Nu mai trece diareea:((

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

A mea se drege cu ceai de menta (fara zahar sau miere).
Daca nu-l bea neindulcit, ii mai luam hipp tummy tee si il combinam cu ceai de menta.

Dr. ne-a mai dat pt. diaree (sa avem la noi in vacanta) Hidrasec, dar n-am folosit ca n-a fost cazul, deci nu stiu ce si cum.
Cand era fii'mea mica stiu ca ne dadea Smecta, dar nu stiu daca il convingi sa-l bea... Am inteles ca Hidrasecul e mai bun la gust.

Mancare: morcovi, orez, ceai de menta, sunatoare, paine prajita, supa cu morcov, pui, albitura.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

salut! Am mai scris undeva urmatoarea reteta cu care eu am pus-o pe picioare pe fetita noastra:

Se pun la fiert: 1 l (un litru) de apa, o jumatate de kg de morcov (curatati in prealabil), doua linguri de orez (spalate inainte). Dupa ce s-au fiert, se dau cel mai bine prin blender sau se mixeaza impreuna cu apa in care au fiert si se aduga un praf de sare si 10 linguri rase de zahar. Se pune la racit. Din aceasta compozitie, care arata ca o budinca portocalie, se iau cateva linguri sanatoase si se pun in castronelul copilului. In castronel se vor adaduga apoi, peste "budinca", 2 masuri de lapte praf de la Humana HN 25 (adica fara lactoza, special pt diareici). Intre mese doar ceai de menta rece, adica sa nu fie cald. Cam asta e prima masa. La masa urmatoare ii mariti doza de lapte praf, 4 masuri, apoi 6, apoi 8. Nu paine, nu biscuiti. Si seara, in loc de lapte, acest Humana delactozat amestecat cu zeama de la mucilagiu. Sigur da rezultate. Reteta se aplica 4 zile. Si e si ff buna la gust budicuta, pasta respectiva. Nu ii dati antibiotic la diaree, fiindca agravati. Mancarea se va introduce treptat, dupa cele 4 zile, scotand cate o masa "porocalie". Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

nikole, baietelul meu a avut simptome asemanatoare cu al tau, inclusiv crampe si scaune apoase sau verzi, urat mirositoare, si medicul ne-a spus ca e vorba de rotavirus. Si ca trece in 9-10 zile, indiferent daca ii dam regim sau nu, de fapt el a spus ca ii putem da orice, mai putin sucuri proaspete de fructe.
Am incercat sa ii dau regim vreo doua zile, nu am vazut nici o diferenta, asa ca pana la urma am continuat fara regim. In a zecea zi, ca prin miracol, scaunele apoase s-au oprit si a avut scaun normal. A urmat apoi o zi intreaga fara scaun deloc, dupa care totul a reintrat in normal.
Eu nu i-am dat lapte, dar il alaptam, in plus i-am dat iaurt ca sa ii refaca flora intestinala.
Singura indicatie puternica din partea pediatrului a fost sa ii dam lichide cu saruri de rehidratare. Starea de moleseala e data de lipsa acestor saruri din organism, ele se pierd foarte usor prin voma sau diaree.
Si o alta indicatie din partea pediatrului - daca nu urineaza cel putin o data in 12 ore, sa-l ducem la spital pentru perfuzii de rehidratare.
Din fericire la noi n-a fost cazul, sper sa nu fie nici la voi.

P.S. Sprite sau Cola contin in mare apa cu zahar, departe de ceea ce un copil deshidratat are nevoie. Daca cineva ia totusi in consideratie sucurile astea, ar fi bine sa le dilueze cu apa si sa le combine cu saruri de rehidratare, macar.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Multumesc mult fetelor
la noi e 7 dimineata , sunt cahuie de somn si rau, nu am dormit toata noaptea, numai cu el pe picioare am stat, nu doarme decat leganat pe perna
s-atrezit din jum in juma de ora tipand...
mi-am luat notite, incep de azi cu regim mai strict.am sa ii scot carnea ptr doua zile, sa vad.
La noi cea mai mare problema e ca nu tolera laptele, el nu doarme fara laptele lui cu cereale si pace.
si mai rau, nu mai vrea deloc apa, nici ceai.
Cum deschid pe aici pravaliile merg sa-i cumpar lapte fara lactoza si saruri de rehidratare.
merg sa-i pun niste orez la fiert.
Corsge, multumim ptr reteta, sigur ne va fi de folos
cat despre smecta...aici nu se gaseste, in Ro. mereu aveam in casa pliculetele minune, stiu ca sunt fff bune.
...acu, mai vin cu o intrebare...nu imi amintesc cum se spune la afine in engleza nici sa ma bati...
in dictionar nu gasesc, am incercat si cu google, nu am gasit, daca stitie cineva, plssss spuneti-mi si mie...si apoi vine traducerea in japoneza.
ma gandesc ca aici trebuie sa aiba, ca ei au tot felul de sucuri naturale prin farmacii.

am sa ii dau si apa minerala, sa vad .
multumesc mult ptr ajutor...va dorim sa nu treceti prin asta
si...Craciun minunat tuturor

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

afinele se numesc bluebarries. Sanatate multa, ai sa vezi ca se va repara burtica.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

afinele se numesc bluebarries. Sanatate multa, ai sa vezi ca se va repara burtica.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

Muuuuultam mult de tot...faceam o confuzie mare de tot, eu aveam cu totul altceva in minte, asociam afinele cu stafidele

Kevin tocmai a adormit dupa o baita de juma de ora, a adormit in cada pe pieptul meu...l-am pus in patut si il mangaiam pe burtica in sens circular, nu va spun ce partzuri interminabile da sarmanul...
a adormit in sfarsit, merg sa-i caut laptic si suc de afine.
Oare daca pun afinele uscate in apa rece de seara pana dimineata si ii dau dimineata apica aia, merge?
asta in caz ca nu gasesc suc .

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

nikole, cred ca nu ajunge sa stea in apa...sa le fierbi apoi si daca poti sa faci un fel de compot, fara zahar. Nu stiu cat e de mare kevin, dar daca poate manca asa compot e excelent. Daca nu, incearca sa le dai in blender, fa o pasta lichida. E importanta pectina din fructe, care se gaseste in cea mai mare proportie in coaja si seminte.

Hobby

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

nikole, cred ca nu ajunge sa stea in apa...sa le fierbi apoi si daca poti sa faci un fel de compot, fara zahar. Nu stiu cat e de mare kevin, dar daca poate manca asa compot e excelent. Daca nu, incearca sa le dai in blender, fa o pasta lichida. E importanta pectina din fructe, care se gaseste in cea mai mare proportie in coaja si seminte.

Hobby

Mihaela, merci mult, asa fac, si revin sa va spun cum ii este.Kevin are 1,5 luni, papa mai de toate permise varstei.

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu am patit-o pe la 2 ani cu Cezar al meu, facea apa...eram disperata, mi-a zis dr atunci sa-i dau hidrasec , pliculete, dupa o zi de hidrasec s-a strans la burtica de parca nu avea nimic, e foarte bun
de mancare poti sa-i dai morcovi cu orez, mar copt cu banana , fara lapte, doar lapte fara lactoza, HN eu ii dadeam de la humana ca avea aroma de banana si-l bea cu mare placere

Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 12+

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

sorry acum vad ca nu esti in Ro, si nu stu daca acolo gasesti hidrasec , era foarte bun, dar lapte HN sigur gasesti
uite asa arata w w w . m a m i k o. ro/produs/528-Humana-HN-Prebiotik
sau mai au si cei de la milupa dar ala e cu gust de morcov, lui Cezar nu-i placea
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 12+

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput