Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Occidentul uneori este victima unui fel de `sindrom al lui Voltaire`, conform caruia cel mai bun interlocutor din lumea araba este cel care e mai mult laic si mai putin religios.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Si ce-i gresit in asta, odata ce religia spune:

la noi- Moarte necredinciosilor!
la evrei- Moarte necredinciosilor!
la voi- Moarte necredinciosilor!

In Israel/Palestina au stapanit:

iudaicii- i-au prigonit pe toti neiudaicii
crestinii- i-au prigonit pe iudaici si musulmani
musulmanii- i-au prigonit pe iudaici si crestini

Cum poti face cele 3 religii ce se trag din Tora sa se accepte cand ideea de baza este "Cine nu-i ca mine, mi-este dusman!"???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

ham ,iar ladyJ merita si ea

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Pe front, palestinienii vor pierde mereu, vor muri oameni nevinoavati si nimeni nu le va da dreptate, pentru ca lumea a evoluat si numai cei puternici au dreptate.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Asta n-am inteles-o.Adica, ipotetic vorbind, daca Ungaria, la un moment dat vrea Ardealul si Banatul si se stie bine ca are sustinere mai mare decat Ro, tu zici sa le dam teritoriile fara nicio replica doar pt ca sunt mai puternici, si ca sa demonstram ca suntem evoluati sa mai si sustinem ca au dreptate???!!!
Dar poate am inteles eu gresit, sper ca am inteles gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu cred ca Rufus voia sa spuna ca orice conflict se rezolva cu adevarat numai pe cale diplomatica, razboiul nu aduce dupa sine decit alt razboi, prezent sau viitor. Si cum sintem evoluati si nu mai sintem in epoca de piatra sau in Evul mediu, mi se pare de bun simt ca, macar acum, in ultimul ceas, partile participante la conflict sa inceteze focul si sa se aseze la masa tratativelor, sa incerce macar sa gaseasca solutii care sa puna punct genocidului de acolo, indiferent despre ce parte a frontului vorbim. Atit timp cit nici unii, nici altii nu vad ca singura cale moderna de rezolvare a conflictului este calea diplomatica si in continuare sint folositi copii pe post de scuturi umane sau pentru a forma armata viitoare (un copil nu are putere de discernamint, nu are cum sa stie care e cauza pentru care se lupta in jurul lui decit daca i se spune, i se impune, i se prezinta bunii si raii si i se baga in cap, in locul povestilor copilariei, istorii despre cit de eroi sint unii si cit de criminali sint altii), pentru mine, personal, fara sa tin nici cu unii, nici cu altii (nici nu as avea cum, ar fi impotriva umanitatii), ambele parti sint criminale si ceea ce fac acolo, si unii si altii, sint crime si trebuie oprite si pedepsiti faptasii. Numai daca ma uit in ochii copiilor, in care se citeste ori frica si disperare, ori ura care nu e a lor, ci a celor care ii cresc si ii educa, pentru mine e suficient sa-i numesc criminali si pe unii si pe altii si sa simt cum mi se stringe pielea pe mine cind citesc cum unii dau dreptate unora si le inteleg actiunile, iar altii altora... Nici un motiv, nici o cauza oricit de nobila ar fi ea, absolut nimic nu poate justifica crima impotriva unui copil sau a copilariei in sine!

Cit despre intrebarea de ce nu se doreste incheierea razboiului... pai e simplu de aflat raspunsul. Personal cred ca intr-un razboi, nu exista niciodata invinsi si invingatori, toti pierd. Unii pierd teritorii, altii pierd oamenii dragi, altii isi pierd umanitatea, viata daca nu la propriu macar la figurat. Pentru ca un copil sau un tinar care a participat in linia intii la un razboi nu va mai fi niciodata om in adevaratul sens al cuvintului. Poate nu va fi mutilat fizic, dar va fi mutilat sufleteste si nu va mai putea privi in ochi un copil pe timp de pace, stiind ca prin actiunile lui a luat viata altora pe timp de razboi sau i-a lasat orfani, distrugindu-le copilaria, anulindu-le orice sansa la o viata normala. Pacea nu va face decit sa adinceasca ranile... Cu adevarat invingatori sint cei care impart prada si acestia sint cei care finanteaza razboiul. Spuneati de Holocaust, de acord, cui nu-i este mila de victime??? Mi se rupe inima de ele, dar... marii finantatori ai celui de-al doilea razboi mondial au fost... si evrei. Ca si acum... istoria se repeta si se va repeta. Nu au nici un scrupul, nici evreii si nici alta natie de pe acest pamint, nici macar romanii nostri atit de puri si curati la suflet cum se cred, nici canadienii in mijlocul carora traiesc, absolut nici una, de a finanta razboaiele daca le aduc cistiguri imense si el rezolva unele probleme altfel mult mai simplu, mai rapid si mai usor decit ar face-o diplomatia. Ei nu pun mina pe arme, ei au mina pe bani, dar trebuie sa ne fie clar la toti, ca armele se fac cu bani, pregatirea soldatilor la fel, razboaiele la fel... si primii criminali ai lumii sint cei care au mina pe bani si accepta ca acestia sa fie folositi in scopuri militare, altele decit eventuala autoparare. Asa ca, pina la coada, singurele victime sint cei care mor fara nici o vina, civilii care au fost cu adevarat impotriva razboiului, copiii care nu inteleg nimic din ce li se intimpla si mor fara sa stie de ce, fara sa stie ca aveau dreptul la o altfel de viata. Toti cei care traiesc, care supravietuiesc, care se bat cu pumnul in piept pe vinovatia sau nevinovatia altora, toti, inclusiv eu, cea care scriu acum si ma bucur ca viata m-a adus sa traiesc intr-un loc ferit de conflicte, inclusiv voi care va contraziceti de vreo citeva zeci de pagini incoace pe un forum despre copii, sintem intr-o masura mai mare sau mai mica, vinovati! Pentru simplul fapt ca tacem, ca nu lasam totul la o parte si nu iesim pe strazi si sa strigam un mare STOP! La orice razboi, indiferent de cauzele asa-zis nobile in numele carora se fac, la orice finantare cu scopt militar, la orice nu inseamna pace si trai linistit, copilarie fericita! Eu, ca mama de trei puiuti nevinovati, m-am simtit vinovata cind am pus cadourile sub pom pentru copiii mei... ma simt vinovata cind ma uit in ochii lor si vad fericire, cind le vaz zimbetul pe buze si cind stiu ca alti copii mor chiar in momentul ala! Dar atit, e o vina pasiva, e undeva acolo, in sufletul si in mintea mea... in rest nu fac nimic. Poate ca nici nu am ce sa fac, sint prea mica pentru a face ceva, dar macar mi-e rusine sa spun ca eu sint nevinovata si nu as merita ceva din ce se intimpla in Gaza sau Israel (spre deosebire de cei de acolo, care cam merita ar spune unii, daca nu toti, macar unii dintre ei), nu atit timp cit tac si citesc... sau scriu pe un forum public. Asta e asa o calduta apa de ploaie, care ne face sa dormim mai bine noaptea, nu inainte de a multumi acelui Dumnezeu, oricare i-ar fi numele, ca traim in liniste si pace, si nu acolo, unde se bat pentru cauze nobile si mor pe capete in numele unei religii sau pentru o bucatica de pamint in plus, pamint pe care nici ei nu mai stiu daca e al lor, sau al altora, cauze pe care nici ei nu le mai indetifica corect dupa atitia si atitia ani de razboi, dupa atitia si atitia morti...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui diala

Citat:

Pe front, palestinienii vor pierde mereu, vor muri oameni nevinoavati si nimeni nu le va da dreptate, pentru ca lumea a evoluat si numai cei puternici au dreptate.

Asta n-am inteles-o.Adica, ipotetic vorbind, daca Ungaria, la un moment dat vrea Ardealul si Banatul si se stie bine ca are sustinere mai mare decat Ro, tu zici sa le dam teritoriile fara nicio replica doar pt ca sunt mai puternici, si ca sa demonstram ca suntem evoluati sa mai si sustinem ca au dreptate???!!!
Dar poate am inteles eu gresit, sper ca am inteles gresit.

Ipotetic vorbind- Ardealul si Banatul ar fi o zona controlata de..anglezi,zona in care locuiesc si romani si maghiari.
O parte din maghiarii de acolo ar fi fost bastinasi de mii de ani,o parte din romani ar fi fost si ei bastinasi(avand stramosi maghiari) insa cea mai mare parte a romanilor ar fi venit din..sa zicem Tara Romaneasca.

Ungaria nu exista ca stat, maghiarii traind in cu totul alta parte.
Maghiarii (aia care traiesc in cu totul alta parte) sunt persecutati in masa de o minte bolnava.In randurile lor apar miscari care-si doresc sa adune ce a mai rams din maghiarii din lume si sa-i puna frumusel acolo de unde ei au fost trimisi la plimbare de alte puteri: In Ardeal si Banat.

Anglia, adica cea care controleaza zona Ardeal si Banat este de acord sa ´´imparta´´ pamantul ala, si da dea si maghiarilor si romanilor care locuiesc acolo.
Se voteaza-majoritatea sunt de acord cu infiintarea in Ardeal si Banat a statului maghiar.

Maghiarii, abia ajunsi in Ardeal si Banat, incep sa faca infrastructura noii tari si sa puna bazele unui stat asa cum se cuvine.Romanii din Ardeal si Banat, impreuna cu romanii din Tara Romaneasca , Moldova, Bucovina si de pe unde s-or mai gasi, pun umar de la umar si ataca statul maghiar nou format.Dau gres.

Tara Romaneasca semneaza pace cu maghiarii, Moldova la fel, Bucovina si ea. Dar in randurile romanilor care locuiesc in Banat si Ardeal, se ridica miscari extremiste sustinute de alti romani(din...africa sa zicem) care comit atentate in randurile civililor maghiari.

Ce fac oare maghiarii? Incep evident sa bombardeze zonele in care se afla romanii.

Sa o luam invers. Ardealul e acum romanesc,da? Si are o minoritate maghiara, prin Harghita si Covasna.
Romanii considera ca ardealul li se cuvine, maghiarii ii considera pe romani ocupatori.
Harghita si Covasna NU sunt un stat de drept(nerecunoscut) dar au partide..politice. Unul din aceste partide comite acte de terorism(cu sinucigasi sau rachete trimise in civilii romani).
Ce face Ardealul romanesc in aceasta situatie? Bombardeaza Harghita si Covasna...

Evident..am ipotetizat la modul simplist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Ladyj, cauta pe Google, fara atacuri la persoana!! Nu vreau sa dialoghez cu usser ca tine..... Ignora/ma si nu o mai face pe inteligenta si nevinovata in fatza mea.....

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

te-as ignora cu placere dar democratia in care traiesc ma indeamna sa-m spun parerea...asa necenzurata. Mai ales cand unele mesaje imi zgarie retina.
Cenzura mi-o impun singura din respect pentru audienta si pentru acest forum.

Tac atunci cand doresc si scriu tot atunci cand doresc. Libertatea de alegere pe care TU nu mi-o poti ingradi.

Va trebui sa te obisnuiesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:

Tu vorbesti de ura, extremism si venin? Ma intreb daca la mine a fost ura si venin in postari la alti usseri ce a fost? Cu ochi de sticla nu poti vedea, e foarte adevarat, arata frumos acesti ochi, dar nu sunt functionali. Ne/ati pus la zid religia, valorile, gandirea. Tot va place sa aduceti in discutie creierul nostru spalat.... mai bine spalat decat imbacsit cu idei preconcepute, inmuiate in ura. Si da sustin si acum ca pamantul palestinian a fost furat de evrei care de 60 de ani se dau de ceasul mortii sa-i faca pe palestinieni sa isi plece capul in fatza ocupantilor. Din nefericire ptr Israel acest lucru nu se va intampla, ptr ca palestinienii nu vor repeta greseala de a se refugia. Eu nu am pretentia ca toata lumea sa fie in asentimentul meu, dar nici nu pot tolera nesimtirea unora care arunca cu gunoi in poporul palestinian. Stiu ca acesta e un forum public care are niste reguli. Din pacate aceste norme nu sunt decat ptr unii si nu ptr toata lumea, dar nu/i nimic.

M-am gindit si cred ca asa gindesc toti palestinienii. Ei se gindesc ca sint sub ocupatie si ca nu vor sa mai fie sub ocupatie, ca sint nedreptatiti, omoriti. Multi nu se gindesc ca vor pace in zona pentru ca ei vor sa scape de sub ocupatie. Sint ei cotra intregii lumi. Toti apropiatii care mor sint un motiv sa fie si mai incrincenati in pozitia lor.

Nu imi dau seama cit din pozitia asta e indusa de liderii religiosi si cit este din familie. Oricum cred ca daca intrebi pe orice palestinian daca vrea pace acolo, nu va spune ca da neconditionat. A invatat de mic sa urasca pe israelieni si multora probabil asta le da un sens in viata.

Ma insel cumva?

Citat:

Normal ca au fost alegeri libere si la acel moment po****tia a ales gruparea care a stiut sa se faca cel mai bine remarcata. Daca nu erau alegeri libere acest lucru nu s/ar fi intamplat. Eu nu sustin niciun partid politic din Palestina. Oamenii au ales Hamas ptr ca o buna perioada de timp doar el a ajutat po****tia palestiniana, a construit scoli, spitale, a avut proiecte umanitare. Fatah nu a fost multumit de rezultat si a vrut sa ia puterea pierduta prin forta, mani****nd po****tia. Ce nu stiti voi e ca Fatah-ul nu e nici el ceea ce vrea sa para.... multi lideri sunt corupti si avizi de putere. Peste toate acestea au mai pus gaz pe foc si unii din afara si iata rezultatul- lupte interne, de parca nu era de ajuns lupta cu un agresor extern. Ei mor si noi stam si ne certam, suntem partinitori. [/b][/green][/size=2]

Mie imi e foarte mila de palestinieni. Nu sint decit niste unelte, carne de tun. Condusi de proprii lor lideri catre conflict si moarte, nu isi dau seama cum e sa fie pace si sa gindeasca altfel. Proprii lor lideri nu vor pace, pentru ca asa vor cei din Iran/Siria care vorbesc despre razboiul lor sfint.

Cred ca daca discursul liderilor religiosi si politici cu influenta s-ar schimba, alta ar fi situatia in Palestina.

Cit despre Israel, nu cred ca se va schimba mare lucru, au prea multi sustinatori si influenta in zona. Totusi nu e verosimil ca ar accepta prea multe compromisuri pentru pace. Le place sa bombardeze palestina si liban, probabil. Sa isi incerce SUA armamentul pe care sa il vinda ulterior in alte zone de conflict.

Parerea mea.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

La TV aparea un nr.de tel. pentru cei care vroiau sa paraseasca Gaza:+97235290611 ...ambasada Romana a primit 32 cereri de parasire a teritoriilor ... in lipsa actelor,copii pot trece prin Israel cu o declaratie pe proprie raspundere data de parinti ...

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui diala

Citat:

Asta n-am inteles-o.Adica, ipotetic vorbind, daca Ungaria, la un moment dat vrea Ardealul si Banatul si se stie bine ca are sustinere mai mare decat Ro, tu zici sa le dam teritoriile fara nicio replica doar pt ca sunt mai puternici,

pai nu exact asa s-a si intimplat ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ma intreb si io asha naiv care parinte si-ar da consimtzamantul ... auzi pe proprie raspundere ... is intre ciocan si nicovala (noi lasam sa treaca copiii dar pe raspunderea parintzilor, noi nu putem garanta nimic; inteleg pe de o parte ca nu pot garanta ca vreo bomba nu pica exact pe mijlocul lor de transport, dar macar o notitza ceva - care poate exista - ca vom face tot posibilul ...
mai ales ca increderea lipseste, de-aia nu se rezolva nimic nici cu tratativele lor de pace, ambele parti is constiente ca odata sh-odata una din parti va-ncalca intzelegerea.

si comparatia cu Ardealul nu tzine, in primul rand pentru ca e taman invers: in .ro partea majoritara sufera de sindromul minoritatii

Mergi la inceput