile la mine" si chiar nu am mai zis nimic...oricum, pentru mine este tardiv..i-am dat tot timpul cu zeama de la carne
Naty, te dadusem pierduta....nu te-am mai citit de multa vreme.Nu stiam de chestia cu "epidemia" de la citrice, dar recunosc cinstit ca de fiecare data cand papa mai multe citrice face mai molisor (da nu m-am plans ca a mea este constipata rau de tot!)
Despre ulei....eu m-am ferit de ulei, cum am mai spus, am preferat untul...la mine este probabil si vreo "fixatie" pentru ca in familia sotului meu se gateste foarte gras () si urasc sa vad mancare plutind in ulei...pe langa asta si eu, la randul meu, am fost obisnuita cu mancare normala (adicatelea cat ulei trebuie, nu prea mult!)...
Lapte degresat, iaurt degresat...sa nu aud de ele...mi se par niste chestii pentru oameni care au afectiuni cu stomacul (ca mine) si nu le suport! Oricum, mie mi s-a recoamndat sa folosesc cu nivel de grasime mediu, nu degresate.
Aia cu pastele si dulciurile este de scris cu majuscule!!!! Sunt total de acord cu tine!!!!
Va pup...

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

oana si noi traim in acelasi haos din cauza dintilor, mi-e groaza de masele,jur.. sper sa scapati repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Exact acum cand citeam ce ai scris a apucat-o plansul in somn...uite asa imi face de 3-4 ori pe noapte...sunt zombie...si nici nu ma mai pot culca devreme seara (ca am insomnii!!!)...de trezit noaptea ma trezesc eu ca daca il vede pe taica-su nu se mai culca la loc si vrea la el in brate, dimineata el pleaca la birou si la 9 maxim imi da trezirea...i-a spart maseaua, doar un colt, dar banuiala mea este ca ii mai ies si caninii ca prea se chinuie mititica...nu mi-a facut la niciun dinte sau masea asa...de aia zic de canini...in schimb, slava Domnului, acum nu mi-a facut febra mai mare de 38 (si aia nu stiu daca e de la raceala sau de la dinti).La ceilalti dinti si masele mi-a facut si 39 (desi toata lumea zicea ca nu este posbil sa faca febra asa mare...uite ca este!!)...sper ca macar la voi sa fie mai soft...pupici

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Cu citricele (portocalele) si eu am retineri sa nu le mearga burta la micuti. Si nu e exclus sa fie nici injectate, sincer...

I-am dat aseara zama de supa, cam apa chioara daca ma intrebati pe mine, nu s-a omorat chit ca casca gurita da cam curgea pe langa. Ce haiosi is ca nu stiu sa inghita si stau cu zama in gura

Parca mai bine as continua cu sucul de morcov care i-a placut si chiar a inghitit.

Planul initial era ca de la 6 luni voiam sa-i diversific, dar eram ingrijorata ca nu papa destul si asistenta mi-o zis ca decat lapte praf acuma mai bine incep diversificarea cu supa (primele 4 zile chioara si apoi cu zarzavatul paserat).

Dar micuta a luat bine in greutate, ma ingrijorasem eu degeaba (s-a lungit mult, da toata ziua din picioare si de aia mi se paruse mie ca i se simt coastele mai tare) si atunci as reveni la suc de fructe care oricum dureaza mult. Intai suc, apoi suc cu pulpa, apoi mai citesc plin planul Oanei .

Is cam debusolata si nu stiu ce sa fac: supa sau suc de morcov?

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput