Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)
Raspunsuri - Pagina 17
Ayla21 spune:
Am tampoane pt sani din supermarchet. Mie inca nu-mi curg sanii, e vreo problema? De alt gen de tampoane parca s-a vorbit aici, sau am inteles eu gresit? Pompa am electrica, de la Chicco, cred, mostenire, si am luat una manuala de la sensiblu. Am auzit ca pt inceput, la desfundarea canalelor e buna cea manuala ca trage bine, dar apoi se poate folosi si cea electrica, e mai comoda, daca bebe nu goleste sanul, sa nu se ajunga la mastita. La mine la doua
nu cred sa mai ramana si pt muls.![]()
![]()

Monica
28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
georgyiuly spune:
Va urez un an nou fericit , plin de bucurii si sa ajungem toate cu bine la termen,sa ne bucuram de copilasii nostri, sanatosi si mancaciosi!!!
Nu prea am mai reusit sa tin pasul cu voi...cu sarbatorile , cu musafirii...n-am mai stiut de mine.M-am obosit cam mult asa ca acum incerc sa ma odihnesc si atat.Doar putin net din cand in cand.
Mai avem asa de putin ...nu prea imi vine sa cred si incep sa ma ia gandurile legate de bebelina...vom sti sa fim parinti buni, sa o educam cum trebuie si sa incercam sa ii oferim ce e mai bun pt ea???? ![]()
Vad ca ne preocupam de aceleasi lucruri: carucioare, hainute, scutece...produse pt bebe!!! Eu inca nu am luat mai nimic...nu stiu ce mai astept...azi ma gandeam serios ca eu de fapt nu stiu cum se imbraca un nou nascut??? Deci ce tip de hainute ar trebui sa iau...in afara de body???
Sunt ametita rau!!!!
Nici la carucior nu m-am horatat, mai ales ca scoica de masina am primit-o...iar carucioarele in magazine se vad format trio!!!
Apropo de pediatru...medicul meu de familie din tara e pediatru
si generalist.deci la 27 ani eu tot la pediatru ma duc!!! noroc ca stau bine cu sanatatea!![]()
Vroiam sa va intreb: ca sa ii fac bebelinei pediatru si in tara ( de stat) asigurarea medicala pt copii e gratis sau trebuie sa ii fac separat??? In vara o sa stau 2 luni acasa si as vrea sa am pediatru pt orice eventualitate!
Am pus si eu vreo 2 poze la semnatura, al2 lea link: sarbatori 2008.
Va pup

georgiana
29+
Daria sau Giulia
http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
http://s431.photobucket.com/albums/qq32/gogoasha27/sarbatori%202008/
Ayla21 spune:
Tufetele, bebelusii vostrii sughit? Ca ale mele sughit cu randul de mi se scutura burta. E mai rau daca as sughita eu.
Monica
28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
aris26 spune:
pisigri - eu beau cam 3l apa plata/zi plus diverse alte lichide. supe nu consum decat f rar. asa mi-a fost recomandat, sa consum multe lichide si m-am conformat. nu stiu daca chiar are legatura consumul de lichide cu cantitatea de LA, dar logic ar trebui sa fie o legatura intre cele doua. copilul urineaza in lichidul amiotic si acesta este inlocuit in mod constat, asa ca e normal sa avem nevoie de o cantitate mai mare de lichide in organism plus ca am inteles ca deshidratarea poate sa fie o cauza a contractiilor si nashterii premature....pt mine a fost suficient sa ma sperie serios si sa ma plimb cu sticlele de apa dupa mine permanent.adevarul e ca un om normal trebuie sa consume minim 2l de lichide zilnic asa ca noi ar trebui sa consuma chiar mai mult.
referitor la medic/pediatru - eu o sa semnez un contract cu un pediatru-pediatru, iar medicul de familie e gard in gard cu mine, deci nu cred ca o sa fie o problema de umblatura. si eu stiu ca competentza e una specializarea e alta. medicul de familie e bun pt chestii simple, retzete si altele de genul asta, dar in caz de ceva mai grav si nishte informatzii pertinente eu cred ca avem nevoie de un pediatru...nu neaprat cu contract dar macar sa ne cunoasca si sa putem sa mergem la el la nevoie. cat despre neonatologii din spital eu zic ca e mai bine sa cerem o a doua parere cand venim cu cei mici acasa, din cate am inteles de la prietene nu se acorda suficienta atentie in spital.
28+
Poze
aris26 spune:
ayla - sughite raracu....mi se rupe sufletul cat il simt,il tzine cate 2-3 minute...dar e si amuzant
tampoane pt lauzie a scris cineva ca a gasit de la bella, probabil in farmacie. eu mi-am luat de la prenatal(dar nu de la noi)un singur pachet si m-am ingrizit cand le-am vazut cat sunt
. oricum daca mai gasesc imi mai cumpar.
28+
Poze
pisigri spune:
georgyiuly,
habar n-am cum e cu pediatrii, medicul (si prietenul) nostru de familie a spus ca o sa ne recomande el un pediatru bun...deocamdata merg pe mina lui, ca varianta de rezerva am eu pe cineva in minte, care mi-a fost si mie pediatru....ce nu mi-e clar insa, e daca pediatrii astia se ocupa de bebe imediat ce vii cu el acasa, sau daca exista pediatrii " pentru copii mici" si " pentru copii mai mari" ![]()
Ayla,
ce spuneai ca nu prea iti vine sa crezi, ca nu am priceput? faptul ca lichidul amniotic poate fi scazut din cauza aportului insuficient de lichide? Asta am citit in niste articole " straineze" pe internet si mi s-a spus si azi, cind am sunat sa ma programez pentru echo de 32-34 saptamini, si am intrebat daca nu ma pot strecura pentru o echo si mai devreme, asa, ca o a doua opinie. M-au intrebat ce ma ingrijoreaza, si mi-a spus ca treaba cu lichidul amniotic sa o verific iar peste o saptamina, cu conditia sa beau pina atunci macar 1,5 litri apa sau ceai/zi. De asemeni, mi-a atras atentia ca acest lichid amniotic se " reface" de mai multe ori/zi, o data la citeva ore este recirculat de fat, "reciclat" prin placenta si membrane...deci se afla intr-o permanenta dinamica. Mai mult, la femeile cu fisurarea membranelor, care pierd lichid amniotic in cantitati foarte mici dar constant, pe linga tratamentul preventiv cu antibiotic se recomanda administrarea citor mai multe fluide, care sa permita reinnoirea lichidului pierdut.
Oricum, pe masura ce vad cite opinii au medici diferiti, cite teste se fac si cit de diferit sunt interpretate rezultatele lor, cum pentru un medic o anumita " descoperire" are importanta capitala in timp ce pentru un altul nu prezinta aproape nici o valoare, imi tot spun ca daca m-oi razgindi vreodata si-oi mai face inca un copil, o sa ma duc sa " gravidesc" in padure, sau o sa ma duc la doctor o data/luna si o sa fac cele 3 echo obligatorii, ca in State
Apropo,
ce parere aveti despre urmatorul caz: fara greturi de-alea care sa te faca sa slabesti in primul trimestru de sarcina, o femeie care pe perioada unei intregi sarcini a "pus" in total 6 kg. La nastere copilul a avut un pic peste 2500 g (2550 sau asa ceva), perfect sanatos.
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri fetelor, voi...consumati lichide? si daca da, cam cit/zi? ma intereseaza daca mincati regulat o portie de felul 1 (bors, ciorba, supa) si in plus, cam cite lichide estimati ca beti pe parcursul unei zile? Mi s-a spus ca e posibil ca lichidul amniotic scazut sa fie din cauza ca eu practic beau aproape 1 pahar de lapte pe zi, in rest maninc numai "solide" (nici macar bors/supe)... |
Nu cred ca ar putea sa scada semnificativ lichidul amniotic din cauza aportului mic de lichide... bebelushul este in general "primul servit", ar insemna sa fi vizibil deshidratata... totusi e adevarat ca bei cam putin.. Eu sunt la extrema cealalta, beau cam 4l de lichid pe zi, apa si lapte, ca supe nu-mi plac...

| citat din mesajul lui pisigri ce nu mi-e clar insa, e daca pediatrii astia se ocupa de bebe imediat ce vii cu el acasa, sau daca exista pediatrii " pentru copii mici" si " pentru copii mai mari" |
In principiu, pediatrul trebuie sa preia copilul de cum i se da drumul din maternitate (de la neonatolog). Subiectiv insa, e adevarat ca, in functie de sectia unde lucreaza, e posibil ca unii sa aiba mai multa experienta cu copii mici si altii cu cei un pic mai mari.
Denisa-Madalina
24+
cu Adela
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui georgyiuly azi ma gandeam serios ca eu de fapt nu stiu cum se imbraca un nou nascut??? Deci ce tip de hainute ar trebui sa iau...in afara de body??? |
Du-te la un magazin tip Materna, de hainute de copii si cere pt noi nascuti, ca iti vor arata fetele, bani sa ai sa le iei pe toate.
Eu am pregatit, body, salopetele intregi, pe alea ne bazam, ca la noi e cald in casa, salopeta intreaga matlasata, dar nu de fas, de iesit afara, caciulita, pt iesit afara, ca in casa nu o sa le tin cu caciulite. hainute trebuiesc mai multe ca ii vom schimba des, pt ca regurciteaza, se mai murdaresc, sau uneori iasa pipi din pampers. Sa va vad cum puneti pampersii pe cele fara experienta.
Caucior? Nu prea cred ca inca din primele saptamani veti iesi afara cu caruciorul, cu bebe mic, dar e bine sa fie. Eu mi-as dori un carucior unde sa stea bebelusele in rad, nu una langa alta ca ala nu imi va incapea in masina, deci numai prin cartier daca le voi plimba. Scoica de masina pt gemeni nu cred ca exista, asa ca nu-mi bat capul cum pun 2 scoici si inca un copil pe bancheta din spate.
Ce sa fac, daca am prea mult timp de stat cu ochii in tavan imi fac si eu deja fel si fel de scenarii.

Monica
28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
alina.n spune:
Noi inca nu am inceput sa sughitam
, probabil suntem inca micuta.
Tampoane pt lauza sunt intr-adevar mai mari decat cele normale,am luat si eu dar o sa-mi cumpar si 2 pungi de vata .
fetelor m-ati speriat cu lichidele eu deabia beau 2 cani de apa pe zi...si ce mai mananc fructe
la mine e pb mare cu lichidele, pot sa beau numai daca imi impun si o tin 1-2 sapt si apoi iar uit
waw pisigri este super tare daca a luat numai 6 kg toata sarcina , eu am deja 7 kg si deabia de acum incepe sa vina greul
25+ cu
Maria
Vine barza!
Gina2008 spune:
Buna tuturor fetelor si un 2009 cat mai bun! 
Eu am intrat in 2009 putin cam suparata din cauza legii mamelor pentru ca fac parte din categoria care ar fi luat mai mult de 4000 de ron. Dar, sa nu mai zic nimic ca iar ma enervez...
PISIGRI si eu beau foarte multa apa si consum si alte lichide (lapte, ceai, sucuri naturale). In total cred ca ajung pe la 4 litri pe zi. Nu e fortat, ci am simtit brusc nevoia cam de pe la sfarsitul lunii a 5-a. Chiar i-am spus doctoritei ca sufar de sete... si a ras spunand ca e absolut normal... Iar la eco de 27 de saptamani doctorul a zis ca LA este in usor exces.
Ma pregatesc si eu cu bagajul de spital, mai am multe de luat, dar am inceput. Mi-au trecut si fricile de nastere - oricum e cezariana - ma mai inspaimanta zilele alea de stat in spital, dar vor trece repede. Acum sunt nerabdatoare sa-l vad pe bebe si sa-l tin in brate.
Gina
31+ mami de
CALIN