Nastere in Romania sau Olanda?
Locuiesc in Olanda de aprozimativ un an. Inpreuna cu iubitul meu si fetitsa mea. Sunt gravida in 14 saptamani, am asigurare medicala si tot ce imi trebuie...dar vazand cum de fiecare deta cand am fost la doctor cu pitica, ba cu o infectie puetrnica in gat , ba cu gripa, mi s-a administrat paracetamol si atat, iar ca sa mi se prescrie niste antibiotic a trebuit sa isterizes prin cabinet :D, am inceput sa ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa nasc in Romania. Nu as opta nici pentru Romania pentru ca am amintiri foarte neplacute legate de prima nastere...CE sa fac? Pentru voi cum a fost nasterea in Olanda??
Raspunsuri
Roxie spune:
Eu as alege sa nasc in Romania, pentru un motiv foarte simplu: medicii sunt mai umani, si sistemul nostru, oricat de criticat ar fi el, are mila pentru paciente si nu le risca siguranta lor si a bebeilor doar de dragul de a "lasa natura sa isi faca treaba". Am citit si auzit nenumarate povesti despre nastere ale fetelor care au nascut in strainatate, si in Anglia, si in Olanda, in tarile nordice... Medicii de acolo risca aiurea sanatatea si viata femeii doar ca sa fie totul "natural" vezi doamne. Mamici lasate zile in sir cu apa rupta si fara nici o contractie eficienta, le asteptau sa se dilate natural. Travalii de cate 2 zile si mai mult, doar ca sa nu faca cezariana. Si le mai si trimiteau acasa ca nu sunt dilatate destul, sa nu vina la spital decat cand scapa copilul in chiloti.
Ce spui tu ca s-a intamplat la cabinetele medicale cu fetita ta, si cu paracetamolul, e tot din cauza ideilor astea occidentale stupide, cat mai "natural", sa lasi natura sa actioneze. Ajungi in mormant asa.
Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)
elyanne spune:
Eu stiu ca in Olanda nasti cu moasa daca n-ai probleme... si daca ai contractii neregulate sau la mai putin de x minute (nu mai retin cate) nu te primesc... te trimit acasa, sa revii cand trebe
Daca sunt ptobleme cheama dr. pt. cezariana sau nu...
Din auzite despre Olanda si din cele traite in Romania, prefer Romania
Pe de alta parte treaba cu naturalul (la ei) si orice vrei tu (la noi) are parti bune si parti mai putin bune... uneori ei exagereaza cu atata natural iar noi exageram cu antibioticele, cezarienele etc.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
abramburika spune:
Pai cea mai in masura sa stii unde o sa-ti fie mai bine sa nasti esti tu. Zici ca ai nascut prima data in Ro, deci stii cum e ... iar in Olanda ai avut de-a face cu sistemul sanitar, deci stii cum e.
Din experienta mea, as alege sa nasc in strainatate ... insa in Ro nu stiu cum e ... aici insa m-am simtit ff bine, ingrijita cum trebuie, dr. de treaba, conditii ff bune etc.
bb_alinus spune:
Ada du-te putin pe siteul romanilor din Olanda -daca nu ai facut-o deja- si vezi ca sunt acolo subiecte cu experienta nasterii in Olanda.
Eu una din ce am auzit nu as naste in Olanda, dar nici in Romania - tot din auzite . Am nascut in Franta si tot acolo as naste... Deocamdata nu e cazul, inca nu m-am decis la un alt bebe, insa la timpul potrivit o sa iau decizia cea mai realista: cred ca va fi in Olanda.
In ce oras locuiesti?
Edit: scuze, acum am vazut unde stai!
Felicitari pt sarcina!
XO, XO ( Gossip girl)
Alina si Amalia 17.11.2005
Amalia la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii