Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (106)
Raspunsuri - Pagina 6
IRINA.C spune:
[b]Naty[/b ia ceva..Malox pastilutze si hemorzon local..macar asa ca idee sa incerci sa te simti mai bine.
bb mic
POZE
35+
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Buna, fetelor! Acum, o intrebare pentru mamici: E normal ca Daria sa aiba mereu manutele (palmele) si piciorusele (laba piciorului) reci? E cald in camera, cel putin 22 de grade, mie imi este cald, tot transpir, dar ea stranuta destul de des... Azi-noapte, cum a dormit cu mine, i s-au incalzit... Manutele le avea reci si in spital, dar piciorusele, nu... Acolo era facuta franzeluta, acasa a zis pediatra sa le dam pantalonasi... Deci, ce sa fac eu? |
Daca in casa sunt 22 de grade nu e nicio problema in cazul in care extremitatile sunt mai reci (manute si piciorute). Semne de intrebare sa-ti pui daca si nasucul e rece!
Asadar, brometru clar pt cum ii e copilashului e varful nasucului!!!
20-22 de grade e ft bine pt bb - cu o salopetica intreaga cu piciorush (sau pantalonashi cu piciorush si piptarash) + un saculetz de dormit subtire!!! Nu e indicat sa fie infofolitzi.
Eu lui Teo (a fost nascut tot iarna) in casa nu il tineam cu caciulitza..nici macar din aia subtire. Doar dupa baitza cam o ora doua..asta pt ca avea par
Daca cedezi si iei bble in pat cu tine.... e extrem de greu e dezvatat. A ceda la acest aspect iti poate face viata complicata pt mai tarziu... Desigur ...daca nu accepti ideea (care unora chiar le place) de a dormi cu copilul in patutz pana intra la scoala (poate exagerez putin)
Orice invat are si dezvat..insa va spun ca este extrem de greu la aspectul asta cu dormitul.
Normal ar trebui sa doarma singur de pe acum - hai daca mamicii ii este greu noaptea cu alaptatul, sa doarma cu el in camera...dar pana la 2-3 luni maxim, apoi singur.
Ceea ce va spun este sinteza a experietelor multor mamici, unele mai fericite, altele mai putin (desigur fac referire la acest aspect al somnului la copilash)
mult succes! si nu cedati!
Alinuk,
Teo si minunea mica nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
cristi_2003 spune:
nu prea incape bradul in casa
37+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 5 ZILE

alinuk spune:
Ieri parca se mira cineva ca la Bucuresti se poarta bebelushii gen sarmalutza..adica infasati genul clasic
ezista...ca sa parafrazez..o explicatie
In burtik bb sta in pozitia ghemuit..cumva destul de stramtorat... si ii este caldutz.
Asa este obisnuit si acesta este mediul pe care il considera cunoscut.
Imediat cum se naste el trebuie sa se obisnuiasca cumva cu noua attmosfera...
Aceasta varianta a infasatului nu e intamplatoare.... copilashul trecand treptat de la conditia de fat la cea de omuletz
, simtindu-se in acel scutecel inca asemanator cu ceea ce simtea in burtik.
De asemenea, copilashul recunoaste vocile pe care le-a auzit inca din burtik si zgomotul batailor inimioarei mamei.
In consecinta, atunci cand va sta la sanul stang (acolo unde se pot auzi bataile inimii) si va reauzi lucruri 'stiute'... va fi mai in largul lui. Va suge mai bine, va fi mai linistit (poate fi linistit la ambii sani...sau pot exista si exceptii sa fie agitat continuu
)
Mai pot sa va spun ca bebicul nu trebuie luat din patutul lui...fara aviz.. Adica asa cum iei o papusa.
Pur si simplu te apleci peste el usor, eventual ii vorbesti, ii spui ce urmeaza. El te recunoaste dupa voce si miros si nu se va simti in nesiguranta.
o sa caut cate ceva despre limbajul beblucilor.. plansetele sunt diferite (tonalitate, volum etc) si fiecare tip iti spune care e motivul...trebuie doar sa-l recunosti.
Alinuk,
Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!
DarkBendis spune:
Am ajuns si eu acasa de la control. Toate-s bune... "Huckie" e bine, frumos pozitionata in pelvis, inimioara e bine, tensiunea mea e buna, fierul la fel, plateletele un pic scazute da' tipa zice ca oricum in limite normale deci... totul e OK. Cica bebe e acum cam de 3 kile jumate (asta pe pipaite, ca ecografe astia nu fac aici pentru a "estima" marimea la bebei), cum zicea moasa, marimea potrivita pentru "Inaltimea mea". Urmatoarea intalnire... pe 5 ianuarie - asta in caz ca nu am nascut deja ("due date" e 3 ian)... bineinteles, "anything can happen any time now"... da' se pare ca sanse sa "se intample" in urmatoarele zile sunt cam mici.
Am terminat in sfarsit cu cumparaturile, mai am cateva cadouri de impachetat (fir-ar sa fie de Amazon, tot nu a venit pachetul cu cadouri pentru sot), mai pe seara ma pun sa fac salatele (boeuf si ciuperci) iar maine ... curcanul cu "toate cele" traditionale adica cartofi, zarzavele, carnaciori infasurati in sunca (tot ce trebuie e sa le pun in tava pe toate si sa le "dau" la cuptor ca se fac singure). Inclusiv sosul l-am cumparat gata-facut sa nu-mi bat eu prea mult capul.
Alina, OK..punem majoretele la loc
da' sa stii ca daca e nevoie... un-doi le scoatem.
Porumbita, spor la cumparaturi!
Irina... frumoasa traditia voastra "cu copiii"
Sunteti o familie tare frumoasa. Andrei e un numa tare fain... pe tatal meu il cheama Marius-Andrei 
Anculet, felicitari pentru analizele bune!
Naty, sper sa te simti mai bine
Selene, eu mamica inca nu-s dar am vazut ca pe-aici se recomanda ca temperatura din camera lui bebe sa nu treaca de 22 de grade. Asa cum au zis fetele, daca bebe e imbracata cu salopetuta/pantalonasi cu bluzita si doarme intr-un saculet din ala, ar trebui sa fie de ajuns... cel putin asa am citit eu
. Parerile despre co-sleeping sunt impartite.. fiecare stie ce i se potriveste. Eu nu m-as baga... dar cumnata-mea recomanda calduros, atata timp cat se respecta anumite norme de protectie pentru bebe... fiecare mamica stie cum e mai bine pentru ea si bebele ei.

Dark Bendis
38+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 11 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
dya-dy spune:
Sarbatori fericite tuturor! in primul rand...
Imi pare rau ca nu pot posta des, din cauza ca sunt la servici, dar sa stiti ca va citesc printre picaturi. 
Pentru tinerele mamici, BillyBilly, Leditia, Selene Bunny, Justme25, Danotino si Cris30- vreau sa va felicit oficial, sa va urez numai impliniri , sanatate intregii familii si sa ne trimiteti multe poze!

Sunt geloasa pe voi cele care sarbatoriti Craciunul in familie, pentru ca eu sunt departe...si aici nu se sarbatoreste Craciunul...si pentru ca SUNT LA SERVICI! 

Va rog fetelor, sa-mi trimite-ti si mie virtual din bunatatile pe care le faceti, poate imi mai trece pofta! 
Tin pumnii fetelor care mai au un pic ...m-ati cam derutat cu AGITATELE, ca nici nu stiu daca sa le scot sau nu.
Eh, mai citesc eu si poate prind momentul!
Dya 32+
Aalina spune:
Dya sa treaca repede timpul la servici si sa ajungi acasa. Ne gandim la tine cand papam bunatatile sa stii.
Alinuk multumim de informatii.
Irina frumos bradutul si atmosfera aia de familie. Felicitari si pentru numele ales.
Selene eu stiu ca 22 grade sunt ok.
Naty o sa fie bine cu Ioana. E clar ca este o fetita sensibila si pentru ea schimbarile sunt mai grele.
Anculet nu merge cu lapte cald seara? Eu adorm foarte usor dupa, mai ales daca ma uit la tv.
Alina gata am bagat agitatele. Stam cuminti.
Fetelor multumesc de contul comun. Acum va trimit o invitatie de poze. Eu nu am mai avut rabdare si i-am dat la copil cadourile. De fapt si la tati. Acum asteptam sa vina si prietenul nostru sa i-l dam si lui...ce mai ...anul asta am incalcat toate regulile
. Am pus la final si ceva poze cu mine, uitati-va repede ca le sterg ![]()
CRACIUN FERICIT tuturor!!!!
Va doresc cele bune. Cele care deja va tineti pruncii in brate sa aveti primul craciun fericit langa ei dintr-un lung sir de sarbatori impreuna.
Celorlalte va doresc ca urmatorul craciun sa va gaseasca facand daruri micutilor ce acum ii tineti la caldurica.
Sa aveti sanatate si liniste langa toti cei dragi care va sunt aproape sau departe.
cu
Fabian si
Dorian
AMR 10 saptamani
lisa79 spune:
declar o noapte plina de sforaituri...dinpartea mea ,nu a sotului
! a trecut.
eli,bine ai venit acasa!
ALINA,noroc ca am pus agitatele la loc...ce frumos ar fi fost sa avem un licrui nascut de ziua Domnului...poate poate
Irina,ooof,si eu am probleme de 2 zile incoace cu gatul,cand ma trezesc e plin de... si il simt inflamat,dar nu ma simt deloc racita. asa ca sug apstilute de propolis cu vit c
miere,si eu conduc,dar am devenit paranoica chiar daca stau in dreapta,apas frana in podea,ma tin de toate cele ca il disper pe al meu
. despre Bucuresti,pot sa zic ca prima data can am ajuns acolo dupa ce am stat in Usa 3 ani,mi-au traspirat palmele de frica . eram in taxi!
centura o port,dar nu ma mai pot intoarce cum trebuie sa ma asigur,folosesc doar oglinzile laterale. pt punctul mort incearca sa te apleci un pic mai tare in fata.
Alinuk,multumim pt cele scrise,foarte interesante informatii,cel putin pt mine care nus tiu nik despre copii
selene,aveti rabdare sa va acomodati una cu alta. tati nu v-a vizitat?
dark,imi pare bine pt rezultate si stai linistita ca vine mosu'!
cami, si noi ne-am spovedit,eu maine merg sa ma impartasesc,ma simt mult mai bine,iar pana nasc vreau sa merg mai des,e foarte bine pentru cea mica. azi emrgem la biuserica la concert de colinde![]()
sigur am uitat pe cineva asa ca imi cer scuze
oricum,va doresc Carciun Fericit!
35S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 5 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
Leditia spune:
Patricia,eu am nascut in Cta.Nu eram de acord cu infasatul,dar bb era linistit asa si agitat daca-l tineam doar in hainute.Asa ca l-am tinut pt inceput asa,infasat.Acum sta doar in hainute,s-a obisnuit cu noua casa,noul patut,noul mediu:))..etc.
Selene si David are manutele si picioarele reci.Pediatra din spital a zis ca e micut,a iesit inainte de vreme si ii e greu sa-si regleze temperatura singur,asa ca sa am grija sa fie caldut in casa si sa aiba sosetele mereu in picioare.David,cand il schimbam in spital urla si tremura,de ma speriase..Nu mi-a zis cate grade sa fie in casa,ci sa fie cald ca atunci cand il schimb sa fie ok.Aaa si in prima luna,mai ales acum cu racelile astea si virusii sa nu fie vizitat.:)
I-ai facut baie?
Andreea,momentan doar ma mulg sa nu pierd lapticu,nu-i mai dau tatica ca am tratament si trece in lapte si vreo 2 zile i-am dat aproape doar san si apoi ma dadeam cu capul de pereti ca nu citisem prospectul.
Off,sper sa treaca naibii totul si sa mai vrea apoi san.
Ieri mi se infundase si o ureche...imi venea sa ma impusc zau,cand vedeam ca zilele trec si in mod normal ar trebui sa ma simt mai bine,nu mai rau.Eu cu calmante la greu..In fine,incerc sa raman optimista si cu gandul ca va fi bine.
Ma uit la el si pot spune cu mana pe inima ca a meritat totul,absolut totul...fiecare durere,fiecare sacrificiu,prin tot ce am trecut.....nu-mi mai trebuie nimic cand il tin in brate si miroase a bebelus..
Craciun fericit tuturor!Sa va aduca Mosul tot ce va doriti!
POZE CU NOI
de David Christian
cristi_2003 spune:
am terminat bradul
casa e ca dupa razboi da io merg sa fac baie si cristi se ocupa
37+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 5 ZILE