Razboi in Orientul Mijlociu - 2-
Raspunsuri - Pagina 4
ham spune:
Mergand pe paralela Ardeal/Palestina, in Ardeal treaba-i simpla: Ardealul este si va fi romanesc dintr-un motiv simplu, suntem mai multi si avem rata de inmultire mai mare; din acelasi motiv, teritoriile Israel/Palestina, in timp, vor fi majoritar arabe; o pace in zona ar avantaja palestinienii, ce si-ar putea creste si, mai ales, educa copiii; o tara se cucereste cel mai bine non-agresiv. De-asta politica HAMAS este, intr-un mod pervers dar nedorit (ca efecte, orice-ar declara ei) pro-Israel. De ce scriu asta? Findca politica HAMAS ofera motive solide israelienilor sa taie palestinienilor conditiile necesare cresterii copiilor! A N-spea oara, drumu' spre iad e pavat cu bune intentii...
denizel spune:
Lady, crezi ca are sens? :)
Vorbesti aici cu oameni care cred ca americanii s-au demolat singuri in 11 septembrie si ca pe teroristi nu i-a hranit mamica lor la timp cu piureutz de morcov...
Pana una alta, nu de frica evreilor nu merg eu in Israel sau Egipt, sa zicem. Si nu de frica teroristilor evrei stie o planeta intreaga ... .
Batool, daca se poate sa imi raspunzi... De ce nu esti alaturi de copiii tai? De ce nu ii aduci aici sau de ce nu te duci tu la ei?
itsme spune:
Radacina acestui conflict sta in faptul ca Hamas nu vrea sa recunoasca dreptul de existenta al Israelului si are drept scop distrugerea acestuia. Cativa din vecinii Israelului - state arabe doresc acelasi lucru, asa ca Israelul nu are alta optiune decat sa se apere. Tot ce am citit in subiectul asta subliniaza acest adevar. Pakistanul este de asemenea un stat creat artificial de Britanici, rupand o bucata din India pentru a oferi un stat musulman po****tiei musulmane care traia in India. Raportul hindu/musulmani era 4:1 in momentul cand s-a creat Pakistanul. N-am auzit inca pe nimeni care sa puna macar in discutie dreptul Pakistanului de a exista, cu un sfert din fervoarea cu care i se cere Israelului sa dispara de pe fata pamantului. Eu personal cred ca Israelienii au drept istoric sa existe in Orientul Mijlociu. Ierusalimul este mentionat in Vechiul Testament, exista dovezi de netagaduit ca ei au existat sub o forma sau alta in zona in permanenta, inca dinaintea crestinilor sau musulmanilor. Evreii nu au nici un loc in lume unde sa se simta siguri. N-am auzit inca de nici un evreu care sa intre intr-o moschee in vest si sa ucida musulmanii dinauntru, hodoronc-tronc, desi se afla in conflict cu ei. Invers insa se intampla.
Din pacate si in contradictie cu cele afirmate aici, conflictul asta este de asemenea extrem de religios, asa ca eliminarea religiei din aceasta discutie nu e posibila. Gruparea Hamas este o grupare religioasa musulmana care are ca unic tel declarat eliminarea statului Israel. In conflictul dintre Fatah si Hamas au fost ucisi 400 de palestinieni, acelasi numar de victime ca si in prezentul conflict. Nu este si asta genocid? Daca tot e sa aducem in discutie masacre anterioare (Sabra si Shatila au fost pomenite cu oarecare frecventa in actuala discutie), de ce sa nu vorbim si de masacrul de la Hama, in Syria, de la inceputul anilor 80? Va spun eu de ce, ala a fost un genocid in care musulmanii au omorat musulmani, asa ca nefiind evreii amestecati nici macar nu se pomeneste. Pentru ca probabil ca nici nu stiti de ce vorbesc, sa va spun repede despre ce a fost vorba. Gruparea extremista Muslim Brotherhood a avut o tentativa sa doboare regimul Alawit de la conducerea Syriei. Ei aveau baza in orasul Hama, din Syria, si la un moment dat au declarat ca sunt in dezacord cu regimul si zona e sub controlul lor. Armata siriana le-a dat ultimatum, nimic nu s-a intamplat, asa ca au intrat cu buldozerele si au distrus orasul de pe fata pamantului. Au fost ucisi in mod barbar intre 7,000 - 25,000 de civili. Genocid adevarat. Nu se stie exact numarul victimelor pentru ca conflictul, nefiind sexi nu a fost de loc mediatizat (Siria de asemena a facut totul pentru a evita mediatizarea genocidului). Nu mai vorbesc de sutele de mii de oameni care sunt ucisi as we speak in Darfour, fara ca nimeni sa se oripileze (chestie care dureaza de 4 ani). De Craciun au fost ucisi 400 de civili in Congo, de catre un grup de guerila din Uganda, nici macar nu s-a pomenit chestia asta (trebuie sa cauti adanc in subsolul stirilor ca sa gasesti o mica mentiune a macelului. Nu vreau sa minimizez de loc suferinta palestinienilor din conflictul actual, nu intelegeti gresit, doar vreau sa subliniez ca daca e vorba de spalat pe creier si raportare selectiva, palestinienii nu sunt de loc cei mai omisi si conflictul lor are 'loc in fata' la stiri. Asa ca acuzele ca lumea nu stie despre ei si e spalata pe creier nu e sustinuta de realitate.
Pe mine personal ma oripileaza violenta de orice fel, asa ca nu aprob nici un fel de atac de nici un fel, ca sa se stie clar pe ce pozitie sunt. De la distanta, incerc sa inteleg totusi ce se intampla, si nu pot sa nu ma mir cand aud pareri aici care sustin ca palestinienii care comit acte teroriste sunt de scuzat si inteles pentru ca sunt disperati de conditiile in care traiesc, dar aceeasi judecata le este refuzata evreilor. Eu nu pot sa-mi explic cum pot trai israelienii in continua teroare, stiind ce s-a intamplat pe teritoriul lor in timpul intifadelor. Sa nu poti sa iei un autobuz ca nu se stie daca te dai jos viu la destinatie, sa nu poti sa te duci la un restaurant, sau sa mergi la piata, de frica ca se va bombarda cineva langa tine in orice moment, mi se pare cel putin la fel de stresant, asa ca daca e sa gasim palestinienilor scuze ca comit acte de terorism de disperare, de ce nu si israelienilor? Victimizarea doar unei parti mi se pare partinitoare si nu ma face sa am prea mare simpatie pentru cei care se victimizeaza.
Din pacate palestinienii sunt o unealta in mana puterilor din jur, si tristul adevar e ca nimanui nu-i pasa de ei, incepand cu conducatorii Hamas. Nici unul din statele arabe vecine, si incep sa cred ca nici ei macar, nu au ca dorinta adevarata pacea si convietuirea alaturi de un stat evreiesc. Si atunci de ce sa condamni unilateral Israelul pentru toate incercarile de pace si tratatele care au esuat? Cand palestinienii insisi prin alesii lor (Hamas) spun ca refuza fara echivoc pacea!? Palestinienii ca origine si limba sunt arabi, nefiind de loc diferiti de Sirieni, Libanezi, Iordanieni. Cum e posibil ca dupa 60 de ani de la crearea Israelului sa mai existe pe teritoriile acestor tari vecine tabere de refugiati palestinieni, in care conditiile de trai sunt intr-adevar execrabile, iar palestinienii de acolo nu au drept de munca in tarile respective si sunt tinuti in conditii inumane? Imaginati-va ca refugiatii din Basarabia care au venit in Romania in timpul celui de al doilea razboi mondial ar fi in continuare tinuti in Romania lagare langa granita, claie peste gramada, fara drept de munca, traind din ajutor international si in conditii ca vai de lume, in loc sa se fi integrat in Romania, asa cum au facut. Ce scop are chestia asta, si de ce nu-i primesc fratii lor arabi mai omeneste, pana li se rezolva situatia? Palestinienii vorbesc limba tarilor in care sunt tinuti in lagare, de ce traiesc in continuare izolati si in conditiile alea mizere? Pentru a fi folositi ca scut propagandistic in lupta impotriva Israelului, alta explicatie nu e.
PLO din nefericire a avut de la inceput ca tel activitati teroriste si nu interesul bunastarii po****tiei palestiniene. Ca urmare a acestor activitati, Iordanul i-a expulzat la sfarsitul anilor 70 in Liban (cautati 'black September' pentru detalii). Ajunsi acolo au generat conflictul care a dus la razboiul din anii 80, dupa care au fost dati afara si de acolo si parca s-au dus in Tunis, si tot asa. Se pare ca pe unde s-au dus, nu prea au fost primit cu bratele deschise de fratii arabi. Sa fi fost toti influentati de Israel? Intre timp s-au mai facut remarcati prin macelul atletilor evrei participanti de la Jocurile Oimpice de la Munchen, mai o rapire, mai un avion deturnat, etc. Acte de terorism. Eu personal nu am nici un fel de intelegere si justificare pentru nimeni care comite acte de terorism impotriva po****tiei civile nevinovate. Nu ma intereseaza ce durere au, de ce i-a apucat, etc. In momentul cand gasesc de cuviinta sa-si rezolve problemle prin a se exploda in metrouri in Madrid, Londra, in Bali, Haiderabad, si sa omoare civili in mod indiscriminat, nu mai pot sa ascult de la ce li se trage, sorry!
Va doresc pace si liniste sufleteasca tuturor, ura si sadirea ei nu aduc si nu vor aduce niciodata nimic bun!
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ham Mergand pe paralela Ardeal/Palestina, in Ardeal treaba-i simpla: Ardealul este si va fi romanesc dintr-un motiv simplu, suntem mai multi si avem rata de inmultire mai mare; din acelasi motiv, teritoriile Israel/Palestina, in timp, vor fi majoritar arabe; o pace in zona ar avantaja palestinienii, ce si-ar putea creste si, mai ales, educa copiii; o tara se cucereste cel mai bine non-agresiv. De-asta politica HAMAS este (ca efecte, orice-ar declara ei) pro-Israel. De ce scriu asta? Findca politica HAMAS ofera motive solide israelienilor sa taie palestinienilor conditiile necesare cresterii copiilor! A N-spea oara, drumu' spre iad e pavat cu bune intentii... "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Ham, interesant punct de vedere.Noi nu vom mai apuca sa vedem daca ai avut dreptate sau nu.
Concluzie: hamas isi taie singur craca de sub picioare.Asa-i cand, in loc sa folosesti creierul folosesti kalasnikov-ul.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui denizel Lady, crezi ca are sens? :) Vorbesti aici cu oameni care cred ca americanii s-au demolat singuri in 11 septembrie si ca pe teroristi nu i-a hranit mamica lor la timp cu piureutz de morcov... Pana una alta, nu de frica evreilor nu merg eu in Israel sau Egipt, sa zicem. Si nu de frica teroristilor evrei stie o planeta intreaga ... . Batool, daca se poate sa imi raspunzi... De ce nu esti alaturi de copiii tai? De ce nu ii aduci aici sau de ce nu te duci tu la ei? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Denizel, bine ai venit
Ia-ti armura ca p-aci se trage la greu...
Stiu ca nu are sens, nu ma mint singura. Dar pentru o clipa ( mai lunga..asa )am uitat cu cine schimb replici...speranta bat-o vina..
ladyJ spune:
citat din mesajul lui itsme Radacina acestui conflict sta in faptul ca Hamas nu vrea sa recunoasca dreptul de existenta al Israelului si are drept scop distrugerea acestuia. Cativa din vecinii Israelului - state arabe doresc acelasi lucru, asa ca Israelul nu are alta optiune decat sa se apere. Tot ce am citit in subiectul asta subliniaza acest adevar. Pakistanul este de asemenea un stat creat artificial de Britanici, rupand o bucata din India pentru a oferi un stat musulman po****tiei musulmane care traia in India. Raportul hindu/musulmani era 4:1 in momentul cand s-a creat Pakistanul. N-am auzit inca pe nimeni care sa puna macar in discutie dreptul Pakistanului de a exista, cu un sfert din fervoarea cu care i se cere Israelului sa dispara de pe fata pamantului. Eu personal cred ca Israelienii au drept istoric sa existe in Orientul Mijlociu. Ierusalimul este mentionat in Vechiul Testament, exista dovezi de netagaduit ca ei au existat sub o forma sau alta in zona in permanenta, inca dinaintea crestinilor sau musulmanilor. Evreii nu au nici un loc in lume unde sa se simta siguri. N-am auzit inca de nici un evreu care sa intre intr-o moschee in vest si sa ucida musulmanii dinauntru, hodoronc-tronc, desi se afla in conflict cu ei. Invers insa se intampla. Din pacate si in contradictie cu cele afirmate aici, conflictul asta este de asemenea extrem de religios, asa ca eliminarea religiei din aceasta discutie nu e posibila. Gruparea Hamas este o grupare religioasa musulmana care are ca unic tel declarat eliminarea statului Israel. In conflictul dintre Fatah si Hamas au fost ucisi 400 de palestinieni, acelasi numar de victime ca si in prezentul conflict. Nu este si asta genocid? Daca tot e sa aducem in discutie masacre anterioare (Sabra si Shatila au fost pomenite cu oarecare frecventa in actuala discutie), de ce sa nu vorbim si de masacrul de la Hama, in Syria, de la inceputul anilor 80? Va spun eu de ce, ala a fost un genocid in care musulmanii au omorat musulmani, asa ca nefiind evreii amestecati nici macar nu se pomeneste. Pentru ca probabil ca nici nu stiti de ce vorbesc, sa va spun repede despre ce a fost vorba. Gruparea extremista Muslim Brotherhood a avut o tentativa sa doboare regimul Alawit de la conducerea Syriei. Ei aveau baza in orasul Hama, din Syria, si la un moment dat au declarat ca sunt in dezacord cu regimul si zona e sub controlul lor. Armata siriana le-a dat ultimatum, nimic nu s-a intamplat, asa ca au intrat cu buldozerele si au distrus orasul de pe fata pamantului. Au fost ucisi in mod barbar intre 7,000 - 25,000 de civili. Genocid adevarat. Nu se stie exact numarul victimelor pentru ca conflictul, nefiind sexi nu a fost de loc mediatizat (Siria de asemena a facut totul pentru a evita mediatizarea genocidului). Nu mai vorbesc de sutele de mii de oameni care sunt ucisi as we speak in Darfour, fara ca nimeni sa se oripileze (chestie care dureaza de 4 ani). De Craciun au fost ucisi 400 de civili in Congo, de catre un grup de guerila din Uganda, nici macar nu s-a pomenit chestia asta (trebuie sa cauti adanc in subsolul stirilor ca sa gasesti o mica mentiune a macelului. Nu vreau sa minimizez de loc suferinta palestinienilor din conflictul actual, nu intelegeti gresit, doar vreau sa subliniez ca daca e vorba de spalat pe creier si raportare selectiva, palestinienii nu sunt de loc cei mai omisi si conflictul lor are 'loc in fata' la stiri. Asa ca acuzele ca lumea nu stie despre ei si e spalata pe creier nu e sustinuta de realitate. Pe mine personal ma oripileaza violenta de orice fel, asa ca nu aprob nici un fel de atac de nici un fel, ca sa se stie clar pe ce pozitie sunt. De la distanta, incerc sa inteleg totusi ce se intampla, si nu pot sa nu ma mir cand aud pareri aici care sustin ca palestinienii care comit acte teroriste sunt de scuzat si inteles pentru ca sunt disperati de conditiile in care traiesc, dar aceeasi judecata le este refuzata evreilor. Eu nu pot sa-mi explic cum pot trai israelienii in continua teroare, stiind ce s-a intamplat pe teritoriul lor in timpul intifadelor. Sa nu poti sa iei un autobuz ca nu se stie daca te dai jos viu la destinatie, sa nu poti sa te duci la un restaurant, sau sa mergi la piata, de frica ca se va bombarda cineva langa tine in orice moment, mi se pare cel putin la fel de stresant, asa ca daca e sa gasim palestinienilor scuze ca comit acte de terorism de disperare, de ce nu si israelienilor? Victimizarea doar unei parti mi se pare partinitoare si nu ma face sa am prea mare simpatie pentru cei care se victimizeaza. Din pacate palestinienii sunt o unealta in mana puterilor din jur, si tristul adevar e ca nimanui nu-i pasa de ei, incepand cu conducatorii Hamas. Nici unul din statele arabe vecine, si incep sa cred ca nici ei macar, nu au ca dorinta adevarata pacea si convietuirea alaturi de un stat evreiesc. Si atunci de ce sa condamni unilateral Israelul pentru toate incercarile de pace si tratatele care au esuat? Cand palestinienii insisi prin alesii lor (Hamas) spun ca refuza fara echivoc pacea!? Palestinienii ca origine si limba sunt arabi, nefiind de loc diferiti de Sirieni, Libanezi, Iordanieni. Cum e posibil ca dupa 60 de ani de la crearea Israelului sa mai existe pe teritoriile acestor tari vecine tabere de refugiati palestinieni, in care conditiile de trai sunt intr-adevar execrabile, iar palestinienii de acolo nu au drept de munca in tarile respective si sunt tinuti in conditii inumane? Imaginati-va ca refugiatii din Basarabia care au venit in Romania in timpul celui de al doilea razboi mondial ar fi in continuare tinuti in Romania lagare langa granita, claie peste gramada, fara drept de munca, traind din ajutor international si in conditii ca vai de lume, in loc sa se fi integrat in Romania, asa cum au facut. Ce scop are chestia asta, si de ce nu-i primesc fratii lor arabi mai omeneste, pana li se rezolva situatia? Palestinienii vorbesc limba tarilor in care sunt tinuti in lagare, de ce traiesc in continuare izolati si in conditiile alea mizere? Pentru a fi folositi ca scut propagandistic in lupta impotriva Israelului, alta explicatie nu e. PLO din nefericire a avut de la inceput ca tel activitati teroriste si nu interesul bunastarii po****tiei palestiniene. Ca urmare a acestor activitati, Iordanul i-a expulzat la sfarsitul anilor 70 in Liban (cautati 'black September' pentru detalii). Ajunsi acolo au generat conflictul care a dus la razboiul din anii 80, dupa care au fost dati afara si de acolo si parca s-au dus in Tunis, si tot asa. Se pare ca pe unde s-au dus, nu prea au fost primit cu bratele deschise de fratii arabi. Sa fi fost toti influentati de Israel? Intre timp s-au mai facut remarcati prin macelul atletilor evrei participanti de la Jocurile Oimpice de la Munchen, mai o rapire, mai un avion deturnat, etc. Acte de terorism. Eu personal nu am nici un fel de intelegere si justificare pentru nimeni care comite acte de terorism impotriva po****tiei civile nevinovate. Nu ma intereseaza ce durere au, de ce i-a apucat, etc. In momentul cand gasesc de cuviinta sa-si rezolve problemle prin a se exploda in metrouri in Madrid, Londra, in Bali, Haiderabad, si sa omoare civili in mod indiscriminat, nu mai pot sa ascult de la ce li se trage, sorry! Va doresc pace si liniste sufleteasca tuturor, ura si sadirea ei nu aduc si nu vor aduce niciodata nimic bun! |
Itsme,
Tot respectul pentru forma in care ti-ai spus parerea si pentru cunostintele tale
Ham...
ham spune:
itsme, foarte corecta analiza!
LadyJ, rasa noastra a pierdut lupta, fiindca, exact ca in natura, supravietuitorii nu-s cei ce ajung sa traiasca mai bine ci cei ce-si mentin cel putin constanta popoolatia. Palestinienii in viitor vor fi castigatorii, dar greu, fiindca religia lor se opune educarii poporului.
sirimie spune:
citat din mesajul lui ham Palestinienii in viitor vor fi castigatorii, dar greu, fiindca religia lor se opune educarii poporului. |
De ce spui asta? Religia insasi este o metoda de educare "a poporului"
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
De ce spui asta? Religia insasi este o metoda de educare "a poporului". |
Peste tot in lume religiile se opun stiintei respectiv educatiei, dintr-un motiv simplu, cunoasterea = moartea religiilor.
In plus, un om educat este greu-manipoolabil.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui ham itsme, foarte corecta analiza! LadyJ, rasa noastra a pierdut lupta, fiindca, exact ca in natura, supravietuitorii nu-s cei ce ajung sa traiasca mai bine ci cei ce-si mentin cel putin constanta popoolatia. Palestinienii in viitor vor fi castigatorii, dar greu, fiindca religia lor se opune educarii poporului. "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Am o singura precizare: nu palestinienii ci lumea araba.
Pentru ca, palestinienii sunt doar o parte a lumii arabe, victime ale mai marilor state islamiste si podul de care se folosesc acestea.
Ei nu pot face nimic practic...sunt prinsi la mijloc, sunt momeala, cum bine a precizat Itsme.
Daca vorbim insa de religie..hmmm...lucrurile se complica.eu cred ca, atunci va evolua lumea araba (in general vorbind) cand va disparea dictatura islamista.Sigur ca se va diminua ´´credinta´´( care-i tine cantr-un tarc) insa natia, rasa in sine va dainui, se va inmulti si mai ales EDUCA.
Abia atunci se poate vorbi de putere, cand se foloseste capul.
Avem exemple de acest gen in unele tari arabe cum ar fi Maroc, Tunisia.Sunt mult mai educati (in general) decat alte state gen Arabia Saudita.Bineinteles ca aici nu exista atata extremism religios.
S-a demonstrat de ´´n´´ ori ca NU o armata numeroasa castiga razboiul ci aceea armata care-si foloseste creierul,fie ea mult in inferioritate numerica.
Dar lor le-o mai lua probabil mult pana sa inteleaga asta.
Deocamdata dorinta lor( a dictaturilor islamice) este sa isi impuna pe orice cai religia si traditia. Probabil asa considera ei ca vor castiga ´´lupta´´ cu lumea.Lovesc pana si in cei de acelasi sange cu ei, doar pentru ca nu le impartasesc doctrina extrema.
Cata dreptate ai avut si tu cu religia...