Va rog sa imi spuneti ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

lore si eu tot la CAIXA am ipoteca da nu am ce le reprosa, depinde de sucursala.
Tot nu mi-ai zis in ce zona stati?
dar tu ai platit cash aia 3000de euro sau ai platit prin banca?
asteptam vesti si sper sa se rezolve totul repede

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Lore, pai situatia nu pare chiar atat de urata!

Daca vinzi casa acum deci incasezi 180.000.
Ai platit deja 2 ani rate, pana in 10% - cam 20.000 sunt deja achitati din creditul de 200.000.

Eu inteleg ca daca ti-ai vinde casa acum, iti achiti aproape tot - asa este? Mai raman dobanzi si comisioane, dar ar trebui sa fie marginale.

Cred ca ar fi bine sa ceri sa vorbesti la banca cu altcineva, caruia sa-i explici exact situatia voastra, si sa-ti spuna concret ce e de facut, pentru ca altfel nici ei nu-si recupereaza, nici voi nu stati linistiti. Imposibil sa nu sugereze ei o varianta.

Nu inteleg ce e cu asigurarea aia de 3000 EUR - e asigurare pentru ipoteticul avans de 20%? Adica sa fie ei asigurati ca tu sau societatea de asigurare plateste avansul? Sau ce reprezinta, de ce are legatura cu avansul?

Ai incercat sa vinzi casa si nu se vinde? Sau nici nu ai incercat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Spic de Grau, am postat in acelasi timp...

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Nu stiu cum e in Franta dar uite cum e in Spania, si asa e si prin Anglia, USA si mai nou au inceput foreclosure in Canada. Nu m-ar mira sa aud pe aici aceeasi poveste si din alte tari. Eu insa nu sunt de acord cu calculele voastre dar nu stau sa disec firul in 4 ca e prea mult. M-ar mira sa fie diferenta de doar 1-200E pe luna intre o chirie si o rata dar daca ziceti voi asa o fi. Inseamna ca toata lumea cumpara si nimeni nu sta cu chirie in Franta. Dar cum am mai zis nu stiu cum e acolo.. Aici unde sunt eu cine a cumparat o casa la un pret mediu anul trecut acum are vreo $60-70k mai putin la care mai aduni si ceva dobanzi in functie de durata pe care e creditul. Daca platea chirie platea intr-un an poate 12000$. Si la casa proprietate nu am adunat taxe, utilitati, asigurare si intretinere. Diferenta asta investita cu cap insemna pensie pe 3-4 ani.
In USA o sa vedeti deja diferente si de $3-400 de mii prin California sau Florida.
Nu sunt adeptul chiriei dar situatia din ultimii 2-3 ani in multe tari nu justifica cumpararea de imobile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Edip -
Ideal ar fi sa nu mergi pana la limita maxima de indatorare (30% aici in Fr). Insa - cnd vezi ce poti cumpara in momentul X, putini se gandesc la rau. Mai ales daca esti tanar si in putere. Ideea care o ai in cap e ca: in job vei evolua, salariul peste 5 ani probabil ca va dubla etc etc Nu?

imi place optimismul tau cu salariul:)
Si faptul ca putini se gandesc la rau o stiu... se vede prin toata lumea inconstienta oamenilor si lipsa de educatie financiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai daca e credit ipotecar, inseamna ca nu pot sa-ti ia bunurile din Romania, nu?
sau, ca sa fiti siguri, puteti sa treceti bunurile pe numele altcuiva (parinti, de ex.) sa fiti siguri ca nu se leaga de ele.
chiar sunt curioasa ce face banca in situatii din astea...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lore.

Am uitat sa v ascriu ca noi nu am girat cu nimic din Romania.Adica e un credit ipotecar garantat cu apartam cumparat cu banii bancii.

Atunci ti-ai raspuns singura la intrebare: daca nu mai poti plati ratele, banca o sa ia apartamentul. Atat. Nu risti absolut nimic altceva. Nu iti mai face griji degeaba.
Era o problema daca puneai ipoteca si pe alte proprietati. In cazul tau a fost pur si simplu vina bancii, care ti-a supraevaluat apartamentul si ti-a acordat acest imprumut desi tu insati recunosti ca la venitul vostru nu ar fi trebuit sa va acorde aceasta suma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Edip -
Ideal ar fi sa nu mergi pana la limita maxima de indatorare (30% aici in Fr). Insa - cnd vezi ce poti cumpara in momentul X, putini se gandesc la rau. Mai ales daca esti tanar si in putere. Ideea care o ai in cap e ca: in job vei evolua, salariul peste 5 ani probabil ca va dubla etc etc Nu?

imi place optimismul tau cu salariul:)
Si faptul ca putini se gandesc la rau o stiu... se vede prin toata lumea inconstienta oamenilor si lipsa de educatie financiara.

foarte folositoare mesajele tale, in afara de faptul ca te-ai laudat ca ai bani in banca, ca tu stii ca venea criza de nu stiu cati ani, ca sunt unii inconstienti, poate ca noi suntem sau nu needucati financiar, altceva ?

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Banca trebuie sa respecte legile in vigoare si contractul semnat. De aceea Lore ar trebui pur si simplu sa citeasca extrem de atent, eventual impreuna cu un avocat, ce scrie in contract (si mai ales ce scrie cu litere foarte, foarte mici )

Lore, atunci cand banca te ameninta ca te da in judecata, presupun ca se refera la executarea ipotecii. Probabil asta este scopul. probabil pot sa iti ia apartamentul doar pe baza unei hotarari judecatoresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Banca trebuie sa respecte legile in vigoare si contractul semnat. De aceea Lore ar trebui pur si simplu sa citeasca extrem de atent, eventual impreuna cu un avocat, ce scrie in contract (si mai ales ce scrie cu litere foarte, foarte mici )

Lore, atunci cand banca te ameninta ca te da in judecata, presupun ca se refera la executarea ipotecii. Probabil asta este scopul. probabil pot sa iti ia apartamentul doar pe baza unei hotarari judecatoresti.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Si eu cred la fel. Ii trebuie hotararea judecatoreasca pentru a trece la pasul urmator. Nu uita ca banca este asigurata la randul ei la o societate de asigurari. Ca sa depuna claim acolo ii trebuie dovada ca va actionat pe voi in judecata, v-a somat sa platiti, v-a dat un termen pe care nu l-ati respectat si au trecut la executarea ipotecii. Cred ca asta-i procedura, si in cazul asta n-are rost sa te declari falit, pentru ca dosarul de faliment s-ar putea sa-ti ceara sa declari toate bunurile, inclusiv cele in afara Spaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Iti spun yo ce sa faci...cauti pe internet telefonul de la biroul juridic al bancii la care ai luat creditul si iti fixezi o intilnire cu ei. Le spui problema ta si ei iti vor spune parerea lor.
Aici nu ai tu ce sfaturi sa primesti...ca nu e identic contractul de cumpararea la un igloo in alaska cu 1 apartament in tenerife.

Mergi la inceput