Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Vad ca ne preocupam de aceleasi lucruri: carucioare, hainute, scutece...produse pt bebe!!! Eu inca nu am luat mai nimic...nu stiu ce mai astept...azi ma gandeam serios ca eu de fapt nu stiu cum se imbraca un nou nascut??? Deci ce tip de hainute ar trebui sa iau...in afara de body???Sunt ametita rau!!!!

29+ Daria sau Giulia

http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
http://s431.photobucket.com/albums/qq32/gogoasha27/sarbatori%202008/

Cel mai practic e sa tii copilul in body-uri din acelea intregi, pijamale pt copii sau nu stiu cum sa le descriu. Normal ca nu poti rezista tentatiei sa nu-i iei copilului si ceva mai deosebit dar iti zic ca cel mai usor de schimbat scutecul e cand folosesti pijamalutele alea intregi. Nu stiu cum e in Italia dar aici ni s-a recomandat sa aibe copilul un body pe sub pijama.
La salopete mie mi s-a parut mult mai practic sa folosesc body-uri care se petrec peste burtica nu din cele care se trag peste cap si se incheie intre picioruse.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly
azi ma gandeam serios ca eu de fapt nu stiu cum se imbraca un nou nascut??? Deci ce tip de hainute ar trebui sa iau...in afara de body???Sunt ametita rau!!!!

Du-te la un magazin tip Materna, de hainute de copii si cere pt noi nascuti, ca iti vor arata fetele, bani sa ai sa le iei pe toate.
Eu am pregatit, body, salopetele intregi, pe alea ne bazam, ca la noi e cald in casa, salopeta intreaga matlasata, dar nu de fas, de iesit afara, caciulita, pt iesit afara, ca in casa nu o sa le tin cu caciulite. hainute trebuiesc mai multe ca ii vom schimba des, pt ca regurciteaza, se mai murdaresc, sau uneori iasa pipi din pampers. Sa va vad cum puneti pampersii pe cele fara experienta. dar toate se invata, nu?
Caucior? Nu prea cred ca inca din primele saptamani veti iesi afara cu caruciorul, cu bebe mic, dar e bine sa fie. Eu mi-as dori un carucior unde sa stea bebelusele in rad, nu una langa alta ca ala nu imi va incapea in masina, deci numai prin cartier daca le voi plimba. Scoica de masina pt gemeni nu cred ca exista, asa ca nu-mi bat capul cum pun 2 scoici si inca un copil pe bancheta din spate.
Ce sa fac, daca am prea mult timp de stat cu ochii in tavan imi fac si eu deja fel si fel de scenarii.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Ti-am pus gand rau azi! Doamne fereste....a fost o gluma proasta doar.
Ai pe cineva in UK sa-ti aduca carucior? Au preturi faine si gasesti de care vrei sa stea bebeii unu langa altu, unu in spatele celuilalt sau unu sub altu (noi din asta am comandat. Uite www.mothercare.com/b/42804041/280-9625713-6721262?_encoding=UTF8&rs=42804041&finderFlag=0&viewID=results&mcb=core&size=71&rh=n%3A42804041&page=1" target="_blank">aici ce de modele au. Mai sunt firme care trimit si in Romania, cei de la care am comandat noi sigur trimit daca te intereseaza iti dau adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Timi, mersi mult
Uite www.mothercare.com/Mothercare-Phoenix-tandem-pushchair-Vermillion/dp/B000TGOLOQ/sr=1-5/qid=1231251786/ref=sr_1_5/280-9252531-7787158?%5Fencoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42804041&mcb=core" target="_blank"> asa ceva mi-as dori, dar si la noi este mothercare si vad ca si garco are dar nu culori si pt tati. Ti-am zis nu ma agit inca, dar chiar din UK nu am pe cine sa-mi trimita. Cum eu nu pot nici iesi din casa, nu am ajuns sa caut si carucior, iar cele pt gemeni nu sunt in toate magazinele, dar am inteles aduc si la comanda.
Salopetele eu asa ceva www.totsites.com/tot/babiesbutterfly/photosd/3063195.html" target="_blank"> am mai multe modele, unele din bumbac simplu, altele din ceva plusat, catifelat, cum sa-i zic, pt zi sau pt iesit afara. Cred ca sunt cele mai practice ca e o singura piesa, nu body+izmene, au piciorus, nu e nevoie de soseta sau sa stai speriata ca se descopera la spate.
Ah, si www.youtube.com/watch?v=avyvHMLyGzI" target="_blank">aici a reusit tati sa puna filmuletul de la 26 de saptamani. Sa vad daca-l pot pune pe blog.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Mai tufete, am patit o chestie extrem de ciudata. Acum vreo 2-3 zile m-a apucat brusc o durere in partea stanga a burtii, spre articulatia de la sold. N-am mai putut merge, de-abia m-am lasat jos sa nu pic din picioare. Sotul si fetita erau acasa, dar n-am putut sa strig la ei, tot de durere. Nu a fost contractie, ca stiu senzatia. Am stat cuminte toata seara la televizor, fara sa ma misc, si a trecut, dar mi-a fost si imi e cam frica.
Am citit pe net si ar putea fi durerea de ligamente rotunde, ca zilele dinainte statusem mult in picioare si cica efortul fizic o poate declansa.

Gaza, nu-ti face griji, e destul timp sa se intoarca bebitza mica. La 25 de saptamani are o gramada de loc in burtica :)

Aris, cu fasa se infasoara vata sa nu se lipeasca de rana ca e naspa, compresele sunt f mici (latura de 4-5 cm). Stiu ca deasupra tamponului puneam cateva comprese sterile, adica intre tampon si dumneaei :D

Voi cum sunteti cu somnul? Eu parca as fi in primul trimestru, sunt complet zombi. Probabil contribuie si faptul ca am reinceput munca...

Cu bodyurile, am observat ca e bine ori sa aiba deschizatura mare-mare pentru cap (e destul de greu de manevrat un bebe pana pe la 3 luni cand invata sa-si tina cat de cat capul) ori, mai usor, sa se incheie in fata. Daca se incheie la spate, nu-i prea bine, pentru ca bebe sta mult pe spate si la inceput e slabut, il deranjeaza daca sta pe capse.

Pijamalutele dintr-o bucata ne-au placut si noua mult, mai ales cele din catifeluta. E bine sa aiba si botosel, ca sa nu punem sosete. Si daca e frig, mai puneam ciorapei lungi. Caciulita n-am prea servit, ca pitica s-a nascut in iulie :))

Florinela, taietura la pasarica are 2 cm si poti scapa si fara ea, cea la burtica, 10 cm si sectioneaza muschii abdominali, de care ai nevoie la aproape orice miscare. In plus, se repara mult mai repede. Si in zilele noastre taieturile de la cezariana se pot infecta, trebuie operat din nou etc. Uneori cezariana este cea mai buna sau singura solutie. Dar cand nu, ce rost are sa treci prin atata suferinta ca sa eviti o durere naturala si mult mai mica? Pasarica e facuta si pentru a naste copii. (Plus ca dupa nasterea naturala, si alte lucruri devin mai placute, ca sa ajungem si la acest subiect :D Si anume pentru noi, ca sa precizez. Mama natura are tendinta sa compenseze uneori, is si avantaje dupa nastere. Iar daca cineva isi face griji in legatura cu taticii si ca nu o sa mai fie la fel pentru ei, trebuie stiut: 1. memoria barbatilor este mai scurta de 6 saptamani, cat tine lauzia, asta presupunand ca au facut sex fix cu 10 minute inainte de inceputul nasterii 2. oricum nu va mai fi la fel pentru ca dupa nastere, mai ales daca alaptati, ceea ce e de dorit, apare atrofia vaginala, care face ca mucoasa sa se subtieze si sa devina foarte sensibila, prin urmare fericitul tatic va canta melodii vesele daca va apuca sa faca ceva asemanator cu ce era inainte sexu... dupa un timp mamicile si taticii isi revin la o stare de functionare mai buna decat inainte, ca dovada unii au mai mult de un copil si isi mai doresc si altii...)
vaaai cat am putut sa scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca
memoria barbatilor este mai scurta de 6 saptamani, cat tine lauzia, asta presupunand ca au facut sex fix cu 10 minute inainte de inceputul nasterii 2. oricum nu va mai fi la fel pentru ca dupa nastere, mai ales daca alaptati, ceea ce e de dorit, apare atrofia vaginala, care face ca mucoasa sa se subtieze si sa devina foarte sensibila, prin urmare fericitul tatic va canta melodii vesele daca va apuca sa faca ceva asemanator cu ce era inainte sexu... dupa un timp mamicile si taticii isi revin la o stare de functionare mai buna decat inainte, ca dovada unii au mai mult de un copil si isi mai doresc si altii...)
vaaai cat am putut sa scriu

Doamne, ce m-ai mai distrat, am deja lacrimi in ochi.
Pusi chiar aveam nevoie.
Fug! URAAA!! Vine mobila imediat

Mergi la inceput

Ayla21 da,da costumase din alea intregi mie mi s-au parut cele mai practice dar cum am zis aici mi-au recomandat sa ii dau un body cu maneca scurta(asta in august)
Nu stiu ce paturi se recomanda in Ro dar aici sunt recomandate cele din bumbac cu gaurele. Astea inca nu le-am luat dar urmeaza.
N-am luat foarte multe lucruri pt bebe mic ca mai am de la Soph si sigur o sa primesc foarte multe.
Ah pt iesit din spital nu m-am putut abtine si i-am luat o salopeta de jeans, ceva de genul www.okaidi.com/VAD/Pantalons/Salopettes/Salopette-en-denim-souple-/p:1:2:1:130882.htm" target="_blank">asta ca mi se par unisex (chiar astia cred ca sunt dar nu-s sigura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonique spune:

Galushca, mi-au placut comentariile tale. Esti haioasa rau!
De asemenea imi plac discutiile noastre/voastre despre tampoane, hainute, carucioare,...
Mai imi trece din stres cand vad ca si alti au!

Bq 24+

Mergi la inceput

Galushca suntem in sec XXI si daca domnilor nu le convine jucaria noastra o pot ei mari pe a lor Sau le spuneti la moase sa v-o faca ca noua hihih. Ce vulgara sunt....

Eu am avut o taietura in V pr ca era cam mare copilul si sa nu ma despice pana la sira spinarii. S-a vindecat iute iar in ziua cand am nascut am putut sa stau pe scaun fara probleme, din partea sotului n-au fost comentarii asa ca eu n-am de ce sa ma plang de nasterea naturala. Alte beneficii au fost ca am alaptat fata imediat, am mers la dush singura la 2 ore dupa nastere...mergeam ca un vitel proaspat fatat dupa epidurala da am mers si m-am spalat fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Salutare fetelor ,
Vad ca voi deja va agitati cu listute de spital si shopping pentru bebe. Eu tot cu contractiile ma delectez, mai putine pe ansamblu, insa cam dureroase si mai dese spre seara si noaptea, motiv pentru care nu pot sa dorm. Imi petrec noptile alternand foitul de o parte pe alta cu muuuuuulte drumuri la golit vezica. Asa ca sunt obosita, mereu cu nervu' si nu am chef de nimic.
PISIGRI, apropo de lichide, eu beau cam 2 l de apa plata pe zi, plus supe si multe fructe, pentru ca doctorita mea mi-a explicat faptul ca in aceasta perioada, pe langa apa pe care o pierdem prin transpiratie, urina, trebuie sa inlocuim si nu stiu cat (o cana parca) de lichid amniotic. Deci din cate mi-a zis ea se pare ca exista o legatura directa intre cantitatea de lichid ingerat si nivelul de lichid amniotic. Plus ca, am inteles ca deshidratarea poate provoca contractii, asa ca eu ma chinui sa beau apa, desi nu am baut si nu cred ca o sa mai beau vreodata atata apa in viata mea.

Carmen 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca

Mai tufete, am patit o chestie extrem de ciudata. Acum vreo 2-3 zile m-a apucat brusc o durere in partea stanga a burtii, spre articulatia de la sold. N-am mai putut merge, de-abia m-am lasat jos sa nu pic din picioare. Sotul si fetita erau acasa, dar n-am putut sa strig la ei, tot de durere. Nu a fost contractie, ca stiu senzatia. Am stat cuminte toata seara la televizor, fara sa ma misc, si a trecut, dar mi-a fost si imi e cam frica.
Am citit pe net si ar putea fi durerea de ligamente rotunde, ca zilele dinainte statusem mult in picioare si cica efortul fizic o poate declansa.

Asa ceva am patit si eu, dar la mine nu a fost atat de violenta insa a durat mai multe zile, adica tot aparea si trecea. Citind am aflat exact ce ai zis si tu, ca este vorba de ligamentul rotund care se intinde, lucru confirmat si de doctorita mea la control.

Carmen 25+

Mergi la inceput