Va rog sa imi spuneti ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 7
Lore. spune:
Olim,noi locuim in Ealou,langa Tarragona.Voi unde locuiti?
Sa stiti ca va sunt foarte recunoscatoare pt mesajele voastre.Este adevarat ca nu e acelasi lucru contractul de aici cu cel din Romania,dar faptul ca va implicati in problema ast aa mea ,inseamna foarte mult pt mine.De cateva saptamani simt o durere in zona inimii,si am hotarat ca trebuie sa o las mai moale cu stresul ca o sa se termine mai rau decat am crezut.Asa ca m-am hotarat sa va impartasesc voua aceasta problema.M-ati intrebat daca am incercat sa vindem apartam.Da,apartam este in vanzare de mai bine de un an si nu a venit nimeni sa intrebe,pt ca aici nu se mai vinde nimic.Astia stau la panda ca si lupii,ca sa vada cum decurg lucrurile.
Astazi am vorbit cu un avocat spaniol,care face parte din echipa de avocati care reprezinta o alta banca din Spania si mi-a spus sa stau linistita ca nu poate sa imi ia nimic din Romania.Banca pt care lucreaza el colaboreaza acum cu clientii,dar inainte nu voiau sa auda de asa ceva.Si-au dat seama ca daca nu colaboreaza pierd mai multi bani decat daca ar ramane cu apartam fara cheltuieli judec.
M-am bucurat cand am auzi dar pe urma iar m-am gandit ca un alt avocat zicea ca s-ar putea sa se poata ajunge pana in Romania.Acum ce sa mai cred?Adevarul ca primul avocat nu era specializat in imobiliare.Ne-am gandit sa il dam in chirie dar aici e o poblem acu chirii.Nu exista nici o lege care sa ii scoata pe chiriiasi daca nu platesc.Doar daca ii dai in judecata si ast apoate dura ani de zile.Atunci ce fac?Scap de d.. si dau de m...?
Eliza5 spune:
Mai Lore mai, eu tot cred ca te stresezi degeaba. Ai citit contractul pana la urma?
Repet: daca este ipotecat doar apartamentul, atunci, daca nu platesti ratele, banca ia apartamentul, atat. De ce te stresezi degeaba? Sa si-l ia!
Ramonika spune:
atunci e mai avantajos sa stai cu chirie daca nimeni nu te da afara chiar daca nu platesti...
si banca ar putea pastra apart. si sa-l vanda cand se mai regleaza piata, ca nu cred ca stau ei in banii de la apart. tau, sa fim seriosi...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Edip Nu stiu cum e in Franta dar uite cum e in Spania, si asa e si prin Anglia, USA si mai nou au inceput foreclosure in Canada. Nu m-ar mira sa aud pe aici aceeasi poveste si din alte tari. Eu insa nu sunt de acord cu calculele voastre dar nu stau sa disec firul in 4 ca e prea mult. M-ar mira sa fie diferenta de doar 1-200E pe luna intre o chirie si o rata dar daca ziceti voi asa o fi. Inseamna ca toata lumea cumpara si nimeni nu sta cu chirie in Franta. Dar cum am mai zis nu stiu cum e acolo.. Aici unde sunt eu cine a cumparat o casa la un pret mediu anul trecut acum are vreo $60-70k mai putin la care mai aduni si ceva dobanzi in functie de durata pe care e creditul. Daca platea chirie platea intr-un an poate 12000$. Si la casa proprietate nu am adunat taxe, utilitati, asigurare si intretinere. Diferenta asta investita cu cap insemna pensie pe 3-4 ani. In USA o sa vedeti deja diferente si de $3-400 de mii prin California sau Florida. Nu sunt adeptul chiriei dar situatia din ultimii 2-3 ani in multe tari nu justifica cumpararea de imobile. |
Vecine, nu prea sunt foreclosures in Canada, cel putin pe aici prin Alberta nu prea. O problema mai mare au fost desteptii care s-au gandit ei sa faca bani pe barba firmelor de constructii si au pus un nr extrem de mare de case pe piata, dar in fine asta e alta discutie.
(Bancile pe aici au fost mai disciplinate si au dat imprumuturi cu avans zero pe patruzeci de ani numai pt un timp f scurt).
Preturile nu au scazut peste tot, iar cifrele tale imi par un pic apocaliptice, eu ca fericit proprietar de ipoteca urmaresc comfree si mls si stam inca bine, pretul e chiar peste cu cat am cumparat noi la 1 ian 2007. Dar asta in conditiile in care eu in bani fara munca nu cred si nu ma astept sa castig 100k pe an ca-mi creste pretul la casa; am facut ipoteca sa locuiesc in imobilul ala, nu ma astept la easy money de pe urma lui.
Nu trebuie sa fii asa de speriat, ipoteca este responsabilitate foarte mare, vreo trei nopti nu dormi dar dupa aia te obisnuiesti
Apropo de apartamentul din Spania, banca isi merita teapa, pt ca un imprumut cu avans zero, pe durata foarte lunga, acordat unor nerezidenti e sinucigas si ei stiu asta. Monabella mai sus avea perfecta dreptate (salut, monobello), e vorba de ownership; ori ownershipul e zero cand nu pui nici un ban.
olim spune:
edip iti spun eu cum e i Spania ca am lucrat 3 ani in agentie imobiliara si stiu.
Chiriile erau mult mai amri decat creditul lunar care il plateai la banca, de aici au aparut atatia proprietari de case, mai alesc capretul acum 6-7 ani era de 50.000 de Euro cu o rata de 275 de euro pe luna si chiaria era de 450 de euro lunar.Doar ca atunci primeai mult mai greu un credit, iar interesul era de 2.3-3% pe an.Apoi 2-3 ani mai tarziu apartamentele sau dublat la pret, bancile au inceput sa dea credite, o chirie era de 600 de euo si rata la banca era de 400.Iti spun din proprie experinta, nu stiu cum e in alte tari
Nu a platit in 2 ani 20 din credit, deoarece la acesta banca prima data platesti interesele si apoi capitalul, stiu asta din proprie experienta si eu tot cu ei am creditul la casa.Am 182.000 de euro credit si pana acum am platit doar 2200 restul fiind doar interesele bancii, si am o rata de 900 de euro pe luna.
Lore astept sa imi spui ce ai rezolvat, ca am si eu niste fluturi in cap da mi frica sa nu ceara ceva din Romania.
A si inca ceva, nu se pot trece proprietatile din romania pe numele familiei, decat sa le vinzi, deoarece ei considera ca e "lanzamiento de bienes", scuze da nu stiu sa o traduc, oricum e frauda fiscala si pentru asta fiscu te poate baga la puscarie.
lore noi stam in Almeria localitate Pulpi.
Eu zic sa nu iti mai faci probleme ca oricum Caixa si mie mi-a spus acelasi lucru si am intrebat un avocat de la Bankinter si a zis ca ne ia casa si atat.Oricum nu ai nimic de pierdut, ai grija de sanatatea ta ca e mult mai importanta decat un apartament.
Si noi am avut casa in vanzare aproape un an si am renuntat insa cazul tau ma pune pe ganduri sa o als si eu la Caixa ca e vina lor ca ne-au dat atatia bani.Mie mi-au valorat casa in 250.000 ori casa nici atunci nu valora decat 190.000 noi am scos oricum 182.000 dar acum casa valoreaza cam 160.000 insa am primit 145.000 pe ea.Si eu i-am amnintat ca daca ei nu o vand le dau cheile, noi am avut fff multi clienti dar banca a refuzat sa faca transferu de credit, asa ca inters din partea noastra a fost.
sanatate multa iti doresc lore si asteptam vesti
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
carola spune:
Lore, doar informativ, nu stiu daca are vreo importanta. Exista "La Caixa" si in Romania.
www.flickr.com/photos/carola456/
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
Vecine, nu prea sunt foreclosures in Canada, cel putin pe aici prin Alberta nu prea. O problema mai mare au fost desteptii care s-au gandit ei sa faca bani pe barba firmelor de constructii si au pus un nr extrem de mare de case pe piata, dar in fine asta e alta discutie. (Bancile pe aici au fost mai disciplinate si au dat imprumuturi cu avans zero pe patruzeci de ani numai pt un timp f scurt). Preturile nu au scazut peste tot, iar cifrele tale imi par un pic apocaliptice, eu ca fericit proprietar de ipoteca urmaresc comfree si mls si stam inca bine, pretul e chiar peste cu cat am cumparat noi la 1 ian 2007. Dar asta in conditiile in care eu in bani fara munca nu cred si nu ma astept sa castig 100k pe an ca-mi creste pretul la casa; am facut ipoteca sa locuiesc in imobilul ala, nu ma astept la easy money de pe urma lui. Nu trebuie sa fii asa de speriat, ipoteca este responsabilitate foarte mare, vreo trei nopti nu dormi dar dupa aia te obisnuiesti Apropo de apartamentul din Spania, banca isi merita teapa, pt ca un imprumut cu avans zero, pe durata foarte lunga, acordat unor nerezidenti e sinucigas si ei stiu asta. Monabella mai sus avea perfecta dreptate (salut, monobello), e vorba de ownership; ori ownershipul e zero cand nu pui nici un ban. |
ooo nu ne-am mai auzit de mult... mai vorbim. deschidem discutia la sf anului sau primavara lui 2010. In plus ai vazut volumul de tranzactii?
Urmareste aici cand ai chef:
http://www.bobtruman.com/Edmonton_SFH_stats/page_1918017.html
http://www.canadian-housing-price-charts.235.ca/
si ca sa nu mai zici ca sunt apocaliptice numerele:
http://seattletimes.nwsource.com/html/realestate/2008420746_realcalif23.html
Dar poti cauta pe net mai multe info. Daca ai amici pe acolo intreaba si e o sursa si mai pluzibila.
si in la foreclosure in Alberta cauta pe mls si o sa vezi ca au aparut. Nu multe dar daca vrei sa vezi mai multe vezi Vancouver. Ai vazut interviul cu avocatul din Vancouver care se ocupa de foreclosure pe CBC?
Dar cum am zis... anii 80 or sa para un vis frumos in AB. vorbim in Decembrie.. pronostic pentru 2009 in AB -20% in plus la cei -17.4% de la maximul atins in 2007. Si in Canada abia a inceput. Sa nu zici peste un an ca nici tu nu ai vazut sau nu ai stiut. Mai ales ca ai cumparat aproape de maximul inregistrat pe piata. Sper ca nu ai facut si ipoteca pe 40 de ani. Nu o lua in nume de rau.. considera ceea ce ti-am scris doar ca info.
Edip spune:
citat din mesajul lui olim edip iti spun eu cum e i Spania ca am lucrat 3 ani in agentie imobiliara si stiu. Chiriile erau mult mai amri decat creditul lunar care il plateai la banca, de aici au aparut atatia proprietari de case, mai alesc capretul acum 6-7 ani era de 50.000 de Euro cu o rata de 275 de euro pe luna si chiaria era de 450 de euro lunar.Doar ca atunci primeai mult mai greu un credit, iar interesul era de 2.3-3% pe an.Apoi 2-3 ani mai tarziu apartamentele sau dublat la pret, bancile au inceput sa dea credite, o chirie era de 600 de euo si rata la banca era de 400.Iti spun din proprie experinta, nu stiu cum e in alte tari Nu a platit in 2 ani 20 din credit, deoarece la acesta banca prima data platesti interesele si apoi capitalul, stiu asta din proprie experienta si eu tot cu ei am creditul la casa.Am 182.000 de euro credit si pana acum am platit doar 2200 restul fiind doar interesele bancii, si am o rata de 900 de euro pe luna. Lore astept sa imi spui ce ai rezolvat, ca am si eu niste fluturi in cap da mi frica sa nu ceara ceva din Romania. A si inca ceva, nu se pot trece proprietatile din romania pe numele familiei, decat sa le vinzi, deoarece ei considera ca e "lanzamiento de bienes", scuze da nu stiu sa o traduc, oricum e frauda fiscala si pentru asta fiscu te poate baga la puscarie. lore noi stam in Almeria localitate Pulpi. Eu zic sa nu iti mai faci probleme ca oricum Caixa si mie mi-a spus acelasi lucru si am intrebat un avocat de la Bankinter si a zis ca ne ia casa si atat.Oricum nu ai nimic de pierdut, ai grija de sanatatea ta ca e mult mai importanta decat un apartament. Si noi am avut casa in vanzare aproape un an si am renuntat insa cazul tau ma pune pe ganduri sa o als si eu la Caixa ca e vina lor ca ne-au dat atatia bani.Mie mi-au valorat casa in 250.000 ori casa nici atunci nu valora decat 190.000 noi am scos oricum 182.000 dar acum casa valoreaza cam 160.000 insa am primit 145.000 pe ea.Si eu i-am amnintat ca daca ei nu o vand le dau cheile, noi am avut fff multi clienti dar banca a refuzat sa faca transferu de credit, asa ca inters din partea noastra a fost. sanatate multa iti doresc lore si asteptam vesti Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex |
Asa o fi.. ce ma mira pe mine e ca toate bancile sunt "fraiere" si or sa accepte pierderi fara sa traga sa scoata cat se poate de mult. In Canada au patit-o odata prin 80 si s-a schimbat legea. Iti ia banca casa, o vinde cu cat poate, si diferenta o platesti... cand ai bani nu imediat daca nu ai job... partea proasta e ca platesti de te usuci ca mai adauga aia si cheltuieli cu agentii imobiliare ca doar nu banca se ocupa de vanzare, si cu avocati si etc... ma rog... fiecare loc cu legile lui.. ideea mea e ca nu te intanzi daca nu iti permiti.
Llaura spune:
citat din mesajul lui Edip deschidem discutia la sf anului sau primavara lui 2010 |
Vecine, eu in mare gandesc cam ca tine adica am tendinta sa play safe si sa o sucesc pe toate fetele. Insa aici cam comparam mere cu pere cu prune, Vancouverul, Spania si Alberta sunt piete diferite. Ce se aplica tuturor e ca ipotecile cu avans zero si pe 40 de ani (implicare zero) combinate cu legislatie permisiva (raspundere zero, omul isi ia palaria si pleaca) sunt mortale si mai devreme sau mai tarziu tot impotriva consumatorului se intorc.
Nu zic sa nu citim ziarele si sa nu urmarim the mighty CBC, dar si in jur trebuie sa mai privim.
Am avut o perioada de maxima ingrijorare prin vara cand cartierul, complet nou, era plin de semne for sale. Faza e ca s-au dus, au ramas vreo doua, spre marea mea surpriza. Am primit si property assessment si se pupa cu mls. Lumea in jur face overtime la greu si la mall niciodata nu gasesti parcare. Fata de altii stam bine.
Nu sunt Mafalda sa stiu ce va fi, dar cu datele de la vremea respectiva eu zic ca am luat decizia corecta; si eu si barbatu-meu lucram, suntem amandoi in primul job in tara asta (el chiar a fost promovat pentru buna purtare), platim mai putin de 25% din salariul net.
In mod absolut insa nimeni nu e protejat (nici tu) si orice se poate intampla, de aia ii tin pumnii lui Obama (printre cunoscatori e notoriu cat mi-e de drag) cu discursul maine, poate o reusi o minune cu jump-startul si mai scapam cu totii de probleme.
PS. nu am luat ipoteca pe o suta de ani (doar par o suta), nici n-ar fi fost posibil, eram inca pe viza de munca. A, si le recomand tuturor sa-si cumpere casa in Canada, nimic nu bate poezia datului zapezii, zilnic
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
Vecine, eu in mare gandesc cam ca tine adica am tendinta sa play safe si sa o sucesc pe toate fetele. Insa aici cam comparam mere cu pere cu prune, Vancouverul, Spania si Alberta sunt piete diferite. Ce se aplica tuturor e ca ipotecile cu avans zero si pe 40 de ani (implicare zero) combinate cu legislatie permisiva (raspundere zero, omul isi ia palaria si pleaca) sunt mortale si mai devreme sau mai tarziu tot impotriva consumatorului se intorc. Nu zic sa nu citim ziarele si sa nu urmarim the mighty CBC, dar si in jur trebuie sa mai privim. Am avut o perioada de maxima ingrijorare prin vara cand cartierul, complet nou, era plin de semne for sale. Faza e ca s-au dus, au ramas vreo doua, spre marea mea surpriza. Am primit si property assessment si se pupa cu mls. Lumea in jur face overtime la greu si la mall niciodata nu gasesti parcare. Fata de altii stam bine. Nu sunt Mafalda sa stiu ce va fi, dar cu datele de la vremea respectiva eu zic ca am luat decizia corecta; si eu si barbatu-meu lucram, suntem amandoi in primul job in tara asta (el chiar a fost promovat pentru buna purtare), platim mai putin de 25% din salariul net. In mod absolut insa nimeni nu e protejat (nici tu) si orice se poate intampla, de aia ii tin pumnii lui Obama (printre cunoscatori e notoriu cat mi-e de drag) cu discursul maine, poate o reusi o minune cu jump-startul si mai scapam cu totii de probleme. PS. nu am luat ipoteca pe o suta de ani (doar par o suta), nici n-ar fi fost posibil, eram inca pe viza de munca. A, si le recomand tuturor sa-si cumpere casa in Canada, nimic nu bate poezia datului zapezii, zilnic |
asa cum ti-am zis.. ce rost are sa ne contrazicem acum... deja din statisticile EREB pretul de vanzare in Decembrie 2008 a fost sub Ianuarie 2007. Si apropos de semne... sa vezi in primavara si vara asta semne nu anul trecut. Sau crezi ca acele case s-au vandut?
Si tocmai ca nu sunt protejat asa cum ai zis am luat deciziile care sa ma protejeze. Multi viseaza ca tine ca Obama va face minuni dar nu va fi asa... Sa nu zici iar ca nu ai stiut.
ca o idee despre AB... pretul caselor din anii 80 a fost recuperat prin 2001 ( corelat cu inflatia). Din nou.. ia-o ca pe o dicuscutie despre pretul la case si nu ceva personal. 2007 a fost cel mai prost moment sa cumperi casa in AB in ultimii 20 de ani.