Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (109)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Andreea(Ciufik),noi il ragaim asa:ori in brate,cu capul pe umar..masat de jos in sus sau in sensul acelor de ceasornic..de la fundic in sus asa..ori il punem pe genunchi,cu burtik in jos,capul sustinut intr-o mana,manutele si-i le tine el sub cap sau in fata..si tot asa,cu masaj.Functioneaza de minune:)Scoate niste gazeeee si apoi e linistit.Nu mi-a vomat..
pup.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catisto spune:

Am uitat sa va intreb si eu ceva . Eu am de acum 4 ani de cand am nascut-o pe Ana Maria o pompa de muls tip seringa de la Chicco . Ma gandeam ca nu o sa mai cumpar alta decat ca o sa cumpar alta tetina pentru aceasta si binenteles ca o sa o spal si o sa o sterilizez. Dar astazi cand am scos-o sa o pregatesc am citit pe cutie si scrie ca a expirat in 2007 . Chiar nu mai este buna daca o sa o spal si sterilizez? Voi ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-mi cumpar alta ?

mamica de Ana Maria (2.08.2004) si 37+ cu Ioana Ruxandra

http://catisto.sunphoto.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui catisto

Am uitat sa va intreb si eu ceva . Eu am de acum 4 ani de cand am nascut-o pe Ana Maria o pompa de muls tip seringa de la Chicco . Ma gandeam ca nu o sa mai cumpar alta decat ca o sa cumpar alta tetina pentru aceasta si binenteles ca o sa o spal si o sa o sterilizez. Dar astazi cand am scos-o sa o pregatesc am citit pe cutie si scrie ca a expirat in 2007 . Chiar nu mai este buna daca o sa o spal si sterilizez? Voi ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-mi cumpar alta ?

mamica de Ana Maria (2.08.2004) si 37+ cu Ioana Ruxandra

http://catisto.sunphoto.ro/

Daca e expirata,atunci ia alta.Eu asa as face.Probabil plasticul ala expira si nu mai e bun dupa o vreme.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Ciufik, imi pare tare rau ca ai asa dureri. Am avut si eu vreo 3-4 zile, nu asa rau, dar ce m-a ajutat: l-am trimis pe sot sa-mi cumpere un colac (din ala de la mare, cu diametrul mai mic) si cand alaptam stateam pe el. Asa nu ma mai atingeam la epiziotomie si era mai suportabil.

De regurgitat, stai linistita, nu am auzit de un bblus care sa nu regurgiteze macar o data. Regurgiteaza mai ales cei care mananca cu mare pofta, inghit aer si nu-l dau afara la timp.
Cum a zis si Ledi, poti sa il pui pe bb cu capul pe umarul tau, dar sus, cu tot capsorul nu numai cu barbia (nu i se-ntampla nimic rau) si il bati usurel pe spate. Eu la al meu ii si spuneam usor 'gara, gara' si mai tarziu, cand a inceput sa vorbeasca, ma lua in brate, ma batea pe spate si zicea si el la fel. M-a uimit ca a tinut mine.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Da, mai Alinuk dar patul ala amarat poate a fost patul norocos si trebuia sa se intample asa.
Dar trebuie sa mentionam ca nu atunci i-am conceput pe puii nostri ci vreo 6 luni mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Salutare la toate fetele .
Ciufik mie mi s-a dat de la spital un colac pe care sa ma asez dar nu l-am folosit prea mult ca nu am avut nevoie.Intradevar cand ma asezam in sezut eram foarte atenta si ma miscam incet sau cand ma ridicam din pat nu faceam miscarea brusc ci ma intorceam la marginea patului si apoi ma ridicam.Cel mai bine este cand mergi si faci miscare, recuperarea este mai rapida.

Ira sunt normale toate gandurile astea, dar ai sa vezi ca totul trece.Eu cand am venit de la spital cam la 2 zile dupa ce am nascut m-am simtit cam deprimata.Nu stiam cum sa ma port cu bebelina, daca plangea ma ingrijoram imediat plus ca eram superobosita din cauza travaliului si a nasterii.Cam 2 zile m-am simtit hopeless si plangeam foarte repede gandindu-ma ca nu o sa fac fata la toata situatia, aveam impresia ca nu o iubesc destul si tot felul de ganduri aiurea.Ii dadeam sa pape si ma uitam la gatutul ei fragil si fetisoara nevinovata si plangeam si ma simteam vinovata.Dupa 2 zile m-am linistit ne-am obisnuit una cu alta si totul in mintea mea s-a luminat.E normal ceea ce simti, important este sa nu disperi, toate astea or sa treaca, ai sa vezi, curaj ca o sa fie bine.

In legatura cu pozitia pentru ragait, Dariei nu-i place sa stea cu burtica in jos, cateodata sta cateodata nu sta.In spital mi-au aratat sa o tin cu capul in jos sustinut cu o mana si ea sa fie in sezut, dar nu-mi place cum ii sta coloana si mie teama sa o tin mult in pozitia asta..Ledi tu il tii cu tot corpul in jos sau numai cu caputul??

http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Intru si eu repede sa-i zic lui Selene ca e foarte important sa-l masezi pe bebe in fiecare zi cu ulei, face bine la piele. Aici se recomanda uleiul de masline( nu conteaza provenienta, ci sa fie Cold press-extra virgin) si se mai da si uleiul de migdale. Moasa ne-a zis sa incercam sa evitam uleiurile de la Johnson sau Nivea, ptr ca desi scrie ca sunt pentru bebe, au o garmada de alte chimicale. Si neaparat fara sapun, chiar si la fundic la sters caca.
Lisa, dupa calculele mele nastem la sfarsitul saptamanii 40, deci eu cred ca tocmai terminam saptamana 37..dar nu-mi bat capul cu calculele, sanatosi sa fim.
Am facut eclere aseara sa aduc la serviciu ca zi e ultima zi de lucru, si s-au cam pleostit...stiti vreu secret sa iasa mari si pufoase capacele alea?

Crisss 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxigen spune:

Buna! La multi ani, multa sanatate si tot ce va doriti! Pentru cele care sunt deja mamici sa aiba bebici sanatosi, cuminti si mancaciosi. Pentru noi cele care stam in asteptare, sa avem nasteri usoare si bebelusi sanatosi.
Am vazut ca majoritatea au intrat in stari depresive. Fetelor, nu va mai faceti griji, instinctul matern este de mult dezvoltat, inca de cand l-am conceput pe bebica. Acum suntem pe deplin pregatite pentru a intampina orice pentru copilasii nostri. Dragostea noastra pentru ei este atat de mare incat nimic nu trebuie sa ne mai faca sa ne gandim la cum vom face fata. Avem aproape exemplul mamicilor care au nascut si care se descurca de minune. Cand apar probleme ne consultam una cu cealalta aici. Am dreptate mamicilor? Nu-i asa ca va trece orice durere cand va tineti bebelusul in brate sau cand va surade in somn?
Eu una nu mai am rabdare.O astept pe bubulina mea cu sufletul la gura si sunt sigura ca totul va fi asa cum ne-am dorit amandoua.Ea sanatoasa, cuminte si mancacioasa...eu mamica cea mai buna din lume.
Eu maine fac 38 de saptamani si voi naste tot la Municipal. Am si eu o rugaminte pentru cele care au nascut acolo daca pot sa-mi spuna si mie cat au dat la dr., moasa, etc.
Pupici si fiti increzatoare. Sunteti mai puternice decat credeti, eu sunt sigura de asta.
Va pup pe toate si haideti la o imbratisare de grup.

Andreea, mami lui Alex 11 ani si Maria Teodora 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Catisto, zic si eu ca Ledi, cumpara alta pompa ca nu e de joaca cu plasticurile astea..intra in lapte sau apa si apoi in corpul uman..super toxice, mai ales pentru bebe. La fel si cu biberoanele, daca sunt mai vechi riscul e mai mare de a se dizolva plasticul in lichidul ce-l pui inauntru.

Crisss 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Andreea daca mai esti prin zona vreau sa fac mici modificari: Daria s-a nascut la 7.36, greutate 2600g si apgar 9.
Multumesc

http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png

Mergi la inceput