Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ayla - eu inca mai sper ca de pampershi sa se ocupe sotzul cel putin la inceput, ca si al meu e tatic cu experientza, dar pana acum nu am putut sa pun mare baza pe el. l-am luat cu mine la cumparaturi convinsa fiind ca stie el mai bine ce ne trebuie, dar cand colo domnul meu era asa de ametzit si entuziasmat ca pana la urma tot pe mine am pus baza. al tau cum e?

28+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

hai mai fetelor ca sunteti tare haioase cu pampersii e ff simplu, ii puneti cu desenul in fata si gata!

tampoane - in spital sunt recomandate cele facute de voi : inveliti vata ( multaaaaa) in tifon dintr-ala ( fasa). Asta ca sa circule aerul, sa nu aiba plastic de ala de tampoane ( mai ales cele care nasteti natural si veti avea epiziotomie). Va faceti de acasa vreo 20.

Mami de fetita si de baietel 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Eseea deci au si desen , e bine ca te ghidezi dupa el

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Eu nu pricep ce stoc de medicamente faceti?

La prima sarcina nu mi-am luat nimic nici un medicament, cand am inceput sa am pr cu sanii ca nu stiam sa o mufez bine pe fata mi-a luat sotul o crema. Moasa care a venit sa ma viziteze mi-a zis sa am Panadol in casa daca am dureri (de orice fel) sa iau cate unul sa nu stau sa fac pe grozava ca afecteaza cantitatea de lapte si energia mea. Pr broderie (epiziotomie) mi-a recomandat bai caldute cu o cana de lapte (chiar si al meu daca aveam in exces) si cateva picaturi de ulei esential de tea tree si levantica facultativ. Pe tampon mi-a recomandat sa pun un pic de solutie de witch-hazel. Nu stiu cum ii zice in romana ca n-am mai folosit inainte asa ceva. Si-atat.
Despre tampoane ce sa zic se gasesc speciale pt peroada respectiva dar eu am preferat sa-mi iau de care mi-au dat la spital adica niste imensitati dar cu care ma simteam mai aerisita. De la cele normale ma simteam tare inbaxita bleah. Pt sani personal mi-au placut cel mai mult tampoanele de la Johnson restu aveau cate ceva care ma jena(eu fiin una din fiintele alea imposibile pe care orice nimic le jeneaza si le face rana, inclusiv cusatura de la ciorapi).
Pompa electrica mi-am luat de la Medela, pana la 6 luni nu prea am folosit-o ca eram tot timpul cu fata. LA 6 luni a trerbuit sa ma intorc la lucru si o foloseam de 2 ori pe zi sa-i fac stocul de laptic la bebelina. Nu va imaginati ca m-am muls pana la un an ca doar am intodus solidele si-i mai dadeam si iaurt pt calciu, dar pana pe la 8 luni cred ca m folosit-o de 2 ori si pe urma o data ca mai apoi sa renunt de tot la ea (la pranz mergeam si alaptam fata la cresa)

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

La Multi Ani! fetelor, multa sanatate pentru voi si bebei vostri, fie ca acest an sa fie cel mai frumos din viata vostra.. Am intrat mai incetisor in ritmul normal anul asta, am inceput cu odihna muuulta dar am reusit sa va citesc si sa recuperez.

Am vazut ca vorbiti de bagajul de spital si de febra pregatirilor, care vad ca incet, incet isi face simtita prezenta. Si eu am inceput sa achizitionez cate ceva din ce avem nevoie, chiar am facut o listuta cu lucruri care nu le gasesc aici si sa-mi fie trimise din timp de acasa. Primele lucruri utile le-am primit de la Mosu cum ar fi carucior si scaun de masina (mumoase foc cu rosu si gri)si camasa de noapte, etc Apropo eu sunt fan pijamale si mi-e groaza ca va trebui sa stau in camasa de noapte in spital, plus sunt si friguroasa.

Subiectul medicul de familie este pt mine unul aducator de stres multiplu . Noi nu avem medic si mi-e groaza ca atunci cand bebelina va avea o luna, doua ne vom intoarce acasa si pana vom gasi unul (nici nu ma mai gandesc acu sa fac si mofturi)vom intra in panica pt orice semn de boala, vom alerga ca disperatii pe la policlinici private, cheltuind o gramada de bani. Ca sa nu mai zic ca imi fac griji cu acomodarea la clima de acasa si cu respectarea programului de vaccinari. Chiar, fetele din Bucuresti daca stiti vre-un medic bun prin zona Obor - Mosilor trimiteti-mi un PM, as mai scapa de o grija . Bine acu am vazut ca e o dezbatere medic de familie - medic pediatru, aici nu ma bag, problema e la fel de incurcata ca sistemul nostru sanitar si cred ca numai mamicile care au deja bebei se pot da cu parerea.

aaa ieri am fost la control, gaza mea mica are 783 de grame si totul pare ok, singura problema e ca sta in fundulet si doctorita a zis ca daca nu se intoarce pana la 32 sapt o sa discutam de cezariana asa ca iar m-am crizat. Eu vreau sa nasc normal si cum am vazut si la voi ca majoritatea bebeilor sunt cu capu in jos m-am impacientat. Acu caut frenetic pe net modalitati de a-l convinge pe bebe sa se intorca. Offf sper sa fie totul bine. si scuze ca m-am lungit dinnou.

25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ei, eseea, ne alintam si noi.... nu cred sa ajunga piticii cu scutecele pe dos.
vata poate sa fie infashurata cu fasha? eu credeam ca doat comprelele pot fi folosite fiind sterile, dar fasha ar fi mai practica.
chiar, fetele cu experientza ne datzi si noua nishte datalii mai putzin placute? ca de exemplu: cate zile de sangerare f puternica sa ashteptam? stiu ca sangerarea dureaza vreo luna dar chiar toata luna trebuie sa folosim tampoane xxxxl?

28+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Buna, burtici!
Scuzati ca dau buzna la voi, insa vin si eu cu un anunt...
Bebele meu nu a prea vrut sa stea in scoica auto, si vreau sa o vand, in cazul in care sunteti interesate, ma puteti contacta pe PM!De asemenea, am si o cadita CAM Baby bagno, ff putin folosita de fitosul meu.
daca vreti sa stiti cum arata le gasiti aici:
Scoica Hauck
Cadita CAM
Va uram nasteri usoare ca un fulg si bebelici frumosi, sanatosi si necoliciosi!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Tufetele, bebelusii vostrii sughit? Ca ale mele sughit cu randul de mi se scutura burta. E mai rau daca as sughita eu.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Bucura-te daca sughit ziua pe a mea o apuca seara cand eu ma puneam sa dorm. Tare enervante erau reprizele de sughitz pt mine. Si dupa ce s-a nascut sughitza destul de mult.

Hai sa mai arunc cu niste sfaturi necerute dupa voi: e absolut normal ca bebeii sa sughita,stranute, chiar tuseasca. Nu le dati "apitza" sau mai rau zeama de lamaie ca sa le treaca shughitul.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

ei, eseea, ne alintam si noi.... nu cred sa ajunga piticii cu scutecele pe dos.
vata poate sa fie infashurata cu fasha? eu credeam ca doat comprelele pot fi folosite fiind sterile, dar fasha ar fi mai practica.
chiar, fetele cu experientza ne datzi si noua nishte datalii mai putzin placute? ca de exemplu: cate zile de sangerare f puternica sa ashteptam? stiu ca sangerarea dureaza vreo luna dar chiar toata luna trebuie sa folosim tampoane xxxxl?

28+
Poze

Aris, fasa se foloseste. Luati bucati de vata si le infasurati in fasa ( cumparati de aia cat mai lata). Uite ca nu mai stiu exact cate zile m-a tinut sangerarea puternica, hai sa zic vreo saptamana, nu o luna, in niciun caz, stai linistita. Dar poti avea cateva zile mai puternica, apoi cu taraita, apoi iar mai puternica..pana se curata uterul. Lehuzia, na......

Mami de fetita si de baietel 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Pisigry, mie la ecografia de 27 saptamani, mi-a zis grad de maturare al placentei II, lichid amniotic normal("mmm...usor scazut"). Dar a zis ca totul e ok, bebe avea 1050g. Atata la eco cat si la consult nu mi-a pomenit nimic ca e vreo pb cu maturarea placentei.Eu beau apa, 2,5 litri/zi cam asa.
Fetelor eu nu aveam copnvingerea, dar pe masura ce trece timpul cred ca cezariana e solutia pentru mine si bebe. Decat taietura la pasarica mai bine la burtica. Mama zice ca gresesc...ca ea are 2 taieturi verticale, si a facut complicatii...si a tb sa se opereze iar la 40 de ani, acum la 53 de ani are iarasi pb.
29+

fbruma

Mergi la inceput