Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Ayla am vorbit cu o mamica si mi-a spus ca baietelul ei avea la 7 luni 1,2 kg si la 9 luni a avut 3,8 kg. Ea mi-a zis ca bebe ia mult in greutate in ultimele 2 luni.
Si mie imi e teama ca vor fi copii mai mici la nastere, dar daca o sa aiba peste 2,5 kg cred ca e destul de bine pt 2 bebei.
La noi la morfologica de 21s si 4zile aveau 450 gr baietelul si 417 gr fetita.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

La multi ani si un 2009 plin de satisfactii!

Am vazut ce discutii aprinse despre dr astia de familie pediatrii...si ma bufnea rasul cum de fiecare data sar aceleasi persoane cu explikatii care mai de care pretentioase si pline de documentare.
Parerea mea , nu mai stiu ce fata a zis, ca oricum majoritatea dr de familie sunt pediatrii, oricum iti treb beblusul inscris la dr de familie...ah ca vrei tu alta parere, sau dr de fam nu te poate ajuta, de multe ori ei iti recomanda un pediatru, si te trimit la clinica sau spital pt investigatii.
Numai dc Doamne fereste bebelusul are complikatii, si vedem si noi k nu-i merge cu ce i-a fost prescris de med de familie atunci normal ca alegi alte variante, nu te opreste nimeni.
Prima vizita si vaccinuri medicul de familie ti le face, asa stiu eu, poate cine stie in alte "cartiere" se procedeaza altfel. Si e obligat in prima luna sa vina saptamanal, sa cantareasca, masoare, sa vada toate semnele...
Oricum in spital, neonatologul ii face primele teste si-l examineaza, asa ca dc ar fi probleme, prima atentionare el o da!!! Asta e clar.
iar la carucioare si mie imi plak cele cu 3 roti, dar cika sunt greu de manevrat. Sunt solide si dau siguranta, am auzit multe opinii diferite..nu stiu ce sa mai cred.
Pentru scutece sunt de acord ca sunt foarte finute, utile mai ales cand regurgiteaza bebelusul, cand il asezam prin alte case, sa nu ia contact cu tot felul de mirosuri. Si asa toata lumea o sa-i sufle-n gura si-l pupa pe fata, ceea ce nu suport, sau pe manute(ca sa bage bebele in gura toti microbii intrusului)...ah m-am aprins ...in fine mai sunt si d-astia.
Chiar spune ala TV ce important e ca bb sa nu ia contact cu toate "sensibilitatile" celorlalti. Desi sunt mame care bag in gura tetina copilului cand cade jos, sau pupatul pe gura.Oribil!

As mai fi interesata de bagajul gravidei pt spital, recunosc ca nu imi place sa se apropie perioada, se scurge timpul prea usor.
Desi o sa nasc la stat, fara halat sau camasa de noapte, tot imi trebuiesc o gramada de chestii. Pentru sani mi s-a recomandat tampoane speciale pt sani. Mamele ce zic?
va pup!
+32 Ariana-Maria

Mergi la inceput

Cu decalotarea sunt de acord, igienizarea e sfanta, mai ales ca vad ca lipsa toaletei sau indiferenta celor din jur ajung ca apoi baietelul sa ajunga la interventie chirurgicala, si asta depinde la unii se recomanda dupa 7 ani, altii fac si la 40, vb din experienta celorlalti.
Ce bine k am fata!
stiu ca circumcizia e bine facuta acum cand este mik, il doare trece, asta e uita, decat mai mare. am respect pt evrei, in fine...e adevarat ca parintii deocamdata decid ce si cum...Bafta mame de ghiocei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

fetelor,
voi...consumati lichide? si daca da, cam cit/zi? ma intereseaza daca mincati regulat o portie de felul 1 (bors, ciorba, supa) si in plus, cam cite lichide estimati ca beti pe parcursul unei zile? Mi s-a spus ca e posibil ca lichidul amniotic scazut sa fie din cauza ca eu practic beau aproape 1 pahar de lapte pe zi, in rest maninc numai "solide" (nici macar bors/supe)...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pisigri, cine ti-a zis? Eu chiar nu cred asa ceva. Nu vad legatura. Eu beau multa apa si suc de mere, ma ajuta si la tranzit. Sun fan ciorbe de legume si cam pap odata pe zi, nu chiar zilnic, dar aproape. Tu cum bei numai lapte? Si apa deloc? Si te miri ca stai rau la capitolul wc?
Dr mi-a zis ieri sa pun supozitor cu glicerina daca am probleme, nicidecum sa ma fortez.
Iuca, eu de la 24 de saptamani am dezlipire de placenta, deci putin probabil ca voi ajunge la tarmen pt ca bebe nu va fi alimentat si oxigenat cum trebuie si placenta imbatraneste mai repede. Daca bebe prezinta intaziere in crestere sau suferinta fetala mai bine nastere prematura. Desi am citit pe aici pe forum ca intre dismatur si prematur e de preferat sa fie dismatur, pt ca desi are greutate mica, macar a ajuns la maturitatea tuturor organelor. Daca e totul ok mai fac un control lunea viitoare si in functie de cum e bebe A o sa fac 2 injectii, la 29 si la 30 de saptamani, pt maturarea plamanilor.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf
As mai fi interesata de bagajul gravidei pt spital, recunosc ca nu imi place sa se apropie perioada, se scurge timpul prea usor.
Desi o sa nasc la stat, fara halat sau camasa de noapte, tot imi trebuiesc o gramada de chestii. Pentru sani mi s-a recomandat tampoane speciale pt sani. Mamele ce zic?
va pup!
+32 Ariana-Maria

Exista aici la Odisee un subiect pe prima pagina chiar despre bagajul de spital, o sa te ajute, exista si listuta acolo.
Eu sunt interesata, cine spunea, de tampoanele pt lauze. Unde ati gasit si cum se numesc?

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonique spune:

Ayla, pt progesteron injectabil, daca te intereseaza, as putea sa-ti dau adresa unor farmacisti din Franta sau din Austria, care trimit prin posta medicamente. Asa mi-am facut si eu rost de ce am avut nevoie.
Si noi vrem sa facem circumcizie. Nu am discutat inca cu dr, dar cred ca banuieste. dar dupa ce am vizionat pe youtube in direct o circumcizie, m-am infiorat.
Fetelor speriate de cezariana. Nu cred ca e dracul asa de negru, avand in vedere ca toate vedetele aleg acest tip de nastere.(vezi N Luciu). Mai mult, in lista de preturi a clinicii unde ne monitorizam noi, apare si tariful special pt "cezariana la cerere".
Voi ati inceput deja sa cumparati lucrusoare pt bebici?
Eu ma gandeam sa astept luna februarie pt reducerile maxime. Dar daca nu stiu dimensiunile lui bb, inca, pot cumpara hainute care sa-i fie mici din start. Voi cum faceti?
Ati cumparat carucioare/ patuturi deja? ce ati ales?
pisigri, eu la inceput am baut f multe lichide. Acum am cam redus-o, dar mananc in schimb fructe. Voi relua minunata activitate de a bea apa! se zice ca trebuie 2 litri/zi pt tine si 1 pt bb. O fi adevarat?
Mititica, s-a publicat legea mamelor, este legea 257, publicata in MO 746/4 nov 2008. Dar sau facut unele modificari. Adica indemnizatia va fi cuprinsa intre 600 si 4000 RON.

Bq 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza fetele!

Ayla, eu intrebam de paturicile alea, mercic de raspuns. Eu zic sa nu iti faci probleme, ci sa gandesti pozitiv ca totul va fi bine si vei duce sarcina la termen, iar bebelele vor fi dezvoltate normal.

Pisigri, desi eu am avut lichid amniotic in cantitati normale, mi s-a recomnadat la toate ecografiile importante (la Iosup la 22 sapt si la o doctorita la CMU la 27 saptamani aproape) sa beau multe lichide, ziceau ei ca in jur de 3l/zi. Eu nu beau chiar atat, ca nu pot, dar incerc sa beau macar 2l. Apa plata, ceaiuri de fructe ca nu sunt periculoase. Cu supele, ciorbele nu ma omor, ca nici nu are cin' sa imi faca, da cand am in casa incerc sa pap macar 1-23 castroane.

Eu mi-am mai luat aseara una alta pt bagaj, ca am zis ca voi incepe sa le iau treptat, cand ma duc la cumparaturi, mai arunc si cate ceva de folos in cos. Mi-am luat tampoane always extra si de noapte, sosete si un sutien de alaptat care imi e putin mare, dar mai bine asa, ca cine stie ce laptarii o sa am, ca si asa nu duc lipsa

Pt mine am cam tot ce imi trebuie, mai putin fase sterile si vata. Trebuie sa ma apuc sa spal camasile, prosoapele, etc. ca le-am luat de noi toate si sa incep sa iau pt bebe. O sa incep cu scutecele de finet, ce ii trebuie de la farmacie, servetele de fundulet si pampersi, ca sa avem pt spital, ca pt acasa se mai ocupa si tati si buni.

Pupici pe burtici

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bombonique

Ayla, pt progesteron injectabil, daca te intereseaza, as putea sa-ti dau adresa unor farmacisti din Franta sau din Austria, care trimit prin posta medicamente. Asa mi-am facut si eu rost de ce am avut nevoie.

Se gasesc in Austria? Se dau cu reteta din Ro? Da-mi te rog PM. Daca pot comanda direct sa trimita e si mai bine. Desigur ca ma intereseaza. Tu ce ai avut nevoie? Am auzit ca e criza de gravibinom si ca nici o firma farmaceutica nu le mai importa. Dar se mai fabrica? La farmacie nu stiau. Dr ne-a trimis la HelpNet ca spunea ca ei aduc la comanda, dar au spus ca nu se mai fabrica. Nici in spitale pe pile nu mai obti. Cica erau cele mai bune.
Ce altceva au ca progesteron?

Mergi la inceput

Ayla exista la toate farmaciile, tampoane pentru san. Sunt foarte practice, unele gravide le folosesc si dinainte, dc le curg sanii. mai ales pt cine inca mai merge la munca.
Iar alta chestie utila care cika merita toti banii este pompa electrica pentru sani. pentru ca ori nu stii cat mananca exact bebe la inceput, ori nu trage el k lumea...depinde de caz.
+32 Ariana-Maria

Mergi la inceput