Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (109)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Bebelusi, eu stiu doar din auzite, de la cursul prenatal despre ingrijirea copilului. Asa ne-a recomandat moasa, si cand ii facem baita, nu e nevoie de sapun si frecat ca bebele nu e murdar, aici baia are mai mult rol de spa, dupa care il masezi bine pe bebe cu ulei..asta se recomanda in fiecare zi( desi multi zic ca e poate mai ok la 2-3 zile). Asa si cu schimbatul scutecului, ne-a zis sa nu spalam cu sapun sau sa dam cu servetelele alea umede ca si alea au tot felul de chimicale si pot irita pielea. Exista si produse speciale pentru copii, sapunuri, dar a zis in prima luna sa nu le folosim( sau sa incercam sa nu le folosim prea des0. Acum nu stiu, poate fetele care au avut copii stiu altceva, eu doar de la curs am prins asta.
Lisa, mersi de info, o sa mai bag o tura de eclere.

Crisss 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Roxana, MVB, Yashy, Eli, mai fetelor, chefuiti prea mult.....mai anuntati-ne si pe noi ca sunteti bine

34 Vlad Mihai

AMR 6 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szmonic spune:

mie doctorul pediatru deja mi-a dat reteta cu produsele pe care sa le cumpar de la farmacie pt bebe(gen inlocuitor de sapun, crema, produse speciale pt ingrijirea bebe)
40+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor imi spuneti si mie va rog cum se cheama detergentul pentru hainutele bebelusilor ca maine trebuie sa ma duc sa cumpar sa ii spal si eu hainutele.

34 Vlad Mihai

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu la Dav aveam un gel de spalat de la Mustela, il sapuneam pe masuta fixata pe cada mare - mai mult ca sa ii fac masaj - ca atunci il frectionam "sa creasca mare", si apoi il bagam in cadita, de scoteam gelul, si se intindea el in apa. Cadita si masa erau amandoua pe cada mare, asa ca puteam sa arunc singura un prosop pe masa de schimbat, si puneam bebeul pe masa, si il stergeam.

Nu am folosit servetele umede decat atunci cnd ieseam undeva cu el. In rest - apa si sapun la chiuveta ptr spalat poponeata de pisu si kk.

Nu s-a dat reteta de clatite. Am avut eu pofta si cnd am spus ce as manca, chiar nu am putut sa schimb meniul ca fi-miu a inceput sa cante ca vrea clatite.
(eu cumpar praful de clatite din market, si pun doar laptele in el).

Ziceati de epiziotomie: aici se recomanda uscatorul de par ptr cazul in care ai epizio. Adica in loc de hartie, te speli, si apoi te usuci cu uscatorul. Cica e mult mai putin dureros.

Noapte buna!

lui David Andrei 4.5 ani si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Fetelor imi spuneti si mie va rog cum se cheama detergentul pentru hainutele bebelusilor ca maine trebuie sa ma duc sa cumpar sa ii spal si eu hainutele.

34 Vlad Mihai

AMR 6 saptamani

Eu folosesc detergent normal - Ariel. Trebuie apoi sa limpezesti f bine. Si pana la 1 an e bine sa le speli (hainutele lui bb), separat de ale voastre.

lui David Andrei 4.5 ani si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Andreea, miscarile acelea pot fi intradevar de la lipsa de calciu, sau poate bb se sperie de zgomotele puternice. Dar cel mai bine iti poate spune pediatrul. Daca e lipsa de calciu nu-ti fa griji ca nu e asa grav. Tudor a primit inca din maternitate calciu, ii tremurau uneori piciorusele, manutele si f. rar barbia. In timp s-au rarit pana au disparut. Nici acum nu mi-e clar daca de la suplimentul de calciu sau de la maturarea sistemului nervos.

Patricia, ce zice Criss e bine, e bine sa fi prudent la inceput pana iti dai seama cat e bb de sensibil, mai ales daca voi parintii sunteti alergici. Eu l-am spalat din prima luna pe Tudor cu produse cosmetice, dar realizez ca are dreptate ea. Sapun pentru bebei nu am avut niciodata. Am folosit mereu acele geluri 2 in 1 (sampon si gel de dus), ca-i mai la indemana. La inceput am luat Klorane, ca e f. bun, ulterior din cauza de pret am trecut pe Nivea. Din pacate Klorane nu are si ulei de bb, doar lotiune, si eu sunt obisnuita din spital cu uleiul.

Mai intreba cineva de Vigantol. Cel mai bine e sa-l dai direct in gurita, daca si bb e cooperant. Asa stii sigur cat a luat. Pe lingurita risti sa ramana o mare cantitate de ulei si nu e bine. Daca bb nu vrea, atunci pui in lingurita o picatura in plus fata de cat a recomandat pediatrul.

Anuc, daca si tu esti in acelasi butoi parca ma mai consolez. Am modificat data nasterii fetitei tale. Am retinut bine?

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 38+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

bebelusi detergentul se numeste DERMALINE si se ia de la SENSIBLUE ...

34+ANTONIA IOANA
AMR 6 SAPT

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

i-am cumparat la bblina mea asta:
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2749009
sunt foarte incantata
asa,reteta de clatite:
eu totul pun ochiometric:
10 linguri faina
1-2 oo(depinde cat sunt de mari)
lapte cat cuprinde(sau apa minerala)
esenta rom sau zahar vanilat
un vf de sare
1-2 linguri de ulei
se amesteca toata,lapte se pune pana ajunge de constenta unei smantani lichide...adica sa nu fie tare ci sa curga din polonic.
tava incinsa cu 1 lingurita ulei la fiecare clatita. se umple cu ce vrea muschii tai: nutela,gem,crema de vanilie,etc.
pofta!

36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

criss,cum au iesit eclerele?ce crema ai facut?

36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput