Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 11
Alina spune:
Dana ,pai doctora mea zicea ca se pling pacientele ca au apetit exagerat dupa vitamine.Pe de alta parte,cind i-am spus ca in prima sarcina am avut spre 20 in plus a zis ca e tare nesanatos,maxim 14 kg e ok.
Oricum e si interes comercial cu atitea vitamine pe tot parcursul sarcinii .Si cu atitea analize .
Sa vedeti ce diferenta uriasa la mine,acum ca sunt asigurata privat.La prima intilnire,mi-a facut toate analizele de toxo,listerioza,ctmgv,parvovirus,rubeola,varicela,rh.Nu am anticorpi la toxo,la listerioza,la ctmgv,parvovirus asa ca la a treia intilnire,mi le-a repetat din nou.Data viitoare,adica la o luna le repetam.Si tot asa.
La prima sarcina,in afara de rubeola si toxoplasmoza(la cererea mea si am platit-o separat)nu mi-au facut nimic,cind intrebam primeam acelasi raspuns ca nu trebuie.
Plus ca mi-a facut din nou analizele uzuale de singe dupa ce spusesem ca pot aduce copie de la medicul de casa pt ca tocmai mi le facusem inainte.
Pt toate analizele si consultatiile primesc acasa rechnung,imi deconteaza casa dupa aceea.Nu vreti sa stiti cit am platit deja pina acuma...
Dana,mai intereseaza tare si pe mine intrebarea ta despre o pers adusa de-acasa.Si cam cu cit te gindesti sa o platesti?Cit se mai da?
Seara faina!
Alina
peca spune:
mie imi spunea o vecina, ca daca i-as face mamei mele contract de baby-sitter, apoi un cont separat unde ii pun "banii", am dreptul ca acei bani sa ii pun la impozit, la fel ca si banii de gradinita
am intrebat stuerberater-ul nostru si a spus "nuuuu..." asa ceva nu exista...., dar de el m-am saturat ca la el nimic nu exista, nimic nu merge
chiar zilele astea mi-a venit pe posta un werbund dintr-un sat vecin de la unul ce isi facea reclama - ca steuerberater, pe dosul reclamei era o asa spusa lista cu ce merge la steuer ...printre carte:
kindergartengeln, kinderhost, kinderbetreung ... acum care sunt conditiile ca statul sa ti le accepte, daca la ambi parinti voll sunt acceptate, nu stiu ....,
momenatn sunt mai interesata ce "avantaje" ar putea avea mama mea caci din "vorbe" am aflat si ca daca sta aici asa timp de 5 ani/auntata, dupa 5 ani are drept normal de sedere si drepturi - imi pare greu sa cred; (nici nu ne intereseaza personal) de aceea ma gandeam ca poate una din voi aveti inf. oficiale
m-ar interesa mai mult ceva legat de pensia ei, sau anii de pensie, asigurare medicala si eventual ce putem pune noi la steuer
o zi buna va doresc!
zuzi.simona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui peca momenatn sunt mai interesata ce "avantaje" ar putea avea mama mea caci din "vorbe" am aflat si ca daca sta aici asa timp de 5 ani/auntata, dupa 5 ani are drept normal de sedere si drepturi - imi pare greu sa cred; (nici nu ne intereseaza personal) de aceea ma gandeam ca poate una din voi aveti inf. oficiale m-ar interesa mai mult ceva legat de pensia ei, sau anii de pensie, asigurare medicala si eventual ce putem pune noi la steuer |
de avantaje nu stiu, eu o am pe mama de 1 an jumate si drept de sedere obtii simplu ca te anmelduiesti la primarie si la serv. straini trebuie sa arate ca are venituri (pensia) si ca e asigurata (asta am rezolvat, mai greu in ro cu hartiile, e drept, dar am reusit si acum are card AOK normal, dar trebuie sa fie pensionar!) si mai dai o declaratie ca nu o sa lucreze ca angajat aici, ca o intretii tu...
cam asta stiu
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
zuzi.simona spune:
si pt. steuer chiar nu stiu, noi nu punem nimic, mai astept sa ne stabilim undeva (caut casa!) pentru ca apoi sa caut un contabil vorbitor de romana
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
liutzica spune:
Va salut cu drag!
Din pacate nu pot "activa" atat de des cum mi-as dori pentru ca de cele mai multe ori nu stiu sa dau raspuns intrebarilor ridicate. In orice caz invat multe de la voi si iau aminte la ce m-ar putea ajuta in viitor.
Am zis sa va intreb cam de unde va luati haine. Care sunt magazinele cu preturi rezonabile si calitate buna? Dar pentru copii?
(Si ce mi-ar placea sa se gaseasca o mamica sa-mi raspunda si la intrebarea anterioara cu sarcina-medici-nastere -moasa...etc :) )
roxy spune:
Buna.Am 2 DB Fahrkarten , 2. Klasse , valabile pana pe data de 31.03.2009 ,in interiorul Germaniei si care pot fi folosite in orice zi inafara de vinerea.
Un bilet este pentru o persoana , dus-intors , la pretul de numai 55 euro .
Cine are nevoie sau este interesat poate sa scrie aici , pentru ca le dau la acelasi pret de 55 € /bilet.
Le-am cumparat de la Lidl la inceputul anului, dar din pacate nu mai pot calatori si ar fi pacat sa treaca perioada de valabilitate .Poate altcineva se va folosi de ele. Multumesc.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
vikinga spune:
citat din mesajul lui Alina Christel ,multumesc .Complicata treaba cu procurile astea.Eu am facut mamei pt schimbarea numelui dar la Consulatul Roman,aici in München.Efectiv asa mi-au cerut in Ro,procura prin consulat sau ambasada,nu de altfel.Cred ca am platit vreo 45 euro,asta prin 2004.Cata ,iti doresc sa scapati cit mai rpd de colici,nu te gindi si tu ca tin 6 luni.Si eu slabisem pina la 4 luni de la nastere toate kg alea multe pe care le pusesem in sarcina(cu cel putin 10 am venit de la spital)numai si numai de la oboseala.Dar...cu riscul ca o sa rizi,acum imi aduc aminte de perioada aia ca de o perioada frumoasa cind ne-am adaptat cu bebe,cu tot cu colici si nedormit .O sa-ti spun in august cit de frumoasa mi se va mai parea si a doua oara insa de un lucru sunt sigura,o sa o iau mai incet si nu ma mai stresez si panichez pt orice...cica am experienta .Vikingaaaa ,cind vii ? S-a topit zapada astazi a plouat cu galeata:Seara faina va doresc! Alina |
vikinga spune:
citat din mesajul lui peca mie imi spunea o vecina, ca daca i-as face mamei mele contract de baby-sitter, apoi un cont separat unde ii pun "banii", am dreptul ca acei bani sa ii pun la impozit, la fel ca si banii de gradinitaam intrebat stuerberater-ul nostru si a spus "nuuuu..." asa ceva nu exista...., dar de el m-am saturat ca la el nimic nu exista, nimic nu mergechiar zilele astea mi-a venit pe posta un werbund dintr-un sat vecin de la unul ce isi facea reclama - ca steuerberater, pe dosul reclamei era o asa spusa lista cu ce merge la steuer ...printre carte:kindergartengeln, kinderhost, kinderbetreung ... acum care sunt conditiile ca statul sa ti le accepte, daca la ambi parinti voll sunt acceptate, nu stiu ...., momenatn sunt mai interesata ce "avantaje" ar putea avea mama mea caci din "vorbe" am aflat si ca daca sta aici asa timp de 5 ani/auntata, dupa 5 ani are drept normal de sedere si drepturi - imi pare greu sa cred; (nici nu ne intereseaza personal) de aceea ma gandeam ca poate una din voi aveti inf. oficialem-ar interesa mai mult ceva legat de pensia ei, sau anii de pensie, asigurare medicala si eventual ce putem pune noi la steuero zi buna va doresc!peca si niko(23 iulie '05) |