Viata in Germania (54)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Christel, eu am mai scris, dar e vb de anul 2007. Atunci am facut la notarul de la Rathaus o procura scrisa in De si RO (printata fata-verso: o fata in RO s una in DE). Notarul si-a pus semnatura pe varianta in DE. A costat 10 Euro. Tot el a trimis-o la Landesgericht la apostilat si am mai platit 15 Euro prin Überweisung, cind am primit hartia acasa.
Asta se intimpla intr-un orasel linga Frankfurt.

In Frankfurt insa, am auzit ca se apostileaza chiar la Rathaus. Ideea ar fi sa mergi sa vezi daca gasesti un notar la Rathaus. Sunt mai ieftini decat cei din oras.

Hartia cu semnaturile voastre in "copie" nu e valabila.

Tot nu a ajuns plicul ala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nu, Andreia n-au ajuns si slabe sanse sa mai ajunga dupa 1 luna de zile, desi mi-a zis cineva ca poate face o recomandata si 2 luni?
Am primit raspuns de la posta romana cum ca plicurile nu au intrat in tara(nu figureaza acele nr) iar posta de aici mi-a scris ca vom primi un raspuns in 2-3 saptamani, dar mai mult ca sigur imi vor spune ca de aici au plecatasa ca adevarul nu stiu unde este.

Iar cu procura asta, curat ghinion, trebuie sa o fac din nou, o sa cautam un notar la rathaus, asta ma intrebam si eu daca notarii astia au tarife diferite la intocmirea unei procuri? ca asa auzisem si noi de cca 20 euro cu tot cu apostila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Fetele din zona München,
o cunostinta de la un birou de traduceri are nevoie maine de o romanca/un roman pt Dolmetscher in zona München.E cineva interesat?Daca da,va dau nr de tel pe pm.
Zi buna!
p.s.imi trebuie raspuns in cateva ore ca sa stie omul ce sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele, va stresez iar cu procura mea.
I-am trimis scanarea procurii unui notar sa se uite pe ea sa-mi spuna daca este buna copia legalizata, sa stiu daca o mai apostilez sau fac alta si mi-a zis ca de fapt nu ar fi buna in sensul ca sunt legalizate semnaturile noastre(dar nu si textul fiind scris in romana)
Si ca la notar(pentru incheierea unei tranzactii)nu este buna.
Sunt 2 tipuri de procuri(cu legalizarea textului si semnaturii si numai legalizarea semnaturilor).
Acum nu stiu cum sa o fac? Merg la notar si o face el numai in germana si apoi o traduc sau o scriu eu si in germana si in romana?

Voi care ati mai facut procuri si le-ati facut in romana v-a zis ceva notarul ca n-ar fi bune?

Sau aveti un model de procura facuta aici? Mie mi-a zis sa o facem numai in germana(notarul sa o faca dupa modelul lui) si apoi sa o traducem in Romania(traducerea cat costa?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fete dragi!

Vikinga ,vreau si eu primavara,daca-i tot asa cald si frumos la voi,ma primesti in gazda?Am cumparat lalele si narcise,le-am pus in vaza si acum ma uit cum ninge,of of,chiar s-a pus bine peste tot,copiii sunt incintati,eu nu:(((

Christel ,succes cu procura.Halal cu postele astea .Ti-am zis ca noi am patit-o si cu DHL,nu au ajuns asigurarile medicale la parintii mei dar m-au despagubit imediat.

Zi faina!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Christinel la Consulatul roman nu poti ajunge? Acolo ti-o face direct in romana asa ca n-ai mai avea probleme cu tradus, apostilat si chestii din astea. Noi am facut de fiecare data procuri la Consulat. E ceva mai scumpa totusi, costa 45 de euro.

Intreba cineva de pasta de dinti pentru copii. Noi folosim cu succes Nenedent. Daca ar fi dupa el ar manca tot tubul de pasta odata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Crhistel, io am legalizat copii dupa diplome, in romana si germana, la primarie. Am fost surprinsa sa vad cate servicii au si mi-a luat 2E doc si 1 E pag din document. Incearca si la ei.
Traduceri, de ex am facut in bucuresti era 20 ron pagina si 30 ron legalizarea la notariat. tipa e ff rapida, ii trimiti textul pe mail si cand duci originalul ea o verifica si o legalizazea imediat. Daca te intereseaza, da o cautare pe net dupa sesam traduceri si tipa care mi-a tradus mie in germana se numeste Aurora gheorghe.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Alina daca e gata casa si mai ales curatenia de dupa, suntem numa' bune pt schimb de case. Gata greturile? Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

buna fetelor.vad ca aveti probleme cu posta.recomandatele ajung mai greu.eu am trimis o procura prin posta si a ajuns.nu am pus niciodata plicuri recomandate pt rominia.
spuneti-mi si mie se gaseste aici in farmacii INFACOL?
inainte sa il comand din anglia as vrea sa stiu daca il gasesc aici,ca nu mai stiu ce sa ii dau lu cupilu meu pt colicii.are 3 luni si tot nu am scapat de ei.
procurile eu le-am facut la Consulat si m-a costat 30€/procura.cred ca e cel mai ieftin si o ai si direct in lb romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Buna fetele!

dupa lupta cu virusii si streptococii iata ca am revenit si eu.
Care dintre voi adus copilul la vreun Casting aici in Germania?

are cineva experienta asta, sau informatii?
Am gasit un site: http://www.sunshine-kids-casting.com/html/casting.html si mi se pare interesant.
Astept pareri, daca sunt...
Vape toate!

Mergi la inceput