Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (106)
Raspunsuri - Pagina 15
Naty spune:
alina, cami multumesc de aprecieri 
alina si eu la fel, tin minte absolut totul de la nasterea Ioanei, de parca ar fi fost ieri.
Tocmai de asta sunt asa speriata, la ea am fost super relaxata, nu mi-a fost de loc teama, nu vroiam decat sa sa o vad mai repede.
ciufik frumoase poze. Imi pari tare cunoscuta, oare ne stim de undeva? Ce facultate ai facut?
just ma bucur ca ai o bebelina cuminte, sa o tineti tot asa!
irina? rox? andreea?
Raluca, mamica printesei Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
36+ cu
Nadia - Ana
AMR 3 ZILE
lisa79 spune:
prezenta si eu!
Am vazut poze,suneti tare frumoase,nepotica ta Andreea e o dulceata...de voi,ce s amai zic,numai burta e de voi!
ma bucur ca toate ati avut un Craciun linistit,la fel si noi,atata doar ca picioarele imi sunt ffff umflate. beau ceai,se mai trag ele,dar nu de tot. sper sa treaca zilele astea. adevarul e ca am stat o garamda in picioare in bucatarie si pe scaun in vizita si cand ajungeram acasa,butucii erau la locul lor
.
gatul tot inflamat,dar numai dimineata,ceai si propolis si trece ,sunt ca si nou nouta
!
am sa imi fac si eu bagajul ca azi am AMR 30 de zile!!!! nu imi vine sa cred
!
pupici!
35S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 5 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
spic de grau spune:
Buna seara
Am fst azi la control. Sunt umflata toata de aseara. Mainile, picioarele, fatza. Cnd m-a vazut ginecologul cica: "cam mare burtica ptr 32 de saptamani nu?"
Zic - nu-i asa? toata lumea imi zice asta!
Se pare ca acumulez apa la greu, ca de marti pana azi am crescut cu 3 kg in greutate si pe buna ca de la gripa numai chef sa mananc nu am.
Mi-a dat sa testez albumina, ca cica tensiunea e ok, deci ptr el nu e pericol urgent de preeclamsie.
Am asteptat o saptamana sa merg la control, nu am fst la generalist la consult ptr gripa ca ma gandeam ca ginecologul le stie mai bine ce medicamente sunt permise/nepermise in sarcina.
Ei bine - la farmacie am descoperit ca ginecologul mi-a prescris ptr gripa un antibiotic care nu se da in sarcina - Monozeclar.
Farmacista a incercat sa il contacteze pe ginecolog, ca asa e procedura, nu a reusit (de ce nu ma mira?
). Si mi-a dat totusi ce era pe reteta.
Am fst sa cer o a 2a parere, la generalist. Si cica - "in nici un caz!" Si mi-a dat Amoxicilina. Cica 2g/24h. Mi-e asa teama, am zis ca iau doar 1g. (in loc de 2 linguri la 12h, iau doar o singura lingura). Si sper sa isi faca efectul, ca eu altceva nu iau.
Azi imi doream sa fi avut deja copilul, ca mor la ideea ca as putea lua ceva ce ar afecta-o.
Cum nimeresc eu numai erori d-astea?
La David, cu cezariana, nu au scos toata placenta.. acum primesc antibiotic interzis...Innebunesc!

lisa79 spune:
ooof,spic de grau,bine ca ai cerut a dpua parere! aici poti sa intrebi in odisee ca sunt roxi si irina C ,doctorutele noastre virtuale
santate
35S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 5 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Eu am fost ieri la o petrecere si toate mamele de acolo mi-au facut capul calendar cu chestii de genu" o sa vezi tu ca nu o sa poti dormi pana cand implineste copilul 2 ani, ca o sa fie rau, ca nu o sa ai timp de nimic..." ma enervasem, cum deschideam discutia ca vreau sa merg la gym dupa 6-7 saptamani de la nastere "pfiuuuuuu, dar tu crezi ca o sa ai timp de gym, o sa vezi tu www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery Aidan |
Miere sa stii ca eu sunt cazul descris de tine - nu acela..cu "o sa vezi tu ca nu mai ai timp...."
Copil (de Teo zic) fara colici care sa-i dea de furca (il banuiam ca are atunci cand se scancea un pic / ca un screamat, in rest fara istericale...poate si de data asta avem norok), nastere normala (sa zic relativ usoara, poate ca se poate si mai bine...!?), la doua luni jumate piciul nu se mai trzea noaptea, iar dupa 6 saptamani am reinceput gym!!
L-am alapat exclusiv pana la 6 luni..mergeam cu el dupa mine (el in cosuletz, eu la volan) inca de la cateva saptamani...ii spuneam 'brelocul mamii drag'. Imi reincepeam viata sociala integrandu-l si pe el in 'joc'. Nu am putut sa adopt tactica ... izolez copilul de restul lumii - virusi, microbi etc - pt ca eu insami nu traiesc o viata izolata. Au fost si momente mai dificile, dar acum, privind in urma nimic care sa ma crispeze nu-mi vine in minte.
Pt mine un copil e o minune si multumesc in fiecare secunda lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat sa ii pot purta, sa le dau nastere, sa-i cresc...
Venirea unui copilash nu trebuie sa schimbe viata, relatia...ci sa le completeze, sa le intregeasca...
Poate suna cumva din carti asta, dar totul depinde de propriile paradigme, de perspectiva din care privim noi insine lucrurile.
Aceeasi mana ramane aceeasi mana ..chiar daca vazuta din fatza e una din fetze iar din cealalta parte e podul palmei.
Aceleasi experiente sunt traite diferit. Ca povestea aceea cu "partea plina a paharului" ..si partea pe care TU esti dispus si disponibil sa o adopti (poti alege sa fii nefericit ca paharul e jumatate gol sau sa fii fericit ca e jumatate plin....)
Asa ca eu zic, relax...din povestirile altor femei ia ceea ce-ti place si spera ca aia o sa ti se intample.
Eu zic ca starea copilului dupa nastere (in cazul in care nu are pb de sanatate..Doamne Ajuta sa-i avem sanatosi!) depinde in cea mai mare masura de starea mamicii, de optimismul si rabdarea ei.
Copilashul va fi ceva vreme o continuare ...printr-un cordon nevazut... prin alaptat poate... o prelungire a ta. Se zice ca se desprinde de mama si isi realizeaza propria identitate dupa un an, un an si cateva luni.
Asa incat, copilashii sunt o oglinda a starilor noastre!
va doresc ganduri bune
Alinuk,
Teo si minunea mica nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Alina1976 spune:
Hello burtici,
Pun si eu cateva poze facute in noaptea de Ajun.
http://alina1976.sunphoto.ro/Craciun_2008
39+ cu
SABINA-MARIA

AMR 2,3...ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Alina1976 spune:
Naty, trebuie sa fim tari...si mie mi-e teama, am emotii...de fapt sunt chiar stresata. Ma invart prin casa, nu-mi gasesc locul..nu stiu cand se va intampla..acum parca simt contractii si zic "gata, asta e"...acum parca nu mai simt nimic...Trebuie sa ma calmez. S-a dus sotul sa ia un film a zis ca poate ma mai relaxez si nu-mi mai sta mintea la ce o sa fie.![]()
Ciufik, chiar nu se vad cele 13kg, pe bune!! probabil ca erai foarte slaba inainte de a ramane. Stii ca si nepoticii tale i se potriveste numele Ana...mie acest nume imi inspira ceva firav, diafan, sublim, blond...![]()
Mire, sa ne anunti cand bagam agitatele...
poate mi-o iei inainte...nu ar fi exclus ca vad ca la mine NO SIGN :-(
Iar cu ce spuneau pritenele tale...e ceva adevar insa nu e ala asa negru cum pare. Sigur ca dupa ce vine un bebelus viata ta se va schimba cu 180 grade, dar asta nu inseamna ca nu vei mai putea face nimic din ce iti doresti...o sa poti face insa nu intotdeauna cand vrei tu si cum vrei tu...programul tau se va mula dupa programul lui bebe.
39+ cu
SABINA-MARIA

AMR 2,3...ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Naty spune:
alina am vazut pozele, tare frumoase. Pupam Ana scumpa.
spic de grau imi pare rau de problemele tale. Dar pe medicul generalist l-ai intrebat ce e cu umflarea asta?
Fetele, citesc pe la prematuri, incerc sa ma pregatesc pentru ce ne asteapta ... dar ma ingrozesc!
36+ cu
Nadia - Ana
AMR 3 ZILE
Naty spune:
alina buna idee cu filmul. Eu am vazut dupa masa Sex and the City pe care nu apucasem sa il vad si pentru un timp mi-am mai luat gandul de la ale mele.
36+ cu
Nadia - Ana
AMR 3 ZILE
Alina1976 spune:
Naty, stai asa...Nadia nu o sa fie prematura..daca la semnatura ai pus 36+ inseamna ca esti in sapt.37 iar operatia este peste 3 zile, deci va fi incheiata cea de a 37-a sapt, ceea ce inseamna ca bebe poate fi considerat la termen! E adevarat ca este la limita de jos a termenului, dar nu este prematur...eu asa zic.
39+ cu
SABINA-MARIA

AMR 2,3...ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica