Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (109)
Raspunsuri - Pagina 11
Oxigen spune:
Am si eu o problema.Am racit putin si cand si cand tusesc.Cand tusesc si nu numai, scap pe mine cateva picaturi dar nu stiu daca sunt de urina sau lichid amniotic.Pe tampon se vede ceva incolor, dar si urina mea e cam incolora.Voi ce credeti, e cumva lichid? La ultimul control am sangerat putin si dr. a zis ca nu-i problema, insa mie mi-e sa nu se fi fisurat membranele.
Si mai am o rugaminte ca vad ca mai sunt fete cu modificari, la DPN sa-mi treceti 17.01.2009
Va multumesc si sper sa-mi raspunda si mie cineva.
Andreea, mami lui Alex 11 ani si Maria Teodora 37+
miereamara spune:
Niciuna dintre noi nu iti poate spune cu certitudine dc e lichid sau urina. Cel mai bine este sa mergi la medic si ti se va face o analiza din care sa reiasa natura acestui lichid.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
lisa79 spune:
mie doctorita mi-a zis ca daca la stranut sau la tuse mai simt ud sa nu ma speriu ca e urina si se intampla. eu nu am avut probleme dar si am exersat cu exercitiile kegel. oricum,daca e contitate mare e bine sa fi consultata. cand ti se rupe apa ,am inteles ca e multa si vezi clar ca e apa,deci nu poti sa o confunzi.
criss,pt eclere,temperatuta mare la aragaz care trebuie neaparat sa fie incalzit si plus a NU se deschide usa cuptorului.
36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
crisspoliss spune:
Are dreptate Miere...daca esti ingrijorata du-te la medic, el te poate ajuta. Pe de alta parte, nu e iesit din comun in stagiul asta sa mai scapi o picatura-doua de urina, mai ales cand tusesti...ca daca te gandesti, vezica ta e super compresata.
Crisss 36+
crisspoliss spune:
Lisa, temperatura la eclere o tii mare tot timpul sau doar jumatate..adica vreo 15 minute dupa care dai mai incet? mi-a iesit cumva o portie, dar m-am tot jucat cu temperatura si nu mai stiu ce am facut sa iasa mai bune.
Crisss 36+
spic de grau spune:
Hop si eu!
Oxigen - si eu scap pipi... e normal. Problema e ca trebuie sa faci exercitii de intarire a perineului. Nu mult ca da contractii. Strangi tare muschii jos, si vizualizezi intrarea in vagin cum se strange - exact cum ai strange gura.. Cel putin asa imi explica mie moasa cnd merg la ea, la exercitii. Dar nu multe exercitii pe zi! Si incepi pe expiratie!
Ciufik - apropo de regurgitat: scoate bine aerul - adica tine puiul vreo 10 min pe tine, in sus, sa iasa totul. Daca cumva are reflux, sunt siropele care se dau inainte de masa. O prietena avea problema asta cu baietelul ei. Apoi - daca nu ai saltea "in panta", pune ceva sub saltea, care sa o inalte dintr-o parte. Sa stea nitel in panta. Si il culci pe parti. Pe spate doar in prezenta ta sa nu vomite si sa se inece.
Ptr problemuta cu hipospadias: vezi ca la "Parintii intreaba" e un subiect special ptr asta. Depinde mult unde e gaurica, cat de departe e de varf. Daca e fff aproape de varf, atunci se rezolva printr-o singura operatie. Zizi-ul lui e curbat tare? Ptr ca in hipospadias, pe langa gaurica, mai e si problema curbaturii.
In principiu, pe la 9 luni iei un RDV cu un urolog de copii, si programati operatia. Sfatul meu: nu depasii 2 ani cu operatia, sa nu-si aduca aminte. Daca vrei, mai vorbim.
Cineva mai zicea de meniu dupa cezariana: primele 2 zile supa chioara de pui.
Am luat hainute roz. Ptr momentul de dupa nastere. O pijamaluta, o bonetica, manusi, body. Sunt atat de dragalase!
Le-am spalat si le-am pus in baie. Sotul se uita la ele in extaz.
Apoi a venit la mine si mi-a zis ca am o minune in burtica.
merg sa fac clatite!
Leditia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris30 In legatura cu pozitia pentru ragait, Dariei nu-i place sa stea cu burtica in jos, cateodata sta cateodata nu sta.In spital mi-au aratat sa o tin cu capul in jos sustinut cu o mana si ea sa fie in sezut, dar nu-mi place cum ii sta coloana si mie teama sa o tin mult in pozitia asta..Ledi tu il tii cu tot corpul in jos sau numai cu caputul?? http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png |
Deci,eu stau pe marginea patului,bb e cu burtik pe picioarele mele,manutele in fata,la fel si capul pe care i-l sprijin eu(deci nu sta ca capul sprijinit pe picioarele mele ci ii sustin eu capul cu o mana,iar cu cealalta il masez pe spate,de jos in sus,adik de la fundic catre capsor :) ).Trebuia sa fac o poza pt exemplificare.Eu il masez cum spuneam mai devreme,am vazut ca functioneaza mai bine decat batutul acela pe spate.
POZE CU NOI
de David Christian
Oxigen spune:
Multumesc pentru raspuns. O sa vb luni cu dr. ca e plecat. Sper sa fie urina. Fetelor pe mine ma tot incearca bebelina, am dureri bruste de spate, burta si contractii si zic c nasc ca apoi sa-mi treaca.Parca vad ca atunci cand va fi pe bune o sa ma astept sa-mi treaca.
Andreea, mami lui Alex 11 ani si Maria Teodora 37+
lisa79 spune:
criss, cand ti-au crescut bine ,ca sa le lasi sa se usuce(sa sune a gol),eu deschid usa cuptorului,doar asa un pic,ca nu stiu la cat trebuie data temp de jos ,asa ca fac ce facea mama si imi ies. acum sa ne intelgem,temperatura mare ,integem 430F.
bafta!
36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
bebelusi spune:
Ciufik , sa anunti doctorita despre zvacniri sa nu fie un fel de spasme...am o prietena al carei bebelus avea asa ceva (sau asemanator), nu era nimic grav, i s-a marit doza de vigantol...era ceva legat de calciu.
Aresa, Alina 1976 a nascut acolo si a povestit mai multe, se pare ca e foarte incantata.
Catisto, nu mai gasesc numarul tau de telefon, poti sa ni-l mai scrii o data te rog.
Crisspolis vrei sa zici sa il spalam numai cu apa fara sapun? Pana cand? Nici cu sapun de bebei? Poti detalia un pic te rog
Fetelor care ati nascut, referitor la epiziotomie, este adevarat ca te ustura de mori cand faci pipi???
Voi ati dat reteta de clatite si eu nu stiu??????Vreau si eu...
34 Vlad Mihai
AMR 6 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"