Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 11
Paula-Laura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Muuh Si pentru ca demult timp nu ne-am aratat uitati-ne aici Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
ce echipa de bucatari frumoasa ai si ce copii expresivi!!
sa creasca mari si frumosi
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
preety spune:
Fetelor voi cu ce spalati biberoane ca sa nu miroasa a detergent?
Bebelina mea transpira mult imediat cum se agita putin. Se uda imediat pe frunte. Asa fac toti copii?
_irina_ spune:
Pupici si de la noi!
tare harnicute sunteti astazi. Noi am iesit un pic la aer azi pe la pranz si m-a "gratulat" o tipa cu complimentul - crazy mom. Am vrut sa ii arat eu ca are dreptate si chiar sunt crazy, dar m-am linistit.
Ma pun sa mai citesc si in urma.
fericita de Andreea-Maria
gaia.nevia spune:
dragele mele, va multumim pentru urarile de sanatate. aspiram e cuvantul deordine... ambroxol, si la ce culoare au mucisorii... cred ca augumentin scrie pe noi.
intr-o nota mai vesela... raducu a inceput sa gangureasca! e asa simpatic, si se ingana cu teo!
Preety, am facut cum ai povestit tu cu laptele, si l-a primit foarte bine. daca ii dadeam numai laptele meu, ii era foame iar in maxim o ora. asa sta 4 ore fara probleme.
radu transpira cand suge, cand plange, cand se agita si imediat ce ii pun caciula pe cap!
referitor la dinti, experienta cu teo e ca la fiecare dinte mi-a facut si o viroza sau o raceala grava, cu temperatura peste 39 si cu diaree deseori. deci, nu as zice ca temperatura e de la dinti, ci ca ii scade imunitatea foarte mult cand ii dau dintii si prinde orice e in aer... chiar ma pregateam sa ma uit in carte ce dinti sunt la rand acuma, dar ne-am imbolnavit toti 3.
referitor la botez, noi nu am stiut traditii sau superstitii. din intamplare, de cand era in burta, teo s-a ales cu porecla dorel, si asa i-am zis de cand s-a nascut. rar ii zicem teo. la radu nu s-a nimerit nicio porecla, asa ca i-am zis radu mereu.
unghiile lui teo nu le-am taiatpana nu s-a zgariat, de emotie ca o sa il tai pe el. la radu, le-am taiat in ziua cand am sosit de la maternitate, erau lungi de cand s-a nascut si l-am adus deja zgariat.
Nu l-am tuns pe teo pana la un an. dar la 1 an nu i-am luat motul, pur si simplu l-am tuns, nasii nostri nu stiau de asa obicei si au zis ca daca nu tin eu mortis, ei nu vor.
cautand pe net, am gasit ca motul si turta si alesul de pe tava au legatura cu ursitoarele, a caror existenta nu e recunoscuta de biserica, deci nu exista nicio legatura religioasa, din contra...
biserica nu ne indeamna sa credem in predestinare, asa ca ne-am hotarat ca si la radu o sa fie fara mot.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
gaia.nevia spune:
Intrebare:
Voi ati avut pana acuma nevoie de tratament cu antibiotic la bebe? Daca da, ce v-a dat dr? (ca am vazut ca au mai fost raciti, dar nu stiu daca a ajuns careva la antibiotic).
si cine nu a dat antibiotic - cum aratau secretiile din nas, (consistenta, culoare) si cat a durat pana au trecut?
Multumesc mult
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Nausica spune:
Miruna, m-am uitat la poze, sint absolut superbe. Ai doi copii deliciosi, sinteti o familie minunata, iar despre oboseala ta te cred pe cuvint, dar cind esti in preajma copiilor nu se vede nici urma.
Ada si Preety, eu am momente cind mi se leaga mai greu sinapsele, asa ca mai intreb o data: Cum e asta cu laptele amestecat cu formula? Voi puneti praf de formula in biberon cu lapte muls de la sin? Si, daca da, in ce cantitate? Ca si cum l-ati prepara cu apa (o doza la 30ml)? Pls. raspundeti-mi, ca la mine in seara asta cred ca se lasa cu completare, intr-un fel sau altul.
Intrebare: la cit timp de la deschiderea cutiei se poate folosi formula? Pe ea scrie ca in maximum 3 saptamini. Am o cutie de NAN 1, deschisa de vreo luna, din care cred ca i-am servit mindrei, pe atunci, vreo 60ml de completare, nu mai mult. Credeti ca e safe sa mai folosesc acum din ea? Sau dau fuga pina la farmacia din colt?
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
_irina_ spune:
Gaia piti a avut otita si a primit antibiotic de 2 ori pana acum, prima oara cand avea o saptamana a primit injectii (auci) Cedax si apoi ceva siropel (pe asta nu mai stiu cum il cheama). Am primit de la doctorita pediatra si de la ORL-ist.
Nausica eu ii dau completare cam asa: ii dau laptic praf, apoi daca mai vrea ii dau tzitzi. Lapte praf facut ca la carte, cu apa, nu amestecat cu lapte de la mami.
fericita de Andreea-Maria
Nausica spune:
citat din mesajul lui _irina_ Nausica eu ii dau completare cam asa: ii dau laptic praf, apoi daca mai vrea ii dau tzitzi. Lapte praf facut ca la carte, cu apa, nu amestecat cu lapte de la mami. |
Merci de raspuns, si multzam si tie, Kid, pt raspunsul de ieri. Da, asa am facut si eu mai demult, cind i-am mai dat completare, si asa mi se pare si logic. Cu diferenta ca eu ii dadeam tzitzi la max, si doar daca nu se satura ii dadeam formula completare, pina facea mutra aia turtita, de bebe satul.
Dar mie mi se pare ca Preety si Ada vorbesc de altceva, si as fi vrut sa stiu care-i argumentul doctoritei care a recomandat amestecarea formulei cu lapte de tzitzi. Dar, again, poate am inteles eu gresit.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
preety spune:
Nausica am scris si cu cateva pagini mai devreme dar poate nu m-am facut inteleasa. Uite exemplu:
Daca fata mea bea 150 ml/ masa si eu mulg doar 50 ml atunci fac biberon asa: 3 masuri de lapte inseamna 100 ml/lichid + 50 ml lapte de san = 150 ml/lapte ptr biberon. Nu e ingrasamant sau cum l-ati numit voi mai devreme ci pur si simplu completare dar fara sa-i dau doua tipuri de lapte diferite la o masa.
De ce mi-a recomandat dr acest procedeu? Ptr ca eu nu am suficient lapte (nu am inteles principiul cererii si ofertei) bebe meu adoarme la san si tot nemancata este ptr ca se trezeste in cateva minute si o luam de la capat si asa stam la san cate o ora... iar alteori e prea agitata si prea "fomista" ca sa aibe rabdarea sa suga, si atunci, ca sa-i dau si laptele meu asta a fost solutia de compromis.
Acum, asa cum spuneam si mai devreme, ca sa nu pierd deloc din laptele meu, prepar formula separat, pun cam 120 ml (amestecat cu al meu) in primul bibe ca sa fiu sigura ca-l bea pe tot, si daca mai vrea ii dau si restul de 30 ml. Nu tot timpul ii mai vrea si de-aia am ajuns sa fac asa.
Repet, nu prepar formula cu lapte de la san in loc de apa, ptr ca asta ar insemna sa am suficient lapte la san ca sa satur fata, ceea ce nu e cazul, si sa nu mai ajung la formula.
Acum sper sa ma fi facut inteleasa.
Mamica fericita de Sorina Gabriela
claudinna spune:
citat din mesajul lui khristin Ho Ho Ho si Merry Christmas belated de la noi care am cam disparut in ceata groasa Anul acesta am primit cel mai frumos cadou |
frumoshi copiii tai!
imi place mult rochita fetitei
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)