Viata in Germania (54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

aha ,mie mi-au zis ca pina la 6 luni.nu vad cu ce l-ar ajuta pe el mai tirziu,ca nu o sa ma duc sa traiesc in RO,mai degraba sa plecam in Vietnam .si sunt si niste taxe dementiale,adica toate adunate e o suma destul de maricica,iar ei nu accepta sa faci traduceri si legalizari in alta parte decit la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,multumesc foarte mult pt raspunsuri .

Deocamdata iau Femibion in continuare,cred ca voi face o luna pauza,maxim 2 in trimestrul 2.
Cata,din cite citesc eu pe la odisee,majoritatea fetelor din Ro iau acid folic si/sau vitamine.Parca cutia de Femibion e vreo 25-30euro/30 zile,nu stiu exact ca am luat-o luni si am mai avut si altceva pe reteta.Nu o deconteaza nici casele private(eu sunt asigurata privat)decit cu foaie de la dr cum ca ai Vitaminmangel.Eu as face pauza pt ca am eu,in general,retineri pt vitamine si medicamente,trebuie luate exact cind e nevoie si chiar maninc sanatos(nu mult),analizele mi-au iesit perfect si cred ca-i cazul sa-mi mai las si corpul sa sintetizeze vitamine.
Daca Sab Simplexul nu il ajuta,parerea mea e sa nu-i mai dai,incearca si alte metode de linistire,colicii astia nu au intotdeauana legatura stricta cu digestia.Si fiica-mea a avut colici si nu prea o ajuta nimic...in fine,e greu dar trece,incerc sa te incurajez putin ca si eu eram atunci la capatul puterilor din cauza oboselii.
Sotul meu e german,copilul are doar cetatenie germana,nu l-am inregistrat niciodata la Consulat si nu m-a obligat nimeni.Copilul 2 la fel,va avea doar cetatenie germana.

Keadepinde mult in ce oras esti.De ex,in München la Krankenhaus Dritter Orden stiu ca e f aglomerat,dr mea zicea ca nici daca m-as fi inscris in dec cind am aflat ca-s gravida,probabil ca nu as fi avut loc.Jumatate de ora nu-i deloc mult,cam atit facem si noi pina la clinica unde vreau sa nasc.Sigur,pt ca am fost ff multumita unde am nascut fata(Privatklinik Dr. Geisenhofer),voi merge tot acolo.Dr mea a zis ca deja a vorbit acolo,m-a trecut pe nu stiu ce lista,am zis ca vreau si rezerva pt familie(si data trecuta am stat primele nopti cu sotul meu).
Eu in 2002 cind am fost sa caut clinica aveam vreo 6 luni si majoritatea gravidutelor ce le-am intilnit pe-acolo erau la inceputul sarcinii,nu aveau burtici vizibile deci cred ca cel putin in orasele mari,cu cit mai rpd,cu atit mai bine.
Nasc vara,clinica este in Englische Garten si ma ajuta si la recreat capul ,pe linga faptul ca am fost multumita de tot:nastere(cezariana),personal,cazare,conditii,tot.Clinica asta in schimb nu are "Intensivstation für Neugeborene"dar Doamne fereste,in caz de ceva copilul e transportat imediat.
Eu am si clinica mare si renovata,conditii excelente la 10 min mers cu masina dar nah,daca am amintiri frumoase de-acolo,tot acolo ma duc .
Eu cursuri despre nastere nu fac insa as face gimnastica pt gravide si eventual alte exercitii care te ajuta sa ramii in forma .
Ajuta exercitiile pt nastere dar eu nu fac pen'ca 90% nasc cu cezariana(am una deja si acum cica ar fi mare nevoie ca as avea fibrom...mai tre'sa ascult si a doua-a treia parere pina iau ca sigur dg asta ) si asa cum a zis cineva,cred ca te descurci si poti intelege si cu o germana mai slaba,iti poti pregati de-acasa intrebarile ca sa iti vina mai usor.Si eu stiu ca pot participa si tatici .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Alina felicitari pentru burtica si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele in legatura cu procurile astea am aflat si eu acum multe chestii pe care nu le stiam, mi-a explicat notarul din Romania.
Ce am facut eu aici la notar era o procura scrisa direct in limba romana,notarul ne-a autentificat si legalizat semnaturile si am crezut ca-i buna, dar notarul din Rom. mi-a zis ca pentru ce imi trebuie mie nu este buna(tranzactie imobiliara), trebuia autentificat si continutul, eu n-am stiut ca-s 2 tipuri de procuri si trebuia facuta in germana(dar redactata de notar), apostilata si apoi tradusa si legalizata in Rom la traducator autorizat.
Cele cum spuneti voi facute si in rom/germana pe aceeasi foaie nu sunt bune, asa mi-a zis dar uite ca voua v-au fost de folos, acum poate depinde si de notar? Sau le-ati folosit la alte institutii publice si nu la notar pt. incheiere de contract de vz-cump, nu stiu...) cert e ca cel mai bine este de facut la ambasada(costa 30 euro la Berlin).

Am scris asta poate mai intereseaza pe cineva pe viitor si macar sa stiti sa nu platiti ca mine degeabacel mai bine e de facut la ambasada.
Pe mine ma enerveaza ca nu ne-a spus notarul de aici cum trebuie facuta, pe el l-a interesat doar sa ne ia banii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

christel-e adevarat procurile de aici cele cu legalizare de semnatura nu sunt acceptate de notarii din RO.eu am facut o declaratie cu putere de nustiu ce(ca nu o gasesc acum)si nu a fost buna,mie mi-a trebuit pt copil,dar avocatul meu (sa-i dea DD sanatate)o cunostea pe notara si le-a acceptat asa.incearca sa obtii un exemplar de la notarul roman,cu ar trebui sa sune declaratia si atunci stii ce sa ceri aici.
am incercat de toate impotriva colicilor-sab simplex,espumisan.masaj pe burtica,perna din simburi de cires calda,feonul,baita ,supozitoare be baza de plante(care cred ca mai rau ii face).asta e .o sa ramin pe baricade si merg mai departe desi nu mai pot,am slabit 12 kg de la nastere,dar trag speranta ca nu o fi tocmai bb meu in procentul acela de bebei care au colici pina la 6 luni.mai ales ca eu il alaptez exclusiv la sin.azi o sa incerc sa ii dau ceai de chimen,anason si fenicul sa vedem daca merge.
in legatura cu femibionul stiu ca nu il deconteaza casele,iar eu la momentul ala nu eram asigurata,deci am platit si spitalizare si controale si tot.eu le-am luat ,asa cum am zis pina am nascut,desi am mincat sanatos,muuult,fructe cit cuprinde.oricum nu cred ca are vreo legatura intre faptul ca iei vitamine si cit de sanatos e bb la nastere.al meu a avut 2520gr si 46 de cm.dar tu faci cum crezi.
deci nu e asa un cap de tara daca nu il inregistrez pe copil si la noi.bun mai lamurit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Christel ,multumesc .

Complicata treaba cu procurile astea.Eu am facut mamei pt schimbarea numelui dar la Consulatul Roman,aici in München.Efectiv asa mi-au cerut in Ro,procura prin consulat sau ambasada,nu de altfel.Cred ca am platit vreo 45 euro,asta prin 2004.

Cata ,iti doresc sa scapati cit mai rpd de colici,nu te gindi si tu ca tin 6 luni.Si eu slabisem pina la 4 luni de la nastere toate kg alea multe pe care le pusesem in sarcina(cu cel putin 10 am venit de la spital)numai si numai de la oboseala.Dar...cu riscul ca o sa rizi,acum imi aduc aminte de perioada aia ca de o perioada frumoasa cind ne-am adaptat cu bebe,cu tot cu colici si nedormit .O sa-ti spun in august cit de frumoasa mi se va mai parea si a doua oara insa de un lucru sunt sigura,o sa o iau mai incet si nu ma mai stresez si panichez pt orice...cica am experienta .

Vikingaaaa ,cind vii ? S-a topit zapada astazi a plouat cu galeata:

Seara faina va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Cata Miky,
Stiind ca ai nascut de curand in Germania am zis sa te intreb cum ai procedat cu medicii...
In Romania am avut medicul ginecolog la care mergeam periodic si inainte de sarcina, iar cand am ramas gravida mergeam lunar la eco. La nastere am stabilit o zi in care mi-a declansat travaliul(trebuia sa plece in concediu si a zis ca asta-i solutia ca sa ma asiste) si am nascut normal el fiind in permanenta pe acolo.Am apelat de asemenea la un anestezist pt epidurala.
Aici cum se procedeaza?
Cum alegi medicul care iti urmareste sarcina?
El iti recomanda moasa?
Nasti numai cu moasa? In caz de cezariana vine el sau opereaza cine-i de garda? Sunt de acord medicii sa-ti faca epidurala?
Dar spitalul unde nasti? Tu il cauti? poti oriunde sau ai variante in functie de unde locuiesti..etc?

Cam multe intrebari..dar asa usor cred ca ma veti lamuri si pe mine. Nu sunt gravida, dar intentionez spre sfarsitul anului sa raman...asta daca vom fi pregatiti si va ingadui Dumnezeu:).

Multumesc Cata si tuturor celor care imi puteti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

pt. fetele care sunt in tema cu asa ceva:

o am pe mama de aproape 2 ani aici si are grija de copil cand sunt eu la munca (dus in gradin, adus, .....)
nu este anuntata nicaieri, adica la landratsamt am intrebat, si mi-au spus ca nu sunt obligata sa o anunt, daca o anunt fac statului o favoare, caci in cazul in care o prinde la negru la munca stie unde sta si asa ceva; daca o anunt declar pe propria-mi raspundere ca eu o intretin: cazare/cheltuiala....tot tacamul

acum mi s-a spus ca fiind EU -Mebru pot sa ii fac pe perioada de sedere aici asigurare medicala la AOK, de ex, --- asta urmeaza sa ma interesez

stiti voi ce alte "lucruri" trebuie rezolvate legate de "sederea" ei aici, care ar fi si in avantajul ei? e ca un fel de baby-sitter neplatit ... sa ii meraga ceva din ani astia la pensie, daca i-as face un contract, daca ar fi posibil!

mersi de inf.!

un we. placut cu muuuult soare si caldura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Peca si eu o am pe mama la mine,dar nu am inregistrat-o si nici nu am de gand s-o ac.Si-a facut in Ro un fel de asigurare internationala,un card si cred ca e suficient sa aibe ceva la mana,in caz de Doamne fereste.Oricum in majoritatea cazurilor se plateste din mana si apoi trebuie rezolvat in tara cu asigurarea.Sper insa sa nu fie cazul.

Eu am o alta intrebare referitor la o persoana adusa din tara care sa stea cu copilul daca amandoi parintii lucreaza voll.Se poate deduce ceva din cheltuieli la impozit?Ce dovezi trebuie sa aduci?

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alina eu am luat vitamine in toata perioada sarcinii si acid folic.De ier nu am avut nevoie ca am fost ok.Acum daca ar fi sa mai fac un bb nu cred ca as mai lua atata timp ca poate de aia am si pus peste 30 de kg in sarcina.
In schimb acidul folic l-as lua si in timpul alaptarii pentru ca mi se pare important tare.

Cursul de nastere mi s-a parut tare important pentru ca am avut contact si cu alte mamici cu care am fost dupa ce am nascut si la cursul de masaj la bb si cursul de inot.Au fost toate super experiente pentru mine.
Spitalul l-am ales sa aibe si sectie pt bebei.Asta mi s-a parut cel mai important.
De nascut am nascut dupa ce mi-au indus nasterea ca depasisem cu 9 zile termenul si am facut-o cu medicul care era atunci pe tura.Nu am vrut neaparat sa-l am pe al meu cu mine si am inteles ca nici nu prea se face,daca nu faci cezariana.

Cu certificatul romanesc,eu am vrut sa-l fac neaparat sa aibe ambele cetatenii.Asa cum am si eu,chiar daca poate nu era nevoie.
N-a costat prea mult si l-am primit intr-o zi.
M-am gandit ca poate e o vrea sa se intoarca in Ro vreodata si sa-l las pe el sa aleaga.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput