Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 9
helbi spune:
Christel, atit de ieftin pe cit scrie DidiAlex, nu am platit la rathaus (ca acolo ti-a zis si ea sa te duci). Insa, e mult mai ieftin ca la un notar in oras. In plus, ti-am spus: eu am facut procura in Ro si DE, pe o fata am printat-o in DE (sia sta a fost legalizata de notar) si pe alta in RO (si, in felul asta n-am mai avut nevoie de traducere). Acea hartie, am dat-o apoi la apostilat.
DidiAlex spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cata_myky buna fetelor.vad ca aveti probleme cu posta.recomandatele ajung mai greu.eu am trimis o procura prin posta si a ajuns.nu am pus niciodata plicuri recomandate pt rominia. spuneti-mi si mie se gaseste aici in farmacii INFACOL? inainte sa il comand din anglia as vrea sa stiu daca il gasesc aici,ca nu mai stiu ce sa ii dau lu cupilu meu pt colicii.are 3 luni si tot nu am scapat de ei. ![]() procurile eu le-am facut la Consulat si m-a costat 30€/procura.cred ca e cel mai ieftin si o ai si direct in lb romana de CHRISTIAN 16.10.2008http://community.webshots.com/user/catamyky |
Cata, presupun ca ai citit pe net despre acest medicament minune. Nu este altul decat cunoscutul Sab simplex. Au aceeasi substanta activa.
Am inteles anul trecut de la pediatru ca siropelele astea pt colici nu mai sunt suportate de kase, pt ca nu s-a demonstrat ca ajuta. parca primesti 1 data reteta compensata si apoi e la atitudinea parintelui ce va face.
Cand era bb2 al meu mic, o mamica din grup DC a cumparat 6 sticle de Infacol din LO si s-a convins ca nu e a 8-a minune a lumii.
Mult noroc!
Alina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vikinga Alina daca e gata casa si mai ales curatenia de dupa Gata greturile? Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo |
Da,casa e aproape gata,mai sunt maruntisuri,pe unele le mai facem,pe unele mai asteptam sa se mai umple visteria
Cu greturile nu-s chiar gata dar e incomparabil mai bine ca la prima.
Hm,acum m-am gindit sa te intreb pe tine si pe cele mai recent gravide,luat-ati toata sarcina vitamine?Acum iau Femibion 800,pina in sapt 12,adica inca citeva zile si apoi imi dadu Femibion 400,pina dupa alaptare.Mi se pare f muult
,la fiica-mea am luat numai 4 luni si fier in timpul alaptarii.Seara faina!
Alina
zuzunaki spune:
Alina,
eu am luat tot Femibion.La Bubu cateva luni( nu mai retin exact) si la Sofia toata sarcina(e,nu chiar zilnic pt ca mai uitam
).Sofi a avut 4,300 kg si 56 cm.O fi fost Femibionul de vina?
lol
cata_myky spune:
sab simplex am si eu,si il cumpar fara reteta,nu costa foarte mult.acum am descoperit alt produs fabricat in austria,dar care pe piata germana nu a intrat.nu stiu care este motivul,cer este ca il voi incerca.mi-a dat si niste supozitoare pe baza de plante dar cum il pun,face kk si nici nu cred ca il ajuta,parca e mai rau.
alina-eu am luat femibion 400 din saptamina a 5-a de sarcina si pina la sfirsit.intradevar scrie ca il poti lua si in timpul alaptarii.eu nu am luat.nu cred ca are cu ce sa dauneze.de ex cind eram in romania medicul de fam nu mi-a dat nici macar acid folic,sa nu mai zic de altele iar la 8 sapt sarcina s-a oprit in evolutie.in fine,parerea mea este ca e bine sa iei pe toata perioada sarcinii(chiar daca e destul de scump,mie asa mi s-a parut)pt ca te ajuta pe tine si pe bebic.acum tu faci cum crezi dar vorbeste si cu ginecu tau
Kea spune:
Buna fetelor! Eu va citesc, dar stau in umbra.![]()
Si eu am luat Femibion si inca iau. Eu zic ca nu-i mult, pe mine una ma ajuta, si asa nu am pofta de mancare.
Eu as vrea sa va intreb despre cursurile de pregatire pentru nastere. Vi s-au parut utile, adica e musai sa le fac? Cum se desfasoara In ce constau? Chiar va rog sa nu va zgarciti la amanunte. Ma mai streseaza si faptul ca germana mea e stalcita si ma intreb, oare acumulez mai multe informatii sau frustrari? De inteles inteleg, dar de vorbit ...pana si pe mine ma zgarie la urechi. Cum se desfasoara, cate ore pe saptamana sunt, cat dureaza o sedinta, ce-mi trebuie sa iau la mine? Va rog frumos, povestitit-mi tot ce va amintiti si tot ce v-a placut sau v-a displacut. 
Si inca ceva. Sunt la distanta aproximativ egala de vreo 3-4 spitale, nici unul foarte foarte aproape. Un drum de vreo jumatate de ora cu masina e mult? Voi pe ce criterii ati ales spitalul in care ati nascut? Cu cat timp inainte trebuie sa ma anunt la ei? Nu stiu exact, dar cred ca asa se procedeaza, nu? Doctorita mi-a spus deocamdata numai ca e cazul sa ma cam gandesc ce spital aleg.
Ma ajutati?
2anke spune:
Mie mi-a fost de folos cursul de pregatire de sarcina. Ce zic eu ca merita e ca te invata sa respiri ceea ce e f important la nastere pt copil, daca nasti normal. Din cate imi amintesc eu de acu 4 ani, se fac multe exercitii(cu mingea, pe saltea), nu a trebuit sa vorbim prea mult, principalul e sa intelegi ce zice hebamme. Poti face si cursul impreuna cu sotul, a meu a fost fara, in afara de o singura data cand a participat si taticii. Nu cred ca cursul e obligatoriu, numai daca vrei.
Nu e f mult o jumatate de ora de spital. Eu zic sa le vizitezi pe toate si sa-l alegi pe care iti place ( poate este unul nou renovat sau unul cu sectie speciala de bebe- Intensivstation für Neugeborene-. In caz de ceva, doamne fereste, sa nu treb sa transporte bebe la alt spital cu sectia asta). Nu cred ca conteaza cand te anunti la ei, cred ca aprox cu o luna inaite sa nasti e bine.
cata_myky spune:
kea-nici germana mea nu e foarte buna,dar cit am stat in spital am invatat cuvinte noi si cu cit vb mai mult cu atit imi e mai usor.eu acasa cu sosu vorbesc engleza.
in legatura cu spitalul la mine a contat ce eu am nascut prin cezariana si drept urmare a trebuit sa merg acolo unde este ginecu meu.dar chiar si daca as fi nascut normal tot la spitalul ala as fi vrut.in caz de ceva sa il poata chema repede pe dr.acum ce sa zic.mai depinde si unde stai.uite eu stiu asa:cel mai bun spital este in LA,apoi cel din München si abia apoi Freising(aici am nascut)acum tu stii mai bine.eu i-am anuntat ca nasc la ei cu 3 zile inainte cind am fost sa vorbesc cu anestezistul.mult noroc
cata_myky spune:
fetelor care sunt casatorite cu cetateni germani,am o intrebare:ati inrecistrat nasterea copilului la consulatul romin?e musai sa o fac?de la consulat mi-au zis ca da trebuie neaparat dar nu mi-au spus si de ce.poate ma ajutati voi cu un raspuns concret
Kea spune:
Multumesc fetelor!
Eu stiu multi copii care n-au certificate de nastere romanesti, numai germane.
Ce stiu eu, e ca pana la 1 an se poate inregistra nasterea la consulat sau la starea civila, iar dupa un an al coplului, toata procedura se face prin tribunal.

de
CHRISTIAN 16.10.2008