Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (110)
Raspunsuri - Pagina 13
Carmen_Marieta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisspy La fel cu camasile de nopate, fetele unele mai vesele nu se gasesc? Viorella mersi de pont cu pijamaua, ma gandeam eu ca nu e la fel de comod ca si cu camasa de noapte. Crisspy 33+ sapt Razvan Andrei![]() AMR 7 SAPTAMANI![]() ![]() |
Eu am luat din Obor, de la tarabe, camasi de bumbac, colorate( roz, lila, bleu) cu nasturi in fata si imprimeu, si alta pt alaptat- in dreptul sanilor are o spartura...
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
33+
Matei
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
Naty spune:
carmen eu folosesc Sanosan,
cami cam 2-3 milioane
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
justme25 spune:
Fetelor, stiti ce intrebare am eu?Ce fructe poti manca cat timp alaptezi? Ca simt nevoia de fructe, dar nu vreau sa mananc ceva ce ar putea face rau fetei..de exemplu, mi-am luat gutui si am observat ca o doare burtica pe fata si face scaune moi (diareice).
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui rein Selene cu uleiul am citit ca trebuie fiarta sticla in care este (fara dop) timp de 20 minute intr-un vas cu apa (BM). Asa se sterilizeaza. Eu am procedat asa in primul an si a fost cea mai buna solutie pt bubite si masaj. Tot in privinta bubitelor de la fundulet pentru noi a fost mai eficient sa il spalam cu sapun la fiecare kk apoi dat cu ulei. |
asta faci de fiecare data cand faci baie? sau faci doar prima data cand incepi sticla?
apoi , la fetele de la noiembrie decembrie am citit ca folosesc la baie la bb tarate .. am luat si eu de la plafar si tipa de acolo mi-a zis ca pun ce cantitate vreau un intr-un tifon si pun in apa din cadita copilului.. asa se procedeaza?
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui Venerata Cami_Antonia in legatura cu medicul pediatru, la Vlad (in 2002) m-au sunat de la policlinica de cartier (Titan) si m-au anuntat ca a fost inregistrat bebelusul la un anumit dr. Se pare ca spitalul unde nasti ia legatura cu policlinica din zona in care locuiesti si ei te contacteaza. La policlinica am mers numai pentru vaccinurile obligatorii la 2, 4, 6, parca 9 luni, 1 an, etc, cand tot ei ma anuntau sa ma prezint intr-o anumita zi. Am mai fost uneori sa imi dea dr. aviz pentru intrare in colectivitate (gradinita) dupa ce era Vlad bolnavior si dr. lui nu era prin zona. Dr de la policlinica mi-a mai spus ca trebuie sa trec macar odata pe an, in jurul zilei de nstere pentru cantarit, masurat, si notat unele aspecte ale evolutiei copilului si eventual sa ii treaca in fisa bolile (de copilarie) pe care le-a facut. Am uitat sa spun ca noi avem un alt dr care vine acasa de cate ori il chem si asta e de baza. Acum pentru bb probabil ca voi proceda la fel. |
chiar se face by default chestia asta? ca pana acum nu am mai auzit... nici macar nu am idee care e policlinica la care a arondata zona in care stau...
apoi eu in buletin am o adresa dar sotul are alta .,., dupa care se ia?
Porumbita spune:
eu momentan am luat nivea (pt spalat, pudra si ulei) si eventual o sa trec pe sanason;
camasi de noapte ieftine sunt si la tarabe la obor sau in magazin (oricum eu ulterior le arunc pe alea luate de "sacrifciu" pt spital si care se murdaresc naspa asa ca nu am vrut sa dau prea mult pe ele)
dupa sapt 35-36 de sarcina dormi cum poti; nu se mai aplica regula cu sa nu dormi pe spate sau doar pe stanga pt ca acum copilul e mult mai mare plus ca multe din noi avem arsuri deci tr gasita pozitia potrivita pt fiecare ca sa dormi)
eu incalzitor de bibroane nu am luat si nici nu iau inca...
pomapa de san am primit-o
am luat insa sterilizator ca mi se pare mai rapid decat cu fiertul in apa pt biberoane si pt partile de la pompa de san care trebuie sterilizate
avem si umidificator care e excelent pt restul camerolor din casa mai putin pt camera noastra (camera in care va sta si bb) acolo am probleme ca e prea MARE umitiditatea
... am si deschis un topic pe tema asta.. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131169&whichpage=4
selene merci pt linkuri; pe mine ma framanta destul de tare chestia cu vaccinurile
plus ca nu reusesc sa ma decid ce pediatru sa vad sapt asta (as vrea sa vad vreo 2-3 si sa ma hotarasc la unu singur);
nici la mine bb nu prea a miscat azi si ma cam streseaza cand nu o face... noroc ca fff sporadic a mai dat cate una ca altfel direct la camera de garda ma duceam...
iris de ce esti asa deprimata?
roxanaz ma bucur sa te citesc din nou 
in capul meu a inceput sa fie o harababura cu toate actele care trebuie depuse pt alocatie, trusou declarat copil - bine cu declaratul m-am mai lamurit de la voi, cu restul inca e cam nebuloasa.... parca imi e neuronul amortit....
bebelusi spune:
Fetelor eu azi am primit hainutele cu care trebuie sa il scot pe bebe din spital. Sunt ff frumoase. 

Eu nu cumpar sterilizator si incalzitor de biberoane, cel putin deocamdata, nu mi se par utile. Vom vedea pe parcurs.
Eu cred ca mai am de cumparat doar unghiera, termometru si consumabile: ceaiuri pentru laptic, supozitoare, servetele umede, pampers, etc.
Fetelor, daca mie mi s-a zis de la clinica sa nu vin decat cu papuci si cosmetice, ce sa imi iau.....ce intra la cosmetice??? 

34
Vlad Mihai
AMR 6 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Leeloo21 spune:
buna fetelor!
sunt o mamica de martisor dpn 21 martie 2009..mai avem si noi ceva si suntem toti nerabdatori sa ne vedem baietelul!
am intrat sa va spun ca va citesc si sa va urez nasteri usoare si bebiti sanatosi si mancaciosi!
felicitari mamicilor care au nascut ceva si refacere rapida!
va pup cu drag!
Cristina
cu bebe mic 29+ 
nasterea in apa
Anuc spune:
Fetele care ati nascut azi, felicitari! Sa auzim numai vesti bune!
Bun venit fetelor noi! Natere usoara si copii sanatosi!
Andreea, super costumasul de la nasica. am avut si eu unul la Ioana, dar era bleumarin 9de la un baietel), super frumos, numai ca l-am dat mai departe..
Alina
, nu-ti face griji ca ne-ai demolarizat. Am exagerat si noi, eu oricum am morcovul bine insurubat dinainte sa ne spui tu cum e cu 2 copii
. Am o idee de cum o sa fie, macar in prima luna. Greu, dar o sa trecem. Cand am zis ca vreau mesaje mai optimiste, am facut-o asa, ca sa te 'mobilizez' ![]()
Maine ma duc la eco, de abia astept, nu mai am rabdare pana la 19.30...
Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (34+)
lavini spune:
Delia, felicitari pt bebe si tie refacere usoara!
Porumbita, legat de vaccinuri, eu am facut cele de la 2, 4, 6 si 12 luni, iar abia acum o luna i-am facut ROR-ul.Am avut mari dubii legate de vaccinul asta, nu cred ca l-as fi facut deloc, dar pe la gradinitele pe unde am fost vaccinul era cerinta obligatorie.Mi-am luat inima in dinti si am acceptat, desi dupa tot ceea ce am citit despre el nu avem nici un chef sa il fac.
Legat de tarate, personal nu am folosit, dar cica se folosesc asa cum ai descries tu, si il ajuta pe bebe sa aiba o pielicica catifelata.La noi nu a fost cazul, dar daca ar fi cred ca as cumpara.
Cami, 2-3 mil pt asistente mi se pare mult…la o nastere normala stai 2 zile in spital…eu am dat cate 5 ron la toaleta si atat o sa dau si acum, iar la asistentele de la bebei am dat de 2 ori cate 10 ron…apoi nu am mai avut chef sa le dau, daca aveam ceva de intrebat si nu raspundeau imediat insistam pana o faceau sau imi acordau ajutorul de care aveam nevoie…si crede-ma ca functiona f bine…faci cum vrei, dar de aia sunt platite sa isi faca meseria, nu sa stea cu mana intinsa…
Eu nu am cumparat umidificator, nici sterilizator.Rar am fiert biberoanele, foloseam solutia de la Chicco, in juma de ora erau gata.Nu am avut nici o problema, iar o sticla de solutie costa 17 ron si tine destul de mult.Incalzitor de bibe iar nu ii vad rostul, se pot incalzi in apa calda, iar dc alaptezi chiar nu vad la ce foloseste.Pompa e buna la casa omului…baby phone io am luat cand am mutat copilu singur in camera lui, pe la 3 luni, il folosesc si acum, cu usile inchise nu il aud.Asta zic eu ca iar e util.
Nu stiu cum era in trecut, dar acum nu te inscrie nimeni la nici un dr pediatru.E responsabilitatea ta sa o faci, a doua zi dupa ce am nascut am sunat dr care a venit sa ne vada acasa cand ne-am intors de la maternitate.Apoi stabiliti cu el cat de des va vedeti si unde anume:la clinica sau la voi acasa.
Pt acte legate de ceea c ear trebui sa primiti la nasterea copilului, dati o cautare pe net la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, serviciul alocatii si indemnizatii si o sa gasiti ce aveti nevoie, fiecare la sectorul in care sta, fiindca e posibil sa fie mici diferente.La noi s-a ocupat sotul, dar nu a fost cu bataie de cap…a mers destul de usor.
Lavinia, 33+
si Andrei (11 iunie 2007)