DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 7

ella_72 spune:
Oanamada multumesc mult pentru schema de divrsificare .E super ok !
Eu ii dau cereale cu lingurita , in castronel , dar am citit ca alte mame dau cerealele in biberon si nu eram sigura cum e mai bine....
Pup toate fetele si bebeii....
Ella , mami de Tudor

oanamada spune:
Danicris si la 14 ani cand vor incepe problemele digestive mama copilului ala se va "felicita" tare de tot ca a lasat-o pe mana unei astfel de bunici....frateee ce o fi in capul lor....ei chiar nu discern putin ca stomaceleul ala micut nu este capabil sa digere asa ceva????
Pozele merg...nu stiu de ce nu au mers la tine...le-am reincercat acum cand mi-ai scris si s-au deschis..... poate ai o conexiune lenta si daca este asa dureaza pentru ca sunt multe si maricele....
Cartofi dulci...eu cred ca i-am facut sub toate formele posibile, dar la noi piureul si cartofii la cuptor cu puiut si usturoi sunt de baza...astea ii plac cel mai mult la categoria cartofi. I-am mai facur si cartof copt, umplut cu branzica de vaci amestecata cu iuartel si cu ceapa verde si patrunjel...si i-a placut tare.
pupici
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

oanamada spune:
Ella, cum spuneam si intr-o alta postare eu sunt adepta gustului...adica am vrut sa-i dezvolt copilului gusturile diferentiate nu la gramada...laptele este lapte, cerealele sunt cereale...in plus, chiar nu mi-a placut ideea de a i le dizolva in lapte...daca pe ele tot scrie ca instructiune principala sa le faci piure...si doar secundara ca pot fi puse in lapte...ce sens are...doar ca sa-i umflu burtica??? Macar sa simta si ea ca mananca diferentiat!!!!
Luny, mai am si altele...ca mi-am tot luat niste reviste din astea de papa, plus ca nefiind o adepta a folosirii uleiului in catitati mari (daca se poate deloc e si mai bine!!!) fac multe lucruri la cuptor si pentru noi asa ca...imi vine usor si pentru ea!!! De budinca de lamaie cu mandarina ti-am zis??? vreau sa-ti spun ca am facut pentru ea, am gustat si eu si sotul meu si am cazut de acord ca vrem si noi...asa ca i-am mancat copilului budincuta si ea a mancat doar o portie!!!A doua zi i-am facut din nou!!!!
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

ella_72 spune:
Si inca ceva.....nu gasesc biscuiti pentru 4 luni... Se gasesc numai pentru 6,8,10 luni , dar stiu ca exista si pentru 4 luni.Voi ati gasit ? Si unde ?
Multumesc !
Ella , mami de Tudor

oanamada spune:
lasa biscuitii....o sa ai timp berechet sa-i dai...eu nu i-am dat catincai decat mai tarzior...decat biscuiti mai bine ii faci tu paine de casa sau ii dai chifla sa molfaie....
Cat despre biscuiti nestle...aia chiar nu i-a tolerat ca ii molfaia pana se faceau pasta si nu-i mai placeau...cand incep si mancarimile si durerile de la dinti e si mai rau...asa ca o coaja de la chifla sau un covrig de buzau (din aia grosuti si foarte tari) fac minuni...ca sa nu mai vorbim de morcovi
NOI-CRACIUN SI REVELION,

luny spune:
oana nu ai zis de budinca cred...eu in general ii fac la abur, am mai pus si la cuptor legume cu pestele, dar mi-e mai greu,dureaza mai mult,portia e mica..eu sunt adepta mancrii proaspete ptr bebe, atata timp cat tot stau acasa,ii gatesc zilnic!
ella eu i-am dat biscuiti prima data dupa 8 luni, de la Hipp si i-am luat din cei de la 6 luni..nu se da in vant dupa ei, dar acum ii pisez si ii pun in fructe.Nu stiu daca se gasesc aici, eu i-am comandat pe babypoint..
Oana, eu nu prea sunt adepta cojii de paine sau a chiflelor din comert, cel putin nu inainte de 8 luni, ptr ca au gluten si o groaza de emulgatori, etc..covrigii aia tari, imi par mai ok, tot de vreo 2 sapt ii dau, dar al meu nu are rabdare, se plictiseste repede..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!

oanamada spune:
Luny, biscuitii, chiar si cei pentru bb au gluten, cerealele au gluten...cam toate au gluten, chiar daca acest lucru nu este specificat pe ambalaj.... eu ii dau chifle kaiser de la Kaufland acum...la inceput ii facea mama sau socrul meu ca au masini de facut paiine...pe noi ne-a ajutat foarte tare la dezvoltarea procesului de masticatie...adica ...avea doi dinti si am inceput sa-i dau sa molfaie chifla...incet incet a inceput sa muste si sa molfaie mai cu foc...pot spune, ca de fapt paiinea a ajutat-o sa invete mestecatul....Acum, sa nuc rezi ca fata mea statea toata ziua cu chifla in gura...eu nici acum, cand ii dau biscuiti nu fac excese...adica unul doi pe zi...nu mai mult.Eu nu sunt adepta biscuitilor cu mar sau cu fructe...nu am un motiv, pur si simplu nu-mi place ideea...poate si pentru ca am fost batuta prea mult la cap de ai batrini cu "nu-i dai fetei biscuiti cu mar?"...e o idee a mea...fara suport...asa ca nu trebuie sa se ia nimeni dupa mine!
Budinca i-o fac cu faina, zahar, ou (albusul batut spuma), zeama de la jumatate de lamaie si zeama de la o jumatate de mandarina si putin lapte (eu i-am facut cu MILI si cu OKE)....ung o forma cu unt si o pudrez cu zahar si pun compozitia la cuptor...iese foarte buna!!!
NOI-CRACIUN SI REVELION,

luny spune:
Oana, pai tocmai d-aia i-am dat si eu dupa 8 luni..in plus, nici nu le vad aportul..am lua o singura cutie, si cum nu l-a tentat in mod deosebit sa-i roada, ca sa nu-i arucn, am ingrosat fructele cu cate unul dimineata..s-au terminat, adio si la gara, prefer clar cerealele si nu le inlocuiesc cu biscuiti..
suna intr-un fel budinca aia..

Danicris spune:
Buna dimineata. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Oanamada, ce familie frumoasa ai ! Iar Cati este minunata, o adevarata printesica. Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa va umple de fericire.
Luny, multumesc pentru linkul trimis, o sa ma ajute mai ales ca nu sunt prea creativa in bucatarie.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

luny spune:
dani cu placere...tu uita-te dupa leguma/fructul care te intereseaza, si in josul paginii gasesti sugestiile lor cu ce merge combinat, dar vezi ca multe retete sunt aiurea...iei si tu ce-ti trebuie si ce consideri ok din site..pe mine m-au ajutat mult explicatiile 'tehnice' ref la ce contine fiecare, de ce aia acum si nu mai devreme etc..iar daca vrei idei de mancarici, mai intreaba-ma, spune-mi din ce ai vrea sa faci, leguam, fruct, si-ti spun cum le-am combinat eu, si fetele la fel!