Mamici antistress si licurici de ian-feb2009 (111)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariya

Va multumesc ca-mi sunteti alaturi...chiar am nevoie!
Porumbita,din cate stiu,actele trebuie depuse la primaria sect. in care locuiesti...
eu nasc la Filantropia,sect1 si actele le depun in sect 3,unde locuim...
Laurra pt mentinere ,ia Utrogestan...gravibinon nu mai e demult...si eu,si multe fete cu probleme de aici,am luat mult timp Utrogestan care chiar e bun...uite ca am ajuns toate la termen sau aproape de...curaj si bafta multa!

Amedeo 11 ani,Annamaria 7ani, 34+Mihai Adrian

AMR 4 SAPTAMANI

Multumesc de raspuns.Iau si utrogestan 4 pe zi 2 si 2 intravaginal.Pana in ce saptamana ai luat? Natere usora

19 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

buna seara, fetelor
sunt o mamica de la odiseea de noiembrie-decembrie ce tocmai am trecut la clubul scutecelor.
va doresc aveti nasteri usoare si bebei sanatosi si sa ajungeti cu bine la clubul scutecelor.
porumbita- intreba in capitolul trecut, parca, de ce fel de documente si ce fel de drumuri trebuie sa faci ca sa declari copilul si sa depui actele pentru alocatie si trusou. aveti mai jos un document. sper sa va fie de folos.

Demersuri Dupa nastere: Certificat de nastere Bebelus, Trusou bebelus, indemnizatie de nastere.

Un dosar cu urmatoarele acte: CI mama+ CI tata+Certificat de casatorie+Livret de familie. Pt fiecare cateva copii Xerox, pentru ca nu se stie exact ce se cere si pe unde, asa ca e mai bine sa le aiba la el pe toate. Dupa ce se obtine certificatul copilului, se face si la asta copii.

Important: taticul sa aiba la el tot timpul originalele+copiile.

1.De la spital, ti se da o “ foaie” . Cu acest “Biletel de dragoste” taticul pleaca la primaria sectorului in care se naste copilul. Acolo depune actele pentru certificat, si ti-l da a doua zi.

2.Depunerile sunt pana la ora 15 punct. De la ora 15, chiar daca ai stat de la 13 la coada, nu iti mai ia nici naiba actele… k asa este programul. de la 15 se fac eliberari de acte. (dar cel mai bine se verifica programul cu un tel in prealabil)

3.Sa nu va treaca prin cap sa plastifiati certificatul de nastere… pentru ca la actele pentru alocatie ii trebuia o stampila pe spatele certificatului, asa ca trebuie sa se duca sa faca altul ;)

4. DGSAPC a sectorului unde s-a nascut copilul pentru negatie. Negatia iti trebuie la depunerea actelor pentru alocatie.(sau DGSAPC din sectorul /orasul in care ai nascut)

5. Starea civila... din sectorul unde locuiesti: Mergi cu certificatul de nastere si iti completeaza livretul de familie

6.DGSAPC sectorului unde locuiesti (sector de care apartii), aici depui actele de trusou,+ alocatie+indemnizatie 204 ron .Aici pun stampila de care ziceam mai devreme pe certificate. Tot aici iti trebuie dosar cu sina

7.In final, ti se da un fluturas, un soi de bonulet de ordine, si la o anumita data, intre anumite ore, trebuie sa te prezinti, tu, mamica lauza, in “propria persoana” la casieria Serv. Publ. de Asistenta Sociala cu CI+Certificat de nastere nou nascut in dinti…Acolo vei primi, contravaloarea trusoului pentru nou nascuti +alocatie pt copil nou nascut. Alocatia lunara vine la posta din cartier. Asta daca intre timp nu se schimba nimic.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Seara buna la toata lumea!

Multi pupici mamicilor, licuricilor si burticilor , multumesc tuturor pentru cuvintele si urarile frumoase

Multumiri mamicilor de la odiseea de noiembrie-decembrie pentru superbul mesaj, am cam dat apa la soricei.

Cineva intrebase cum s-a reactionat dupa ce ne-am lamurit ca bebelina noastra e de fapt bebelut. Totul e decurs atat de repede... medicul a zis "acum il scoatem pe bebe", a urmat un planset sonoooor .. bebe e afara, cineva zice "It's a boy" si gata, il aveam in brate. Mami a fost doar pe jumatate surprinsa (data viitoare o sa-mi ascult instinctul), tati (care m-a tinut de mana tot timpul) era taaare emotionat si s-a bucurat ca toate-s bune si suntem si eu si bebe sanatosi (el saracul se stresase ca ar putea fi probleme cu vreunul din noi)... Stiti cum e, fetelor...ca sa o citez pe cumnata-mea care isi dorise ca al treilea copil sa fie fetita si a fost baietel ..."I wouldn't have him any other way"

Noi suntem bine, dupa prima zi "intreaga" acasa...mami, tati si bebe, plus cele 3 madame si cu bunica si matusa. Ditamai trupa vesela, toata lumea il aadmira si l-ar tine in brate pe Lachlan (mai putin cele 3 doamne care inca incearca sa se dumireasca ce se intampla prin jurul lor)

Bebe Lachlan a inceput sa-si formeze "ritmul" lui... deci in linii mari doarme vreo 2-3 ore, apoi vrea papa...mai o cuibareala la careva in brate iar papa, iar nani si de la capat. Din fericire, laptic este destul, sper sa continue sa fie. Si oboseala este... dar ne descurcam binisor cate un pic de somn pe noapte si ce mai prindem in timpul zilei.

Azi a fost in vizita community midwife, moasa care ma va vizita regulat (zilnic sau tot a 2-a zi), ne-a examinat pe amandoi si a fost f. multumita. In plus, am primit csteva sfaturi bune referitor la alaptatul lui Lachlan, la baita, contactul cu matzele (nu au ce cauta in patut la el si sa nu fie lasate nesupravegheate pe langa bebe), pompa de san (pana la 3 luni singura pompa de folosit sa fie gurita lui bebe). Maine... inapoi la spital sa facem vaccinul BCG...iese bebe la plimbare cu masina

Eu ma simt foarte bine, m-am recuperat bine dupa cezariana, atata ca mai am taietura (mai uit ca o am si fac cate o miscare brusca ... si-mi aduc aminte).

Ieri nu am mai avut timp sa scriu... dar neaparat vreau sa mentionez... pe cat mi se parea de relaxat sistemul de urmarire a sarcinii in UK... in momentul in care li s-a parut ca ar fi putut fi probleme cu bebe mic (desi de fapt nu au fost probbleme), toata lumea a fost ultra-mobilizata, moase, medici, asistente, anestezisti... toti s-au ocupat de mine ireprosabil (si cand zic asta... I mean it ). Iar dupa ce am nascut... la fel. Citisem si eu fel de fel de horror-story-uri referitoare la nasterea prin NHS (drept e ca si povesti frumoase erau destule) ... dar dupa experienta nasterii lui Lachlan... daca ne hotaram sa mai facem bebe ... I stick to NHS

Crisspy, eu nici nu am incercat sa restrictionez accesul matzelor in camera la bebe... ca el sta in primele luni cu noi in camera in cosulet. Atata ca am grija sa nu se suie madamele acolo.

Lavini, matzele nu sunt deloc indiferente... Dru e tare curioasa, lui Shebs tare ii place sa se aseze undeva pe langa noi si se uita la tot ce facem iar Cleo tare l-ar mirosi pe bebe... dar inca nu are voie.

Cristi, tie ti-au pus fire care trebuiesc scoase? Cica ale mele ar trebui sa se "descurce" singurele. Sa stii ca si mie mi-au spus cei de la spital sa incerc sa fiu activa DAR nu uitand ca totusi am trecut printr-o major surgery... deci fara acte de vitejie si eroism... fiecare stie cat poate. La mine a mers pana acum, dar eu sunt in general cam zbantuita , nu prea pot sta intr-un loc

Mimika, sa fie intr-un ceas bun si sa mearga toate bine

Eli, tinem pumnii

Chiar, ce mai face Tuchi?

Fetelor, promit sa pun maine pozici... am mai facut cateva azi si maine ne ocupam de ele

Dark Bendis

.

& Hogmanay Baby

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

am ajuns si eu acasa,in sfarsit
vesti bune: bbelina(ca nu i-a crescut nik) a recuperat din greutate.la toate ecografiile mi-a zis ca e mai mica un pic cu 1 sapt,eee surpiza,o sa avem o grasunica se pare.e lunga si grasa,deci cand am vazut ce falcute are...m-am topit.i-a aratat la tanti ecografista cum ii loveste la mami coastele si cum isi suge degetul.dar cea mai haioasa treaba a fost cum a cascat si ne-a scos limbuta...nu la mine,la tanti!avem 3 kg(aproximativ),mi-a zis ca pot naste oricand,dar s-ar putea sa o mai duc bine mersi pana la termen.
imi instaleaza tati patutul,de abia astept!
ttenika, mai avem o colega,tutu85!
selene,tratam la cluj,in vara!
americancele,pe unde umblati?

37S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 3 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tutu85 spune:

LISA, felicitari pentru bebelina! De acum poti sta linistita. Ai ajuns la termen iar printesa este suficient de mare ca sa se nasca. Daca mai stai inca trei saptamani s-ar putea sa se faca de 4 kg.
Eu nu stiu cat mai are bebe, dar tinand cont de cat avea la ultima eco si de cat mi-a mai crescut burta, cred ca are peste 2,5 kg. Totusi, nu as vrea sa se faca prea mare, adica sa ajunga pe la 4 kg pentru ca nasc natural.
Daca te intrebi de ce nu dorm, e simplu, nu ma lasa arsurile. Simt ca-mi pica ochii in gura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Lisa, felicitari pt rezultatele bune la eco!

DarkBendis, ma bucur ca sunteti cu toti bine! Ma incurajeaza si pe mine vestile bune Asteptam pozele!

Porumbita, tu pana cand planuiesti sa mergi la serviciu? La mine ar trebui sa merg pana ce nasc, dar planuiesc sa lucrez de acasa macar o sapt inainte de due date...depinde si de ce imi zice la control doctorita.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IanFeb09 spune:

Mamici si burtici, am incercat sa actualizez listuta. Imi cer scuze daca sunt greseli. Trageti-ma de manecuta!

Cele care ati aflat ce se ascunde in burtica sau cele care vor sa se realizeze modificari la data nasterii sau DPN, va rog frumos trimiteti PM user-ului IanFeb09

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

no acum pot sa nasc. pat am,carucior am,hainute am,jucarii am,scutece am plus multe de pe lista ,deci pot sa nasc linistita.

37S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 3 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Salut fetelor,

Tutu - intru si eu in clubul celor cu insomnii , poate astfel ne pregatim "pentru ce urmeaza" ;
De pe la ora 3 ma plimb prin casa...

Dark - felicitari! , ma bucur ca sunteti cu totii bine ; sincer ma asteptam ca madamele sa fie geloase.

Lisa - Felicitari pt vestile de la dr. - tin agitatele pregatite .
Imi place gandirea ta pozitiva tine-o tot asa.

Veronica cu Alice
micuta mea A.M.R. 4 SAPTAMANI
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

de la atatea agitate m-au tinut contractiile la 15 min pana la 5 dimineata, apoi nu au mai avut efect, contractiile s-au rari asa ca m-am culcat. am mai avut prin somn ceva, ceva. acum sunt rare si doar putin dureroase. dar ma simt ca si cum as avea un morcov in fundic, la propriu.

Stef e la gradi asa ca profit sa ma odihnesc. zicea intr-un articol ca fameile ce au dormit sub 6 ore pe noapte vor avea un travaliu mai lung decat cele care au dormit, 7-8 ore. incerc sa recuperez.

mandra se rzbuna ca nu am lasat-o sa vina cand a vrut. e al 2-lea travaliu fals. dar si o mana de travalii false ne va duce spre linia de finish, nu?

Dark. ce frumos scrii!
lisa, sa fie cand vrei tu! si sa fie super rapid si usor!

O zi plina de bucurii
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE

Mergi la inceput