Bobocei de septembrie-octombrie (28)
Raspunsuri - Pagina 8
dyanira spune:
Eu probabil ma voi intoarce in septembrie la servici.Atunci incepe noul an scolar si Andi meu va avea deja 1 an.Atunci va intra sotul in concediu el are salariu mare si beneficiind de noua lege ii va fi convenabil mai ales ca se va putea ocupa si de firma proprie pe care o are.Probabil ma veti crede o mama denaturata dar mie imi e dor de munca mea, de copii mei de la scoala, il iubesc pe Andi la nebunie de nu mai pot cum ii zic eu toata ziua dar simt in fiecare zi ca statul acasa nu e pentru mine.Oricum eu mergand la serviciu voi lipsi doar 4-5 ore de acasa ceea ce nu e prea mult.Initial am vrut sa facem asa de acum din ianuarie nu dati cu rosii daca mi se
pare prea mic Andi sa ramana cu tati chiar daca tati stie sa il ingrijeasca f bine.
M-am intins cat o zi de post....dar vreau sa mai intreb ceva stiti cumva ce acte trebuie la dosar acum cu noua lege???
Irina norei , da se potrivesc chiar f bine si Andi cand avem musafiri e cuminte foc iar cu somnul asa face si el se culca aproape de 1 la 7-7 jumate papa si se culca iar pana la 10-11.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
Paula-Laura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tzitziri Acum o mica problemuta....voi ati decis - macar aproximativ- cand va intoarceti la munca? Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) |
eu ma voi intoarec in aprilie, dupa ce bebe va face 6 luni si nu mai e nevoie sa alaptez exclusiv.
Sper sa am putere sa ma intorc la munca atunci
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
_irina_ spune:
si eu imi faceam planuri de intors rapid la lucru, mai ales ca inainte sa am bebele personal mi se parea ca as sta aiurea acasa. Si sefu ma tragea mereu sa vin la lucru. Dar acum cu recesiunea asta economica se anunta reduceri de personal asa ca o sa prefer sa stau acasa pana se anunta vremuri mai bune. Iar cu cei 85% e chiar bine, desi o sa pierd ceva mariri de salar, dar asta e.
Din septembrie imi propun sa incep o facultate, ca sa nu stau chiar degeaba.
Daca nu ar fi situatia asta si as fi presata sa ma intorc la lucru as negocia serios cu seful meu. Plus ca as merge la program de 6 ore/zi.
Dya si eu am considerat ca statul acasa nu e de mine, sunt de parere ca decat sa stau non stop cu copilul si sa fiu inebunita din cauza asta mai bine fac ceva, imi gasesc de lucru, nu stau cu copilul decat cateva ore pe zi dar timpul asta e de calitate.
fericita de Andreea-Maria
gaia.nevia spune:
Mare dreptate are Irina cu recesiunea, 2 ani ai un venit si cand te intorci ai unde te intoarce... nu se stie pentru cat, dar speram ca se termina cu criza in 2 ani!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
tzitziri spune:
Multumesc de raspunsuri
Chiar vroiam sa adaug ca sunt curioasa la mamicile de 'a doua oara' cum au procedat prima data si cum a fost mai bine...adica daca au regrete.
Andy.p- o sa iti zic Laura de acum inainte, da?Si eu sunt Oana- pentru toate fetele.Nu cred ca exista riscul de confuzii pentru ca nu am mai vazut vreo Oana pe aici...asa....deci 2 ani....as vrea eu....cred....
Irina,exact asa mi se parea si mie...ca as sta aiurea acasa.Si eu cand ma intreba seful cand ma intorc ziceam prin martie (adica la 6 luni ale lui Davidut) si chiar mi se parea ca stau cam mult pe acasa.....dar acum imi trece prin cap un iunie...iar tati nici nu vrea sa auda mai devreme de septembrie....stiu ca ne favorizeaza legea asta noua, dar mi se pare ca o sa fie greu de recuperat ce am pierdut la munca....pe de alta parte si fiecare zi cu un bebe e ceva minunat....of
Intrebare suplimentara pentru mamicile 'de a doua oara': v-a fost greu sa va acomodati la munca?Pana acum (si nu au trecut decat 5 luni) de la mine din departament au plecat 2 colegi si au venit inca 10....munca noua, proiecte noi....voua v-a fost usor sa va reacomodati?Nu de alta dar eu ma simt cam toanta de cand cu nasterea
Inca o data multumesc de raspunsuri...sunteti foarte receptive
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
gaia.nevia spune:
Cum spuneam, prima oara am lipsit aproape 5 luni. Mi-a fost greu ca sa zic asa, nu din cauza celor 5 luni lipsa, ci din cauza celor 4 ani in care am avut alt assignment, iar dupa nastere m-am intors intr-un fel la munca de cu 4 ani in urma.
Dar am prins repede zic eu... nu s-a plans nimeni.
Mai mari probleme am avut cu statutul de mamica. Mi-au facut zile fripte pentru ca am cerut 6 ore, program flexibil, concediu medical cand a fost Teo bolnav, si cand am ramas din nou gravi a pus capac pentru domnii sefi.
Adica, mi-a zis unul de la obraz ca nu pot sa dau la munca 110% ca doar m-am dedicat familiei (asta in conditiile in care targeturile erau indeplinite, am avut si oameni in subordine si am avut si job de nivel superior platit pe vechiul nivel)... ceea ce a fost o mare magarie pe care n-o s-o uit... avand in vedere ca au tras de mine ca de guma sa ma intorc si mi-au promis si marea cu sarea. Cand sa-mi dea... se evaporase apa si mai aveau doar sare...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
andy.p spune:
Oana la primul copil eram ca nebuna ,nu stiam cum sa ma intorc mai repede la munca,simteam ca pierd vremea si ca nu am ce face acasa..asa ca m-am intors si a fost destul de greu,pana mi-am intrat in mana,plus daca se imbolnavea Andy imi luam concediu,ptr ca nu eram linistita sa stea altcineva cu el decat eu si pana nu-l vedeam bine nu ma intorceam..de aici tot felul de reprosuri.Ei acum vad altfel totul,vreau sa stau si sa o privesc crescand ca eu alt copil nu mai voi avea,si pe Andy nu prea l-am urmarit,acum e altfel sunt mai atenta la detalii
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
gaia.nevia spune:
He, he...
Vesti: Radu isi suge degetul. Cel mare. Pe tot. Cu sete! Si pare foaaarte multumit.
Noi vom face botezul pe 31. Mi-ar placea sa dau jos ceva kg pana atunci... ceva regimuri de viteza? Am tinut Montigniac cu succes, dar e un regim de lunga durata.
Alte idei?
Multumesc,
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Muuh spune:
Eu nu m-am intors deloc la serviciu. Am o meserie in care lucrurile se schimba cu viteza luminii (marketing si PR), astfel incat dupa sase luni cand am fost sa il ajut pe seful meu la un proiect punctual nu mai cunoasteam pe nimeni la mine in departament ce sa mai zic de restul firmei. Nu imi pare rau. Voi sta inca doi ani acasa sper sa ne si descurcam acum ca incepe criza. Pentru mine timpul petrecut impreuna cu Alexei si acum cu amandoi este o perioada superba pe care stiu ca nu voi mai avea ocazia sa o traiesc niciodata. Satisfactia profesionala...daca mi-o doresc are timp sa vina.
Muuh spune:
CD27 eu cand am fost sa discut cu seful meu daca sa ma intorc mai devreme (avea Alexei 6 luni) am povestit doar despre el si cat de minunat este. Seful meu e un tip inteligent si a zis singur ca intelege si ca cel mai bine este sa stau acasa daca asta simt. Asa am simtit asa am facut. Eu am stat acasa dar acum dupa al doilea copil mi-am dat demisia si le-am eliberat postul.