America (137)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oana, multumesc pentru site-uri. Buna ideea cu exercitiile pe grupe de muschi. Eu incerc sa lucrez uniform, dar am constatat ca de la talie in sus sint ca o molusca. Cu partea inferioara stau bine, ai zice ca fac sport dintotdeauna.
Aia cu HotNFit e ca nuca in perete pentru mine, dar o mai studiez.
Eu cu motivatia stau mai prost si mi s-a parut ca Sparkpeople au multe chestii care ajuta in privinta asta.
Teoria asta cu mincarea o stiu foarte bine, asa e cu carbs si grasimile. Pe mine practica ma omoara!

Oana C, imi pare rau ca ai avut asa experienta neplacuta. Cind o prinzi pe mama ta intr-o pasa mai buna poate ca-i spui ce te-a deranjat. Nu cit s-o superi, dar sa-i dai de gindit. Ma gindesc ca poate ea nici nu realizeaza in ce situatie te-a pus.
In rest... nimeni nu-i perfect si vizitele astea prelungite cad cam greu la un moment dat. Vizitele mai sint cum sint, dar ma gindesc cum va fi mai tirziu. Eu sint singurul copil, voi avea grija de mama si zau ca mi-e teama sa ma si gindesc! M-am uitat la variante de long term care insurance, nu ni le putem permite nici pentru noi, iar pentru ea nici n-avea rost sa fac calculul macar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Oana C, mama ta traieste singura acasa la ea?
Draga de ea, e ca un copil care cere atentie. Spune-i mai des ca o iubesti, poate trece de perioada asta. Oamenii in varsta sunt ca si copiii.

Bunicul meu a fost putin bolnav si a trebuit sa-i dau telefon in fiecare zi pentru aproape o luna si sa-l incurajez, sa-i spun ca-l iubesc. El credea ca o sa moara si nici la doctor nu mai vroia sa mearga. Cred ca era mai mult depresie. Imi povestea ca el a muncit toata viata sa faca casa si nu mai stiu ce si fiecare in familia noastra are casa si lucrurile lui acum si crede ca nu mai avem nevoie de ce a strans el toata viata. Eu l-am luat ca pe un "cry" pentru atentie. Cred ca vroia sa ne spuna: "Hei., sunt aici, vreau sa-mi spuneti ca sunt inca important in viata voastra, vreau sa stiu ca sunt folositor, ca nu sunt o mobila pentru voi".
Eu ii tratez ca pe niste copii de acum. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

alintaroma- sanatate cu gatul

oanac- nu te mai gandi ,asa e ea si asta e, daca mai faci un copil ,il faci, sa-i oferi Evei o surioara sau un fratior,sa vina sa te ajute ,mai mult te enerveaza in conditiile date.

ramona - stiam de site-ul ala, dar daca aveam amtitie nu aveam nevoie de el,e prea greu pt mine.

sanzi- mergi la cumparaturi cu ea.pune-o sa faca cozonaci sau sa coasa.

am o intrebare- e posibil ca pastilele anticonceptionale sa fie prea puternice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

[quote]citat din mesajul lui Oana C

Fetili, mai aveti chef de cumparaturi? Ia, bagati un ochisor aici, sa vedeti un Tort Dobos la 4.75$
http://www.hickoryfarms.com/products.asp?sku=000906
Celelalte gift baskets sint la super reducere si ele. La check out bagati codul VISA15 pentru inca 15% reducere. S&H este vreo 5.99$ daca nu va grabiti.

Editez, S&H e in functie de valoarea comenzii. La 42$ comanda, S&H este 13$

Oana si Eva (29 iunie 2005)

Oana-ai comandat vreodata de la ei? Pare asa de tentant ? Stii cumva cum sunt salamurile? Parca as comanda.Dulciurile arata bestial!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Ramona, Hilde, Pumba, multumesc pt raspunsuri I-am spus si cu frumosul, si plingind, si ca ma doare sufletul ca totul este asa si pling mereu cind ma gindesc la asta, ca Eva, saraca, habar n-are ca parintii mei (si "bunica" si Mihai, asa le spune) sint reali, ii vede doar in poze ... Si stiti ce m-a intrebat? "tu esti fericita acolo, cu sotul tau?" sau "pai tu cind ai plecat de aici (la 24 de ani) nu ti-ai planificat viitorul, ce astepti acum?".
Hilde, ai mei sint casatoriti si traiesc impreuna, absolut nedespartiti, de 35 de ani (minus 5 sau 6 saptamini, cind mama a fost in Paris sa aiba grija de baietelul fratelui meu).
Banuiala mea de foarte mult timp e ca-i hipocondriaca. Are si probleme reale de sanatate, dar si in perioadele cind ar trebui sa fie bine se plinge si povesteste cit de rau i-a fost cind a fost bolnava, apoi incep palpitatiile, iar daca ii spun ca sa stea linistita, ca o sa se faca bine, incepe sa spuna ca e cum o vrea Dumnezeu, ca ea nu poate sa faca nimic sa se faca bine, ca o sa moara si tot tacimul ...

Eu ii vreau aici mai mult pentru Eva, ca sa ii cunoasca si ea, si niste mincarica originala romaneasca (nu adaptata la americanisme, asa cum am ajuns sa fac). Nu am pus-o sa faca curatenie (nici nu s-a oferit), nici altceva. Doar sa fie aici, plina de dragoste pentru Eva si pentru noi, vesela si ca o bunica pt Eva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui neda

[quote]citat din mesajul lui Oana C

Fetili, mai aveti chef de cumparaturi? Ia, bagati un ochisor aici, sa vedeti un Tort Dobos la 4.75$
http://www.hickoryfarms.com/products.asp?sku=000906
Celelalte gift baskets sint la super reducere si ele. La check out bagati codul VISA15 pentru inca 15% reducere. S&H este vreo 5.99$ daca nu va grabiti.

Editez, S&H e in functie de valoarea comenzii. La 42$ comanda, S&H este 13$

Oana-ai comandat vreodata de la ei? Pare asa de tentant ? Stii cumva cum sunt salamurile? Parca as comanda.Dulciurile arata bestial!

Am mai comandat o data inainte, acum vreum an, dar soacra-mea comanda mai des, mai ales pentru evenimente de familie; sint aperitive f bune, cel putin mie imi plac mult.
Acum am comandat baclava, 2 torturi dobos si setul de 10$ (cu 3 salamuri intr-o cutie, 3 bucati de brinza dreptunghiulara in alta cutie si 3 rotocoale de brinza in alta cutie)http://www.hickoryfarms.com/products~sku~007749~c~450502.asp
Acum am platit 36$ in total. As mai fi comandat mai multe, dar S&H crestea proportional
Dulciuri nu am comandat niciodata de la ei, sper sa fie bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Oana C, ia-o pe mama ta asa cum e. Nu-ti mai face atatea griji.

Cateodata oamenii de langa noi au probleme si de multe ori noi nu putem sa-i ajutam. Trebuie sa si le constientizeze si sa si le rezolve ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ramona, spor la facut miscare. Site-ul ala il aveam si eu recomandat de profesoara de nutritie.
Eu am incercat acum cativa ani sa slabesc fara sa fac miscare. Ca nu prea ma intelegeam eu cu sportul. Vroiam sa nu misc un deget, dar sa slabesc. Ajunsesem sa mor de foame si nu mai slabeam deloc. Deci slabitul fara miscare la mine nu functioneaza.
Acum am facut o obsesie in a-mi analiza cam cat mananc si cat ard. Incerc sa aplic: energy in = energy out. Ca sa castigi un pound de grasime trebuie sa mananci vreo 3500 calorii. Asa ca aviz!
La sala cand merg acum fac mult cardio. Greutatile nu prea imi plac, mai fac din cand in cand pentru picioare si brate. Dar mai mult ma axez pe miscare care sa ma faca sa transpire. Ma simt grozav dupa ce am reusit sa transpir.
Inainte de antrenament mancati carbohidrati si fats. Ei sunt combustibilul pentru exercitiu fizic. Corpul nu poate produce suficienti CH, de aceea trebuie sa te asiguri ca furnizezi destui carbohidrati pentru a-ti hrani creierul (sunt singura sursa de energie) si muschii.
Carbohidratii sunt transformati in glucoza. Surplusul de glucoza este stocat in ficat si tesutul muscular sub forma de glicogen. Cand aceste rezervoare s-au umplut, atunci excesul de CH este stocat sub forma de grasime. Glicogenul din ficat controleaza nivelul zaharului din sange. Daca ai prea putin zahar atunci ajungi sa obosesti. Exemplu clar, cand nu stiu ce fotbalist se lauda ca manca nspe piepti de pui la fiecare masa fara sa bage un carbohidrat in gura. Iar la antrenamente ii venea sa lesine, se simtea extenuat. De aceea daca vrei sa faci exercitiu fizic trebuie sa mananci carbohidrati. In cazul in care nu mananci sufficient, glicogenul din muschi se epuizeaza si apare oboseala.
Ideea este ca sportivii care sunt pe o dieta bogata in carbohidrati experimenteaza rezultate mult mai bune in sport decat cei care au o dieta saraca in CH. Ei trebuie sa fie in cantitatea cea mai mare din dieta, sa ai un intake de vreo 7 – 10 gr. /Kg corp.
La sala aud si eu ce dieta mai tine lumea. Fiecare isi calculeaza cata fibra a mancat, cate calorii, care este indexul glicemic. Te crucesti cate calcule isi fac.
Sa nu iti faci vreun plan sa slabesti mult la inceput. Ca o sa fii descurajata si mi-e ca vei renunta. Eu de cand cu mersul la sala m-am mai ingrasat ca am pus masa musculara. Se vede foarte bine. Daca as fi pus-o in zona pectoralilor eram cea mai fericita de pe gogoloi .
OanaB, wow, iti faci sala de forta! Niste prieteni de-ai nostri si-au luat treadmill in speranta ca se vor apuca de miscare. Este asezat praful de un deget pe masinaria lor .
Eu, daca nu ma trage cineva de maneca, nu prea ma urnesc. Ce e fain la noi ca avem unde lasa copiii cat stam la sala. Si stim ca ei sunt tare fericiti acolo. Asa ca asta ne stimuleaza sa mergem mai des.
Nu as vrea sa arat la muschi ca un barbat. Fostul sot al unei prietene a fost olimpic la ridicat de greutati. Acum antreneaza si la toti le da sfaturi “de la inima” sa ia steroizi ca sa arate bine.
Anca, sanatate multa. Sa scapi mai repede de strep. Si Eva mea are iar infectie la ureche. Credeam ca scapam anul asta .
Lai, ma bucur ca nu te-a dezamagit medicul. Iti tinem pumnii sa obtii rezultatele dorite.
Alintaroma, pai te cred ca nu iti mai arde de miscare la cat efort ai facut pe ziua de azi. Eu zic sa iti rezervi miscarea in zilele cand nu ai de facut curat sau gatit. Daca se poate.
Oana C, exact asa era socrella. Se refugia in croitorie ca sa nu stea cu copiii. Se inchidea in camera ei si tragea la masina. A facut nu stiu cate lenjerii de pat pentru copii (care unele nici macar nu le-am folosit o data), tricotat (nu ne potrivim deloc la gusturi, iar faptul ca eu tricotez destul de bine – ce modesta sunt! – sunt tare critica la altii). Daca ne facea o ciorba dimineata, era apoi obosita toata ziua. Somnul de frumusete era nelipsit in fiecare zi. Socrii au venit cand am nascut-o pe Eva si aveam nevoie sa ma odihnesc. Dar cu ei aici am fost mai obosita decat daca as fi fost singura cu copiii. Ca s-a adaugat si stresul, m-am consumat tare mult din cauza lor. Rastalmaceau vorbele, trebuia sa am grija ce vorbesc, ce fac. Analizata la fiecare pas.
In schimb cu mama e alta mancare de peste. Se vede ca imi este mama si ca vrea sa ma ajute, se dedica nepotilor si face toate sacrificiile posibile ca noua sa ne fie bine. In fiecare seara ma rog la DD sa imi tina parintii sanatosi ca tare norocoasa mai sunt ca ii am.
Sanzi, nu te vad bine. Niste scame nu ai prin buzunare ??? Da-mi si mie reteta de mojito.
Eu speram ca in vacanta asta sa reusesc macar o zi sa lenevesc in pat, citind o carte. Inca nu pupai asa ceva. Sotul si-a luat concediu si in fiecare zi am facut cate ceva. Miscare, vizite si mancare. Mi-am pastrat acum o carte la Biblioteca care se cheama The Book Thief. Dar nu reusesc sa o iau ca ajung tot timpul la inchidere. Si parca as vrea sa petrec mai mult timp cu mama ca acusica incep scoala si iar ma inchid in camera si ajungem sa comunicam prin telefon sau calculator.
Liris, cum te mai simti? Ce iti face burtica? Ce ai mai facut cu accidentul?
Andreea, iti sta tare bine gravida. Iar Philip e tare cool cu freza lui.
Adriana, ai aratat tare bine in rochita si cu floricica in par. Spanish girl!!! Ai niste baieti tare frumosi.
Irina, hai ca mult a fost, putin a ramas. Acusica iese bebe, ca doar n-o sta acolo pana la nesfarsit . Sa nu accepti sa te lase mai mult de o saptamana peste termen.
Hilde, cred ca am nevoie sa ma ajuti cu niste consultatii despre atitudinea noastra fata de parinti/socrii. Esti tare ingaduitoare.
In we fuseram la ski. Prinseram un deal bun la bilete. Daca cumperi 10 galoane de benzina iti da un bilet gratuit pentru o zi de ski. Asa ca am rugat-o pe mama sa stea cu copiii acasa sa fug si eu cu sotul, sa fim numai noi doi. Era si o vreme rece in statiune, vreo -10 grade C si ningea. Nu as fi vrut sa il car pe Luca cu noi pe asa frig. Asa ca am reusit sa mergem numai noi doi, sa mai stam si noi de vorba ca rar avem momente din astea, nu prea reusim sa ducem o discutie pana la capat ca tot timpul suntem intrerupti de pitici, de mama si mai stim noi ce.
Am avut o zi fructuoasa . De data asta am admirat peisajul cu o mai mare placere din telescaun, nu am mai analizat sistemul de prindere al telescaunului sau cat de subtire/groasa e bara de siguranta . Ba am reusit sa vad margelele din brazi aruncate de cei din telescaun si de ce nu cateva perechi de chiloti si sutiene la o asa altitudine !!!
Am reusit sa cad de doua ori in 6 ore de schiat; o data eram gura casca la un snowmobil, curioasa sa vad ce fel de targa tragea dupa el si m-am calcat pe propriul picior , iar a doua oara cand sa urc in telescaun nu am vazut un stalp in fata mea . Nu am avut nici un moment de tandrete cu vreun copac, am stat cuminte pe partia mea, fara sa o iau pe aratura .
Frig nu ne era decat cand stateam jos in telescaun. In rest … am fost bine merci. Ne-am intors extenuati. Aveam a doua zi o febra la spinare, brate, picioare … ceva de speriat.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ciuf, imi place de voi, sunteti foarte activi, tot timpul faceti ceva, mergeti undeva...bravo!
Noi am devenit tare sedentari, de abia il urnesc pe al meu la o plimbarica.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Irina, veniti aici ca va corupem. Ah, era un schior cu un bebelus caruia nu ii dadeam mai mult de doua luni, il cara la piept, in marsupiu. Infofolit de nu i se vedeau nici ochisorii. Amandoi parintii pe skiuri si copilasul nu zicea car.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput