Pepenasi de iulie-august 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 2
bobitamica spune:
CAPRIOARA...multumesc mult!!
Si eu la fel ziceam,ca ar trebui sa fie mai grosut...Irinuta mea se linge pe botic...ii plac mult,dar nu prea stiu eu cum sa le fac...o sa fac si eu ca tine..pun ochiometric cereale si lapte cat sa se faca asa ca o supa crema...
AM VAZUT CA V-ATI INTALNIT....IMI PARE RAU CA NU AM PUTUT SA VIN,DAR PENTRU MINE E DEPARTE SI NU POT SA MERG CU CARUCIORUL IN MIJLOACE DE TRANSPORT,IAR IN BRATE....NU STA ATATEA ORE...
ana_a spune:
Salut!
Si eu pe aici...fac prezenta sa nu ma uitati
Va multumim din suflet pentru urarile adresate de Sf Stefan! Uram si noi multa sanatate si voie buna tuturor sarbatoritilor zilei!
Dr_Anca multa sanatate si numai bucurii!!!
Capri eu nu as rezista la atatea treziri...
Anka, si eu patesc ca si tine, insa am norocul ca ai mei stau in oras cu mine si nu vin sa doarma la mine, vin doar in vizita de maxim 40 de minute, iar daca ma duc la ei in vizita de fiecare data tata imi spune "grasa!" apoi cica ...in gluma...
Zilele trecute un vecin ma opreste la chioscul din fata casei si ma intreaba " Doamna, nu te supara ca te intreb...esti gravida iara???" zic : NU! sunt doar grasa! la care dansul "ooo da...pai acuma ce sa faceti..."
O alta vecina, la fel : "Vai, nu te supara pe mine ca iti spun, dar asa de bine iti sade asa mai grasunica cum esti acuma!Nu cumva sa mai slabesti ca tare bine te prinde!" asa ca....nu esti singura
Cu diversificarea...noi mergem binisor, insa nu vrea fructele. am facut tot felul de combinatii intre mar, banana, para si nu vrea de nici un fel, nici simple nici combinate. Insa astazi mancam eu o banana si se tot uita la mine, asa ca i-am dat si lui sa molfaie putin si abia i-am scos banana din gurita...la fel si cu feliile de portocala, daca i le tin in mana le molfaie de zor, suge tot suculetul .
Daca na vrut laptele praf Similac si daca tot am deschis cutia o sa cumpar niste cereale simple sa vad daca va accepta asa ceva....sunt tare curioasa.
In schimb este topit dupa legume. Am mai adaugat si sfecla rosie si ardei copt si se linge pe botic. Uneori am impresia ca nu-i dau cat ar vrea el pentru ca serveste si ultima lingurita insa nu ii dau mult pentru ca imi este frica sa nu vomite Cam cat ar trebui sa manance acum la 5 luni si jumatate la o masa solida?
Am vazut pozele noi cu pepenasii de Craciun!Absolut superbi!
Incerc si eu sa pun poze noi.
Unde as putea sa vad si eu montajul facut de Mada?
Va doresc o seara placuta in continuare!si sa auzim numai de bine!
Capri, io am vazut mesajul respectiv da am vrut sa o necajesc pe profa si din cauza ta nu mi-a iesit
nu ma mai joc
Eu cand m-am mai muls a durat cam 15 minute pana am scos 80 ml dar sincer...nu vreau sa-mi fac un obicei din a ma mulge...nu am rabdarea necesara.....
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
ooka spune:
salutare
Diaruxule esti tare draguta si atenta, multumesc frumos
noi stam pe la casele noastre ca sotu a racit si e scarboshel tare cu niste ochi pe oala si cu friguri de ma coc la foc mic
sofi maraie de parca ar vrea sa plece mama-sa de acasa, doarme din ce in ce mai putin ziua si maraie din ce in ce mai mult, roade tot ce prinde si baleshte de zor, cred ca se pregateste sa devina dintzoasa
pentru cine e interesata de produsele bio, am cumparat de la cora cereale de orez bio, nemtesti, nu scumpe 11 ron cutia destul de mare, alte legume la borcanele nu am gasit pt 4 luni, ah si mi-a venit comanda de la babypoint, pentru cine e interesat o sa fac o descriere amanuntita a produselor pe masura ce le folosim, am luat vreo 17 borcanele bio, in general combinatii mai rare (fructe cu afine, legume cu fenicul).
pentru purci am gasit niste carti foarte misto de la editura litera (calatoriile lui gulliver, pinochio) foarte frumos ilustrate si lucrate atent asa, merita banii in opinia mea, ca sunt destul de scumpe, da usor usor intregim biblioteca la purcel. Tot la cora am gasit fratii grimm, tot asa in format mare si foarte frumos ilustrate si cu pret redus 30 ron de la 60 ron, din pacate carti mai rare pentru copii nu gasesc, iar ce e mai trist e ca am pierdut din ce am avut de la bunica mea, am pierdut till buhoglinda si mica vrajitoare, ambele in format mare nu varianta pe scurt care s-a reeditat acum..
am si eu o intrebare pentru cine diversifica cu spor, daca incep direct cu un piure mai moale are ceva? trebuie sa fiu atenta la stomac si de aceea ar tb sa ii dau zama chioara o perioada sau sa nu se inece?
mami de Sofi
bobitamica spune:
OOKA....eu nu i-am dat supa chioara...mi se pare aiurea sa ii umplu burtica cu apa chioara cu gust de morcov...
Eu am incercat direct cu piure mai lung,dar ea nu e pasionata de legume. Am zis ca o mai las o saptamana si incercam iar.
Fructele le dau tot piure si linge castronelul..
Pana acum i-am dat mar+para. Nu am avut curaj cu banana ca ea cam are probleme cu iesitul afara....
ooka spune:
Bobitamica, multumesc de raspuns, o sa vad cum facem. Ti-am admirat bufleiul ca sa stiu si eu cu cine vorbesc, ce frumusica e, si i-am admirat cercelusii, sunt special pentru bebe cu suruburi care se inshurubeaza astfel sa nu ii poata scoate?
mami de Sofi
ankalaura spune:
OOKA - MICA VRAJITOARE??? Doamne ce am iubit cartea asta!!! Da' Fridolin o stii???
Fi-mea a refuzat sistematic legumele pana mai azi... am incercat tot ce mi-a dat prin cap in materie de combinatii, incercand sa evit zeama chioara...
Azi am avut succes cu vechea inventie... Seringa de la Nurofen, si piure mai subtiat... I-am dat de doua ori. In varianta piure subtire si curgator, a mancat vreo 15 ml cu seringa Nurofen (cu lingurita scuipa, se stramba si in final se ineca...); in varianta "subtire ca nectarul" a functionat mult mai bine, a mancat cam 40-50 ml dar tot cu seringa Nurofen.
Am pus din borcanel (noroc cu comanda Babypoint care a sosit in ajunul craciunului) plus supa facuta dintr-o juma' de morcov si un sfert de telina - adica am folosit zeama ca sa subtiez piureul de la borcan. Am incercat asa pentru ca piureul facut din morcov de la piata sau altceva a fost un mare esec in ultimele 4 saptamani.
Ce te-as sfatui e sa nu incepi cu un piure prea "exotic".... Incepe eventual cu o singura leguma, sau maxim doua, pana vezi cum reactioneaza pisicuta.
Cand era Eliza mica dar bine diversificata, mi s-a parut interesant sa ii dau un borcanel cu somon si nu stiu ce legume. Bai nene... a fost cccaaaaaaahhhhhhh!!!!! Am abandonat somonul si am revenit la morcovi si spanac nene...
Gini75 spune:
Capri, la mine merge foparte repede cu pompa, dar am o experienta de aproape 6 luni.
ooka, de o saptamana ii dau si eu piure de legume, nu foarte moale, asa cat sa-l iei bine cu lingurita. Nu i-am dat deloc sucuri sau supe. De maine incep si piureurile de fructe.
anka, am facut si eu salata meseriasa. Foarte buna mi-a iesit.
ooka spune:
Ankalaura, Gini - multumesc de raspuns, cu cit mai multe pareri cu atat imi e mai usor sa decid cum diversific bisica
Anka, nu stu Fridolin, sarumana de descrierea pe larg despre cum diversifici tu cupilu, io cind ii dadeam lapte cu seringa de nurofen ma simteam cea mai urita mama de pe pamant, da vaz ca mai bine asa decit deloc cu creaturile astea capoase care nu vor sa haleasca. Sper ca sofia sa nu faca atatea hachite si sa puna gura sa manance piure ca de nu...si o sa incep cu cite o liguma pe rind ca sa vad ca uraste mai mult si mai mult ca la cite fasoane de curca beata pe capu nostru, sa nu spun ca abia acum, la aproape 5 luni mananca si 'purci' 5 mese pe zi de 150 ml iar cind am pus-o pe cintar duminica trecuta mai mai sa pic lata pe parchet ca a luat in doua saptamani 80gsi a mea nu e ca a lu Anaxena care vrea sa isi dea kilometraju peste cap, se agita da nah, la o scara mai comuna..
si cu toate ca am vrut sa intind pelteaua cu lapte si atat cit mai mult, mi se face paru maciuca atunci cind vine luna si tre sa vad ce progrese in ale greutatii a mai facut, drept care o sa incepem cu legumele, cite una pe rand cite 3-4 zile ca sa ajungem totusi la o masa inlocuita pe la 6 luni, asa ca, vorba ceea, cu Dumnezeu inainte
ps da pe Gelsomino in tara mincinosilor il stii?
mami de Sofi
Caprioara spune:
Ana, , am gafat. Neuronu meu nu s-a prins. Mersi de raspuns cu mulsu. Nici eu nu prea am rabdare .
Gini, mersi de raspuns.
pup you all,
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)