Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 26

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui laraa

voiam sa le mai intreb ceva pe fetele care au nascut prin cezariana...este posibil sa-mi puna sonda dupa ce ma adoarme ?..oare or sa vrea asistentele? ca tare doare "live"...si daca am cezariana programata...si nu mananc nimic cu o zi inainte..ma poate sari de la clisma?..off..am intrat in panica

mai fata draga, iar panica...? hm,acuma mi-e usor sa vorbesc, dar era vai de fundul meu atunci... te cam inteleg...
in fine, ce vroiam sa zic: de clisma nu cred ca scapi, depinde de doctori/anestezist, dar totusi nu cred ca scapi. iar sonda, din cate stiu eu, se pune de regula 'live'... dar nu doare asa tare, sau cel putin pe mine nu m-a durut. te pup mult, si stai cumintica, nu-ti mai face o mie de ganduri...

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marush

HELP!
Fetelor sunt in mare incurcatura!
De fapt s-au adunat cam multe!

In primul rand Alex e tare plangacios , se calmeaza dar nu intotdeauna si adoarme, sau poate dura mult, numai cu suzeta indulcita cu picaturi anticolici(prima data ii dadeam prin glicerina dar am zis ca poate mai bines a-I dau gust dulce cu pic de anticloici)!Dureaza si 2-3 ore pana adoarme!

In al 2 lea rand nu stiu cum sa fac cu laptele ca nu au mai luat in greutate bbii decat 300gr in aprox 3 saptamani?

Acum au 1 luna si aproape 3 sapt. In prima luna au luat 900 si resp 800 gr . Cand am sunat dr si i-am spus m-a pus sa verific cat lapte mai am ca cica ei tre sa mananci 120ml la 3 ore. Si am inceput sa ma mulg, nu ii mai pun la san ca altfel as innebuni, oricum imi ia cam 2 ore sa scot laptele de care am nevoie. Treaba e ca ei sunt smiorcaiti si cateodat ne ia aproximativ 3 ore sa-I culcam.
Lapte ar fi cat de cat, ei oricum mananca cu greu 120ml la 3 ore- ma chinui sa ii inndop cate o ora, si uneori nu pot sap ape tot!
Acum i-am pierdut si de la san ca nu mai servesc ei sportul asTa, chiar daca le-am dat cu tetine Avent de 0 luni.

A mai facut cineva ca mine? Stiti cum e lapticul iese la inceput bine apoi stau si trece timpul incercand sa golesc sanul!

Cat a tinut laptele prin muls ca as vrea sa-I alaptez cat mai mult cu lapte de la mine!?

Am reusit eu prima luna la san dar apoi cu colicii sugeau o juma de minu si ii lua plansul, si uite asaa pana adormeau, iar cand ii cantaream nu mancau decat 40 maxim 90gr! Probabil restul lapticului iesea si mai greu!

Daca nu o sa-mi mai ajunga lapticul cum sa fac sa introduc laptele praf ?

Daca faceti un calcul ziua la mine ar avea mai mult de 24 ore…la fel ca si la voi cred!

Si inca ceva, vreau si sugestii de carucioare gemeni 0 +luni de care sunteti multumite!Dar nu gen trenulet!

Saru'mana mult anticipat!

Mamica de si

Marush, trebui sa iei totul cu muulta rabdare. Stiu cat e de greu, mai ales la inceput, dar daca te panichezi nici nu rezolvi nimic si pierzi si lapticul. Incearca pe cat posibil sa nu te stresezi, eu asa cred ca am pierdut lapticul, dupa o luna numai...

Daca nu mai vor la san, da-le lapte muls cu biberonul, oricat de mult ar dura sa te mulgi. Ca sa nu scada productia de laptic, te poti ajuta de: ceai de chimen, anason si fenicul, granule GALACTOGIL, pastilute GALAFOR. Ai grija sa mananci bine si sa bei cam 2-2.5 l de lichide pe zi. Cel mai bine insa ar fi sa pui bebeii la san, asa se stimuleaza lactacia cel mai bine. Incearca macar cu unul din ei, la inceput o sa fie mai greu pana se reobisnuieste cu sanul, dar o sa reusesti. Iar celuilalt ii dai din biberon.

Nu e regula ca bebeii sa pape 120ml la 3 ore, de fapt eu cred ca nu e f corect ce ti-a spus pediatrul.... bebeii astia nu sunt roboti, si nu papa fix la o masa cat zice la carte. Ei mei, la 3 luni si jumatate inca papa 120 ml la 3h si iau f bine in greutate..... deci la 1-2 luni, 90ml e suficient! Nu ii indopa, da-le la cerere, la 2h, la 2.5h, sau la 3h, dar nu ii forta sa pape doar ptr ca asa ti-a spus pediatrul! Poate e cazul sa le dai lapte praf in completare, pe langa san, ca sa ia mai bine in greutate, dar nu e cazul sa ii indopi, nici sa treci pe lapte praf ca sa ii pui la ingrasat, ca nu vei reusi asta si laptele tau e mult, mult mai bun...

Daca nu vei mai avea lapte sau daca nu e suficient, nu trebuie sa faci ceva special pentru a le introduce laptele praf. Il dai in biberon si gata. NAN1, Milumil 1, Humana 1, Bebelac... sunt o gramada de tipuri, sunt f usor de preparat, urmezi indicatiile de pe cutie si atat. Dar atata timp cat inca mai ai lapte, eu zic sa nu incerci cu praf, daca papa in jur de 70-90ml / masa.

Daca sunt agitati, e clar de la colici, dar, repet, nu prea ai ce sa faci, decat sa ai rabdare multa... o sa le treaca. Din pacate, ceaiurile din comert si apele de colici/picaturi... nu prea au succes. Ai mei au scapat de colici pe la 2 luni si jumatate, fara sa fac eu ceva. Ah, le puneam Espumisan in laptic, 5 pic la 90 ml, sunt niste picaturi cu rol de a reduce bulele, pe romaneste spus, adica ii ajuta pe bebici sa nu mai fie asa balonati. Dar nu trec colicii de la Espumisan...

Carucior eu am luat de la www . muc cel mic . ro - sunt multumita de el, dar nu de livrare.... ei sunt doar distribuitori, nu producatori si am tras mult cu ei pana sa ajunga la mine.... e pentru bebei de la 0 luni, f solid - asta nu e neaparat un avantaj, are 17kg! -, nu e gen trenulet si suntem multumiti de el.

Sanatate rabdare si sa scapati de colici cat mai repede!

Luminita

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Am si eu putin timp si imi place tare mult sa scriu aici, asa ca trec la treaba.

Laraa, nu te stresa ca sonda nu doare asa de tare. Simti o mica intepatura si atat. Dupa ce se scoate te ustura aprox. 24 ore dar nu e grav. Eu am scapat de clisma, pt ca la noi era cezariana de urgenta (aveam deja dureri la 3 min.) si oricum nu am mancat nimic cu 12 ore inainte.

Marush, cum a spus si Luminita, nu e regula sa manance 120 ml la 3 ore. Ai mei mancau 70-80 g cand aveau 2 luni. Eu intotdeauna l-e dadeam la cerere (si acum la fel), daca au vrut sa manance si la 1. 1/2 ore. Daca nu se satura cu laptele tau o sa tipe. Ai mei cel putin asa au facut. In maternitate si eu am fost invatata ca daca mai vor formula dupa laptele meu, sa l-e dau 30 ml, daca mai vor inca 30 ml si in timp ma obisnuiesc cum sa procedez. Incearca sa pui la san, poate se obisnuiesc. Pitica mea s-a nascut cu 1860g, a scazut pana la 1600g si manca extraordinar de greu. Dar cu muuulta, muulta rabdare a invatat si ea. Ai mei au aproape 10 luni si inca mai sug dimineta, un picut la pranz si seara inainte de culcare. Cateodata se trezesc noaptea plangand si atunci ii pun la san si se linistesc asa de repede... e un feeling extraordinar.

Cat despre carucioare, am si eu unul mai solid, cu roti din alea mari, tip sport. Al nostru se lasa 100% jos. Noi nu am avut landouri, asa ca am improvizat.

Trebuie sa fug, ca s-a trezit trupa.

Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Eu as vrea sa o pun pe Adinuta la san ca ea suge f bine insa nu stiu cum sa impart lapticul care ramane in sani. As putea sa ii fac proba cantarului dar am unul de la tefal care uneori imi da cu minus dupa ce sta la san bblusul 5 minute. asa ca nu am siguranta in ce spune. Daca as sti cat mannca m-as mulge apoi, i-as da lui alex din biberon si ce ii mai revine Adinutei...dar cum stiu cat ii revine?Daca era un bb era mai simplu!

Mergi la inceput

Citat:

Eu as vrea sa o pun pe Adinuta la san ca ea suge f bine insa nu stiu cum sa impart lapticul care ramane in sani. As putea sa ii fac proba cantarului dar am unul de la tefal care uneori imi da cu minus dupa ce sta la san bblusul 5 minute. asa ca nu am siguranta in ce spune. Daca as sti cat mannca m-as mulge apoi, i-as da lui alex din biberon si ce ii mai revine Adinutei...dar cum stiu cat ii revine?Daca era un bb era mai simplu!

Mamica de si

Poti incerca si altfel: o pui pe Adinuta sa suga, o lasi bine de tot sa se sature, cat vrea ea, mulgi ce ramane, daca mai e ceva. Intre timp, lui fratica ii poti da biberon, eventual lapte muls de la tine inainte de masa, ca sa nu ii dai lapte praf. Si nu te mai stresa atat de cat mananca Adina la san, cum spunea si 3in1, o sa tipe daca nu s-a saturat si fie o pui iar la san, fie ii dai lapte praf, daca nu mai este la san... singurul risc e ca fratica se poate obisnui cu bibele si sa nu mai vrea sanul, dar nu e asa grav, daca papa tot lapte de la tine din bibe... ma gandesc ca e mai bine asa, decat sa va chinuiti toti 3 si sa ii privezi pe amandoi de laptele tau, care se poate pierde daca nu pui bebeii la san... sper sa reusesti cumva sa le impaci pe toate!

Luminita

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Mamica de si

Eu asa i-am hranit pe ai mei: Rares a supt, pt Bianca m-am stors. Vezi si tu in timp cum merge. De obicei incercam sa ma storc pt Bianca inainte de masa, dar cel mai bine si mai 'productiv' din punct de vedere al cantitatii si rapiditatii operatiunii era atunci cand Rares sugea la un san si puneam pompa la celalalt san. Eu am avut o pompa manuala StonyAngel, cu sticlutza de colectare. M-am descurcat super cu ea. Oricum, incearca sa pui pompa sa scoti tot ce este din sani dupa ce suge bebe, ca sa stimulezi lactatia. E important acum, pana se obisnuieste organismul si va faceti si voi cat de cat un program de masa. Eu am alaptat la cerere, adica mi-a stat Rares agatzat de sani si din ora in ora, nu m-am straduit deloc sa le fac program de masa. Bianca, din biberon, manca mai 'organizat', dar nu era nici la ea o regula de cat si la ce interval manca. In primele luni ea chiar manca f. putin in comparatie cu ce scria pe cutia de lapte praf de ex. ca ar trebui sa manance la varsta ei. Dar a crescut bine si asa.

Bafta! Rabdare multa, sanatate de fier si pofta buna la copii!
incearca sa te odihnesti cat de mult, sa bei lichide multe si sa mananci bine (nu mult, dar calitativ).

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Citat:

Marush, o metoda ar fi s-o pui pe Adinuta la o masa la un san, din celalalt sa scoti laptele pt Alex, la cealalta masa inversezi sanul. In acest mod se stimuleaza lactatia mai mult pt ca pitica mananca la san.

E numai o sugestie nu trebuie neaparat urmata.

Laura poate sa te indrume mai bine, ea a fost in situatie similara.

Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Ooooo ce avansate sunteti, dar va citesc cu mare drag si interes ca sa stiu ce ma asteapta.

Si ca sa va amintesc de perioada prin care ati trecut, sa va zic ca am fost ieri la eco de 12 sapt si amandoi copilasi sunt bine. Unul exact cat sarcina si celalalt cu 2 zile mai mic. Cel mic e la parter si cel mare la etaj. Dr mi-a indicat sa iau zilnic 2 tb de centrum materna si dupa o luna la inca un eco. Dar eu nu o sa rezist psihic atat si cred ca fentez si ma duc la alt eco peste 2 saptamani

I-am aratat sotului poze cu gemenasii vostri si cand vedea 2 fetite zicea ca si el vrea fetite, cand vedea poze cu baietei zicea ca vrea baietei. saracutul, el vrea copii indiferent ce sex vor avea. Dr. mi-a zis ca la 16 sapt o sa-mi spuna ce sunt.

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laraa spune:

Laraa raporteaza : am fost la dr si eco ..fetele(au ramas fete)
au : stanga:2300g ; dreapta :2100g..cea din stanga are capul aproape de iesire...impinge in col...o simte dr cu mana ...a spus ca miercuri ma duc iar ...si daca fetele au 2500g sambata ma programeaza pt cezariana...desi eu l-as ruga sa mai stau o saptamana...el spune ca am uterul mic sa duca mai mult de 5 kg...dar eu sunt sigura ca nu au cat zice ecograful..au putin mai putin..deci mai merege o saptamana...in fine ..vedem miercuri la control...
alta intrebare plzzz..daca au 2500g ..sa zicem...au forta sa suga? se poate sa nu am nevoie de pompa? si cat ne tine in spital ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Slaut

Nu v-am ignorat, v-am citit zilnic, dar nu m-am simtit grozav, nu eram "buna de mers in societate". De vreo 2 seri mi s-a intarit burtoiul, de 3-4 ori, nu neaparat cu durere mare, ci cu senzatia de apasare jos. Parca am junghiuri in zona colului uneori. Pitica de jos parca a alunecat... Sper sa nu faca vreo ghidusie ca avem doar 29,3 sapt.

La noi copilasii sunt lasati acasa de la maternitate numai cand au 2500g, chiar daca sunt f sanatosi si ok si la 2100g.

E asa placut sa citesti povesti despre BBi mari... cu papatul, cu nani... FELICITARI parintilor veterani.

va pup

clara si fetele

Mergi la inceput