Nasterea in apa - o alternativa, un miracol (5)
Raspunsuri - Pagina 10
Motana spune:
Bravo, martie, pentru curaj, baga tare. Si tie, sovietica, pentru al 2lea bb atat de curand.
Eu inca imi pun intrebari cum m-oi descurca cu 1... ei cred ca inceputul e mai greu.
Fetelor care deja ati trecut pe la delfinariu, am si eu o intrebare, nu o luati in nume de rau, e cumva "lege" la Eva sa fii "nude" ca sa zic asa in cada aia? Normal ca nu iti pui pantalonii de trening pe tine, dar un top, ceva, de ce nu? Are vreo legatura cu epidurala?
Si inca o nedumerire... de ce oare numai aici se accepta epidurala? Peste tot in lume, cel putin din cate am citit eu, zice ca e interzisa orice fel de anestezie la nasterea in apa. Stiu ceva de genul... sa nu se traga firele/tuburile alea, pericol de infectie etc, dar totusi de ce la noi da si in rest nu?
Inca ceva.. stie careva pana cand se poate calatori cu avionul? ? Eu stiam ca pana la sf. trimestrului II, oare asa e?
Va
14+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
sovietica spune:
Motana, asa e, inceputul e mai greu, pana te acomodezi. Noi am intrat destul de repejor in rutina, am avut noroc de un bb cooperant, care din a 2-a saptamana a dormit toata noaptea, cu cate o trezire la 5, si apoi somn pana la 8. Si acum se mai trezeste la 5, dar pt apa.
Despre calatoria cu avionul: cel mai bine intrebi compania cu care vei zbura pentru ca multi au politici diferite (am lucrat candva la aeroport). La carte scrie ca pana in luna a 6-a se poate zbura, cu adeverinta de la medic, dar tu intreaba-i.
Cu epidurala nu stiu, si eu m-am intrebat. eu n-am vrut epi.
Martie -asta e pt bb3! :) Cica cei facuti la batranete ies destepti :))
Ana-Micu, sa iti mai zic ce face preotul daca vine, ca poate tu te vei pregati mai bine ca mine. Caci cand a venit, m-a intrebat -care vasul pentru sfintit apa? aaaaaaaaaaa paiiiii si omu a rezolvat-o rapid taind un pet de 2 litri :D care si-a facut treaba pana la urma. A fost frumos, a facut o apa sfintita menita sa protejeze copilul pana la botez, punand cate putin in apa de baie din fiecare seara.
Aurora, daca te decizi sa iti iei jumper, iti recomand de la http://jollyjumper.ro/comanda.html , mi se par cel mai safe facute, dupa ce am studiat piata. Si mie imi era teama sa nu ii fac rau lui bebe, dar pe incercate si pe intuiala, mi se parea ok. Cred ca de la 4 luni jumate l-am pus, conditia din prospectul jumperului era sa isi tina capul bine. Nu l-am lasat mai mult de 5 si apoi 10 minute in prima luna, si il puneam numai la "plansul de seara" cand il apucau bazdacii pe Sash, si NUMAI jumperul ii schimba dispozitia radical, ca dadea intr-o mare veselie. Si daca ii puneam si o oglinda in fatza, delirul era maxim (si este in continuare).
Pup mare la LeeLoo, iti doresc o ultima suta de metri usoara, si sa auzim de bine dinspre Eva.
Si la Camy-pus - Doamne-ajuta! -da si cand iti va iesi minunea, va fi cea mai cea!
Parca ma mananca sa va zic cum e si cu Dr.B. Cand am fost pe la el imi povestea ce mult ar vrea sa faca clinica lui, ca cei de la Eva il platesc f putin. Si cand dupa nastere noi am considerat sa ii dam premiu un plic, pentru ca MERITA, fatza lui s-a luminat si ne-a multumit. Nu era cine stie ce suma, dar ganditi-va ca putea sa nu vina la nastere, avand in vedere ca numai ce venise de la Viena si nu dormea de aproape 2 nopti, iar venitul la Eva sa ma asiste a insemnat inca o noapte nedormita, dupa nasterea mea (de la 7am) avand o zi plina de consultatii.
NU instig la spaga, v-am zis doar ca in cazul nostru nu s-a simtit jignit de cadou.
Va pup!
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a33b72a1a20de458aef69&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum tiker DPN 7 sept
sovietica spune:
Ana-micu, abia acum am vazut ca te-ai oferit sa ma ajuti cu programarea. Esti o draguta! Te voi anunta ce am reusit. Inca n-am sunat, hormonii nu mi-au permis, nu stiu dece, nu mi se pare ca sunt intr-o perioada buna. Vreau sa ma programez si pt un consult la dr.B in trim 2, tot la Eva, ca Victoria nu numai ca ne-a fost peste mana, dar nici nu prea mi-a placut acolo.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a33b72a1a20de458aef69&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum tiker DPN 7 sept
Motana spune:
Ce tare e jolly-jumper ala, sunt o gramada de chestii frumoase pentru copii, nici nu stii ce sa cumperi mai intai!
sovietica, pe mine m-a programat Ana la Eva, caci sunase mama inainte si a dat peste cotoroanta care i-a zis ca nu se fac programari prin telefon, ci cand te duci prima data la control. Dar daca dai peste ea azi sa suni si ziua urmatoare caci s-o duce si ea acasa... sa lase loc altora mai dragute. Oricum, tu te arati mai bazata ca deh, esti clienta veche, no problem. Ce frumusel e Sasha si ce tare il tineai intr-un wrap asa pe spate, si eu umblu sa imi iau wrap, nu stiu de care de unde de ce material.. inca mai investighez.
Da, imi amintesc cand citeam ca tu ai nascut fara epidurala.. eroine, f frumos, presupun ca acum optezi pentru aceeasi varianta. Toata stima si respectu' , eu am mai zis, as veni cu epidurala pusa de acasa daca s-ar putea.
Uite martie, ca ziceai ca nu stiai de wrap cand aveai fetele mici, acuma ai prilejul... sau crek te-ai hotarat sa faci bb3 numa' ca sa il tii in wrap, no? Si parca voiai si tu sa simti durerile facerii, din cate imi amintesc.. go for it!
si weekend placut!
14+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
cristina1980 spune:
Buna delfinutelor! Ma alatur si eu clubului vostru. Intai vreau sa multumesc lui martie pentru relatarile ei, si fostei mele colegi de liceu aurorra care m-a familiarizat cu acest site si mi-a povestit minunata nastere in apa. La inceput eram cam sceptica in privinta aceasta. Bineanteles ca stiam care sunt beneficiile nasterii in apa, dar nu credeam ca voi fi atat de convinsa sa fac asta, cum sunt acum. DPN-ul meu este 20.06.09 , cand o voi naste pe Cosmina-Ioana, Doamne ajuta sa fie in apa la clinica Eva. Sunt tot mai entuziasmata de aceasta practica si sper din tot sufletul sa fie totul ok si sa ajung la clinica. Ma sustine sotul care este foarte incantat de felul cum mi-a povestit aurorra ca a fost tratata acolo, si mai ales de faptul ca am posibilitatea unei nasteri usoare, care sa nu fie traumatizanta nici pentru mine si nici pentru bebe. I-am povestit si de experienta primei nasteri a lui martie la cantacuzino, si suntem amandoi tot mai convinsi ca facem alegerea cea mai buna in a nu naste la spital in Piatra Neamt. Imi pare rau de experienta lui camy pus si ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine si sa ne pazeasca pe toate cele care urmeaza sa nastem de aceste traume. Oricum raman la aceeasi parere: vreau sa nasc la Eva. In momentul de fata am 19 saptamani de sarcina, am facut 3d-4d, la dr.Ionescu, unde a facut si aurorra, iar acum urmeaza sa fac morfologia fetala in februarie. Sper sa reusesc sa o fac la clinica Eva. Am sa vorbesc cu dl.B, sa vad cum ma poate programa la control, dar mai intai, din cate am citit mai sus ar trebui sa-mi fac o programare pentru nastere in iunie. Am sa sun saptamana viitoare.
Ma bucur foarte mult ca exista acest subiect care ne deschide ochii spre o nastere mai usoara fara dureri. Eu eram crispata cand stiam ca urmeaza sa nasc in Piatra. Un domn dr., bun prieten al nostru,care m-a operat de menisc, mi-a spus ca ar fi cel mai bine daca m-as gandi sa nasc in alta parte. Saptamana trecuta m-am interesat la clinicile particulare din Bacau daca fac nastere naturala cu epidurala, iar din 5 clinici doar una singura face, dar este si cea mai scumpa - ajunge doar cezariana 2500 euro. Asa ca de ieri mi-am indreptat atentia catre clinica din Bv., am citit cu sufletul la gura toate capitolele scrise de voi, si va spun cu mana pe inima ca sunt foarte incantata si nerabdatoare.
Cel mai surprinzator, este ca ma sustine si soacra !!!.In schimb mama mea m-a intrebat ce-mi trebuie mie sa plec asa departe. Oricum e mai linistita, deoarece am nasii de cununie in Bran si pot ramane la ei oricand.
Cam atat deocamdata. Sper ca nu v-am innebunit de prima data cu discursul meu.
Va pup mamici de delfinuti si sper ca in viitorul apropiat sa fiu si eu in randul celor care spun povestea nasterii in apa.
Mamicuta de viitoare balerina Cosmina-Ioana.
Va pe toate si va doresc sa fiti sanatoase alaturi de puiutii vostri dragi. Pupici pe burtici !
ana_micu83 spune:
Fetelor, ce mai faceti? E cam liniste pe aici pe la noi...
Ana-Maria, Valentin si 18+
martie spune:
Sovietica, baga DPN-ul, zic sa te trec in lista iar, nu? Nu-ti face griji ca nu te vei descurca, e minunat sa ai copii, e groaznzic doar sa fii parinte
Ana_micu, se intra dupa 10 ani fara exam, cu 5 ani se intra cand eram eu tanara, ohohooo, iar acum se intra numai cu exam.
Motana, la cate chestii apar pt. copii, ar trebui sa mai fac vreo 20, daca pe al treilea il fac pt. wrap
Da, ai dreptate, eu si sovietica suntem pentru "no epidurala"
In legatura cu povestea trista a lui Camy pus, eu sfatuiesc sincer gravidutele sa nu-i citeasca povestea, eu am plans de am lesinat, mi-a fost rau, cert este ca a nascut un copil cu o problema grava si la Clinica Eva toti au tratat cu spatele aceasta problema. Au tinut copilul 2 zile fara nici o ingrijire medicala specifica nevoilor acestui bebelus cu probleme. Eu una nu mai am incredere in Clinica asta. Stiu ca dr. Baiulescu totusi e un medic de exceptie si nu are in toata cariera nici un bebelus mort...dar dupa ce am citit povestea lui Camy, pur si simplu as sta in dubii cu Clinica asta...
Motana, chiar nu te inteleg, de ce vrei sa nasti in Romania? Cred ca al treilea copil al meu sigur s-ar naste cel putin in Ungaria. Pur si simplu, dupa cate am vazut, nu mai am nici o incredere. Mai ales ca la al treilea nu as mai avea 20 de ani...
ana_micu83 spune:
Stiu ca si dupa 5 ani se intra cu examen, nu am zis ca nu se intra cu examen dupa 5 ani...ci doar ca dupa 5 ani ca si jurist, dupa promovarea examenului de primire in profesie, nu mai faci stagiatura!
Eu am citit povestea lui Camy_pus si i-am spus parerea mea. Imi pare rau de ceea ce i s-a intamplat, as vrea sa fac ceva pentru ea in sensul asta, dar nu am cum! Stiu ca si eu am avut o seara de ratacire si am plans pana dimineata cand am ajuns la medic(imi luasem rezultatele de la analize , aveam o valoare de 20 ori mai mare la Citomegalovirus decat normalul si m-am pus sa-mi interpretez pe un site rezultatele...raspunsul a fost ceva de genul "produsul conceptiei este in proportie de 70-90% alterat, se impune intreruperea sarcinii de urgenta")...in momentele alea eram disperata si nu intelegeam de ce mi se intampla mie toate alea , a fost crunt...a durat doar o seara si slava Domnului ca nu s-a intamplat nimic! Pe atunci aveam doar 8 sapt de sarcina si mi se parea nedrept sa se intample ceva atunci cu bebele meu... nu vreau sa ma gandesc cat de mare poate fi suferinta cand pierzi un copil nascut, cu copil dorit un copil iubit..
Insa, eu nu cred ca cei de la EVA si-au facut-o cu mana lor cu buna stiinta...stiu ca politica lor este sa duca la maternitate cazurile grave, daca nu au aparatura necesara! In plus ei nici nu primesc in clinica femeile care nasc inainte de termen!Chiar aseara imi spunea o moasa de la maternitatea Brasov -pe mess- ca de cele mai multe ori la ei la nasteri sunt doar ele si asistentele...la Eva nu s-ar fi intamplat niciodata asa ceva.Am citit si postarea in care Camy spunea ca a discutat cu un neonatolog la doua zile dupa nasterea copilului si medicul respectiv stia diagnosticul copilului ..si ii acuza pe cei de la Eva de"indiferenta". Se poate ca acea Dr doctor sa fi spus ceea ce a spus din rautate sau invidie...la asta nu v-ati gandit?
Ca si concluzie, poate sunt subiectiva si incerc sa alung orice urma de neincredere in clinica unde mi-am pus toate sperantele, dar asta simt acum si asta spun!
Eu imi doresc sa vina ziua in care sa apara aici la noi Camy si sa ne spuna ca poarta in pantece o minune mica, apoi ca a nascut cu bine si ca bebele este sanatos
Pana atunci,bafta tuturor si sa auzim doar de bine!
martie spune:
Ana, acum dai si exam si faci si stagiatura, cum se poate mai rau De ce nu intri si tu la cap. de juristi? Stresam fetele aici
Si eu am o multime de intrebari pt. Camy, nu-mi vine sa cred..., am fff multe semne de intrebare, dar nu e momentul, e mult prea indurerata
ana_micu83 spune:
Da Martie, ai mare dreptate ...o sa vin si eu la juristi!
Imi vine sa-mi tai venele, cand sa dau si eu lovitura, adica sa nu mai depind de "bunatatea"unui maestru si de minunata stagiatura in care primesti cati bani vrea El sa-ti dea si trebuie sa zici "saru`mana "si sa mergi la biserica in semn de multumire pentru fiecare caz pe care-l primesti...se schimba socotelile.
Ar fi trebuit sa ma pun sa citesc legea modificata cap coada, dar sincer imi era teama sa aflu ceea ce mi-ai spus tu...
Te pup!