Sezatoarea canadiana (121)
Raspunsuri - Pagina 5
mi_ro spune:
Maru - sa stii ca nu exista nici o regula in privinta medicalelor pentru parinti. Pur si simplu depinde pe mana cui cade dosarul cu pricina. Mama a venit cu viza multipla din prima si i-au cerut analize medicale. La cabinet insa am gasit persoane care veneau la copii pentru 3-4 luni si li se cerusera analize medicale. Aici am o cunostinta careia i-au venit ambii parinti cu viza multipla (parintii avand peste 70 de ani) si nu li s-au cerut analize medicale. Sunt foarte ciudati. Oricum daca trimiteti invitatia este bine ca in momentul in care ei depun dosarul sa-si faca programare la analize pentru ca oricum pana te cheama la analize dureaza cateodata si doua saptamanisi tocmai bine ai si analizele facute. Astea dureaza 3-4 saptamani pentru ca se citesc la Viena. Ar fi bine sa nu mentioneze de astm. Ea stie ce-i trebuie pentru asta. Pe avion daca are medicatie nu-i problema. Nu va legati la cap daca nu va doare.
Magdone - nu am gasit nimic. Am inceput sa urasc interviurile la telefon. Nu vad persoana, nu-mi dau seama de nimic. Parca as fi legata la ochi. Am avut doua interviuri ....si nimic. Am avut periat resumeul, am respectat instructiunile de interviu la telefon si....bad luck. Am zis si eu in sinea mea ca job-urile nu erau pentru mine. Mai am cateva saptamani de cursuri si poate ma mai destup oleaca la minte.
Try - lasa asa cum ti s-a propus si cauta loc de munca intre timp, dar nu uita ca ultimul venit este cateodata primul plecat. Aici unde esti de bine de rau e ceva, ai o vechime , sefii te cunosc, mai bine decat nimic. Daca o sa incepi sa te uiti pe oferte de munca o sa vezi ca s-au redus cu 75 % fata de anul trecut. Cauta dar nu da pasarea din mana pe cioara de pe gard.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Donia spune:
cge, La multi ani pentru Victor , sa aiba parte numai de lucruri bune in viata!
Denisam, sper ca esti bine acum, am citit despre accident
Laura, n-am mai fost la walk in clinic ca a doua zi n-a mai avut febra Cristi si am apreciat eu ca il pot doftorici singura. In plus l-a ajutat si Stodalul destul de bine.
Fetelor, am o intrebare. As vrea sa comand prin telefon un cos de fructe pentru cineva din alt oras, cum sa fac? Cine pregateste si livreaza cosuri din astea? Ca n-am nici o idee unde sa sun... la florarii? la supermarketuri?
maru, parca tu ziceai ca trimiti cos de fructe la scoala?
Ah, si eu ma apuc de cautat servici in curand, am asa o anxietate...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
cge spune:
Am si eu o intrebare: vrem sa ii schimb rucsacul de scoala lui Victor.
Voi de unde le luati ?
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
valen spune:
Dana, Denisa, Oana, multumesc frumos pt. raspunsuri.Maru, nici eu nu am inteles exact cine si in ce conditii trebuie sa faca examen medical. Mamei nu i-au cerut desi este pensionata pe caz de boala . Succes!!Cristina, (cge)cred ca va lipseste un ruj pt. printese.Sarah i l-a facut cadou Ancutei cu mare drag si tot cu acelasi drag i l-a si luat inapoi pe furis. Am descoperit aseara cand Sarah ne-a spus ca are doi rujuri.Noi am tras o spaima teribilia azi noapte cand in apartamentul de vizavi a luat foc ceva. Ne-am trezit in zgomotul alarmei si al pompierilor care bateau la usi si strigau sa evacuam apartamentele. Am pus la repezeala ceva pe noi, am pus lapte in biberon, ne-am luat actele, copiii si am vrut sa iesim. In timpul asta au constatat probabil ca nu e ceva grav si ca nu exista foc deschis asa ca ne-au spus sa stam inauntru si sa tinem usa inchisa. Au reglat problema repede si ne-am linistit dar senzatiile au fost ingrozitoare.Doamne fereste!
Magdone spune:
Victor sa cresti mare si voinic!
Maru si eu zic ca Mi-ro nu e nici o regula cu medicalale, spune-le sa trimita actele prin curier la ambasada si o sa le vin apasapoartele direct acasa. Bafta!
Vorbiti de servici, subiect tare spinos, nici eu nu stiu ce sa fac, mai sunt cateva luni si asa nu m-as intoarcee, dar nici sa-mi caut altceva nu am chef, parca mi-as face afacerea mea dar n-am idei, ce ar merge.
Anul trecut i-am facut ziua lui Razvan si am gasit pe net o tipa care venea acasa cu tot felul de arts & crafts si ii tinea ocupati pe copii 2 ore si cand pleca lua 200 $, mie mi se pare super afacere, bine tipa era in domeniu lucra la o gradinita si asta facea in timpul liber...
Valen, vai de mine bine c-a fost nimic, Doamne fereste de asa ceva.
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Denisam spune:
Donia-mersi si sanatate
Uite aici unde poti comanda:
http://bloomex.ca/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=220&gclid=CJWP2Imn-pcCFQS7sgodlGznDw
http://www.capalbosonline.com/products.asp?dept=27&seo=Fruit+Baskets
Pe mine m-a suant insurance sa caut alta masina ca a mea e total loss-asa ca asta facem acuma,sper pina vineri sa gasesc alta toyota highlander la fel de ok.
Try-si eu zic sa cauti in paralel de lucru si sa ramai la astia, unless somajul e mai mare decat ce iei in mina acuma!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
Ktrinel spune:
LA MULTI ANI VICTOR !!!
Cge, chiar asa …nu ne-ai povestit cum a decurs vizita sorei ..le-a placut ?habar nu am despre rucsac…atatea am vazut…doar e tara rucsacelor aici …
Simonna, vad ca te arati pe oriunde, numai la Sezatoare nu ..hm ?
Maru, incepeti formalitatile…apoi vedeti.
Lorelai, tu esti ma furioasa pe Suedia decat sunt unii pe Canada
Ana, ai reinceput munca ?
Ica, tu ce ne mai povestesti din casa noua ?
nelia spune:
La multi ani, Victor! Sa ne mai incinti cu perlutele tale, sa fii sanatos si sa ai o viata frumoasa! Oare cum se mai vede viata de la 9 ani?
Si noi am inceput tot, s-a terminat vacanta! A fost atit de odihnitoare, atit de relaxanta, copiii au fost atit de cuminti (sau parintii mai calmi), incit chiar imi pare rau ca s-a terminat. Singurul lucru care mi-a stricat-o a fost gindul la cursul cu pricina... pe care, am aflat acum citeva minute, l-am trecuuuut! Nota micuta cum banuiam, cea mai mica de pina acum, dar parca mai conteaza! Sotul a ris de mine, cica pai te duci la marire de nota! Birrr! Mai am unul, dar acolo nu am emotii. Asa ca, la munca... din nou! Si am inceput munca, uitindu-ma pe site-urile de vacanta, ca tot imi vine sa ma duc, mai ales acum ca sint si odihnita.
Cge, si eu caut un rucsac bun pentru Agata, mi-ar conveni sa-l cumpar online, de oriunde numai sa fie bun, sa tina, sa nu fie Made in China, sa fie adecvat virstei si sa nu strice spatele... Numai porcarii a avut si nu din cele mai ieftine! Toate s-au stricat, acum i-am dat unul micut, care se ataseaza pe un geamantan mai mare, el e bun, firma buna, e mic, dar nu e facut sa cari carti cu el. Si legat de asta, Agata aseara: mami, dar de ce trebuie sa mai iau rucsac cu mine, nu mai bine las cartile la scoala si aduc doar caietul sau foile cu temele pentru acasa? Ca si asa ai spus ca le car de la scoala acasa si de acasa la scoala... degeaba!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
lorelaim spune:
Ktrinel - NU sunt furioasa pe Suedia sau pe suedezi - sunt furioasa pe ipocrizia Suediei, sunt scarbita de lauda de sine total nefondata si nejustificata pe care o practica in lumea intreaga... Nici suedezii insasi si nici emigrantzii (de orice fel) de-aici nu sunt multzumitzi de f multe lucruri... Insa... unde e perfect?... Poate doar in Bora-Bora... intr-o coliba de paie de pe plaja, cu un bananier la stg iesirii din coliba si un cocotier la dr , ca propriet pers: o lance care folo cu dibacie ar ajuta la prinderea un pestisor care tzopaie vesel in marea turcoaz, etc, etc... ca imbracaminte cateva frunze pe ici pe colo prin partzile esentziale... si-n rest toata ziua as putea medita la "nemurirea sufletului si iesirea parului prin caciula"... (sau mai bine zis prin palaria care m-ar apara cata-cat de soare)
P.S. Cateva lucruri pe care le-a remarcat mama aici (fara ca eu sa caut sa o influentzez cu absolut nimic!): uniformitate (constructzii, haine), modestie dusa la extrem (cu cat esti mai modest cu atat de "amesteci" mai usor in multzime), fetze triste (surprinzator n-am vazut nici un adult zambind/razand pe strada/centru comercial vacantza asta!), fetze imbatrinite inainte de vreme (v-am zis eu de uscaciunea excesiva a pielii, nu?), lipsa podoabelor si festivitatzilor traditzionale de Carciun (doar lumanari si stele pe la unele ferestre... dar nu fastul si bogatzia de culori si lumini din Canada/Ro - de ex)