DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 5
Nicolest spune:
Am inteles acum bine ca inca nu e medic .... si din cate am inteles nu-i place pediatria in fine.
Deja acum fac pauza cu cerealele nu ii mai dau nici seara si fructele oricum fara.
Se pare ca in Spania si UE sunt mai multe produse pentru copii la noi nu prea nici produse bio nu se gasesc ..... ce sa zic asta e.
Sheannamp spune:
Acest topic este despre diversificare. Va rog nu il transformati intr-un camp de batalie al orgoliilor.
Mesajele off-topic vor fi sterse fara preaviz
Edit: am sters mesajele care nu se refereau la diversificare.
Acest topic este unul foarte citit si ma indoiesc amarnic ca intereseaza pe mamicile care vor sa stie despre ce si cum sa inceapa sa diversifice alimentatia ce parere are un user despre altul.
Voi continua operatiunea de curatenie (chiar daca ar trebui sa o las deoparte pe cea de-acasa)
olim spune:
Sheannamp scuze da nu am vrut sa fiu off topicdar aici se cer sfaturi din experienta personala nu din tratate de pediatrie si nutritie.
da nico aici sunt mai multe si la preturi muuuult mai mici decat in Romania, si nu inteleg de ce
eu seara ii dau lapte cu cereale alternand cu mancare la borcan, desi la 1 an si 1 luna tot laptele e principal.
si cand vine de la gradinita la 4 cere lapte.
trebuie sa avem grija de mici de ei sa nu ii indopam ca nu le facem deloc bine.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
oanamada spune:
Nicole,eu nu i-am dat Catincai decat o singura masa de cereale inca de la inceput..masa de seara, de dinaintea ultimului laptic. Noi papam cereale de la Humana (care si ele sunt cu lapte). Nu i-am pus niciodata cereale in lapte (pentru ca si asa laptele Humana este cu arome de diverse fructe sau de vanilie)....si pentru ca in opinia mea laptele e lapte si cerealele sunt cereale. Ea le mananca cu lingurita si ii plac foarte mult. O masa eu zic ca este suficeinta, nu pentru ca ar ingrasa ci si pentru ca eu sunt de parere ca este important sa invete sa diferentieze gusturile: fructele sunt fructe, laptele, lapte si tot asa...
Olim si pe mine ma mananca limba rau, dar eu m-am obisnuit...nu sunt la prima ciocnire cu XIO...si sincer, mi-ar placea sa-mi raspund amacar la ultimele intrebari puse...
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
Nicolest spune:
Multumesc pentru raspuns olim si oana mada.
De cateva zile nu i-am mai dat deloc cereale.
Eu initial am incercat sa i le dau cu lingurita seara dupa baita ininte de culcare fara succes plansete multe nu mai zic ca s-a murdarit toata pe fata si pe maini era lipicioasa de a trebuit sa o mai spal o data ....am incercat si ininte de baita degeaba...asa ca le-am pus in lapte Nan si asa a vrut.
Eu nu ii dadeam daca nu se trezea des noaptea si nu-mi zicea doctora sa-i dau ca se trezeste de foame . Asa i-am dat si 2-3 zile nu s-a mai trezit apoi iar asa ca am constatat ca tot una e cu sau fara cereale pana la urma.
Si eu sunt de parere ca nu trebuie amestecate gusturile de asta ii dau fructele goale fara cereale.
oanamada spune:
Sheannamppromit ca asta este ultima interventie care sa zicem ca este putin "off topic" (adica partial), dar din pacate chiar trebuie sa raspund pentru ca nu este o chestiune de orgoliu...
XIO, sincer si eu sper sa fie ultima ta interventie pe acest subiect...la alte subiecte ti-am dat dreptate total sau partial, dar aici chiar mi se pare ca esti profund subiectiva ca sa nu spun usor agresiva si ...asta total nejustificat
Nu am impresia ca un spital intreg este plin de medici prosti...sincer, impresia mea este ca la tine nu este ceva in regula...ma refer la viziunea si la modul in care alegi sa preiei niste chestii si la felul in care le sustii si la modul in care le transmiti mai departe..eu respect medicii si ii ascult, mai ales pe cei avizati...am facut-o in ceea ce priveste alimentatia copilului meu, in ceea ce priveste cresterea lui etc.Tu ai o fixatie cu congresele internationale (numara de cate ori le-ai pomenit) si da, cand vei avea copil...vei vedea cat de mult ti se va schimba viziunea....asta daca incepi si tu sa-ti dai seama ca nu le stii pe toate si sa te mai uiti si in jur sa filtrezi si sa judeci unele lucruri....
Nu am comentat in ceea ce priveste inceperea diversificarii la 6 luni sau la 1 an, desi eu una am inceput la 4 luni (si aici argumentez ceea ce zicea cineva mai devreme, ca diversificarea trebuie inceputa si in functie de copil). Mie mi s-a recomandat sa incep la 4 luni diversificarea pentru ca fata mea la 4 luni avea greutatea, inaltimea, in general toata dezvoltarea si apetitul la nivelul unui copil de 6 luni....ca atare, pediatrii au considerat ca pot introduce diversificarea, dupa schema clasica, discutata si rasdiscutata aici pe forum, inca de atunci..in rest da, sunt de acord ca se poate incepe la 6 (pentru cei alaptati cu formula) sau la un an (pentru cei alaptati natural).
La faza cu marul oxidat...decat sa i-l dau oxidat ca sa nu faca colici, dar sa fie lipsit de aportul de vitamine, prefer sa nu i-l dau si punct....daca tot i-l dau degeaba.....
Numai bine...
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
oanamada spune:
Sheannamp[/ma tin de cuvant...gata, no comment! offtopic. Concluziile eu le-am tras....si cred ca si restul lumii
Nicolest, incearca sa i le dai pe la 18...si fa-le mai moi..adica pune mai multa apa...e normal sa nu le vrea ca sunt ceva mai legate...pana se obisnuieste ...au consistenta, sunt pastoase...sau icearca sa schimbi cerealele...poate nu-i plac alea...eu i-am dat fetei mele Humana (toate variantele posibile...sunt cu fructe!) si ne-am fixat in final la cele cu mar, maracuja si portocala...ca alea ii plac cel mai mult!
NOI-CRACIUN SI REVELION,
galu spune:
Si eu am aceeasi problema cu Olivia...Se trezeste noaptea pe la 1-2 si vrea lapte (ea este inca alaptata la san) si apoi inca o data pe la 6 dimineata. Am incercat tot felul de metode...am mancat cerealele si la ultima masa si la penultima (adica cea dupa baita..daca pot spune ca e ultima ca doar dupa 4 ore se trezeste din nou) si este exact la fel. Acum Olivia are 8 luni si are deja scoase 3 mese..Programul nostru este cam asa..Ne trezim in jur de 8-8.30, pe la 10 papam fructe simple sau cu iaurt, sau cu branza, sau cu cereale(f rar), dar asta din cauza faptului ca nu le vrea simple nici cum, la ora 14 pireu de legume cu iaurt sau fara(depinde in ce stare e..de cele mai multe ori nu vrea simplu), la ora 18 cereale cu lapte pe care le mananca cu foarte multa placere si la ora 22 lapte de la san..si apoi urmeaza chinul la 1-2 noaptea lapte san si la 6 iarasi lapte san...Trebuie neaparat sa precizez ca acum ne ies si dintisorii(abia ne-a iesit primul pe 7 ianuarie), sa fie oare din cauza asta asa agitata?? Poate ma ajutati si pe mine cu sfaturi...Olim esti f norocoasa ca doarme copilul 12 ore...
Merci
oanamada spune:
Galu, nu este foarte "ortodox" ce-ti spun...dar la mine a mers...pana i-am fixat programul...ii faceam la 10.30 baita si o culcam la 11....se trezea pe la 9...si atunci, logic, mutam toate mesele...ca atare, acum mananca cerealele pe la 20 uneori chiar 21 si masa de lapte (noi suntem la formula) pe la 11-12 in somn...cu programul asta...avem in continuare trezirea pe la 9 (desi de vreo 3 zile a apucat-o nu stiu ce si se trezeste cu noaptea in cap la 7.30)...si nu a mai cerut mese de noapte de la 4 luni (laptic) de cand i-am facut acest program....
NOI-CRACIUN SI REVELION,
galu spune:
oana trimite-mi si mie te rog schema ta de diversificare pe pm chiar daca Olivia e hranita inca la san..poate ma mai inspir..:) Si, de la ce varsta se pot da biscuitii cu mar si cerealele cu gluten?
Merci