Sezatoarea canadiana (121)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Delphin-faine pozele, totusi baietii tai sunt frumosi foc iar tu parca esti sora lor.
Simona-ai pus ceva aventuri cu Atomix-mai nou fii-miu nu sta 5 min decat la Diego sau Dora-altfel misuna si butoneaza de ma capiaza,nu stiu ce ma fac cu el,stie ca nu e voie,da din deget dar atata,rade si e un smecher si jumatate.Solutii?
Laki-welcome to the club cu Reby-e haioasa si sa vezi ce te asteapta,noi si la 3 ani mai avem faze din astea cu "DE CE>>".

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

sa-si cumpere de mancare de la cafeteria la 5 ani? Si cine ii ajuta sa-si incalzeasca mancarea la microunde. Sunt ceva supraveghetori , nu-i asa? Nu folosesc ei singurei, asa micuti microundele,nu?

Si flacaul meu cel mare, a fost la cresha de la 1 an si 3 luni, cresha de care am fost super multzumita, apoi de la 3 ani a mers la maternelle, petit section, program full, adica de la 8 dimi la 18h seara, manca la cantina si apoi cei mici faceau siesta, de la moyene section nu mai fac siesta.
Acum e in grande section, merge la o scoala privata, cica franceza, adica utilizeaza programa franceza, are colegi si djiboutieni, de dimi de la 7h20 pana la 12h30.Pt. care platim 1000€ pe an.Nu este alta alternativa de cat sa-l tii acasa si sa-l scolarizezi toi même.
La Djibouti se lucreaza doar pana la 12h30 peste tot, doar magazinele mai deschid dupa-amiaza de la 16h30 la 19h30.La 18h00 e intuneric, fie iarna, fie vara. Si la 6 e ziua. Ziua are 12h si noaptea 12H mereu.
Si in aceasta "tara" se practica drogatul in masa. Adica guvernul are sub papuc comercializarea unei plante, adusa din Etiopia, ce are proprietati halucinogene. Ca si cum ai fuma marihuana, numai ca astea rumega aceasta planta, ca si caprele.

Mamaaaa e un cap si coarne de gazela sculptate in sare. Le vand bastinasii la "turistii" albi.

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gata, zic eu,, trimis la toata lumea... Cine n-a primit, doua deshte-n sus sau unu'... ca aici e doar unu vazui.

Bebitzu, da, eu le iau la 3 pentru ca nu lucrez, dar am spus si ca service de garde e de la 7 dimineata si pina la 6 seara, indiferent cind termina copilul scoala (deci daca parintii lucreaza)... sau nu am spus!?! Trebuie sa ma adun, ca mi-e gindul inca la vacanta si la filme... si la somn... si la statul in casa. Bine ca te mai aud, ce mai faci, nu am mai vorbit de mult...

Pachet - si eu pun ce e in casa, adica nu fac chiar pregatiri speciale. La ei cam toti maninca la cafeteria si nu le incalzeste mincarea celor care vin de acasa (putini sau deloc), ca cica nu le intra in atributiuni. La scoala unde a facut maternelle-ul le incalzeau pina in clasa a III-a cred, dupa aceea aveau singuri acces. Asa ca, eu i-am luat un termos mai larg, ca de marimea unui borcan obisnuit si acolo ii pun ciorbita sau supa calda. Ii mai dau intr-un vas de plastic cu capac un fel de felul doi, ce am in casa, dar care sa nu trebuiasca mare incalzire. In general orez, cus-cus sau paste, cu legume/carne/peste sau brinza, masline, rosii, castraveti... Evit sandwich-urile (daca ar fi dupa ea, ar minca numai din astea), desi ii mai pun citeodata. Apoi gustari, pungute cu legume crude (morcovi, conopida, telina, broccoli) si fructe taiate, cite o prajitura, iaurt, piure de fructe etc. Cam ce am in casa cumparat pentru saptamina respectiva, le mai alternam, dar in mare cam asta e mincarea. La scoala au o supa, un fel doi cam ca cel de mai sus si gustari tot fructe, prajituri, iaurturi. Nu pot sa spun ca nu-mi place meniul, dar nu stiu cum a fost preparata mincarea (la gradinita l face acolo si de aceea am incredere sa o las sa manince, dar in primul an si acolo i-am dus mincare, ca sa nu fie trecerea prea rapida). Sint scoli unde sint foarte drastici cu acceptarea pachetului de acasa, si la Agata la scoala ni s-a cerut sa nu punem citeva lucruri, dar nu sint chiar atit de stricti.

Eu sint mereu in cautare de idei pentru pachet, si pentru cei mici, dar si pentru cel mare.

Lakioana, numarul pediatrei este 514 482-3456 - dr. Stéphanie Reiter. Daca mai ia pacienti, iti dau si adresa exacta.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Eu acaparez subiectul, nu mai avetzi loc de mine!

Inca una si gata! denisam

AncaS sau alte fete care cunosc si pot Imi desrieti si mie cum e o sala acolo si ce pretzuri? Asa cum a banuit nelia
avem un gand ascuns, o sala.
Da fiscalitatea cum e? Nu-mi mai tace gura!

Nelia,pachet nu gluma, bine ca mananca, caci al meu...nici o sansa. II dau gouter acum la scoala si pt. 2 pauze de gouter, nu trebuie sa depashesc 5 biscuiti, de nu e jale! Nu mai mananca nimic!

Ma bag eu la site de job-uri http://www.teleressources.com/

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Iaca, acu' doo zile cand am scris mi-a expirat timpul si n-am mai avut vreme sa va dau binete, da' azi v-am programat. Am tot citit, da' n-am reusit sa ma concentrez de-un mesaj.

Acu' insa cu stimulusul ideei ca unii merge la munca pana la 12:30 am facut un mare efort si-am zis sa ma minunez si io. Hoaaaa!

Ana, uelcam bec, te-am citit de cand ai pus linku'. Poate si tu ca mine, am ramas cu ochii visand la drumul cu masina prin munti.

Nelia, fii matalutza dragutza si da si la mine informatia parolata.

Sar asa de la una la alta, ca tre s-o tai curand, sorry...
Am si io ceva niuz, fiumiu si-a luat carnetul, vedeti voi cum va fi in prima zi cand iau cheile si se duc, hihi, io am scapat. O alta e ca in 14 se inchide sezonul de aplicat pe la universitati si copilul asta inca nu s-a deranjat. La pariu ca aplica pe 13?

Ca-ntreba cineva de lunchuri, eu ma repet, just in case, ai mei au rezistat pe-un sandwitch (!): ham and cheese. Simplu. Si nici n-au avut cuptoare pana la scoala medie, oricum refuza incalzirea cica-s niste cozi infernale la microunde.

Ce mai....? Ah, da, ce departe in istorie mi se par mie problemele alea cu jocuri si mustrari de constiinta ca ai mei n-au... Si culmea e ca fiu-meu zice ca-s cea mai un-cool mama, in timp ce fie-mea si prietenele ei zic ca-s cea mai cool (videti ce face ca ea are prietene chineze si fiu-meu are prieteni canadezi?) In schimb, Dana, eu n-am absolut nimic impotriva mersului la mall. Face ploada sportul asta de vreo 2 ani singura (ei, cu prietenele) si la inceput mergeam si eu, doar ca le lasam "singure" pe-acolo. E absolut benign... cam cum mergeam noi la plimbare... povestesc, se hlizesc, mai beau cate un suculetz, cumpara vre-un cercel de 3 dollari, si de-alea se distreaza si ele... Unde sa le lasi singure? Io m-am obisnuit, dar a mea merge zilnic de un an cate 20 km in fiecare directie pana la scoala si inapoi, hapt in mijlocul centrului, poate de-aia-s mai relaxata... Si zici ca vrei calare pe cangur? Hai la TO, sau pe la Donia, ca nu-i chiar asa rau.

Ce ziceti voi de nintendo pe la scoala? Ca ai mei copii nici cu celularul n-au voie prin scoala... Urat, eu as reclama daca as vedea ca e obicei raspandit.

Am mai vrut eu sa zic ceva, da' mi-a expirat timpul!
Oh, sa nu uit: Denisa ma bucur ca esti ok, vai prin ce ai trecut! De Olga mai stie cineva ceva?
Donia cum mai merge treaba cu proteinele alea?

Ioi cat am scris!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si eu vreau parola, pleaseee.

Nicoleta, eu ambele joburi canadiene le-am gasit aplicand direct pe site-urile companiilor.
Adica am ochit companiile (pe prima prin Workopolis) pe cea actuala (prin faptul ca mi-a zis Oana ca e in Laval) si am aplicat pe site-urile lor.
Eu sunt acum la:
www.metro.ca
Au ceva posturi disponibile in prezent.
Uitati-va si poate va intereseaza.

Victor este acum in perioada sandvich cald, sandvich rece, pizza, Poggo, hot-dog, clatite cu sunca si cascaval.
Si mai are o salata cu cartofi, mazare cu morcovi fierte, castravete murat,piept de pui sau sunca care ii place ii zice 'salata de pui'.

Faza naspha e ca de Craciun am facut salata boeuf si a descoperit kupilu' ca e aceasi cu salata lui preferata, numai ca pe a lui nu o ornez.

Numai asa ceva vrea, ii e greu (lene) sa foloseasca microundele.
Anul trecut a mancat la cafeteria, anul asta mi-a marturisit ca de fapt nu ii placea.

Nelia, Agatha mananca si supa si felul 2 ?
Victor mananca f. putin, caci vrea sa ii ramana timp de joaca.
Abia mananca un sandvich dintr-o felie de paine.

Lui ii place la service de garde, ii plac activitatile care le fac.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

maru, nu-i problema sa iei biletele de acum, sa aiba grija insa sa mearga la viza cu 2 luni inainte de data plecarii. Asta e ideea, sa aplice din timp pt viza, nu neaparat sa nu ia bieltul pana nu se vede cu viza. Ca asa, ar cumpara toti bilete last minute.

Marule, rezervi, de acolo de unde cumperi, cum adica unde faci rezervarea? Ca agentul care-ti vinde biletu lala face rezervarea pt tine. Nuam ica n-ai prea mult timp la dispozitie cu rezervarea. S-au miscorat timpii de asteptare pe rezervare. Nu poti sa rezervi acum si sa stai 4 luni cu rezervare si apoi s-o anulezi in caz ca te-ai razgandit.

Bine-ai venit lakionana si viatza cat mai dulce in integrarea in Canada. O sa le aranjati pe toate, ai sa vezi. Pune mana si da-ti si tu de carnet ca neavand deloc in Ro intri ca mien la categoria incepatori si astepti 8-12 luni pana iti dai ex de oras sa poti conduce singura. Cu sotul n-o sa poti conduce pt ca el nu o sa aiba G-full si 4 ani vechime de condus aici (decat daca ii contorizeaza astia ceva vechime din Ro, dar am inteles ca e din ce i nce mai rara practica asta). Nu stiu daca legile cu obtinerea carnetului in QC sunt mult diferite de ON, dar intereseaza-te si vezi ce optiuni ai, e atat de greu sa fii limitata si sa nu poti conduce.

Ref. la faptul c-ai fost profesoara de franceza-n Ro, pai cu profesia asta faci furori in ON, nu in QC. Acolo gasesti mereu vorbitori de franceza, aici ii cauti cu lupa. Asta nu isneamna ca n-o sa razbesti, prietena mea de care va spuenam ca a venit un august si ca a fost profesoara de franceza in Ian. isi va primi hartia cu dreptul de predare. Cica a intocmit un dosar beton de nu-s cate pagini si-au aprobat-o domnii de la comisia care trebuiau s-o aprobe. Deci in curand isi va gasi de lucru. Dar e ambitioasa si foarte hotarata cand se apuca de ceva. Jos palaria pt ea ca stie ce vrea.

Miki, 0% pare necomun. Poate avea niste litere printate fin cu alte conditii si-ti luau bani pe alta parte. N-am auzit pana acum de dobanda zero la carat balante pe cartile de credit. Cea mai mica am auzit de 0.99%. Oricum vezi si pe ce periaoda e valabial oferta. Ca daca ti-o da 2 luni (desi putin probabi lsa faca astia oferte asa de scurte) n-ai ce face cu ea chiar daca ai "norocul" sa ai datorii (nu asa ca voi fara - emoticunul cu scos limba).

Dragaica, mi-aduc aminte cand au dat-o in somaj pe mama, pentru ea nu a existat o alta solutie decat somajul, ea nu si-a imaginat ca o mai paote angaja cineva (evident ca n-a facut nici u nefort). Pt unii din ei e ca si cand s-ar termina pamantul.

Valen, cate alarme am tras si noi cand am stat in bloc. E adevarat ca niciodata nu ne-au scos afara.

La multi ani ioanelor si ionilor.

Nici azi nu termin de citit, asa ca postez ce am si mai vedem maine, ca cica e vineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Try, aici nu e cu Gfull si nefull..ai luat carnetul, conduci. daca nu ai mai avut niciodata atunci ai de asteptat min 8 luni de la ex teoretic. timp in care poti conduce cu cineva in dreapta care sa aiba carnet de cel putin 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Ca sa vedeti cat e de ciudata viata.....m-au sunat de la Banca Nationala sa-mi zica ca am luat job-ul..... asta dupa ce am asteptat cele 2 saptamani date de ei.....si am luat la full time la universitate.
Mai am putin si o iau razna .....

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Dragaica-felicitari- go for it- o sa te descurci si are sa fie bine-mai greu l ainceput cu programuldar apoi rutina o sa fie ok, nu ai bebe deci e ok.

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput