Mamici antistress si licurici de ian-feb2009 (111)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

mai fetelor,
nu faceti aceleasi greseli pe care le fac majoritatea mamicilor. si eu am luat la inceput aspirator nazal smecher cu baterii si cand ai nevoie de el trage un faaaassss! e scump si e degeaba.
cel mai bun este batista bebelusului. costa vreo 50 roni si se gaseste in orice farmacie.
serul fiziologic e bun cel in doze cat mai mici, de 5 ml. in orice farmacie sau supermarket.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Kaithlyn suna super

Jasmi 34+ cu
way to go, BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

salut!

crisspy
legat tot de ser: acasa am sticla de plastic de 500ml, dar la spital nu are sens ca-o iau, mai ales ca bagajul e destul de mare;din experienta, nu am folosit ser decat de 2 ori in spital, cand bb parea sa aiba ceva in nasuc si nu respira bine datorita mucozitatilor, in rest nu a fost cazul.

pentru aspirator nazal:batista bebelusului e sfanta, cel putin la noi;flavia nu s-a speriat deloc si aspira f bine, plus ca e convenabil la pret;aflasem de existenta ei de pe forum si acasa toata lumea era sceptica, pana cand am avut nevoie de ea si eram disperati cand vedeam ca flavia se inneaca, nu poate respira si nici odihni bine.A durat o saptamana pana am primit comanda, ca pe aici nu gaseam pe atunci asa ceva, ca sa nu mai zic ce ochi faceau cand le spuneam ca tb folosit aspiratorul mare

produse cosmetice:numai nivea, si noi si flavi;nu am avut probleme niciodata de la ele;am primit si noi un johnson, dar nu a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anuc

Apropos de cosmetice, eu am luat toata gama de la Klorane ptr ca sunt hipoalergice. La Ioana nu am folosit aceasta gama, dar acum o spal cu sapunul de la ei ptr ca are pielea sensibiloasa si e f bun. E scump, dar e imens si tine destul de mult.

Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (34+)

super gama! eu asta folosesc pt fetita mea de la inceput si asta voi folosi si pt bb2

Mami de fetita si de baietel 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

Aspiratorul nazal cu baterii nu e bun de nimic...mi-a zis o prietena de a mea a carei fetita are 1 an si 2 luni acum...ea foloseste cu succes aspiratorul acela care are 2 capete - un capat il tine mama in gura si celalalt se pune in nara bebelui si tragi...e cam ca batista bebelusului,dar fara zgomot...dati un search pe google cu aspirator nazal pt bebelusi si-l vedeti...mie imi vin comanda maine - am dat-o pe b e b e c u r i e r . r o....scoateti spatiile si ala e site-ul...

Amedeo 11 ani,Annamaria 7ani, 34+Mihai Adrian

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hello hello
sunt multumita ca azi am cam terminat cu aranjarea camerei copiilor.. mai am doar niste etajere de mutat si patul de montat... cand l-oi lua (va vine sa credeti ca inca nu m-am hotarat?)
Andre_ea ai fost super cu "daca era dupa copiii mei"
Lavinia au mai trecut arsurile??
mara95 succes si refacere rapida dupa cezariana!! tinem
pumnii!
aryia hai ca 3 saptamani trec repede si eu tot cosmetice chicco ii luai mandrei ieri
Anuc, asa e la varsta asta a sarcinii, marja de eroare standard la aproximarea ecografica a greutati este de +/-400g
Porumbito, eu am luat ser fiziologic in fiole de plastic, de 5ml. il cheama Rinophar, produs de Demo s.a.. sunt cutii cu cate 30 fiole.
Ioana (asparagus) bine ai revenit. imi pare bine ca ai intrat in concediu.
Dark eu stiu ca tu tot timpul ai simtit ca e baiat... deci... next time you'll know better
Eli eu am ceva idei dar precis vrei acu'?
jasmi daca tu poti si e ok la munca... ai acceptul meu dar ai grija, ok?
Spiculet lasa-l incolo de vis.... a fost, a trecut. nu te mai stresa de el pls, da? mie imi place Kaytlin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Ma gandeam si eu la aspirator cu baterii.

Eu la Dav am folosit un aspirator manual. Adica avea capatul in care intrau mucisorii, un furtunel, si la capatul furtunelului era o chestie care o bagi tu in gura si tragi.
Nu mi s-a intamplat niciodata sa ajunga mucisorii pe furtunel. Ca e un buretel in recipientul (sa ii zicem asa), care se baga in nasuc. (evident partea care intra in nasuc e f subtire, nu strica frumusetea de nas).

si deci - eu cu asta manual ma descurcam ok. Insa ma gandeam ca unul cu baterii ar face munca si mai eficienta. Ziceti ca nu e ok?

Apropo de produsele cosmetice - uitati-va sa nu contina PARABEN.

Nivea - eu am incercat o crema ptr picioruse la David, ca i se uscau rau pe timpul iernii. Si nu dadea nici un rezultat! Pediatra mi-a recomandat apoi LIPIKAR - si a fst excelenta! Atunci mi-a zis sa nu mai iau Nivea, ca cica sunt cele mai ieftine si proaste.

Jasmi - deci e fain Kaitlyn Super! . Sa ii spun si Theodora? Sa aiba de unde alege? Ca ma gandesc: Theodora, Thea, Theo...ar avea ce derivate sa foloseasca.
Eu si sotul ne-am multumi numai cu un prenume, dar daca ne intreaba de ce fra-su are 2 prenume si ea doar 1?

lui David Andrei 4.5 ani si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna,

Am venit si eu de la dr. Cezariana programata pe 20 ian 2009, ca sa fie cat mai aproape de termen. Bebe e mai micuta cu 6 zile, insa dr nu s-a impacientat pt ca e de la rezistenta marita pe arterele uterine.

Colul e f scurt, moale si practic minunea se poate intampla oricand, dar ar fi bine sa asteptam ziua de 20 ian 2009. E bine sa fie un proces cat de cat natural.

Dr super de treaba, m-a asigurat ca va fi acolo oricand se hotaraste bebe sa vina.

Citesc din urma si revin.

Bee36+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanial spune:

Salutare!
...sper sa am ceva timp sa va pot scrie.
In primul rand, felicitari proaspetelor mamici, bafta si rabdare, iar bebeilor multa sanatate si noroc...bine ati venit, dragilor!
In al doilea rand, vreau sa va raspund la cateva din "problemele" voastre din perspectiva experientei mele de mamica de 1 luna si o saptamana... Eu folosesc pentru Mowgligta (si se pare ca ii priesc) cosmetice Sanosan - sampon/gel de dus, sapun, crema, pudra. I-am luat si ulei de corp, dar doctorita lui neonatolog (dr. Cobac - Euroclinic) m-a sfatuit sa aman masajul cu ulei pana pe la 3-4 luni ca este mai greu absobit de piele - pentru masaj, mi-a zis sa folosesc crema de corp. Pentru "zona scutecului"(putulica, respectiv fundulet), incretiturile picioruselor si incheieturi, folosesc alternativ crema Sanosan cu crema Bepanten. Scutecele si servetelele umede sunt Pampers. Apropo, noi folosim in mod curent azalee de la Seni si sunt foarte practice. Deja am avut nevoie de scos mucusorii din nasuc si suntem foarte multumiti de batista sugarului!!! Avem si o pompita Chicco dar nu a avut nici un efect...sfatul meu, si il sustin cu atat mai mult cu cat Mowglitza este inca prematur pana pe 19.01.2009, cumparati batista sugarului, nu il sperie aspiratorul, ba chiar ii place si il relaxeaza atunci cand ii aspir nasucul. Serul fiziologic este foarte important, cel putin noua ne trebuie la umezit nasucul inainte de aspirare si la sters fetisoara dupa masa (ne facem ca pucelusii). Folosim ser fiziologic la fiole de plastic ... este foarte practic - se foloseste si ca pipeta. Avem si folosim forfecuta de unghii rotunjita la capete si perie de par de la Chicco (sunt foarte bune). Nu cumparati foarte multe hainute pentru perioada asta... lui Mowglitza deja nu ii mai vin bady-urile de acum o luna.
Apropo de pompa de san, eu am o pompa manuala Avent Via cu recipiente de stocare si biberoane. Este si a fost utila de la inceput... bebe nu vrea sa suga de san drept pentru care, ma mulg si ii dau cu biberonul inca (nu mai am decat vreo 100 ml lapte/zi iar el baga 650/700 ml/zi, dar perseverez...la Polizu era o vorba "si o picatura conteaza pentru sistemul lui imunitar").
Nu stiu ce sa va mai zic acum...daca mai vreti, intrebati-ma.
As mai avea si un al treilea rand, sa va povestesc despre "distractia" de zi cu zi cu Mowglitza, dar o las intr-un mesaj ulterior ca m-am intins ca "o pomana tiganesca".
Problema mea este ca nu prea am timp sa scriu, in schimb am apucat sa va citesc integral.
Pup Burticutzele, bebeii si mamicile.
Stefania, mami de Mowglitza (29.11.2008)

http://bd.lilypie.com/sD9Wp2.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Roxana

lui David Andrei 4.5 ani si 34+

Mergi la inceput