Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (106)
Raspunsuri - Pagina 16
miereamara spune:
Fetelor, eu sunt foarte optimista in ceea ce priveste viitorul, rar am momente in care cad in butoi...Sarcina asta am privit-o ca pe un lucru extrem de natural si am incercat sa ma stresez cat mai putin, dupa primele doua luni in care aveam in cap numai sindrom down si alte minuni, am zis Stop, nu se poate sa traiesc in frica si de atunci m-am relaxat complet.
Sunt sigura ca o sa fie bine. O sa ma descurc cu bebe...ideea era ca m-a enervat atitudinea aia negativista. Alinuk, nici eu nu am de gand sa ma izolez, deja m-am inscris intr-un club aici: New mom's get together", avem intalniri saptamanal.
Spic de grau, legat de umflarea mainilor si picioarelor,si eu sunt f f umflata. Medicul mi-a spus urmatoarele: cand se evalueaza simptomele de preeclamsie se iau in calcul mai multi factori pe langa retentia propriu zisa de lichid. Tensiune, durere de cap, vedere incetosata, ameteli,...toate astea sunt semne care tb urmarite.
Daca e doar retentie de lichid incearca sa elimini sarea total, stai cu picioarele ridicate pe o perna si stai la orizontala. Cam astea sunt sfaturile pe care le-am primit. La mine se vede cu ohiul liber cat sunt de umfltata, gleznele, mainile nu mai vorbesc, dc apas cu degetul in carne, ramane urma alba si isi revine f greu la normal.
Naty, dar de ce citesti la prematuri? Tu nu esti la termen? Nu te mai gandi la toate prostiile.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty Fetele, citesc pe la prematuri, incerc sa ma pregatesc pentru ce ne asteapta ... dar ma ingrozesc! Raluca, mamica printesei Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 36+ cu Nadia - AnaAMR 3 ZILE |
uffff ce de ganduri ....
sa-ti spun ca pe Teo l-am nascut la 36s si 3 zile??
Nu am avut nicio problema!
Mai bine citesti rugaciunea Sf Stelian, ocrotitorul copiilor

curaj..sunt tot atatea sanse ca bb sa fie perfect sanatos, da???
Hai sa nu-ti faci asa de multe griji pana nu stii exact care e situatia
..parerea mea
Alinuk,
Teo si minunea mica nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Naty spune:
alina, miere maine implinesc 37 sapt. dupa UM deci as fi practic la termen DAR varsta reala e mai mica cu 2 sapt. (vor fi deci cam 35) iar greutatea sub 2.500 gr, asa ca e incadrata la prematuri, sau, dupa altii, dismaturi, tot pe acolo. Sigur, e un prematur mare, dar tot prematur.
alinuk tu ai perfecta dreptate. Dar esti o fire foarte optimista, asta razbate din toate mesajele tale, pe cand eu dintotdeauna mi-am facut griji din orice 
Eu am fost tare linistita si optimista sarcina asta, nu mi-am schimbat ritmul de activitate si nu mi-am facut nici un fel de probleme, pana acum 1 luna cand am aflat de retardul de crestere cu cauze necunoscute.
Raluca, mamica printesei Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
36+ cu
Nadia - Ana
AMR 3 ZILE
criss703 spune:
Buna fetelor 
Felicitari proaspetelor mamici si BAFTA viitoarelor mamici !
Si eu sunt o mamica cu o vechime de 1 luna (odiseea noiembrie-decembrie )si am o intrebare referitoare la cezariana pt. cele care am facut-o deja : daca ati avut si voi probleme cu taietura (initial s-a inchis iar apoi s-a tot deschis si supureaza ), poate cele care nu sunteti la primul copil ati mai patit , in caz ca este careva va rog sa-mi dati un PM .
Multumesc ,
Sarbatori fericite si La multi ani !
ps.in curand va predam stafeta 
Criss
de
Paula Sofia DN 18.11.2008
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK
povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=9
IRINA.C spune:
Naty 37.5 e subfebra...te simti racita?Ai voie sa iei paracetamol, scopul tau e sa scapi de febra , asta i-ar incurca nitel si pe ei.Poate vbesti maine cu ginecologul , dc simte ca preoperator mai vrea sa -ti dea ceva(el stie mai bine, antibiotic?)
Fetelor Naty nu va naste un bebe prematur dpdv al saptamanilor de gestatie, mai degraba un dismatur (mic pt varsta de gestatie).Problema ei cu Nadia este acel retard de crestere, avea 2300 grame la 36 sapt dc am retinut aproximativ.Important insa este sa fie BINE genetic si apoi nu vor fi probleme , dar oricum Naty e stresata fiind posibila o spitalizare ceva mai indelungata(dar sa stii ca nu e obligatoriu!!!).O colega a mea a nascut la 39+4 un bb de 2650grame.Toti medicii, inclusiv Herghelegiu ajunsesera sa o intrebe dc stie corect UM pt ca bebe avea retard cam 4 sapt, si bb e sanatos.Cauze?Nu au descoperit...nu e oblig sa fie ceva grav Naty, chiar nu e obliatoriu.Majoritatea au cauza idiopatica(necunoscuta) si practic asta inseamna ca nimeni nu s-a prins de ce
.Eu te cred ca esti speriata, si eu as fi , dar o ai pe Ioana si asta tre sa-ti dea curaj: la naiba genetic functionezi PERFECT ai o dovada de 4 ani.Asa ca ...astept telef tau oricand, esti extrem de prezenta in gandurile mele
PS: poze fff frumoase, tu esti f dragutza si fetita ta nu mai vbesc...
Szmonic ce faci tu???Vrei la anu'?Trebuia sa ne iei fatza cam multora dintre noi! 
Just te invidiez!Bravo , tu ai scapat!!Sa te bucuri de bebe mic si de sarbatori cu toata inima!
Dark bravo , ma bucur pt Amazonul tau ca a iesit cum trebuia.Noua comoda nu ne-a venit...deh Romania![]()
Tuchi iata draga mea cum ai ajuns la termen!Felicitari!Esti o invingatoare, mare lucru sa stai atata timp la pat si cu o asemenea toleranta.Tot respectul!
Spic de grau 2 aspecte vreau sa punctez: 1.partea cu umflatul in exces, medicul are dreptate , vezi albumina e ff important.Dc totul e in regula f bine, dar trebuie sa verifici.Eu as face si altceva in plus, TGO, TGP...el doar de albumina a zis?
2.Claritromicina este CI in sarcina pt ca la animale ar da malformatii.La om nu s-a dovedit .DAR tu esti intr-o saptamana de sarcina in care NU mai este afecatata dezvoltarea embriologica, adik nu mai are importanta.Pe romaneste dc bb al tau se naste maine si are vreo infectie care ar raspunde la Claritromicina eu ca pediatru nu am nici o pb in a-l recomanda.Se da fara probleme?Sper ca am transmis corect ideea...una peste alta ai luat amoxi e ok... 1gram/24 ore e oleaca putin, noi in Rom la adult dam 500 mg la 8 ore
dar se poate da si mai mult.(1.5g/zi)
Alina f frumusele pozele!!Si uite ca incet incet vine anu' nou si scapi fara agitate...desi nu cred![]()
Despre mine: sunt racita bocna,asa m-au tarat ai mei la nasi, care nas , el m-a suparat teribil ...asta e , poveste lunga...alta data.Grumetzel al meu ar merita alti nasi, dar Nu exista solutie in care el sa nu se supere si sa nu se strice relatiile...iar parintii ei sunt nasii alor mei de cununie si ai mei de botez..o zi oribila anyway.Tusesc, transpir , cred ca ceva febra si eu..maine iar vin nu stiu ce veri , de nimeni chemati, aia care se anuntasera sia cum o saptamana.Sunt franta si satula si ...suparata ..dar asta e , merg inainte.Mai e si maine o zi.Poate mai buna.Pup toate fetele
bb mic
POZE
36+
Alina1976 spune:
Mire, GOOD THINKING
...ca sa zic asa! E bine ca esti optimista si o sa vezi ca asta te va ajuta.
IRINA, imi pare rau ca nu mai scapi de raceala asta...si pe mine m-a luat de vreo 2 zile nasul si tusea
...cred ca avem imunitatea la pamant! Nu am mai racit eu de atatea ori intr-un de cand ma stiu..
O sa trecem noi si peste asta. Important este sa facem bebeii sanatosi...
Nici eu nu cred ca prind 2009 in postura de 2 in 1....but know knows...pana una alta vad ca nu mai am nici un simptom...ceva contractii dar nu regulate si nu dureroase..
Sa treci usor peste ziua de maine cu verii...te cred ca nu ai nici un chef, dar ce mai poti face acum...
39+ cu
SABINA-MARIA

AMR 2,3...ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Selene_Bunny spune:
Ce uitasem sa va spun - cu ocazia asta ii raspund si lui just
:
N-am facut "furia laptelui". Fata mea mananca destul de mult, zic eu. Adica suge cam 10 - 12 minute din fiecare san, dupa care facem o pauza in care incercam sa facem "bac", ca tare greu mai ragaim, si apoi, inca o portie de papa, ca altfel nu se poate. Si la mine a curs, acum cateva zile, si imi erau sanii grei si tari, insa mi-i goleste ea, si apoi, eu ma mulg la dus, o data pe zi, recomandare de la doctorita de familie, ca sa stimulez secretia lactata si sa am din plin si atunci cad necesitatile ei alimentare vor creste. Ragade nu am facut decat la sanul drept, dar pe mine ma ajuta Garmastanul. Daria papa cam din 3,5 ore in 3,5 ore, plus / minus o jumatate de ora - o ora, deci nu are inca programul format, dar pot dormi noaptea, cat de cat. 
Dariei i-a cazut buricul in ziua a 5-a. Maine cred ca facem o baita, ca, in sfarsit, vine si tati.
Fata mi-a facut candida pe limbuta, tre' s-o badijonez cu glicerina boraxata.
Am testat acum o jumatate de ora "batista bebelusului", functioneaza super, insa e recomandat ca mucusorii sa fie in prealabil inmuiati cu 1 - 2 picaturi de ser fiziologic. Aspiratorul l-am lasat pe minimum, Daria a fost f. interesata de noua experienta, a stat cuminte, nu s-a speriat deloc.
Mie doua cantare - cel de la spital si cel de acasa - imi arata ca am dat jos 10 kg. Port burtiera, fiindca am ramas cu burta mare.
Fetelor, cum spunea si Alina, parca, atunci cand vor fi contractii de nastere, veti sti, va spun eu ca nu se compara cu nimic altceva... Pe mine m-au luat tare din prima, ma tineam de bara de la capul patului din salonul de asteptare si gemeam, apoi respiram, sa treaca...
Naty, cred ca e incadrata la copii "sub greutate", deci nascuti la termen, dar cu o greutate mai mica decat cea normala... Stiu asta pentru ca, pe cand ieseam eu din spital, in salon a fost adusa o fata care, la 40 de saptamani, a nascut un baietel de doar 2.200 de grame... A fost incadrat la "copii la termen, dar sub greutate"...
criss703, am inteles de la Billy ca si taietura ei supureaza. Doctorul i-a spus ca mai are de eliminat niste grasimutza, dar ca nu sunt probleme. Poate te lamureste ea cu mai multe.
IRINA, vad ca e musai sa te pui la punct cu imunitatea... Dau bataie... Asta dupa ce-ti fac capul calendar cu toate remediile naturiste pe care le stiu... ![]()
Daria Nandini s-a nascut in data de 18 decembrie 2008, la ora 16.44.
Am adus pe lume o minune!
ariya spune:
va urez si eu Sarbatori fericite
,cu sanatate multa si tot ce va doriti....ieri am fost cu toata familia la bunica mea-face 90 de ani pe 7.02,iar cadoul meu pt ea e bebele,adica al treilea stranepot...![]()
azi dimineata m-am sculat f bine dispusa ,constienta ca mai e putin si vine bebe,drept care am vb cu sotzul meu si,am hotarat sa mergem sa cumparam ce-i mai trebuie lui bebe...am luat tot ce ne mai trebuia de la Prenatal,dar in momentul in care mi-am lut camasile de noapte,absorbantele si aparatorile alea de pus in sutien ca sa nu se ude,am inceput sa plang dintr-o data...saracu' angelo,nu stia ce sa-mi faca si copiii la fel...offff!mi-e sufletul asa plin de frica si bucurie si...de toate...
Naty si eu spun ca celelalte fete ca nu e prematura...mie mi-a spus dr sa ma tin tare pana pe 16 ianuarie cand termin 36 de saptamani ca,din momentul ala,pot sa-l nasc fara nici o problema pt ca are tot ce-i trebuie,iar plamanii sunt dezvoltati...stai linistita ca n-o sa fie probleme....annamaria mea avea 2,750kg si 47 cm,cand am nascut-o ,la 38 de saptamani implinite,iar in prima luna de viata a luat 1,800kg,doar cu laptele meu...deci stai linistita ca recupereaza imediat...
cand o sa mai am chef ,o sa va mai povestesc cum a fost cu amedeo cand s-a nascut sor-sa...intre ei e o diferenta de 3 ani si jumatate
va pup,noapte buna!
Amedeo 11 ani,Annamaria 7ani,
33+Mihai Adrian
AMR 5 SAPTAMANI
Selene_Bunny spune:
Ce mamici frumoase si ce copii dragalasi! Sa va traiasca!
Daria Nandini s-a nascut in data de 18 decembrie 2008, la ora 16.44.
Am adus pe lume o minune!
Alina1976 spune:
Just
, ma bucur ca sunteti bine amandoua...acum te mai plictisesti? ![]()
![]()
39+ cu
SABINA-MARIA

AMR 2,3...ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica