DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 6
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui galu oana trimite-mi si mie te rog schema ta de diversificare pe pm chiar daca Olivia e hranita inca la san..poate ma mai inspir..:) Si, de la ce varsta se pot da biscuitii cu mar si cerealele cu gluten? Merci Olivia - 11.05.2008 |
8 luni
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
oanamada spune:
ti-am trimis!!
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
Danicris spune:
Seara buna, mamicutze-furnicutze-harnicutze.
Mai intai vreau sa le multumesc inca o data pentru sfaturi mamicilor care m-au ajutat la inceputul diversificarii si mi-au raspuns la toate intrebarile tampite. Sunteti minunate.
Intrebare : pot sa-i dau lui Rasfatzel (6 luni jumate) cartof dulce ? Momentan ii fac piureul de legume din morcov, pastarnac, patrunjel si dovlecel.
Oanamada, am vazut ca i-ai trimis lui Galu schema ta de diversificare. Poti sa mi-o dai si mie sa ma mai inspir ? Multumesc. Aaaaa, mi-am amintit de chestia cu pofta la bebelusi, punctata foarte bine de tine. Daca ai stii cati gandesc asa si dau copiilor "sa guste" din farfuria lor !!! Inclusiv maica-mea imi spunea ca pe vremea lor (adicatalea cand ne cresteau pe noi), pediatrul recomanda "sa pui pe limba copilului ca-i este pofta". E adevarat ca asta nu ne-a omorat insa nici bine nu ne-a fost. Of.
Multumesc frumos si noapte buna.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
oanamada spune:
Danicris, ti-am trimis!
Stii cume cu "gustatul"...azi ii pui pe limba maiine zici las ca merge si poimaine ii dai mici si carnati! Eu sunt foarte drastica la chestia asta... si toata familia ma stie de exagerata...daca spun ca fata nu are voie sa manance ceva...au parte de scandal daca fac altfel...pana si saracul barbata-miu m-a sunat azi de la maica-mea de acasa sa ma intrebe daca fata are voie sa pape ardei gras crud (ca de, el nu stie, ii da sa manance ce-i gatesc sau ce-i las eu!)...dar eu zic ca e mai bine asa, decat sa regret pe urma...oricum...la 6 luni ai deja o multime de optiuni de papa...imi amintesc...la 6 luni i-am facut catincai dovlecei la cuptor cu muuult marar si cu iaurtel(smantana i-am dat de abia pe la 9 luni) si tare i-au mai placut...oricum, un mare secret al alimentatiei la bb (spus de pediatrul Ciofu despre care s-a tot vorbit mai sus) sunt usturoiul, ceapa, patrunjelul si mararul...fac minuni...nu trebuie sa-i dai lui bb, le pui in mancare doar pentru gust, dar dau gust foarte bun...la mine nu exista mancare fara astea...bine, acum, la un an si 4 luni catinca manaca usturoiul si ceapa din mancare cu mare pofta...ba chiar acum vreo doua zile vroia usturoi crud, dar mi-a fost frica sa-i dau!Pupici
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
ella_72 spune:
Oanamada as dori si eu schema ta de diversificare , te rog frumos ...Multumesc !
La un bebe de 4 luni , cum e mai bine sa-i dau cerealele ? In biberonul cu lapte sau in castronas ?
Ella , mami de Tudor
oanamada spune:
Ella, iti trimit acum...eu zic ca este bine sa-l inveti de mic reflexul de masticatie...chiar daca nu are dintisori...molfaie si bebe putin...fa-i cerealele subtiri ca o smantana groasa si ...top cu lingurita...la inceput nu-i va placea ideea...dar persevereaza...infelul asta il obisnuiesti pentru mai tarziu fara sa-i fortezi stomaceleul...
NOI-CRACIUN SI REVELION,
luny spune:
Danicris, si eu i-am dat cartof dulce de la 6 luni jumate..este una dintre cele mai bine tolerante legume, fff bogat in vitamine!
Oanamada, perfect de acord cu verdeturile, ceapa si usaturoiul! Si Mufy le papa tare bine, cam de la inceputul diversificarii! mereu rade sotul de el cand il simte ca miroase a usturoi, zice ca papa un camp de usturoi, dar ii pun doar un catel sau jumate daca este mare1
Vad ca ati degenreat p-aici discutia, nu am avut timp sa citesc decat pe diagonala putin...
eu am scris la cap trecut ca i-am dat cuscus acum cateva zile, si spaghetti rupte marunt(ca nu am avut stelline), cu legume si carnita, si le-a ras, tuns si frezat cu succes!..si fara sa se inece, mesteca deja ff bine!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Luny, hello, chiar ma intrebam ce-i cu tine...ca nu ai mai scris de multa vreme!!!
Da, au degenerat discutiile, dar iataca am revenit la normal.....
Aia cu verdeturile e de baza....schimba gustul, da aroma...chiar si eu care nu mancam patrunjel...am inceput sa pap!!!!
Eu ii fac fetei la cuptor o gramada de chestii...paste cu carne (carnita de pui tocata, amestecata cu ceapa sau ceapa verde, calita la uscat -deci fara ulei, doar pe tigaia de teflon- amestecata cu un ou si cu pastele ferte si puse la cuptor cu sosul de la o rosie proaspata - iese o minunatie), cartofi cu branzica si cu smantana....pentru cele care au puii prea mici merge si cu branzica de vaca facuta in casa si cu smantanica sau iaurt....musaca de cartofi (eu firb cartofii inainte nu ii prajescasa cum fac la musacaua noastra ca iese prea grasa mancarea pentru ea)...ce i-am mai facut?
Aha...ciorbita de legume si pui batuta cu ou si cu o lingurita de smantana si acrita cu lamaie...
A...marea realizare....i-am facut tortelini de casa (umpluti cu carne si cu spanac- ca mai aveam in cogelator)...a mancat singurica cu manuta (cu murdareala de rigoare) cat ai zice peste! Am gasit reteta intr-o carte cu retete pentru bebe si i-am facut eu aluatul...si am umplut jumatate cu spanac si jumatate cu carnita (spanacul fiert bine si cu usturoi, iar carnita tocata si amestecata cu patrunjel, ceapa, putin morcov ras)...le-am pus in aluat, le-am fiert bine si pe urma le-am bagat la cuptor cu cascaval ras pe deasupra...s-au servit cu iaurtel pe deasupra....
Azi ii fac dovlecei umpluti la cuptor....
NOI-CRACIUN SI REVELION,
Danicris spune:
Servus, mamici.
Oanamada, multumesc frumos pentru schema de diversificare.
Ai mare dreptate si daca ai stii cati sunt cei care dau copiilor "sa guste" tot felul de porcarii ... Asta vara m-am intalnit cu o doamna in varsta care era cu nepotica si am stat putin de vorba. Am ajuns si la cap. greutate, punct sensibil pentru dansa "Nu are, doamna, decat ... kg (nu mai tin minte) si daca ati stii ca-i dau de toate sa manance ... si salam, si sarmale, si chiftele (mi-a insirat o mie si una de ... bunatati), ii dau si pulpe, i le fierb (aci zic hai ca o mai drege), dupa care i le si prajesc." GOD !!!
As vrea sa o vad si eu pe printesa ta insa nu merg linkurile puse de tine. Poate verifici de ce.
Luny, o sa incerc sa-i dau si eu. Tu cu ce ai combinat cartofii dulci ?
Multumesc inca o data.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
luny spune:
oana bune idei de papa, sa mai crestem putin si noi..
dani cartoful dulce merge minunat cu mar, sau cu legume, eu l-am combinat in toate felurile, ii dadeam mult inainte de a introduce carnea..
uite aici idei ptr www.wholesomebabyfood.com/sweetpotatobabyfoodrecipes.htm" target="_blank"> cartoful dulce
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!