cum il invat sa citeasca?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aldebaran

Deja am inceput sa-l suspectez ca-i dislexic, sper sa nu fie asta cauza.

Corina

E adevarata vorba ca toti copiii se nasc perfecti si apoi noi parintii incepem sa-i stricam!!!
Cum poti avea asa pretentii de la un copil de 3 ani jumate??? Si spui ca stie literele de acum un an.....pai oricum asta e un semn ca e un copil istet si peste medie.
Al meu la 5 ani jumate d'abia se sterge singur la fund

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

helloooo

pina pe la 6 ani ocupatia exclusiva aunui copil trebuie sa fie joaca.

ce rost are sa-l chinui?

si al meu stie literele tot de la 2 ani jumate-3, dar numai pt ca ma intreba el ce-i aia si ailalata. dar sa-l pun la citit de pe acum mi s-ar parea chiar crud.

copiii trebuie lasati sa se bucure de copilarie, nu sa ne satisfaca abitiiile (cam absurde). iar un copil care e supradotat invata singur, nu tb sa stea parintele dupa el.

""Deja am inceput sa-l suspectez ca-i dislexic, sper sa nu fie asta cauza"" - aici chiar ca esti culmea

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La 3 ani si jumatate Raluca mea nici literele nu le cunostea si nici mie nu mi dadea prin cap s o invat sa citeasca...
Acum scrie, citeste si vorbeste doua limbi. So? unde i smecheria?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz
Al meu la 5 ani jumate d'abia se sterge singur la fund

N-am cuvinte sa-ti spun cat de tare mi-a placut asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Copiii sunt diferiti!

Sunt copii care poate nici nu vor sa auda de litere, cifre, calcule...
dar sunt multi copii care invata in joaca si le place.

atata vreme cat copilul nu este fortat sa faca ceva ce nu-i place, nu vad de ce apar discutiile astea, fiecare are ritmul lui. Poate sa invete sa scrie si la 1 an si la 10 ani - cata vreme asta se potriveste cu ritmul lui.

Corina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia
Poate sa invete sa scrie si la 1 an .

Pe bune? Ai si vreun exemplu? Si nu ma refer la child prodigies, ci la copchiii astia...care nu termina facultatea la 5 ani.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Copiii sunt diferiti!

Sunt copii care poate nici nu vor sa auda de litere, cifre, calcule...
dar sunt multi copii care invata in joaca si le place.

atata vreme cat copilul nu este fortat sa faca ceva ce nu-i place, nu vad de ce apar discutiile astea, fiecare are ritmul lui.

Pai in cazul de fata tocmai ca nu prea pare sa-i placa. De-asta apar discutii.

Aldebaran, e suficient sa invete sa citeasca intr-o limba. Va transfera singur skill-ul in cealalta limba. Asa ca nu te teme ca nu va citi in romaneste, continua sa vorbesti romaneste cu el si lasa-l cu cititul ca nu i-a venit vremea. Iar pentru un diagnostic corect de dislexie, va trebui sa faca mai multi anisori.
'succesuri' va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai, Adina, discutiile apar atunci cind unii parinti incearca sa forteze copilul. sau, ma rog, atunci ma irit eu :))
cind copilul invata devreme sa faca de toate, chapeau! dar numai cind o face pt ca poate el si vrea.
ingrijorarea mea principala in ce priveste copiii de azi e ca nu mai au timp suficient sa se joace.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

COrina, daca nu ma insel, si limba greaca are o scriere fonetica, nu-i asa?
Nu iti face griji, cand va fi la scoala, va invata si literele grecesti, va invata sa citeasca greceste, si va intelege si cum e cu cititul in romana, pentru ca va invata sa alature literele si sa le citeasca impreuna, fie ca sunt grecesti sau romanesti. Nu inseamna ca daca va invata limba greaca aceasta il va impiedica sa invete romana. Asa cum va alatura literele grecesti si va citi cuvintele formate de acestea, asa va face si cu cele romanesti. Nu-l grabi!
Si apropos de faptul ca ti se mai adreseaza si in greaca, se intampla des cu copii bilingvi.
A, ce imi zice Dragos intr-o zi: "mami, azi am vazut in curte la gradinita un caterpiller" (bietul de el nu mai stia cum se zice in romana la omida, si i-a venit mai repede termenul englezesc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Din cate am citit, Corina a precizat ca nu isi stresseaza copilul sa invete sa citeasca, ci doar observa comportamentul lui. Nu mi se pare iesit din comun ca o mama, mai ales la primul copil, sa se teama de o boala sau alta, oricat de deplasat li se pare celorlalti. Cred ca e in definitia mamelor sa reactioneze asa din cand in cand :) Si eu ma temeam cand vedeam anumite gesturi ale fetitei mele, sa nu fie autista, sa nu aiba aia sau aialalta... Incerc sa ma stapanesc, dar nu reusesc intotdeauna .

Corina, nu iti fa griji, ai sa vezi ca daca baiatul o sa vrea, o sa invete sa scrie si sa citeasca in romaneste peste cativa ani, chiar daca va merge la scoala in Grecia. Iar daca nu o sa vrea, o sa uite tot, chiar daca invata acum... Cel mai bine e sa te relaxezi si sa "enjoy" fiecare clipa cu tot ce aduce ea. Acum citeste-i carti romanesti (povesti, poezii), ca sa ii deschizi apetitul si mai tarziu, daca va vrea, va lua singur cartea in mana si te va ruga sa il ajuti sa citeasca in romaneste.

Mergi la inceput